Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 6.329
|
čitano: 1.164.011
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Rasprava o grafičkim karticama

Kako je ovo jedna je od najpopularnijih tema na forumu, očito je da ima publiku, pa ne treba gušiti takvu "kreativnost" i produktivnost. 

Dosadni su vam i glupi ovi što 500x ponavljaju isto? Pa što onda s njima raspravljate?

Prijave za vrijeđanje su OK, prijave za evidentno trolanje su OK, ali poštedite moderatore prijava za - postove koji vam se ne sviđaju, jer su "glupi" (sa i bez navodnika). 

...
Moj PC  
12 0 hvala 1
21 mjesec
Re: Rasprava o grafičkim karticama
maxy0 kaže...

isplati li se preći sa 7800 xt na 9070xt? prodam jednu i nadoplatim za drugu. vidim da se u njemackoj 9070xt kreću po 700€

Napravio sam isti prijelaz. Razlika mi je bila 450€. Ako je nadoplata 200-300e, to i nije neka cirfa, isplati se. Ali i sa 7800xt se jako lijepo da igrat još uvijek. Razlika se osjeti, ali to je doslovno par detalja niže i imaš isti fps kao i sa 7800xt. Ovako više-manje sve možeš nafrljit i zaboli te tuki.

Timo: "...samo neinformirani krajnji korisnik moze kupiti AMD proizvod, za igranje"
2 tjedna
Boris grozni kaže...

Ne proizvode oni apsolutno išta, znaci 0! sve im radi Tsmc Trenutno je tolika navala na njih + novi ogromni kupci poput Googlea! Neznam kako oni to sve misle opskrbiti u narednim godinama pa je predpostavka da ce biti poprilicnih problema a znamo da je Apple Tsmc n01.
A na našoj kugli se s raketama i carinama dobrano kuha

Proizvode nešto što doslovno razvaljuje Intel , zbog čega je na kraju i gospodin Pat dobio pedalu. Intel se od tog udarca Lise Su još nije ni sastavio. Svake godine je navala na TSMC-jeve proizvode, to nije ništa novo. Da mi je euro za svaki put kad pročitam članak o tome da je gužva za njihove čipove, bio bih milijarder. A što se GPU-a tiče, sve ovisi o tome koliko je Lisa Su zainteresirana. S obzirom na to da je Nvidia zakazala sa serijom 5000 i dala nam minimalan pomak, AMD ima nikad lakši zadatak, no opet, sve je na njima i koliko su "zagrizli" za to. Lisa Su je više puta rekla da joj je AI prioritet, i ono malo vremena i resursa što ostane, ide u desktop GPU segment. Možda sad kad praktički nemaju konkurenciju u CPU segmentu, posvete više pažnje i GPU-u. 

4 godine
suspendiran

Apple je drzao monopol nad Tsmc cipovima pocevsi s m1 ocigledno nisi bio u toku 

Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina

Ipak je prestiž imati proc kojem se preporuča vodeno hlađenje plus plava je boja.  sam sebi dajem žuti nisam mogao izdržat i u krivu temu sam od smijeha na teknologiu.

https://www.youtube.com/shorts/bS35fmQRmGU?feature=share

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.6.2025 16:59 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

RTX 4060 Ti je zlatna kartica, izašla i gameskog raja. Eto u hogwartsu 34 fpsa sve na low i upscaling tj. 1080p rendering.

Kaj ti treba više u životu od toga?

edit; još jedan glupi post koji se nekima ne sviđa.Tvrde neki da se to ne može, ja VAM TVRDIM DA SE TO MOŽE.

Pa ljudi pogledajte oglas, samo 410 eura i igraš na 34 FPSa!

https://forum.bug.hr/forum/topic/prodaja-komponente/prodaja-asus-tuf-4060ti/306236.aspx

Sa 8 gb vrama.

Možda ju kupi neki

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.6.2025 17:17 (forumaš).
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
ZGamer kaže...

Nitko ne spominje moguće nove radeone...crveni jurišaju na gornji gpu segment,ali po kojoj cijeni 

Rekli su da neče ovo su samo glasine, nema ničeg službenog. Vjerovatno su došli do plafona glede tdp jer kako će to ukrotit obzirom da sad srednji segment 9070xt ide oko 350W. Rx 7900xtx su bile masivne jer su 400w potezale. Koliko će onda sukljat, 500/600W i opet neče dosegnit rtx5090.

16 godina

Tko nije igrao prvi dio nek se počasti remek djelom.

Drugi dio, grafika bez RT-a  

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
forumaš kaže...

Tko nije igrao prvi dio nek se počasti remek djelom.

Drugi dio, grafika bez RT-a  

Sve sljašti blješći bez RT-a ma kako to nemoguće.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.6.2025 18:06 (dery).
17 godina
suspendiran
forumaš kaže...

Možda ju kupi neki

Bu je Boris kupio, ipak su jedan drugom potpora, ako u dobru može i u zlu....

16 godina

Ma nebu čak ni Boris ma koliko to zvučalo nevjerovatno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
suspendiran

ehhhh, on mi je bio zadnja karta.....

16 godina

E SAD ti ide prst dolje!!!

3 godine
forumaš kaže...

E SAD ti ide prst dolje!!!

Perverznjak jedan. 

合気道 五段 Mir, mir, nitko nije kriv.
17 godina
suspendiran
Miro kaže...

Kako je ovo jedna je od najpopularnijih tema na forumu, očito je da ima publiku, pa ne treba gušiti takvu "kreativnost" i produktivnost. 

Dosadni su vam i glupi ovi što 500x ponavljaju isto? Pa što onda s njima raspravljate?

Prijave za vrijeđanje su OK, prijave za evidentno trolanje su OK, ali poštedite moderatore prijava za - postove koji vam se ne sviđaju, jer su "glupi" (sa i bez navodnika). 

Daj nam reci koje su najveće tužibabe foruma 

16 godina

ha ha da bar napiše, jasno je tko su ali bilo bi dobro vidjeti službeno :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
suspendiran

Tipujem na Dve plačibabe 

Nakon zadnjeg kartona sam baš priupitao moderatora kakva je to filozofija prijetnji sa banovima kada trajno banani budu opet tu i nikome ništa....odgovora naravno da nema, kakav forum takvi i moderatori, no neka se mi zabavljamo, pa dokle ide ide

13 godina
Wiz3m4n kaže...

Tipujem na Dve plačibabe 

Nakon zadnjeg kartona sam baš priupitao moderatora kakva je to filozofija prijetnji sa banovima kada trajno banani budu opet tu i nikome ništa....odgovora naravno da nema, kakav forum takvi i moderatori, no neka se mi zabavljamo, pa dokle ide ide

Lik mi izvrijeđa sve po spisku, prijeti se doći mi doma, naniže 20 postova tog tipa - privremena suspenzija

Napišeš mu da je homofobni podkapacitirani jazavac na to - žuti karton

Nigdje pravde

Ali realno, koliko BUG vrti na reklamama kad mi ovdje nižemo glupost za glupošću, Boris i Krio se naposlijetku bar nekome isplate

6 godina

Pozz. Koju graficku mogu staviti uz proc 6700K i 16 gb rama? Pod mogu mislim da je napredak u odnosu na 1050ti... Nisam u tim vodama vec godinama.....

0 0 hvala 0
12 godina

Potrazi si neku rabljenu RX6700XT daju se naci po cca 200€.

Imat ces u nekim situacijama BN ali mislim da ti je to neki best buy jer recimo za neke osjetno slabije grafe se trazi po 150€.

Ako gledaš novo neka RX6600/7600 bi bile okej.

17 godina

Nešto poput AMD 5700 XT ili 6600 XT ili Nvidia ekvivalent, mislim da bi bilo ok. Mislim da i ti znaš da polako dolazi vreme za zamenu platforme, ali stvari tipa CS2 će sasvim fino raditi u 1080p sa takvom kombinacijom.

EDIT: Ili 6700 XT, što kolega reče. Meni je ta kartica za sada ok i na 1440p, a nije skupa (polovna).

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 10:43 (Ivan(4)).
Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina
ibme74 kaže...

Potrazi si neku rabljenu RX6700XT daju se naci po cca 200€.

Imat ces u nekim situacijama BN ali mislim da ti je to neki best buy jer recimo za neke osjetno slabije grafe se trazi po 150€.

Ako gledaš novo neka RX6600/7600 bi bile okej.

Ivan(4) kaže...

Nešto poput AMD 5700 XT ili 6600 XT ili Nvidia ekvivalent, mislim da bi bilo ok. Mislim da i ti znaš da polako dolazi vreme za zamenu platforme, ali stvari tipa CS2 će sasvim fino raditi u 1080p sa takvom kombinacijom.

EDIT: Ili 6700 XT, što kolega reče. Meni je ta kartica za sada ok i na 1440p, a nije skupa (polovna).

Planiram iduce godine mijenjati komp ali za sada me vuce barem nova kartica jer sam kupio moza r3 vola i uveliko se vozi racing simulation a to nije pretjerano graficki zahtjevno ali 1050ti se bas muco i sve je na mid ili low da bi imao 50fps...JBG imam 50+ godina pa ne pratim trziste vga vise ... ;)

12 godina

A koji ti je budzet onda za grafu?

I koje tocno napajanje imas?

Ako ces u dogledno vrijeme uzimati novi komp mozes uzeti i neku jacu grafu.

6 godina
ibme74 kaže...

eh.... Sad nesto razmisaljma da uzmem top grafu kad vec uzimam... Nece raditi sada na full brzini... Budzet 500 eur recimo....

Mogu dobiti ovu VGA MSI NVIDIA GeForce RTX 5060 8G VENTUS 2X za 450 eur full cijena.... a za kesh bi islo i na 350 eur....

13 godina

Nije baš dobar proizvod, probaj nešto tipa radeonke 7800xt po toj cijeni, puno bolji buy iako će ju poprilično kočiti 10g star cpu

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 11:16 (maks0806).
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina

5060 16gb i vozi misko ;)

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
1 2 hvala 0
13 godina
Damir22 kaže...

5060 16gb i vozi misko ;)

Ta kartica ne postoji mudrijašu

6 godina
maks0806 kaže...

Nije baš dobar proizvod, probaj nešto tipa radeonke 7800xt po toj cijeni, puno bolji buy iako će ju poprilično kočiti 10g star cpu

Nema veze... Svjestan sam toga ali da sad kupujem neko prelazno rjesenje i onda na godinu opet nova plus imam dvije stare viska... A prodavanje stvari preko ogasa .... Nemam zivaca za to.... Ionako mi ne treba ultra high end kom jer se uglavnom igraju ne graficki prezahtjevne igre. Uglav accetto corsa competizione i sl.... Pucacine samo counter strike i to rijetko....

17 godina
Posmatrač kaže...
ibme74 kaže...

eh.... Sad nesto razmisaljma da uzmem top grafu kad vec uzimam... Nece raditi sada na full brzini... Budzet 500 eur recimo....

Mogu dobiti ovu VGA MSI NVIDIA GeForce RTX 5060 8G VENTUS 2X za 450 eur full cijena.... a za kesh bi islo i na 350 eur....

Ako je riječ o novoj onda rtx 5060 u tom cjenovnom rangu, imaš od Radeona eventaulno RX 9060, ali moja preporuka ide za Nvidiu, cijena im je ista, za keš oko 350 eura.

Ako gledaš rabljeno može se naći neka rtx 4060 ti sa garancijom ili neka rx 7700 xt. 

Ako ideš na opciju rabljenog gledaj barem da ima godinu dana garancije.

Naspram gtx 1050 ti svaka od navedenih je puno bolja, ali će na tom procu biti prisutan i bottleneck, pa ne bi bilo na odmet i neki jači proc ubosti. 

EDIT: Sada vidim da je budžet 500 eura, ako ćeš se rastegnuti do nekih 550-600 imaš nove kao što je kolega spomenuo rx 7800 xt, iako bi ja prije preporučio RTX 5060 ti 16gb po istoj cijeni, novija arhitektura, puno manja potrošnja  + Nvidia featursi (DLSS, MFG) u čemu je Nvidia dosta bolja od Radeona.  Ako bi rabljeno do 500 eura probaj ganjat rx 7800 xt, može ih se naći sa garancijom za 400 eura.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 11:31 (lobotomac90).
12 godina
Posmatrač kaže...
ibme74 kaže...

Imas za malo preko 500€ RX7800XT to ti je best buy kartica za te pare.

Koje napajanje imas u trenutnoj konfi?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice