Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.839
|
čitano: 6.921.021
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

ne glupiram se,nema su tu sta dopriinosit nego se sve zna i sve sto ste imali ste rekli...jedna 550ti ne moze parirat 6950 i gotovo,rijesena stvar,covjek je mozda nesto htio drugo rec ali se krivo izrazio i to je to...

TL
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2012 15:40 (Tomo53nja).
14 godina
neaktivan
Tomo53nja kaže...

ne glupiram se,nema su tu sta dopriinosit nego se sve zna...jedna 550ti ne moze s bilo kojim procesorom parirat 6950 i gotovo,rijesena stvar,covjek je mozda nesto htio drugo rec ali se krivo izrazio i to je to...

Ti uopce ne razumijes o cemu se ovdje govori.

clock2much
13 godina
protjeran
mate960 kaže...

Ti uopce ne razumijes o cemu se ovdje govori.

O botlonecku procesora koji ne moze iskoristit niti 6950 niti 550 ti pa je fps u ovom slucaju u bf3 isti i svejedno je koju god karticu  imao...Ovdje su na kraju ispale dvije rasprave jer je doslo do nesporazuma...Ako ti imas sta drugo za rec izjasni se slobodno kad se vec toliko otislo u ot...

TL
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2012 15:43 (Tomo53nja).
17 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Dosta prepiranja. Vratite se na civiliziranu raspravu!

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
Moj PC  
12 0 hvala 0
16 godina
Penryn kaže...

Micek je dao SS-ove iz Singleplayera. 

Evo, ekskluzivno za tebe sam se išao sramotit na MP :)

Osjeti se razlika u glatkoći i FPS-u između SP i MP sa uključenim 2xAA.

Tek sa isključenim AA (sve ostalo na ultra) je bio vidljiv porast FPS-a za 10-tak frameova. Tada je bilo ugodno igrati, inače je trzalo.

Evo mapa sa 62/64 igrača, s time da su prve 3 slike sa uključenim 2xAA a 4. slika sa isključenim AA.

2xAA 2xAA
2xAA 2xAA
2xAA 2xAA
AA off AA off
62/64 igrača 62/64 igrača
Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
13 godina
neaktivan
Ja neznam kakvi su to cigani( radi se o protisu). Danas ujutro sam gledao malo graficke i naso sam ovu http://www.protis.hr/products/details/msi-r7870-hawk-tf4-2gb-dvi-mdp-hdmi/58519 i jako mi se svidla i sad kad dođem doma s posla ocu naruciti i onda nemaju niti jednu...Prošli tijedan ista stvar sa jos jednom karticom Sapphire HD 7850 nju sam htio kupiti i kad sam htio naruciti nema je vise u ducanu...I da danas sam jos htio kupiti neki monitor i njega nije bilo...Dali itko od vas zna kad ce ova MSI R7870 biti u trgovini...
13 godina
protjeran
Blazen22 kaže...
Ja neznam kakvi su to cigani( radi se o protisu). Danas ujutro sam gledao malo graficke i naso sam ovu http://www.protis.hr/products/details/msi-r7870-hawk-tf4-2gb-dvi-mdp-hdmi/58519 i jako mi se svidla i sad kad dođem doma s posla ocu naruciti i onda nemaju niti jednu...Prošli tijedan ista stvar sa jos jednom karticom Sapphire HD 7850 nju sam htio kupiti i kad sam htio naruciti nema je vise u ducanu...I da danas sam jos htio kupiti neki monitor i njega nije bilo...Dali itko od vas zna kad ce ova MSI R7870 biti u trgovini...

pokusaj u adm-u, links je malo skuplji ali ima bolju podrsku kupcima i to, ako nisi u zg

LooooooL
13 godina
protjeran
Micek kaže...
Penryn kaže...

Micek je dao SS-ove iz Singleplayera. 

Evo, ekskluzivno za tebe sam se išao sramotit na MP :)

Osjeti se razlika u glatkoći i FPS-u između SP i MP sa uključenim 2xAA.

Tek sa isključenim AA (sve ostalo na ultra) je bio vidljiv porast FPS-a za 10-tak frameova. Tada je bilo ugodno igrati, inače je trzalo.

Evo mapa sa 62/64 igrača, s time da su prve 3 slike sa uključenim 2xAA a 4. slika sa isključenim AA.

to je primjer bottlenecka, jer za bf3 64 igraca stvarno treba dobar procesor, to nemoze bilo koji quad drzat bez problema

LooooooL
14 godina
MARKOcVp kaže...

to je primjer bottlenecka, jer za bf3 64 igraca stvarno treba dobar procesor, to nemoze bilo koji quad drzat bez problema

Nije to primjer uskog grla nego HD6870 nemoze drzati BF3 na ultra i 2XAA kada se radi o 1920*1080P, ne bude igrivo.

clock2much
17 godina
neaktivan

Točno, njega recimo grafička koči jer je nejaka za Ultra i 1080p. Da malo popusti detalje i isključi vsync lako bi vidio da gpu usage teško dolazi do 100%.

Aj Micek ako ti nije tlaka: upali msi afterburner, stavi da prati gpu usage in-game, malo spusti detalje u bf, isključi vsync i u MP-u prati kako ti se kreće gpu usage..

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2012 22:24 (Penryn).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
Penryn kaže...

Točno, njega recimo grafička koči jer je nejaka za Ultra i 1080p. Da malo popusti detalje i isključi vsync lako bi vidio da gpu usage teško dolazi do 100%.

Aj Micek ako ti nije tlaka: upali msi afterburner, stavi da prati gpu usage in-game, malo spusti detalje u bf, isključi vsync i u MP-u prati kako ti se kreće gpu usage..

Smanjenjem postavki ce se povecati FPS pa treba vidjeti da li CPU moze pratiti FPS 60+, s tim da Vsync bude OFF.To bi bilo dobro uraditi.

clock2much
13 godina
protjeran
zoharbizo kaže...
Penryn kaže...

Smanjenjem postavki ce se povecati FPS pa treba vidjeti da li CPU moze pratiti FPS 60+, s tim da Vsync bude OFF.To bi bilo dobro uraditi.

ja na low dobijam 50konstantno, ali je problem sto je tada gpu usage 60% pa povisim detalje na high pa je gpu usage 80%, i imam 40+fps najcesce, super igrivo, smao bi mi dobro dolo mali oc proca

LooooooL
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2012 23:10 (MARKOcVp).
14 godina

Zato jer ti je CPU usko grlo, clockni ga na 3.4GHZ barem i preporoditi ce ti se PC.

clock2much

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ljudi recite mi koja grafulja ispod 1200kn može vrtiti Battlefield3 na ULTRA rez:1920X1080?
Unaprijed hvala!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

Pozdrav ekipa! Pratim ovaj forum neko vrijeme, i stvarno je super. Imam neka pitanja uz temu, pa sam se registrirao. Uglavnom; htio bi promjeniti grafu u skoro vrime. potrosio bi oko 1500kn, mozda malo vise, ali max do 2k.

Dakle: hoce li proc biti dovoljno jak za grafe u tom cjenovnom rangu? Razmišljam o nekoj 7850(preporucite mi najboljeg proizvodjaca) ili 7870. Sad ne znam jel pametnije uzet 7850 sa boljim coolerom ili "obicnu" 7870?

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mislim da je danas 7870 za 2100 najoptimalnija kupnja sa TF4 hladnjakom, od MSi-ja, čak ako se ne varam to je HAWK izvedba. Imaš i 36mj. garancije. Sve u svemu radije nju, nego za 200-300kn manje nekakvu 7850. Jedino, ako ideš proći jeftinije, pa još veći best buy tražiti, onda komotno možeš uzeti najjeftiniju moguću 7850, za cca. 1500kn 2gb model tako nešto. To je već 600kn ušteda.

Faith divides us. Death unites us.
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Za manje od 1600 kn imaš Sapphire i XFX sa dobrim i tihim hladnjacima. Ispod 2000 kn također možeš naći i HD 7870 sa dobrim hlađenjem. Svi su oni slični kao jaje jajetu pa se orijentiraj po hladnjaku. Dobro bi ti došlo da ga clockneš koliko možeš pošto već imaš aftrmarket cooler i dobar si onda. 3.4 do 3.6Ghz možeš dostić sigurno.

12 godina

Ako ne diram proc(nema otključan množitelj,pa ne znam overclockat), dakle prikladnija je 7850?

16 godina
zoharbizo kaže...
Penryn kaže...

Evo i detaljnije analize MP BF3 na komponentama pod Moj PC (XFX 6870/Athlon II 640x4 3.0GHz/8 GB RAM).

V sync je isključena. Istovremeno pokrenuti programi: Corel Capture, Resource Monitor, MSI Afterburner, Origin i naravno BF3 standard Edition MP sa 60-64/64 igrača, mapa Caspian Border. Windows 7 Ultimate SP1 i Catalyst 12.8. BF3 je instaliran na HDD Samsung F3 a OS na SSD Vertex3 (ploča ima SATA2 ulaze).

SS-ovi su podjeljeni i analizirani u 4 skupine:

1. skupina (2. 3. i 4. slika) je sa 1920x1080, Ultra postavke, 2xAA i AApost na high. GPU i CPU usage je između 80 i 100%. FPS je izm. 20 i 40 frameova.

2. skupina (5. 6. 7. i 8. slika) je sa 1920x1080, Ultra postavke, AA off i AApost na high. GPU i CPU usage u prosjeku 90%. FPS u prosjeku 40 frameova.

3. skupina (9. 10. 11. i 12. slika) je sa 1920x1080, Ultra postavke, AA i AApost su isključeni. GPU usage 80-90%, CPU usage 85-95%. FPS 40-45 frameova.

4. skupina (13. 14. 15. i 16. slika) je sa 1680x1050, Ultra postavke, AA i AApost off. 70-90%, CPU usage 80-90%. FPS 40-60 frameova.

60-64/64 igrača na mapi Caspian Border 60-64/64 igrača na mapi Caspian Border
Ultra 2xAA AA post-high Ultra 2xAA AA post-high
Ultra 2xAA AApost-high SS Ultra 2xAA AApost-high SS
Ultra 2xAA AApost-high monitor Ultra 2xAA AApost-high monitor
Ultra AA-off AApost high Ultra AA-off AApost high
Ultra AA-off AApost-high SS1 Ultra AA-off AApost-high SS1
Ultra AA-off AApost-high SS2 Ultra AA-off AApost-high SS2
Ultra AA-off AApost-high monitor Ultra AA-off AApost-high monitor
Ultra AA i AApost-off Ultra AA i AApost-off
Ultra AA i AApost-off SS1 Ultra AA i AApost-off SS1
Ultra AA i AApost-off SS2 Ultra AA i AApost-off SS2
Ultra AA i AApost-off monitor Ultra AA i AApost-off monitor
1680x1050 Ultra AA i AApost-off 1680x1050 Ultra AA i AApost-off
1680x1050 Ultra AA i AApost-off SS1 1680x1050 Ultra AA i AApost-off SS1
1680x1050 Ultra AA i AApost-off SS2 1680x1050 Ultra AA i AApost-off SS2
1680x1050 Ultra AA i AApost-off monitor 1680x1050 Ultra AA i AApost-off monitor
14 godina
neaktivan
Micek kaže...

Je li CPU usage tako visok i na drugim mapama, ili samo na toj najzahtjevnijoj?

clock2much
16 godina
mate960 kaže...

Je li CPU usage tako visok i na drugim mapama, ili samo na toj najzahtjevnijoj?

Baš sam išao provjeriti na prazan server, mapa Tehran Highway. Full HD, ultra postavke sa ugašenim AA: GPU usage 100%, Cpu usage: 70-80%. Ide glatko, oko 50 FPS-a.

Monitor Monitor
14 godina

Sa vise igraca bi to islo i na 100%, i CPU i GPU.Dakle taj AII X4 nije usko grlo za HD6870, sumnjam da bi bio i za HD6950.

clock2much

2 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Nakon 560ti naručil sam si danas Sapphire 7850 2GB za 1600kn...Nadam se da me nebude razočarala :D

Slike u ponedjeljak :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

koja je jaca kartica http://www.hgshop.hr/shop.aspx?q=ATI%20Radeon%20HD7870%20OC&pid=71598 ili MSI 7870 HAWK uzeo bih MSi ali je nema nigdje za kupiti...Znaci zanima me razlika 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Blazen22 kaže...

koja je jaca kartica http://www.hgshop.hr/shop.aspx?q=ATI%20Radeon%20HD7870%20OC&pid=71598 ili MSI 7870 HAWK uzeo bih MSi ali je nema nigdje za kupiti...Znaci zanima me razlika 

HAWK je bolja, imaš je u ADM-u.

Kalko1212 ingame
13 godina
neaktivan

Koliko je posto jaca

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Sa vise igraca bi to islo i na 100%, i CPU i GPU.Dakle taj AII X4 nije usko grlo za HD6870, sumnjam da bi bio i za HD6950.

Kako kad mu ni sad GPU usage ne može držati na 100%? {#}

CPU usage treba zanemariti, tj. ako je vsync isključen a GPU usage nije 100% znači da nešto bottlenecka, a to je u ovom slučaju najvjerojatnije CPU.

14 godina
Penryn kaže...

Kako kad mu ni sad GPU usage ne može držati na 100%? {#}

CPU usage treba zanemariti, tj. ako je vsync isključen a GPU usage nije 100% znači da nešto bottlenecka, a to je u ovom slučaju najvjerojatnije CPU.

Pricam o slici sa praznoga servera, gdje CPU gura GPU na 100%, na mapi sa vise igraca GPU nije konstantno na 100% ali je dobro kartica zakucana.

clock2much
13 godina
neaktivan

Može preporuka grafe do 1000kuna može i koja kuna više, procesor: athlon ii x3. napajanje 430w, asrock 970 extreme3 matična. hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice