Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.915
|
čitano: 6.995.003
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
zoharbizo kaže...

Mora moci,nesto krivo radis.

jednostavno neće, stavim ga na 100%, ali opet se vrti istom brzinom, a u gpu-z programu piše da se vrti 0%?? prije sam na svim grafama na isti način regulirao brzinu venta i radilo je.

13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
didoni kaže...
MARKOZD15 kaže...
didoni kaže...
MrXleader kaže...

3000kn? tu se da dosta jaka upiknut

to su cca financije, ali mene zanima optimalna kartica obzirom na ostatak konfe, znači da ne kupim bijesnu karticu ako mi je ostatak kompa neće moći dovoljno podržati. Eventualno bi dokupio još 4 gb rama.

još 4gb rama je preseravanje da izvinete, rađe kupi aftermarket cooler, dobro clockaj procesor i ubaci hd 6950. za ovu gtx 580 neznam bili ju proc iskoristio.

thx, znači i tvoja je preporuka hd 6950, a koji cooler preporučuješ

pripazi da je hd 6950 sapphire DUAL VENT VERSION! cooler za proc ovaj ili ovaj

a dali će mi trebati aftermarket cooler za grafu vidim da ih ima npr http://www.arctic.ac/en/p/cooling/vga/18/accelero-xtreme-plus.html?c=2182

14 godina
odjavljen
didoni kaže...
MARKOZD15 kaže...
didoni kaže...
MARKOZD15 kaže...
didoni kaže...
MrXleader kaže...

3000kn? tu se da dosta jaka upiknut

to su cca financije, ali mene zanima optimalna kartica obzirom na ostatak konfe, znači da ne kupim bijesnu karticu ako mi je ostatak kompa neće moći dovoljno podržati. Eventualno bi dokupio još 4 gb rama.

još 4gb rama je preseravanje da izvinete, rađe kupi aftermarket cooler, dobro clockaj procesor i ubaci hd 6950. za ovu gtx 580 neznam bili ju proc iskoristio.

thx, znači i tvoja je preporuka hd 6950, a koji cooler preporučuješ

pripazi da je hd 6950 sapphire DUAL VENT VERSION! cooler za proc ovaj ili ovaj

a dali će mi trebati aftermarket cooler za grafu vidim da ih ima npr http://www.arctic.ac/en/p/cooling/vga/18/accelero-xtreme-plus.html?c=2182

sasvim nepotrebno, ova grafa je hladna ko led sa stock coolerom.

14 godina
odjavljen
Viator kaže...

@MARKOZD sutra idem da pogledam XFX AMD RADEON HD 6950 ako je kupim prodati ću ti ovu svoju za 600kn ima garanciju kupljena je zajedno sa konfiguracijom prošlu srijedu.

super, javim ti se još, dužan sam nekim ljudima nešto novca pa ću viditi.

13 godina
neaktivan

hvala na pomoći

14 godina
odjavljen
didoni kaže...

hvala na pomoći

jeli kupuješ xfx 6950 ili sapphire 6950?

kupi sapphire 6950-najisplativija za te novce.

13 godina
neaktivan

da li je neka velika razlika?

14 godina

Razlike u performansama NEMA, jedino je do hlađenja razlika.  Inače, da se nadovežem. Uzmi neki solidan CPU cooler za nekih 200 do 300 kn. Clockni CPU preko 3.0Ghz što više, to boljei uzmi HD 6950 i to onu koja ima najtiše hlađenje i na konju si. To sve skupa ti je ispod 2000 kn.

14 godina
odjavljen
MARKOZD15 kaže...

razmislit ću još, hvala ti zohare car si ;)

samo me zanima na koje bi taktove išla ova asusica pod moj pc? problem nastaje u tome jer ne mogu kontrolirati brzinu venta na njoj te je stalno na 35%, a temperature su na 45° u idle-u.

ako zna itko koji je vrh dokle b išla bio bih zahvalan ;) i kako da mijenjam brzinu venta?

molim vas, ako netko zna riješenje problema?

ovdje na reviewu se vidi da su uspjeli namjestiti brzinu venta što znači da grafička podržava ručno namještanje.

14 godina
odjavljen
MARKOZD15 kaže...
MARKOZD15 kaže...

samo me zanima na koje bi taktove išla ova asusica pod moj pc? problem nastaje u tome jer ne mogu kontrolirati brzinu venta na njoj te je stalno na 35%, a temperature su na 45° u idle-u.

ako zna itko koji je vrh dokle b išla bio bih zahvalan ;) i kako da mijenjam brzinu venta?

ovdje na reviewu se vidi da su uspjeli namjestiti brzinu venta što znači da grafička podržava ručno namještanje.

zna li netko rješenje?

14 godina
MARKOZD15 kaže...
MARKOZD15 kaže...
MARKOZD15 kaže...

zna li netko rješenje?

MSI Aterburner i Sapphire Trixxx. Možeš namjestiti kad i koliko da ti se vrti vent od grafe.

14 godina
odjavljen
Vodič za odabir grafičke kartice

probao, ne ide. sapphire trixx sam probao instalirati, ali piše da ne podržava moj hardver, ili nešto u tom stilu...

možda je problem u driverima, što misliš?

0 0 hvala 0
14 godina

Pa moguće, jel trebalo bi raditi. Probaj staviti neke starije drivere, jel je grafa tvoja stara 3 godine i možda bude bolje.

14 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

Pa moguće, jel trebalo bi raditi. Probaj staviti neke starije drivere, jel je grafa tvoja stara 3 godine i možda bude bolje.

ako stavim stare drivere, hoće li mi doći do pada performansi?

14 godina
MARKOZD15 kaže...
itomic009 kaže...

ako stavim stare drivere, hoće li mi doći do pada performansi?

Nemislim na neke najstarije, nego neke koji su najbolje radili sa tom grafom. Malo progooglaj po netu. Nema ionako napredka za grafu nakon nekih godinu dana kroz drivere jel se niti nerazvijaju za tu grafu nego za tada aktualne grafe.

13 godina
e ljudi trebam pomoc,zanima me u cemu je razlika i po cemu je bolja http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=9200 od http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-gigabyte-gtx-n550-ti-1gb-gddr5/43194 ako je uopce bolja,nisam bas majstor sto se tice toga a u dvojbi sam zato sto slazem PC trenutno.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Coach321 kaže...
e ljudi trebam pomoc,zanima me u cemu je razlika i po cemu je bolja http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=9200 od http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-gigabyte-gtx-n550-ti-1gb-gddr5/43194 ako je uopce bolja,nisam bas majstor sto se tice toga a u dvojbi sam zato sto slazem PC trenutno.

I smell a troll nearby.....

Ti si linkao nebo i zemlju XD

Jesi to falio il šta?

Uglavnom, razlika ti je ta šta je ova prva, Sapphire HD6870 puuuuuuuuuuuno jača i brža kartica od ove GTX 550 Ti :)

Bolja ti je radeonka doslovce po svemu, jedina mana šta nema CUDA i PhysX al to ti nebi trebalo nikako igrati ulogu što se tiče usporedbe, definitivno idi na HD6870

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1654425
13 godina
inace trollam hahah :D ali sad mislim ozbiljno jel slazem tu neki pc pa gledam di cu pomoc nac :D hvala na odgovru !
15 godina
neaktivan
Coach321 kaže...
inace trollam hahah :D ali sad mislim ozbiljno jel slazem tu neki pc pa gledam di cu pomoc nac :D hvala na odgovru !

Imaš gumb hvala na mom postu, to klikni ;)

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1654425
13 godina
eto ga haha :D
13 godina
neaktivan

btw. imas temu SLaganje PC konfiguracija tamo reci kolko love imas sta ti treba i oni ti sloze {#}

Xc
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
MrXleader kaže...

btw. imas temu SLaganje PC konfiguracija tamo reci kolko love imas sta ti treba i oni ti sloze {#}

ma znam imam 2 konfe sto su mi slozili momci sa bug foruma pa jos malo razmisljam i preispitivam i tako {#}

15 godina

Dakle, trebam PCI-e grafu. Procesor je Intel Core 2 Duo na 2.00 Ghz tako da nebi htio neki overkill za taj procesor. Napajanje je 400W shrotex za koje pretpostavljam da ne može držati neku ozbiljniju grafu, al ću po potrebi i to zamjeniti. Hvala. Cijena ~500kn

po mogućnosti da je odavde http://it.ronis.hr/PCIE-g1656.aspx

Najgora stvar kod cenzure je ***** ***** ********
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.10.2011 12:51 (The Unforgiven).
16 godina
neaktivan

Daj malo više informacija, je li može polovna, koristit ćeš ju za igre?

xfire: triplex667 |||||||||||||||||||||| EnlightenedPhoenix R.I.P. 24.06.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
The Unforgiven kaže...

Dakle, trebam PCI-e grafu. Procesor je Intel Core 2 Duo na 2.00 Ghz tako da nebi htio neki overkill za taj procesor. Napajanje je 400W shrotex za koje pretpostavljam da ne može držati neku ozbiljniju grafu, al ću po potrebi i to zamjeniti. Hvala. Cijena ~500kn

clockaj procesor i kupi hd 6770

14 godina
neaktivan
The Unforgiven kaže...

Nova, polovna.

Tiago Busques, con mucho gusto! ;-)
15 godina

Dali je normalno da moja grafa (pod moj pc) kada palim pc prvi zapuhne pa se ugasi pa onda se tek opet upali kada winsi startaju?

Sretnu se dva robota na ulici i kaže jedan drugom: -jeli, jeli istina da ti se roditelji rastavljaju? xDD
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Kewin kaže...

Dali je normalno da moja grafa (pod moj pc) kada palim pc prvi zapuhne pa se ugasi pa onda se tek opet upali kada winsi startaju?

tako je meni bilo na hd 4870, sasvim normalno.

14 godina
neaktivan

Pozdrav svima! Brat planira malo osvježiti komp i planira kupiti novu grafičku i 2gige rama

Trenutna konfa je 

Athlon x2 5000+BE 

2GB DDR2 @800

Radeon 2600Pro 256MB

i rezza monitora 1280x1024.

Proc je trenutno na stock postavkama, pa me zanima da li bi s novom grafičkom oko 1000 kn trebalo 

malo kloknuti da ne bude bottleneck.

Znači molim preporuke novih grafičkih kartica do 1000kn

Hvala svima unaprijed

P.S. Da li je ova lista ispravna ili ima koja bolja stranica za usporedbu, tek toliko da dobijemo dojam o čemu se radi

http://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2011 21:52 (sweeth).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
sweeth kaže...

Pozdrav svima! Brat planira malo osvježiti komp i planira kupiti novu grafičku i 2gige rama

Trenutna konfa je 

Athlon x2 5000+BE 

2GB DDR2 @800

Radeon 2600Pro 256MB

i rezza monitora 1280x1024.

Proc je trenutno na stock postavkama, pa me zanima da li bi s novom grafičkom oko 1000 kn trebalo 

malo kloknuti da ne bude bottleneck.

Znači molim preporuke novih grafičkih kartica do 1000kn

Hvala svima unaprijed

kupiš polovnu HD 6770 te aftermarket cooler za procesor, malo ga clockneš i imaš odličan komp za 1280x1024.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice