Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.951.447
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Caesar et Brutus kaže...
thedream kaže...
Caesar et Brutus kaže...
thedream kaže...
Eugen kaže...

evo mene opet

sad kad sam otkrio da mogu proc dignut do 3.5 GHz mogu li dobro pokrenut neku malo jaču grafičku od HD 6770?

ciljam na hd 6850, ili neka druga sa dobrim preformansama

imam oko 1500 kn za grafu i napajanje (ako treba novo), ali prvo razmišljam isplati li mi se kupovati jer me zanima i neka kvalitetna periferija

Da se sve ugurat u 1500kn. Za početak ubodi CX600 za 300kn što momak na tržnici ovdje prodaje. A za 1200 se da uzeti grafa i periferija.

CX600 polovni za 300kn je shit  kupnja pored XFX-a 450 za 350kn u dućanu... Zaboravi na kvalitetnu periferiju i grafu za 1,2k kn... Samo malo kvalitetnija tipkovnica ti košta 150-ta kuna, a gdje su još miš i zvučnici...

Da kupuje sve polovno, stane. A on neće znati ima li u kompu XFX-a ili tog LC Powera sa ostatkom konfiguracije, kao što ni ti ne bi znao.

Kakvog Božjeg LC Powera?! Corsair  CX600. Thedream, izgleda da si si malo popio. {#}

Lapsus {#}{#}, počelo se ložit istina. Treba izać gledat ženskice..{#}

Uglavnom, zgodan ti je prijedlog ako mu ne treba odmah i ostatak, ako pak treba, nek uzme HD5770 hawx, tog xfx-a, neke slušalice za 150kn i za 150-200 miša kakvog i amen.

Cemetary gates
16 godina
neaktivan
Cezar i brut: Znas ti ista o novoj CX seriji? Znas ista o LC Powerima?

Xfx 450/LC power gp3 460, HD5770, sluske-koje hoces i misa-npr. Mx518, onog s vaporova reviewa ili sl... Taman... Cpu ocaj na max! Koliko RAMa imaš? (na m.bugu sam)
14 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

još ću vidjet šta bi mi starci radije kupili, i hoće li dodati koju kunu na budžet da se odluka olakša :))

opet hvala na savjetima

EDIT: 4 GB DDR2 800 MHz

proc: e7400 i mogu clock do 3.5 provjereno, možda i više

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 20:29 (Eugen).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
pod009 kaže...

Xfx 450/LC power gp3 460, HD5770, sluske-koje hoces i misa-npr. Mx518, onog s vaporova reviewa ili sl... Taman... Cpu ocaj na max! Koliko RAMa imaš? (na m.bugu sam)

uozbilji se, Cezar zna puno toga {#}

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 21:42 (zoharbizo).
14 godina
neaktivan
pod009 kaže...

Nova CX serija dosta je lošija od prethodne, legendarnog CX400. To je Corsair-ova serija napajanja namijenjena low-end i office konfama. Upitaj Dona malo o kakvoj se vrhunskoj kvaliteti radi (sarkazam), čovjek je vec vise komada CX430 morao reklamirati. Slučajnost?

Možda, iako vrlo teško.

Naravno da bi jedan CX600 bez apsolutno ikakvih problema držao HD6850, nisam ni rekao suprotno, ali opet... nema što tražiti pored   XFX-a 450, a kamoli 550... LC Power 460 GP3 trenutno je malo skuplji od XFX-a 450, a tek mrvicu jači.

Da, naravno da znam.

Komentar ti nije na mjestu...

16 godina
neaktivan
Zoharbizo-brisi 1. Riječ!

Znas samo sto je don rekao? Jesi probao? (ne vrijeđam nego pitam...) ;)
Znas stanje, Al ima toga jos... ;)
14 godina
Caesar et Brutus kaže...
pod009 kaže...

Nova CX serija dosta je lošija od prethodne, legendarnog CX400. To je Corsair-ova serija napajanja namijenjena low-end i office konfama. Upitaj Dona malo o kakvoj se vrhunskoj kvaliteti radi (sarkazam), čovjek je vec vise komada CX430 morao reklamirati. Slučajnost?

Možda, iako vrlo teško.

Naravno da bi jedan CX600 bez apsolutno ikakvih problema držao HD6850, nisam ni rekao suprotno, ali opet... nema što tražiti pored   XFX-a 450, a kamoli 550... LC Power 460 GP3 trenutno je malo skuplji od XFX-a 450, a tek mrvicu jači.

Da, naravno da znam.

pusti neka prica kad nezna...

15 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
pod009 kaže...

Možda, iako vrlo teško.

Da, naravno da znam.

Mislim da se ovdje malo pretjeruje, kako rekoh, korisnik ne bi znao što mu se nalazi u kompu od ta 3 napajanja. Sva tri - drže postavljenu konfu o kojoj pričamo. Što ne može držati CX600, sumnjam da ova druga dva briljiraju.

Cemetary gates
14 godina
neaktivan
thedream kaže...

S tim se slažem, iako je jasno da su XFX Core80 450/LC Power 460 GP3 puno bolji izbor od CX600 s obzirom da novi koštaju 350-tak kuna.

14 godina
neaktivan

Je li bolje ovo 460 1gb ili 460 768 mb

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
miwo kaže...

Je li bolje ovo 460 1gb ili 460 768 mb

Boldano je bolje. Ima više meme i širu sabirnicu...

PRODAJEM SVOJ KOMP! INFORMACIJE NA PP!
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2011 10:19 (Plahi).
14 godina

gtx 460 1 gb je bolja jer ima 256 bitnu sabirnicu za razliku od 768mb verzije koja ima 192 bitnu...a ima i vise memorije...

1 0 hvala 0
17 godina

U potrazi sam za grafuljom, al uzimal bi na duže staze, za oko mi je zapela gtx 580, a gledal sam i gtx(gpu je naturpijan na 950MHz) 560 hawk.E sad dal se isplati kupovat gtx 580?

Ova hawk nije za odbacit, gledam testove po netu primjer, metro 2033 gtx je bolja spram hawk-a kojih 5-6fps, naravno na istim postavkama..

Gtx 580 je skuplja kojih soma kn od gtx 560 hawk, dal vrijedi ta razlika u cijeni?Malo je glupo pitanje i večina će reć da ne vrijedi..

Fora je u tom kolko vidim svaki site sa rivjuima daju različite reze, jel ima koja(a da stvarno je to tak kak piše a ne nekaj deseto) stranica a da daje "istinite" rezultate?

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2011 14:17 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
zvonac kaže...

U potrazi sam za grafuljom, al uzimal bi na duže staze, za oko mi je zapela gtx 580, a gledal sam i gtx(gpu je naturpijan na 950MHz) 560 hawk.E sad dal se isplati kupovat gtx 580?

Ova hawk nije za odbacit, gledam testove po netu primjer, metro 2033 gtx je bolja spram hawk-a kojih 5-6fps, naravno na istim postavkama..

Gtx 580 je skuplja kojih soma kn od gtx 560 hawk, dal vrijedi ta razlika u cijeni?Malo je glupo pitanje i večina će reć da ne vrijedi..

ako imas novaca uzmi

17 godina

Pa baš i nisam nekaj s lovom, al bi se rastegnul, al me muči jel gtx 580 vrijedi tu lovu..

Pošto hawk praktički stoji uz bok gtx 570.

14 godina

uzmi gtx570 i miran si

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

uzmi gtx570 i miran si

GTX 580 nek uzme, GTX 570 je slabija, a isto skupa.

Najbolji izbor ti je onda uzet rabljenu GTX 570 imaš tu na forumu se 2 prodaju. Asus i Palit.

PRODAJEM SVOJ KOMP! INFORMACIJE NA PP!
16 godina
neaktivan
570ka... Imaš i hyperiona na tržnici..
17 godina

Zakaj se spominje gtx 570, niko ne uzima u obzir gtx 560 hawk:) Pa kolko gledam, tu je negde sa gtx 570..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
zvonac kaže...

Zakaj se spominje gtx 570, niko ne uzima u obzir gtx 560 hawk:) Pa kolko gledam, tu je negde sa gtx 570..

ako se dobro sicam hawk je nesto tisa i hladnija..uzmi ili novu hawk 560-tku ili novu 580-tku...novu 570-tku nemoj jer je dosta skuplja od gtx 560 hawk a nije puno jaca...

17 godina

Znači il gtx 560 hawk il gtx 580..Hmm, mislim da se onda 570 ne isplati pored jedne hawk gtx 560.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

odlučujuće pitanje:

mogu li pokrenuti xfx 6850 na mom napajanju?

vidim da treba jedan 6-pinski konektor kao na mojoj sada i na AnandTech sam vidio da u loadu troši kao i moja

moja: http://www.anandtech.com/bench/Product/179

6850: http://www.anandtech.com/bench/Product/291

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Eugen kaže...

odlučujuće pitanje:

vidim da treba jedan 6-pinski konektor kao na mojoj sada i na AnandTech sam vidio da u loadu troši kao i moja

moja:  http://www.anandtech.com/bench/Product/179

6850:  http://www.anandtech.com/bench/Product/291

Ako ti taj Delux drži bez problema HD3870, drzat ce i HD6850, ne brini!   {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2011 19:18 (Caesar et Brutus).
14 godina
Eugen kaže...

odlučujuće pitanje:

moja: http://www.anandtech.com/bench/Product/179

6850: http://www.anandtech.com/bench/Product/291

mozes...al kad ga opteretis moze se desit kaboom...takvo napajanje nebi stavia nikoji komp jaci...ja bi ti preporucia da kupis neko novo jer ti to nije sigurno...zasto riskirat sa grafom od 1200 kn

14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

mozes...al kad ga opteretis moze se desit kaboom...takvo napajanje nebi stavia nikoji komp jaci...ja bi ti preporucia da kupis neko novo jer ti to nije sigurno...zasto riskirat sa grafom od 1200 kn

Ako ne planira OC-ati grafu, napajanje ce biti dovoljno. Drži bez brige HD3870 koja čak malo više troši od HD6850...

14 godina

moze radit ali nemora...varljivo je to napajanje :) teoretski bi tribalo drzat...ja sam istu grafu misec dana drza u kutiji jer je nisan tia stavit na isto napajanje...cekan sam ovog lc sta je pod moj pc :P

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

weee sad sam baš nekako happy{#}

mislim da ću onda kupit grafu na kraju, sa nekim boljim slušalicama

ako bi i se dogodio i kabum, kolike bi posljedice mogle bit?

velika eksplozija ili "samo" da se zapali napajanje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Eugen kaže...

weee sad sam baš nekako happy{#}

mislim da ću onda kupit grafu na kraju, sa nekim boljim slušalicama

ako bi i se dogodio i kabum, kolike bi posljedice mogle bit?

velika eksplozija ili "samo" da se zapali napajanje?

nece ono eksplodirat nego jednostavno pokleknut i u najgorem slucaju povuc neke komponente sa sobom u smrt {#}...ali to se nemora dogodit a i moze...

14 godina
neaktivan

a onda ako bi dodao i još jedan 8-9 cm ventilator, uzima li on puno struje iz napajanja?

pošto na kućištu imam jedno mjesto koje je već pripremljeno za takav vent. mislio sam ga iskoristit

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Eugen kaže...

a onda ako bi dodao i još jedan 8-9 cm ventilator, uzima li on puno struje iz napajanja?

pošto na kućištu imam jedno mjesto koje je već pripremljeno za takav vent. mislio sam ga iskoristit

ne trosi puno...neboj se...moje misljenje je da bi trebao uloziti u napajanje...a ti kako os...sta je sigurno sigurno je :D

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice