Zanimljiva je kartica Sapphire hd 6950 2 gb Dirt 3 edition, u većini slučajeva dolazi sa tvornički modanim biosom od 6970. Sve što treba napraviti je pomaknuti swich na poziciju 2 i odmah postaje 6970, tj ima otklučane shadere kao na slici. Nakon toga sa Trix-om povećate na željenu frekvenciju od 6970 i to je to, s time da se mora napon povečati na minimalno 1.14, jer sa stock naponom od 1.1 nije stabilna na tako visokim frekvencijama. Ako ne želite dirati napon onda stabilno radi i ovako ko na slici u prilogu.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Molim brz odgovor. danas uzimam novu grafu sapphire hd 6870.posto znam da se neki primjerci sapphira guse na klockovanju pri 980 mhz jer imaju plavi PCB. mozze li mi iko reci kako da vidim taj pcb na grafi i sta je to uopste
Molim brz odgovor. danas uzimam novu grafu sapphire hd 6870.posto znam da se neki primjerci sapphira guse na klockovanju pri 980 mhz jer imaju plavi PCB. mozze li mi iko reci kako da vidim taj pcb na grafi i sta je to uopste
Čim to pitaš, za tebe to nije apsolutno važno, kao ni - klokovanje, koje spominješ. Pusti se ćorava posla i drži karticu na tvorničkim taktovima.
samo ti meni reci sta je to jel to Printed Circut Board
PCB ti je (laički rečeno) onaj dio kartice na koji se montiraju svi ostali dijelovi, kao naprimjer GPU core, VRAM, hladnjak i skoro sve ostalo. Možeš ga vidjeti tek kada karticu izvadiš iz kutije.
Jesi li zadovoljan s odgovorom ili ti treba još što pojasniti?
@ thedream
Čemu tako oštro? Nitko se od nas nije rodio pun znanja, već se ono postepeno akumulira s vremenom. Danas skoro svi mogu vrlo lako naučiti sve što je bitno za stabilan OC i to nije nešto što zahtjeva poseban nivo inteligencije. Dečko se raspituje, jer očito želi kupiti karticu koja je manje limitirana po pitanju OC mogućnosti i to je sasvim ok od njega, jer nitko od nas sigurno ne bi želio imati lošiji proizvod, ako može imati bolji za istu cijenu.
PCB ti je (laički rečeno) onaj dio kartice na koji se montiraju svi ostali dijelovi, kao naprimjer GPU core, VRAM, hladnjak i skoro sve ostalo. Možeš ga vidjeti tek kada karticu izvadiš iz kutije.
@ thedream
Čemu tako oštro? Nitko se od nas nije rodio pun znanja, već se ono postepeno akumulira s vremenom. Danas skoro svi mogu vrlo lako naučiti sve što je bitno za stabilan OC i to nije nešto što zahtjeva poseban nivo inteligencije. Dečko se raspituje, jer očito želi kupiti karticu koja je manje limitirana po pitanju OC mogućnosti i to je sasvim ok od njega, jer nitko od nas sigurno ne bi želio imati lošiji proizvod, ako može imati bolji za istu cijenu.
Ne radi se o tome, dapače - radi se o prevenciji da radi eventualnog neznanja ne bi sebi naturio neplanirani trošak oštećivanjem komponente. Na forumu se o 1 000kn govori kao da je 10kn za karticu a meni je prilično mudro reći mu onda da se time ne bavi, ne misliš li tako?
Sam OC i ovo što ti pričaš nema nikakve veze (pogotovo jer radim na OC-anom hardveru 15 godina punih), što se mene tiče nek radi sa svojim novcem i HW-om što god hoće, moje je da mu odbrusim da ako nema znanja, da je pametnije ostaviti HW kakova mu je i prvobitna namjena, a to su tvorničke vrijednosti.
Ne moramo se složiti, sve pet..
@ thedream
Ne radi se o tome, dapače - radi se o prevenciji da radi eventualnog neznanja ne bi sebi naturio neplanirani trošak oštećivanjem komponente. Na forumu se o 1 000kn govori kao da je 10kn za karticu a meni je prilično mudro reći mu onda da se time ne bavi, ne misliš li tako?
Sam OC i ovo što ti pričaš nema nikakve veze (pogotovo jer radim na OC-anom hardveru 15 godina punih), što se mene tiče nek radi sa svojim novcem i HW-om što god hoće, moje je da mu odbrusim da ako nema znanja, da je pametnije ostaviti HW kakova mu je i prvobitna namjena, a to su tvorničke vrijednosti.
Ne moramo se složiti, sve pet..
Neki od nas moraju učiti na greškama, jer su jednostavno takve osobe. Oni drugi koji ne spadaju u tu skupinu (poput mene naprimjer) dobro će se raspitati na 100 različitih strana i tek onda nešto novo probavati u praksi. Vjerovao ili ne, ali iz osobnih uvjerenja ne prakticiram OC i ne gledam na njega kao na nešto pozitivno, jer (osim u stvarno rijetkim slučajevima) donosi tek neznatno poboljšanje, bez kojeg se ionako može najnormalnije igrati i raditi, a otvara prostor za to da mnogo toga pođe po zlu onda kada to najmanje očekujemo. Tu prvenstveno mislim na (u zadnje vrijeme jako popularan) "selo OC", a ne na nešto poput ASUS GeForce ENGTX560 Ti DirectCU II ili MSI HD 6850 Cyclone Power Edition koje ipak predstavljaju nešto posve drugačije...
Pozdrav ekipa!
CPU: Phenom II X4 955 BE
MBO: AsRock 880G PRO3, 2x2GB DDR3 RAM
23'' LG LED 1920x1080
Planiram uzeti XFX Radeon HD6870 i svelo se na dvije opcije:
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=9350
http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=051806733
Da li je bolje uzeti verziju sa 2 ventilatora koja je skuplja 130 HRK ili uzeti ovu jeftiniju varijantu. Da li je to što tiše/hladnije, ima li tko kakva iskustva?
Nisam neki gamer, volim tu i tamo odigrati neku igru po mogućnosti na što većim detaljima, a s obzirom na to da izlazi u 2./3. mjesecu Radeon HD 7850/7870 da li je bolje pricekati novu generaciju na 28 nm?
Realno gledajući htio bih igrati Revelations, Skyrim, pomalo Call of Duty, BF3, NFS The Run a ne potrositi puno novaca na graficku. Misljenja sam da dok ne izadje nova generacija konzola (što se nece dogoditi jos koju godinu dana, mozda i dvije); svejedno koji ce radeon biti 6k ili 7k jer ce igre vise manje ostati iste, čast iznimkama!
Mislim da je za moju Full HD rezoluciju savim dovoljna 6870 barem sljedece 2 godine.
6850 mi se isto cini jos jeftinijom opcijom (1019 HRK) a od 6870 manje trosi i 330 HRK je jeftinija.
Please advise...
Dobro si sve procjenio. Sa HD 6870 ćeš se moć igrat sve narednih godinu dvije na 1080p rezoluciji uz više ili manje postavke ( a to kao što znamo ioanko nemjenja ama baš ništa na igrivocti i zanimljivocti same igre ). Uzmi ovu jel ima bolje i tiše hlađenje od obje koje si ti stavio.
Mislim da je za moju Full HD rezoluciju savim dovoljna 6870 barem sljedece 2 godine.
6850 mi se isto cini jos jeftinijom opcijom (1019 HRK) a od 6870 manje trosi i 330 HRK je jeftinija.
Please advise...
Ja sam uzeo polovnu HD5550 DX11 1GB za 270 kuna i vrti mi Battlefield 3 na Ultra/Full HD bez AAx4 na 25-30FPS.
Tako da ako trebaš savjet niti ova slabija opcija nije loša? A vjerovatno znaš koja je razlika između 5550 i 6850?
Dodatne pogodnosti dobivaš i ako OC-kaš HD6850 jer ide gore jako puno sa voltmodom a koliko znam postoje driveri koje je ATi izdao pred par mjeseci za CF tako
da ako planiraš uvjek možeš ubost još jednu karticu za godinu dana
Pozdrav ekipa!
Imam dotičnu XFX DualFan već kakvih 2mj., samo riječi pohvale imam. Jedna od najtiših 6870 kartica uopće, clocka se uredno ako te i to zanima, temperature idle od 35-38c, load nikad iznad 60.
Ja ju trenutno držim na 1.225V i 1000 za jezgru i 1250 za memoriju taktovima. Kartica rastura..
Negativne stvari su - skroman bundle, praktički ništa osim ako ti trgovac ne daruje kakvu igru ( kao meni u ADM-u Tomb Raidera zadnjeg, zabavno.. ), minus bi bio i random okretanje venta na 100%, pretpostavljam nekakvo inicijalno ispuhivanje toplog zraka, ne dešava se često, meni možda 3,4 puta u 2 mjeseca, ali eto - dešavalo mi se i na XFX 4890tki sa njihovim aftermarket hladnjakom, tako da..
Sve u svemu 9/10 kartica za 1350kn koliko košta u ADM-u. Da je malo bogatiji bundle, to bi bilo to..sama kartica je vrlo pažljivo i custom sastavljana, ima aftermarket njihov DF hladnjak, vrlo tih, odlične temperature..
Please advise...
Ja sam uzeo polovnu HD5550 DX11 1GB za 270 kuna i vrti mi Battlefield 3 na Ultra/Full HD bez AAx4 na 25-30FPS.
Tako da ako trebaš savjet niti ova slabija opcija nije loša? A vjerovatno znaš koja je razlika između 5550 i 6850?
Dodatne pogodnosti dobivaš i ako OC-kaš HD6850 jer ide gore jako puno sa voltmodom a koliko znam postoje driveri koje je ATi izdao pred par mjeseci za CF tako
Imao sam 5550, ali DDR5 512 model, mighty mouse, što drugo reći. Kartica se toliko clockala da je meni bilo neugodno, nikako joj naći wall da restarta driver , i takva vrlo vrlo blizu stock 5670 kartici..
Please advise...
Imao sam 5550, ali DDR5 512 model, mighty mouse, što drugo reći. Kartica se toliko clockala da je meni bilo neugodno, nikako joj naći wall da restarta driver , i takva vrlo vrlo blizu stock 5670 kartici..
Da super kartica
Samo šta mi ovaj gore dava TD XD
I moja je GDDR5 samo ipak ja imam 1GB za više rezolucije.
Ma nemaju ljudi pojma kako se sa low end grafikom daju vrtiti sve igre na 1920? Vidi što sam napisao o BF3? I to je najzahtjevnija igra posljednja izašla nakon Metro2033 i Crysis2 u DX11:D
Malo modificiraš filtere i totieto:P Ima 2 gdn jamstva kartica je korištena svega par mjeseci... Ja sam ju odmah overclockirao iz catalysta imam negdje 4FPS više u gameplayu. Nedavno sam probao i Crysis Warhead na 1920 bez AA sa Mainstream grafičkim settingsima i vrti preko 30 FPS-ova tako da mogu neke features čak i u Gamer (high) i to u DX10 modu.
Ja sam gamer pa govorim iz iskustva 25FPS i vozi. Sad ču je probat voltmodat u MSI AB da vidim koliko se daje dobiti max u igrama kao Crysis serijal i Metro2033 baš radi kojih ljudi kupuju GTX580 :D
Prema mojoj osobnoj procjeni Crysis i Crysis Warhead če iči na High/Gamer 1920 DX10 bez trzanja, Crysis 2 na Ultra DX9 1920 preko 35FPS-a, DX11 ionako ne predstavlja neku veliku revoluciju vizualno. Više marketinški trik. Koliko sam vidio igra bolje izgleda ako staviš AA i AF na max u DX9 nego bez filtera i sa Hi-res texturama u DX11? Kažem moje mišljenje o ukusima se ne raspravlja tako da me nemojte sada kritizirati bez elokventnih argumenata.
Možda uvjek o istom tlapim no da dovršim kada več sam počeo Metro2033 sam na GTX570 OC voltmodanom mogao sve na max sa Nvidia PhysX i DOF sa famoznim MSAAx4 koji guta grafičke resurse do boli ON na 1920 preko 25FPS u DX11. Sad ju mogu isto tako samo bez DOF u DX10 na High. Čemu više da pričam? Kartica koja stoji 2100 kuna i ova 5550 OC-ed za 270 kn :D
Honor and respect
Pozdrav ekipa!
Imam dotičnu XFX DualFan već kakvih 2mj., samo riječi pohvale imam. Jedna od najtiših 6870 kartica uopće, clocka se uredno ako te i to zanima, temperature idle od 35-38c, load nikad iznad 60.
Ja ju trenutno držim na 1.225V i 1000 za jezgru i 1250 za memoriju taktovima. Kartica rastura..
Negativne stvari su - skroman bundle, praktički ništa osim ako ti trgovac ne daruje kakvu igru ( kao meni u ADM-u Tomb Raidera zadnjeg, zabavno.. ), minus bi bio i random okretanje venta na 100%, pretpostavljam nekakvo inicijalno ispuhivanje toplog zraka, ne dešava se često, meni možda 3,4 puta u 2 mjeseca, ali eto - dešavalo mi se i na XFX 4890tki sa njihovim aftermarket hladnjakom, tako da..
Sve u svemu 9/10 kartica za 1350kn koliko košta u ADM-u. Da je malo bogatiji bundle, to bi bilo to..sama kartica je vrlo pažljivo i custom sastavljana, ima aftermarket njihov DF hladnjak, vrlo tih, odlične temperature..
E pa to mi treba iskustva ljudi koji imaju ono što bi ja htio! Iako bi 6850 zadovoljila moje potrebe za casual gamingom, vjerojatno cu uzet 6870 dual fan iz razloga što je tiša i hladnija od drugih, ne bi htio imat kosilicu/fen za kosu u kućištu. Budem još malo proucio pa vam stavim sliku sto sam na kraju kupio.
Ako uzmem 6850 za koju godinu bi mogao stavit jos koju u CF; Ali buduci da imam Corsair VX 550W to ne bi bio prolem čak ni sa 6870...hmmm
Mozda da čujemo što će reći glas naroda iliti demokracija:
14 | XFX 6870 Dual Fan 1350 HRK |
---|---|
1 | XFX 6870 1231 HRK |
0 | XFX 6850 XXX 1070 HRK |
2 | XFX 6850 1019 HRK |
Da super kartica
Samo šta mi ovaj gore dava TD XD
I moja je GDDR5 samo ipak ja imam 1GB za više rezolucije.
Ma nemaju ljudi pojma kako se sa low end grafikom daju vrtiti sve igre na 1920? Vidi što sam napisao o BF3? I to je najzahtjevnija igra posljednja izašla nakon Metro2033 i Crysis2 u DX11:D
Malo modificiraš filtere i totieto:P Ima 2 gdn jamstva kartica je korištena svega par mjeseci... Ja sam ju odmah overclockirao iz catalysta imam negdje 4FPS više u gameplayu. Nedavno sam probao i Crysis Warhead na 1920 bez AA sa Mainstream grafičkim settingsima i vrti preko 30 FPS-ova tako da mogu neke features čak i u Gamer (high) i to u DX10 modu....
Nisam naveo, ali ne planiram raditi OC kartice, jer to mi daje samo par FPS-a, ali napreže samu karticu što iskreno dovodi do smanjenog vijeka trajanja dotične plus toga manju cijenu ima kad se prodaje... da ne spominjem vecu temperaturu i buku
Ova XFX DualFan ti je isto bučna i ista temperaturno, čak i VRM-ovi, pomak je minimalan.. Ali pozdravljam tvoj potez za neklokanje. Moj glas za nju.
Nisam naveo, ali ne planiram raditi OC kartice, jer to mi daje samo par FPS-a, ali napreže samu karticu što iskreno dovodi do smanjenog vijeka trajanja dotične plus toga manju cijenu ima kad se prodaje... da ne spominjem vecu temperaturu i buku
Da budem iskren nisam dirao napon prema tome nebi trebalo raditi nikakve probleme kod kartice! Temp i buka nezamjetno više :P
Btw Metro sam probao i radi mi ipak na Normal (medium) ne na High XD
Da nekako sam i se i mislio između Saphir i Gigabayt!
pozdrav,
imam puno prašine na kartici, tj. na stražnjoj strani PCB-a, zanima me čime je to najbolje očistiti? grafička je Sapphire HD 3850 256mb. planiram ju staviti u tetkin komp... može li se to papirnatim ručnikom?
hvala
pozdrav,
imam puno prašine na kartici, tj. na stražnjoj strani PCB-a, zanima me čime je to najbolje očistiti? grafička je Sapphire HD 3850 256mb. planiram ju staviti u tetkin komp... može li se to papirnatim ručnikom?
hvala
Kistom.
može li se išta she*bati? nema baš tetka love, recesija je.
Pa očisti grafu sa suhom krpom i dobro.
ako imaš kakav kist bilo bi ti idealno jer od krpe će ti na mjestima gdje je lemljeno ostajat hmmm nezam kako da se izrazim djelovi krpe hahaha odnosno konci?
ako nemaš kist poslužit će i krpa, nije to neki problem jedino što ide na živce zapinjanje (barem meni)
Odlično si ovo sredio. Meni za pocetnika je puno pomoglo.
Bavim se adobe premierom i Photoshop pa mi treba i neka ok grafa za to.
Imam i7 pa bivolio imati i neku ok grafu do 1500 kn.
Šta preporucaš .
Hvala unaprijed
http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=HD+6950
probaj se protegnuti
Hvala na pomoci ali ja sam ti totalni laik za to .
Tražio sam te graficke i gledao cijene , ali sam kroz ovaj topic skužio da imaju graficke za igranje, za obradu videa za ovo , za ono, pa me je zanimalo konkretno koje su za obradu videa ili je to generalno sve isto samo da je što skuplja.
Ja ti igrice ne igram nikada , meni je komp za posao, za obradu fotki i videa, jer se sa time bavim.
Bitno mi je da mi adobe premiere brzo iz renderira video i da ga urucim kupcu što prije.
Šta preporucaš .
Hvala unaprijed
GTX560 Ti za GPU akceleraciju
Šta preporucaš .
Hvala unaprijed
Koji i7? Ako je u pitanju i7 2600K moj savjet ti je (osim ako ces igrati) da ne kupujes dodatnu graficku za PS i Premiere jer za sve u rangu do 1500kn i nemas ozbiljniji razlog. koristi integriranu grafiku za prikaz a sve ostalo nek ti radi CPU. Osim toga, kod gamerskih kartica (koje nemaju Adobe CS certifikat tj. sve ispod 570GTX) za rad u CS5 paketu i nije plug'n'play sistem vec kartice moras otkljucavati i prilagodjavati i to moras ponavljati nakon svakog updatea drivera.
Ako se ipak odlucis koristiti GPU u CS5 onda OBAVEZNO procitaj ovaj tekst: LINK (procitaj kompletan tekst da kasnije ne bi bilo zajebo sam se, kako ovo ne radi, zasto mi je crkla graficka ili napajanje....)
U tom slucaju najbolje bi ti bilo uzeti 560GTX sa nereferentnim hladjenjem.
Pogledaj i ovaj video.