Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 6.808
|
čitano: 1.273.910
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama

Onu sa dužom garancijom i jeftiniju 

Ako je ikako to moguće

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.7.2025 13:00 (Wiz3m4n).
14 godina
Rasprava o grafičkim karticama

Ekipa prijatelj mi uzima rtx 5090,koji model da uzme?

Tj koji je amo reč najbolji po pitanju svega,choil whina,kvalitete izrade i sl

Ja san mu reka da uzme neku sa vodenim hlađenjem kao šta ja iman npr ali neće,oće samo na zrak,unaprid hvala na pomoći,lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Skoro ti je isto po tome, jedino da biras neku trecu sa jos vecim coolerom... ja bih se radije fokusirao na buku, coil whine, i slicne iritacije sto se nađu po reviewima...
14 godina

Razmišlja o Asus Astral 5090,Msi Suprim Soc verzija,Gigabyte Aorus Master

Nisam ni ja sam pametan koju odabrati,zato vas i pitam

14 godina
Astral?
14 godina

Pa da svi su tu oni sa cijenom manje više

14 godina

Pa e Astral Asus grafa poostoji vidi na netu ako si mislio na to il ne znam ni ja ;)

14 godina
maxy0 kaže...

Pa općenito da je okej izvedba, da nije preglasna i da se ne grije previše. Ne znam koja od ove dvije bi bila bolja. A dimenzijama mi bi stale obje, reaper je jeftinija 30€ u tom dućanu trenutno 

Pogledaj i pročitaj koji review za te grafe koje imaš u fokusu pa da vidiš što ljudi kažu, kakvo je hlađenje. Jel glasno i slično. I pogledaj malo i po forumima, recenzenti često ne kažu baš sve kako je (često su sponzorirani). I onda kad budeš imao bolju percepciju kakva je koja, vidi koja ti paše po cijeni i to je to. 

itomic009
14 godina
A da... meni je Astral vizualno OK...
13 godina
maxy0 kaže...

Pa općenito da je okej izvedba, da nije preglasna i da se ne grije previše. Ne znam koja od ove dvije bi bila bolja. A dimenzijama mi bi stale obje, reaper je jeftinija 30€ u tom dućanu trenutno 

Hellhoundica za 689 s MF best buy, dosta bolja od obje navedene.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
14 godina

Može,hvala na savjetu

Evo kaže mi da je odabrao dvi ili Asus Astral 5090 jer ima onaj monitor za pinove od struje ili Msi Suprim Soc,pa da će odlučit danas il sutra šta da uzme

Javin vam se,hvala i lp

14 godina
Bilo je nesto kod bolje MSI-jevke, da grebu ventovi kod zaustavljanja ili pokretanja, mislim da je netko tu na forumu komentirao...

Meni osobno je strobo RGB na tim boljim MSI maximalno iritantan (barem na defaultu), vidio uživo, za dobiti epilepsiju...
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.7.2025 13:30 (Mad Ant).
17 godina
maxy0 kaže...

Koju 9070xt kupiti?

Razmišljam između Asus prime i powercolor reaper verzije. Imam lian li dan A3 kućište. U ovom trenutku je čak reaper jeftinija, 659€ na mindfactory 

https://www.techspot.com/review/3015-amd-radeon-9070-xt-roundup/

14 godina
itomic009 kaže...

Evo opet malo refresh kome treba najbrži gaming CPU, kome baš i nije nužan.  To je priča koju mi koji se oko gaminga i hardwera petljamo već i znamo, ali neka se tako testira, to mi je super. Isto tako, Nvidia drivers overhead je i dalje prisutan, to im nije na čast. A i jasno je zašto Nvidia u prezentacijama testira s R7 9800 X3D.  Ne smije s Intelom jer bi onda RTX 5070 i pogotovo te slabije njihove grafe izgledale još gore od pandana od AMD-a. 

U svakome slučaju, tko gejma 1440p, pogotovo 4k, a nema baš najjače Nvidie, ne mora se toliko opterećivati s procesorom. To je tako bilo i pred par godina, a i sad je. Ima uvjek specifičnih igara, ali to su iznimke, ne pravila. Ima i profi gamer-a koji samo ganjaju fps i niže rezolucije, ali i to je niša gamera. Za njih je naravno neki X3D i rokaj. 

Znači ako gejmam na najčešće 4k, ponekad VR, onda je s mojom 4070 ti super i ryzen 5 5600 dobar? Gledao sam jedno vrijeme ove X3D za am4, ali sam odustao, em zbog tog što ne znam jel mi uopće treba, em zbog tog što si razmišljam da se možda kroz koju godinu prebacim na am5 ili 6 ako već tad bude. A i nije da je te procesore baš lako naći.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.7.2025 13:55 (Hazar).
9 godina

nisam citao karakteristike, ali meni je od gore navedenih nekako najljepsa sapphire nitro+, s duplim backplateom, i bocnom resetkom, stvarno se na prvi pogled vidi da u kucistu imas nesto drugacije....

ostale manje vise meh, ne patim pretjerano na rgb, tako da mi izgled fanova i svjetla ne znaci puno, posebice sto ne koristim vertical mount, tako da, bitnije mi je izgled bocne strane i backplatea

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Hazar kaže...
itomic009 kaže...

Evo opet malo refresh kome treba najbrži gaming CPU, kome baš i nije nužan.  To je priča koju mi koji se oko gaminga i hardwera petljamo već i znamo, ali neka se tako testira, to mi je super. Isto tako, Nvidia drivers overhead je i dalje prisutan, to im nije na čast. A i jasno je zašto Nvidia u prezentacijama testira s R7 9800 X3D.  Ne smije s Intelom jer bi onda RTX 5070 i pogotovo te slabije njihove grafe izgledale još gore od pandana od AMD-a. 

U svakome slučaju, tko gejma 1440p, pogotovo 4k, a nema baš najjače Nvidie, ne mora se toliko opterećivati s procesorom. To je tako bilo i pred par godina, a i sad je. Ima uvjek specifičnih igara, ali to su iznimke, ne pravila. Ima i profi gamer-a koji samo ganjaju fps i niže rezolucije, ali i to je niša gamera. Za njih je naravno neki X3D i rokaj. 

Znači ako gejmam na najčešće 4k, ponekad VR, onda je s mojom 4070 ti super i ryzen 5 5600 dobar? Gledao sam jedno vrijeme ove X3D za am4, ali sam odustao, em zbog tog što ne znam jel mi uopće treba, em zbog tog što si razmišljam da se možda kroz koju godinu prebacim na am5 ili 6 ako već tad bude. A i nije da je te procesore baš lako naći.

Pa da, pogotovo 4k, definitivno si manje više uglavnom GPU bound, što znači da si sasvim dobar s 5 5600. Sad, VR povećava "zahtjeve" za procesorom, ali opet sad upitno je koliko bi ti to extra utjecalo na tvoju konfiguraciju. Ti bi sigurno imao akademski bolje performanse u igrama da sad promijeniš platformu, ali je pitanje bi li to uopće primjetio, jel.  To kažem jer ti je i sad manje više, pogotovo na 4K sve cool, grafa je iskorištena. 

Tako da po meni si taman dobar da čekaš još jednu generaciju procesora pa onda vidiš ili razmisliš za upgrade. 

itomic009
15 godina
segregator kaže...
maxy0 kaže...

Koju 9070xt kupiti?

Razmišljam između Asus prime i powercolor reaper verzije. Imam lian li dan A3 kućište. U ovom trenutku je čak reaper jeftinija, 659€ na mindfactory 

Taman evo nema te reaper. A hellhound mi ne stane u kućište 

16 godina
maxy0 kaže...
segregator kaže...
maxy0 kaže...

Koju 9070xt kupiti?

Ovo gledaj kad su sve u istom scenariju najbolje su safirke i xfx.Ja bi Saphire pure ili xfx merc.Ne bi tu asus prime nikako.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.7.2025 14:50 (dery).
2 godine

Po meni najisplativija 9070xt trenutno je xfx mercury oc, na mindfactory 679 eura. Ak' ti stane u kućište.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.7.2025 14:52 (PlayPetepp).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Borba DOA kartica, RX9060XT 8GB vs RTX5060Ti 8GB i koja je manje sr*nje  

SPOILER ALERT: RX9060XT je manje sr*nje zbog PCIe x16

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.7.2025 15:32 (ibme74).

6 0 hvala 0
4 godine

Kineski high end u rangu rtx 4060,  daj boze da nesto od ovoga bude i da jos Intel nastavi s odlicnom ARc serijom pa to ce nastati kaos na trzistu pa mozda i dobijemo 4090 za 500€.
https://wccftech.com/china-first-high-end-gaming-gpu-lisuan-g100-outperforms-nvidia-geforce-rtx-4060/

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

AMD serija 9000 ima gadnijih problema s nekim UE4 igrama

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine

Amd cpu+Amd gpu, no shit Meni je zapanjujuce kod AMD da jedan 7500f u nekim scenarijima ima bolji 1% low od bilo kojeg sljedeceg jaceg što je kod Intela prakticki nemoguc scenario.
Bez obzira na povelik avg fps koji uspjeva nabiti x3d cpu isti problemi se provlace vec 2 desetljeca.
Osobno nebi rekao da je ovo uopce ikakav gpu problem vec samog crvenog setupa koji koliko god bi htio preci me totalno odbija radi ovakvih stvari koje sam i sam dozivljavao cim bi uzeo nesto njihovo

Moj PC  
1 7 hvala 1
4 godine

Hvala !

Lijepo si to rekao.

合気道 五段 Me, myself and I
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
ibme74 kaže...

Borba DOA kartica, RX9060XT 8GB vs RTX5060Ti 8GB i koja je manje sr*nje  

SPOILER ALERT: RX9060XT je manje sr*nje zbog PCIe x16

Po rezultatima, rekao bi da je AMD dvostruko manje sr*nje :)

2 godine

Nije govno nego se pas posro. Amd dvostruko manje sranje zbog dvostruko više pci-e tračica.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
PlayPetepp kaže...

Nije govno nego se pas posro. Amd dvostruko manje sranje zbog dvostruko više pci-e tračica.

Kakve veze ima što je razlog, sve dok dobiješ duplo veće performanse za 80 dolara manje

Ovi što pričaju da im je iz ovog ili onog razloga 8GB dovoljno nemaju što razmišljati koju

karticu uzeti

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.7.2025 13:33 (segregator).
15 godina
dery kaže...
maxy0 kaže...
segregator kaže...
maxy0 kaže...

Koju 9070xt kupiti?

Ovo gledaj kad su sve u istom scenariju najbolje su safirke i xfx.Ja bi Saphire pure ili xfx merc.Ne bi tu asus prime nikako.

Uzeo na kraju powercolor reaper. Dobra mi je zbog dimenzija u moj lian li dan A3 a koliko vidim solidna je na testovima. Nekog Poljaka sam gledao na yt, čini se okej

17 godina
Boris grozni kaže...

Kakav čaval za crvene, kaj ne stima s tim karticama, 9060xt zvana katastrofaNaravno na Nvidiji je razlika u statistickoj greski!

Da, kako video od prije par postova pokazuje, kod Nvidia se FPS uglavnom kreće od 0 do 2, pa se može reći da se radi o statističkoj grešci, a kod

radeona je 40 do 60, pa je tih 20 FPS-a zbilja velika razlika...kod nvidie, imao 1 ili 2 fps-a, ne osjetiš razliku 

4 godine
maxy0 kaže...
dery kaže...
maxy0 kaže...
segregator kaže...
maxy0 kaže...

Koju 9070xt kupiti?

Uzeo na kraju powercolor reaper. Dobra mi je zbog dimenzija u moj lian li dan A3 a koliko vidim solidna je na testovima. Nekog Poljaka sam gledao na yt, čini se okej

Bome extremno zabrinjavajuce temperature memorija na tim 9070 xt karticama

osim Asus Prime modela , uzimajuci u obzir da su ovo netaknute kartice bez trunke prasine, testirane van kucista.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.7.2025 14:21 (Boris grozni).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice