Titranje slike

poruka: 19
|
čitano: 4.214
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Titranje slike

Znači kupio sam novo računalo s HD 7850 grafuljom i sve uredno radi ali imam jedan mali problemčić . U igrama(Diablo 3 i Minecraft sam isprobao) se pojavljuju neke vertikalne crte(nisu artefekti!) kao nekakve smetnje(lagano treperenje) Sve je dobro spojeno. MOnitor je AOC e2243Fw. U monitor je uštekan VGA kabel a u grafulju VGA to DVI konverter.

U čemu bi mogao biti problem?

Sve me zene oko kuce jure kaze majka to je zbog frizure
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Titranje slike

Imao sam sličan problem. Riješio sam ga s jednom od ove 3 stvari (to sve u isto vrijeme :P)

1. Isključio sam vsync
  2. Podesio refresh rate
  3. Isključio Catalyst AI (u suprotnom imam artefakte jer je zbugana grafa)
14 godina
neaktivan
Titranje slike

Moguce da ti los driver stvara probleme.

clock2much

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Titranje slike

Mislim da nije do ničega od tih stvari!

Priključio sam televizor(lcd) i sve normalno radi bez ikakvih smetnji i titranja. :/

Driveri su najnoviji!

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.7.2012 19:32 (strbi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Titranje slike

Moguće je da je do VGA kabla.

Zašto kupovat monitor sa VGA utorom, pa moj 203B iz 2006. ima VGA+DVI.

s14.___.org/qthrwcptb/NO_DONT_PLEASE.jpg What heretics expect...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
strbi kaže...

Mislim da nije do ničega od tih stvari!

Priključio sam televizor(lcd) i sve normalno radi bez ikakvih smetnji i titranja. :/

Driveri su najnoviji!

Da, ali s kojim kablom? DVI nema probleme koje ima VGA.

17 godina
neaktivan
Titranje slike

Spoji s DVI kabelom.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
8ax kaže...

Moguće je da je do VGA kabla.

Zašto kupovat monitor sa VGA utorom, pa moj 203B iz 2006. ima VGA+DVI.

ima i ovaj moj DVI, ali ga nemam sada da ga prikljcim. Sutra cu probati sa DVI kabelom, ako ce i dalje to raditi, da nosim na servis?

17 godina
neaktivan

Ako titra i sa DVI, onda nosi u servis (tamo odakle si ga kupio), pogotovo jer je novo i na garanciji. Možda je i grafa defektna.

14 godina
neaktivan
AlienWare1 kaže...

Ako titra i sa DVI, onda nosi u servis (tamo odakle si ga kupio), pogotovo jer je novo i na garanciji. Možda je i grafa defektna.

Nevjerujem da je do grafičke jer sam probao na televizoru i ništa ne titra. Ako ce titrati sa DVI kabelom, nosim na servis, pa neka mi daju novoga. Ili drugacijega sa istu cijenu.

16 godina
Titranje slike

Kako mislis titranje, mislis li mozda na screen tearing? je li ovako kao na slikama ispod?

Ako da, onda je definitivno rijec o screen tearingu.... rijesenje je ukljucen vsync. No, bitno je na koliko ti Hz radi monitor, a na koliko TV.... ako recimo imas vise od 60 FPS u igri, onda samo ukljuci vsync, vsync ne utjece na performanse, ne poboljsava grafiku niti je pogorsava.... vsync jednostavno limitira maximalni FPS ovisno o Hz-ima, npr 60 Hz monitor = MAX 60 FPS. Vise ti ne treba, 30FPS + je ugodno, a kamoli 60 FPS..... sekunda je sekunda, tako da nista brzi neces biti. Neki monitori rade na 120 Hz (vrlo skupi i ovisno o rezoluciji) i ako u igrama imas vise od 120 FPS, opet samo treba ukljuciti vsync, odnosno limitirati maximalni FPS na 120 da se sprijeci tearing.

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.7.2012 20:18 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Titranje slike

Obavezno uključi V-sync. Totalno mi vuče na tearing.

I da, monitor obavezno spoji DVI kabelom. VGA vs. DVI, nebo i zemlja (ili ti analogno i digitalno).

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
lovac82 kaže...

Kako mislis titranje, mislis li mozda na screen tearing? je li ovako kao na slikama ispod?

Ako da, onda je definitivno rijec o screen tearingu.... rijesenje je ukljucen vsync. No, bitno je na koliko ti Hz radi monitor, a na koliko TV.... ako recimo imas vise od 60 FPS u igri, onda samo ukljuci vsync, vsync ne utjece na performanse, ne poboljsava grafiku niti je pogorsava.... vsync jednostavno limitira maximalni FPS ovisno o Hz-ima, npr 60 Hz monitor = MAX 60 FPS. Vise ti ne treba, 30FPS + je ugodno, a kamoli 60 FPS..... sekunda je sekunda, tako da nista brzi neces biti. Neki monitori rade na 120 Hz (vrlo skupi i ovisno o rezoluciji) i ako u igrama imas vise od 120 FPS, opet samo treba ukljuciti vsync, odnosno limitirati maximalni FPS na 120 da se sprijeci tearing.

Ne, nije to screen tearing. Bas idu kao neke vodoravne linije. Mislis da ukljucim vsync u igri ili na monitoru? U igri je ukljucen,ali je na monitoru, odnosno u cataslyst postavkama iskljucen, zato sto mi je tako preporucio forumas u gornjem postu. A i tako sam citao na internetu. Sutra cu onda spojiti sa DVI jer ga nemam ovdje,moram kupiti :/

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.7.2012 20:38 (strbi).
16 godina
Titranje slike

Vodoravne linije po cijelom zaslonu?

U driverima ti je vjerojatno postavljeno na: "vsync controlled by aplication" (kako vec pise), a u igri ako je on, onda je dobro.... naravno vsync ces sprijeciti samo ako ti je uvijek 60 FPS, ako imas dovoljno dobar hardver za to, a vidim da imas....

Onda je vrlo lako moguce da ti VGA stvara probleme.... imam VGA monitor i LCD, nemam problema niti na jednom u svim igrama.

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.7.2012 20:47 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
lovac82 kaže...

Vodoravne linije po cijelom zaslonu?

U driverima ti je vjerojatno postavljeno na: "vsync controlled by aplication" (kako vec pise), a u igri ako je on, onda je dobro.... naravno vsync ces sprijeciti samo ako ti je uvijek 60 FPS, ako imas dovoljno dobar hardver za to, a vidim da imas....

Onda je vrlo lako moguce da ti VGA stvara probleme.... imam VGA monitor i LCD, nemam problema niti na jednom u svim igrama.

Da tako sam i ja probao na LCD sa VGA i normalno je bilo :) Pošto je ovo ipak LED i novija tehnologija i ima DVI izlaz, spojiti cu sutra sa DVI i javim rezultat :)

15 godina
neaktivan
Titranje slike

Imam isto tu grafu. Ovi novi 12,7 driveri su mi se pokazali nestabilnijim od 12,4.Ali To mi se nikada nije dogodilo (vodoravne crte). Uglavno driveri su jako lose napravljeni za tu karticu. Nekad mi se znaju srušit dok surfam i naravno moram restartat komp (dok su bili 12,4 nekad su se znali oporavit i ponovo pokrenut)! Nemoj je overclockat, mozda je do toga. Iako, ako ti se to bude događalo reklamiraj je. Probaj je kod nekog frenda spojit sa DVI-em, pa vidi dalje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bruno Matejcic kaže...

Imam isto tu grafu. Ovi novi 12,7 driveri su mi se pokazali nestabilnijim od 12,4.Ali To mi se nikada nije dogodilo (vodoravne crte). Uglavno driveri su jako lose napravljeni za tu karticu. Nekad mi se znaju srušit dok surfam i naravno moram restartat komp (dok su bili 12,4 nekad su se znali oporavit i ponovo pokrenut)! Nemoj je overclockat, mozda je do toga. Iako, ako ti se to bude događalo reklamiraj je. Probaj je kod nekog frenda spojit sa DVI-em, pa vidi dalje.

Probati cu svakako sa DVI-jem. Necu nista overclockati, ma kakvi, danas sam tek dobio taj novi komp :) Pa ja imam drivere 12.6, te mi je cataclyst preporucio kao :)

15 godina
neaktivan
strbi kaže...
Bruno Matejcic kaže...

Probati cu svakako sa DVI-jem. Necu nista overclockati, ma kakvi, danas sam tek dobio taj novi komp :) Pa ja imam drivere 12.6, te mi je cataclyst preporucio kao :)

Malo off topic, ali gdje su slike{#}?

http://www.bug.hr/forum/topic/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/299.aspx?page=220

Mozda ti i nece biti nista gore, ako overclockaš grafu. Ja svoju drzim na 1GHz 24/7 skroz stabilno. Čudne stvari mi se pocinju događat tek poslije 1,2GHz.

14 godina
neaktivan
Titranje slike

Ljudi rjesio sam problem. Probelm je bio u keblu, kupio sam DVI i spojio i super je slika, bez ikakvih titranja :) Hvala na pomoci!

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice