Vaše mišljenje o His Excalibur X800 pro IceQ II

poruka: 7
|
čitano: 1.659
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Nedavno sam nabavio polovnu grafičku karticu čije je ima navedeno gore u naslovu. I to za 400kn. Ne znam točno, ali mislim da je ta grafička izašla na tržište oko 2003.godine. Ne znam kako da to kažem, ali grafička usprokos svojim godinama zaista rastura. I to doslovno. Takt jezgre je 475mhz, sabirnica 256bita, memorija 256mb...što li već...svejedno... Igrao sam Quake 4 na rezoluciji 1600x1200, s maksimalnim postavkama i radilo bez ikakvih trzaja. Crysis vrti na medium, također bez trzaja... Procesor je Athlon64 3200+, 1Gb DDR memorije. Dakle, ništa extra druge komponente. Tiha je, jako se malo grije... Zanima me vaše mišljenje, iskustva možda s dotičnom karticom...Ako ih imate.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Grafa je ok, jedino ima shader 2.0 jbg.

Danas za 400kn mozes naci i boljih kartica. Polovnih 8600GT cak ili 2600XT. Ipak je bolja od X800PRO. Ali to je ok kartica.

I am the Alpha and the Omega

0 0 hvala 0
17 godina

Imam test grafičkih s kraja 2004 (te je godine iz izašla), nema baš te ali su x800pro su rasturale u to vrijeme, sada ne znam kakva je situacija s novim igrama, prijatelj ima asusovu i jako je zadovoljan ali on ju je platio preko 3000 kn 2005.g.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Vaše mišljenje o His Excalibur X800 pro IceQ I

To je high-end kartica s velikim fillrateom. Kao i sve high-end kartice, snažna je dovoljno i za novu generaciju. Problem su mogućnosti.

Nove generacije kartica nisu uvijek nešto revolucionarno po snazi.

Sjećam se kako sam ja na GeForce 2 GTS igrao Half-Life 2 u visokim rezama bez ikakvih problema izuzev jednog malenog: directx9 igra treba takvu karticu inače su shaderi bijele površine.:)

Naravno 9800 i 9600XT su sporije kartice bile, ali imale su ono što famozna GTSica nije.

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
17 godina

Sad sam se sjetio nije mogao pokrenuti Splinter Sell radi shader-a, pa ako želiš igrati tu igru morat ćeš nabaviti nešto novije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da,to je istina za Splinter. Treba 3.0 shader model, kao i kod BioShocka i još par igri...ali svejdeno je super. Zahvaljujem se na vašim mišljenjima.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mozes ti nju igrat sa Shader 2 samo ce malo shrot grafika bit ;) Ali opet, nece biti bas losa ;) Ici ce tebi i Crysis ;)

I am the Alpha and the Omega

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice