Nedavno sam nabavio polovnu grafičku karticu čije je ima navedeno gore u naslovu. I to za 400kn. Ne znam točno, ali mislim da je ta grafička izašla na tržište oko 2003.godine. Ne znam kako da to kažem, ali grafička usprokos svojim godinama zaista rastura. I to doslovno. Takt jezgre je 475mhz, sabirnica 256bita, memorija 256mb...što li već...svejedno... Igrao sam Quake 4 na rezoluciji 1600x1200, s maksimalnim postavkama i radilo bez ikakvih trzaja. Crysis vrti na medium, također bez trzaja... Procesor je Athlon64 3200+, 1Gb DDR memorije. Dakle, ništa extra druge komponente. Tiha je, jako se malo grije... Zanima me vaše mišljenje, iskustva možda s dotičnom karticom...Ako ih imate.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Grafa je ok, jedino ima shader 2.0 jbg.
Danas za 400kn mozes naci i boljih kartica. Polovnih 8600GT cak ili 2600XT. Ipak je bolja od X800PRO. Ali to je ok kartica.
Imam test grafičkih s kraja 2004 (te je godine iz izašla), nema baš te ali su x800pro su rasturale u to vrijeme, sada ne znam kakva je situacija s novim igrama, prijatelj ima asusovu i jako je zadovoljan ali on ju je platio preko 3000 kn 2005.g.
To je high-end kartica s velikim fillrateom. Kao i sve high-end kartice, snažna je dovoljno i za novu generaciju. Problem su mogućnosti.
Nove generacije kartica nisu uvijek nešto revolucionarno po snazi.
Sjećam se kako sam ja na GeForce 2 GTS igrao Half-Life 2 u visokim rezama bez ikakvih problema izuzev jednog malenog: directx9 igra treba takvu karticu inače su shaderi bijele površine.:)
Naravno 9800 i 9600XT su sporije kartice bile, ali imale su ono što famozna GTSica nije.
Sad sam se sjetio nije mogao pokrenuti Splinter Sell radi shader-a, pa ako želiš igrati tu igru morat ćeš nabaviti nešto novije.
Da,to je istina za Splinter. Treba 3.0 shader model, kao i kod BioShocka i još par igri...ali svejdeno je super. Zahvaljujem se na vašim mišljenjima.
Mozes ti nju igrat sa Shader 2 samo ce malo shrot grafika bit ;) Ali opet, nece biti bas losa ;) Ici ce tebi i Crysis ;)