Mora moci,nesto krivo radis.
jednostavno neće, stavim ga na 100%, ali opet se vrti istom brzinom, a u gpu-z programu piše da se vrti 0%?? prije sam na svim grafama na isti način regulirao brzinu venta i radilo je.
Mora moci,nesto krivo radis.
jednostavno neće, stavim ga na 100%, ali opet se vrti istom brzinom, a u gpu-z programu piše da se vrti 0%?? prije sam na svim grafama na isti način regulirao brzinu venta i radilo je.
3000kn? tu se da dosta jaka upiknut
to su cca financije, ali mene zanima optimalna kartica obzirom na ostatak konfe, znači da ne kupim bijesnu karticu ako mi je ostatak kompa neće moći dovoljno podržati. Eventualno bi dokupio još 4 gb rama.
još 4gb rama je preseravanje da izvinete, rađe kupi aftermarket cooler, dobro clockaj procesor i ubaci hd 6950. za ovu gtx 580 neznam bili ju proc iskoristio.
thx, znači i tvoja je preporuka hd 6950, a koji cooler preporučuješ
pripazi da je hd 6950 sapphire DUAL VENT VERSION! cooler za proc ovaj ili ovaj
a dali će mi trebati aftermarket cooler za grafu vidim da ih ima npr http://www.arctic.ac/en/p/cooling/vga/18/accelero-xtreme-plus.html?c=2182
3000kn? tu se da dosta jaka upiknut
to su cca financije, ali mene zanima optimalna kartica obzirom na ostatak konfe, znači da ne kupim bijesnu karticu ako mi je ostatak kompa neće moći dovoljno podržati. Eventualno bi dokupio još 4 gb rama.
još 4gb rama je preseravanje da izvinete, rađe kupi aftermarket cooler, dobro clockaj procesor i ubaci hd 6950. za ovu gtx 580 neznam bili ju proc iskoristio.
thx, znači i tvoja je preporuka hd 6950, a koji cooler preporučuješ
pripazi da je hd 6950 sapphire DUAL VENT VERSION! cooler za proc ovaj ili ovaj
a dali će mi trebati aftermarket cooler za grafu vidim da ih ima npr http://www.arctic.ac/en/p/cooling/vga/18/accelero-xtreme-plus.html?c=2182
sasvim nepotrebno, ova grafa je hladna ko led sa stock coolerom.
@MARKOZD sutra idem da pogledam XFX AMD RADEON HD 6950 ako je kupim prodati ću ti ovu svoju za 600kn ima garanciju kupljena je zajedno sa konfiguracijom prošlu srijedu.
super, javim ti se još, dužan sam nekim ljudima nešto novca pa ću viditi.
hvala na pomoći
hvala na pomoći
jeli kupuješ xfx 6950 ili sapphire 6950?
kupi sapphire 6950-najisplativija za te novce.
da li je neka velika razlika?
Razlike u performansama NEMA, jedino je do hlađenja razlika. Inače, da se nadovežem. Uzmi neki solidan CPU cooler za nekih 200 do 300 kn. Clockni CPU preko 3.0Ghz što više, to boljei uzmi HD 6950 i to onu koja ima najtiše hlađenje i na konju si. To sve skupa ti je ispod 2000 kn.
razmislit ću još, hvala ti zohare car si ;)
samo me zanima na koje bi taktove išla ova asusica pod moj pc? problem nastaje u tome jer ne mogu kontrolirati brzinu venta na njoj te je stalno na 35%, a temperature su na 45° u idle-u.
ako zna itko koji je vrh dokle b išla bio bih zahvalan ;) i kako da mijenjam brzinu venta?
molim vas, ako netko zna riješenje problema?
ovdje na reviewu se vidi da su uspjeli namjestiti brzinu venta što znači da grafička podržava ručno namještanje.
samo me zanima na koje bi taktove išla ova asusica pod moj pc? problem nastaje u tome jer ne mogu kontrolirati brzinu venta na njoj te je stalno na 35%, a temperature su na 45° u idle-u.
ako zna itko koji je vrh dokle b išla bio bih zahvalan ;) i kako da mijenjam brzinu venta?
ovdje na reviewu se vidi da su uspjeli namjestiti brzinu venta što znači da grafička podržava ručno namještanje.
zna li netko rješenje?
zna li netko rješenje?
MSI Aterburner i Sapphire Trixxx. Možeš namjestiti kad i koliko da ti se vrti vent od grafe.
probao, ne ide. sapphire trixx sam probao instalirati, ali piše da ne podržava moj hardver, ili nešto u tom stilu...
možda je problem u driverima, što misliš?
Pa moguće, jel trebalo bi raditi. Probaj staviti neke starije drivere, jel je grafa tvoja stara 3 godine i možda bude bolje.
Pa moguće, jel trebalo bi raditi. Probaj staviti neke starije drivere, jel je grafa tvoja stara 3 godine i možda bude bolje.
ako stavim stare drivere, hoće li mi doći do pada performansi?
ako stavim stare drivere, hoće li mi doći do pada performansi?
Nemislim na neke najstarije, nego neke koji su najbolje radili sa tom grafom. Malo progooglaj po netu. Nema ionako napredka za grafu nakon nekih godinu dana kroz drivere jel se niti nerazvijaju za tu grafu nego za tada aktualne grafe.
I smell a troll nearby.....
Ti si linkao nebo i zemlju XD
Jesi to falio il šta?
Uglavnom, razlika ti je ta šta je ova prva, Sapphire HD6870 puuuuuuuuuuuno jača i brža kartica od ove GTX 550 Ti :)
Bolja ti je radeonka doslovce po svemu, jedina mana šta nema CUDA i PhysX al to ti nebi trebalo nikako igrati ulogu što se tiče usporedbe, definitivno idi na HD6870
Imaš gumb hvala na mom postu, to klikni ;)
btw. imas temu SLaganje PC konfiguracija tamo reci kolko love imas sta ti treba i oni ti sloze
btw. imas temu SLaganje PC konfiguracija tamo reci kolko love imas sta ti treba i oni ti sloze
ma znam imam 2 konfe sto su mi slozili momci sa bug foruma pa jos malo razmisljam i preispitivam i tako
Dakle, trebam PCI-e grafu. Procesor je Intel Core 2 Duo na 2.00 Ghz tako da nebi htio neki overkill za taj procesor. Napajanje je 400W shrotex za koje pretpostavljam da ne može držati neku ozbiljniju grafu, al ću po potrebi i to zamjeniti. Hvala. Cijena ~500kn
po mogućnosti da je odavde http://it.ronis.hr/PCIE-g1656.aspx
Daj malo više informacija, je li može polovna, koristit ćeš ju za igre?
Dakle, trebam PCI-e grafu. Procesor je Intel Core 2 Duo na 2.00 Ghz tako da nebi htio neki overkill za taj procesor. Napajanje je 400W shrotex za koje pretpostavljam da ne može držati neku ozbiljniju grafu, al ću po potrebi i to zamjeniti. Hvala. Cijena ~500kn
clockaj procesor i kupi hd 6770
Dali je normalno da moja grafa (pod moj pc) kada palim pc prvi zapuhne pa se ugasi pa onda se tek opet upali kada winsi startaju?
Dali je normalno da moja grafa (pod moj pc) kada palim pc prvi zapuhne pa se ugasi pa onda se tek opet upali kada winsi startaju?
tako je meni bilo na hd 4870, sasvim normalno.
Pozdrav svima! Brat planira malo osvježiti komp i planira kupiti novu grafičku i 2gige rama
Trenutna konfa je
Athlon x2 5000+BE
2GB DDR2 @800
Radeon 2600Pro 256MB
i rezza monitora 1280x1024.
Proc je trenutno na stock postavkama, pa me zanima da li bi s novom grafičkom oko 1000 kn trebalo
malo kloknuti da ne bude bottleneck.
Znači molim preporuke novih grafičkih kartica do 1000kn
Hvala svima unaprijed
P.S. Da li je ova lista ispravna ili ima koja bolja stranica za usporedbu, tek toliko da dobijemo dojam o čemu se radi
http://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html
Pozdrav svima! Brat planira malo osvježiti komp i planira kupiti novu grafičku i 2gige rama
Trenutna konfa je
Athlon x2 5000+BE
2GB DDR2 @800
Radeon 2600Pro 256MB
i rezza monitora 1280x1024.
Proc je trenutno na stock postavkama, pa me zanima da li bi s novom grafičkom oko 1000 kn trebalo
malo kloknuti da ne bude bottleneck.
Znači molim preporuke novih grafičkih kartica do 1000kn
Hvala svima unaprijed
kupiš polovnu HD 6770 te aftermarket cooler za procesor, malo ga clockneš i imaš odličan komp za 1280x1024.