U svakom slučaju nije pod moraš, tu je ponuđeno a na svakom je da si posloži sam, zvuči pošteno
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zato na 1440p upališ dlss i deri. Rtx 3060ti nije grafa za full RT pomiri se više sa tim.
U trenutku izlaska koštala je 3900 kn njjeftiniji model...jasno da nije jer RT grafe su duplo skuplje. Zna nvidija kako naplatiti da pod bude mokar.
Zato na 1440p upališ dlss i deri. Rtx 3060ti nije grafa za full RT pomiri se više sa tim.
U trenutku izlaska koštala je 3900 kn njjeftiniji model...jasno da nije jer RT grafe su duplo skuplje. Zna nvidija kako naplatiti da pod bude mokar.
Čuj meni je bilo hoču li 7900gre ili 4070S bez obzira RT ali za iste pare nevidiju svakako. Nije ni ova za rt nešto luda ali svakako od sada nevidija jer nikad se ne zna koja će igra naletit da je lijepo ušminkana za to.
Hm, evo prve zamjerke. Coil whine. Nije strašno, al tu je.
Sad nisam siguran, čujem i lagani hum pod optrećenjem - mislim da je to ipak do stare Noctue NH14, koja je odradila svoje (vjerovatno ležaj) .Komp nije paljen jedno vrijeme.
Sad nisam siguran, čujem i lagani hum pod optrećenjem - mislim da je to ipak do stare Noctue NH14, koja je odradila svoje (vjerovatno ležaj) .Komp nije paljen jedno vrijeme.
Odma naruci nove fanove dok tu pricamo. Noctua jel. na nju mislim!

Odma naruci nove fanove dok tu pricamo. Noctua jel. na nju mislim!
Uzeo sam danas TT Phantom Spirit sa Amazona . U pon treba doći.
Svaka ćas Noctui, al cijene su im stvarno za kc. Ne nude ništa ekstra za troduplu cijenu. Mislim služila me 10 godina.
Phantom je manje od 40e, mrvu lošiji kvalitetom, gotovo identičan temparaturama spram Noctue koja je preko 100 eura.
A moga si 2 turbinska fana njihova nova uzeti, lipo modiras staru mrcinu, napises nam domaci review i mi te pocastimo .
Ovako si otisa na mainstream bb, fast-food. Al kuzim, samo zezam.

A moga si 2 turbinska fana njihova nova uzeti, lipo modiras staru mrcinu, napises nam domaci review i mi te pocastimo .
Ovako si otisa na mainstream bb, fast-food. Al kuzim, samo zezam.
Ma i grill je već malo korodirao. Svakakoi sam mislio probat nešto drugo.
Eto nečeš me slušaš nije za te amd. Treba to undervoltat immediately.
Stavio covjek AMD u kuciste odma sve pocelo cviliti i korodirati neki nikako da nauce
Stavio covjek AMD u kuciste odma sve pocelo cviliti i korodirati neki nikako da nauce
Adrenalin me ugodno iznenadio. Fin driver, sa finim opcijama. Puno im je UI intuivniji od Nvidie.
Ja sam zadnji put imao coil whine na 980ti Aourus kartici, već sam i zaboravio kako zvuči. Ovaj je u granicama podnošljivog.
Al ako si picajzla za zvuk i imaš mesh kućište jebiga - to je jedan No za AMD koji osim Nitra u velikom postotku pati od te bolesti.
Adrenalin me ugodno iznenadio. Fin driver, sa finim opcijama. Puno im je UI intuivniji od Nvidie.
Ja sam zadnji put imao coil whine na 980ti Aourus kartici, već sam i zaboravio kako zvuči. Ovaj je u granicama podnošljivog.
Al ako si picajzla za zvuk i imaš mesh kućište jebiga - to je jedan No za AMD koji osim Nitra u velikom postotku pati od te bolesti.
Ima sad nevidija app beta izdanje još ga peglaju na tragu je adrenalinu. Adrenalin je stvarno vrh. Probaj undervolt zanima me hočeš li tako rješit skvićanje.
Al ako si picajzla za zvuk ...
Kad smo kod zvuka adrenalin ima debilni bug s video capturingom koji kad se reproducira ispadne usporen, na cca. -0.5 od normalne brzine, problem visoka kvaliteta zvuka, zvučna mi reproducira zvuk u 32bit 384000hz, da bi dobio ispravnu brzinu snimljenog materijala kod snimanja moram smanjiti kvalitetu na 192000hz.
Buraz, ubi me ovaj hum u kompu. Ono kao da ti zvoni u ušima.
Kontao sam, stari hladnjak - nije, pa prašina u napajanju (Corsair 1000w hx) - danas čišćenje i ispuhivanje, evo opet.
Nemoguće da kondić na grafi zvoni ili pak u napajanju ? Ne mogu precizno odredit gdje je - budući da se javlja tek pod optrerećenjem.
Nije jako, al me kopa.
Matična ?
Kontao sam, stari hladnjak - nije, pa prašina u napajanju (Corsair 1000w hx) - danas čišćenje i ispuhivanje, evo opet.
Nemoguće da kondić na grafi zvoni ili pak u napajanju ? Ne mogu precizno odredit gdje je - budući da se javlja tek pod optrerećenjem.
Nije jako, al me kopa.
Matična ?
Kreni od lako rješivog, ventovi, jesi li probao mijenjati brzinu okretaja pod opterećenjem?
Da, sistemom eliminacije pa po malo
Nije jako, al me kopa.
Matična ?
Kreni od lako rješivog, ventovi, jesi li probao mijenjati brzinu okretaja pod opterećenjem?
Upravo to radim. Najgore kod eliminacije je što može biti sve.
Pa prvo ideš od najočitijeg....velikih ventova, pa manjih, zaustavljaš jedan po jedan, pa hladnjak od cpu, napajanja se isto da zaustavitii staviti uvce na njega ako komp staviš na rub stola....ako ništa od toga grafika vjerujem ili pak može i mbo puštati zvuke, no to je neka zadnja sumnja i opcija
Pa prvo ideš od najočitijeg....velikih ventova, pa manjih, zaustavljaš jedan po jedan, pa hladnjak od cpu, napajanja se isto da zaustavitii staviti uvce na njega ako komp staviš na rub stola....ako ništa od toga grafika vjerujem ili pak može i mbo puštati zvuke, no to je neka zadnja sumnja i opcija
Znam sve. Prstić je još jučer radio.
Grafa i napajanje nisu - to sam eliminirao slušajuć.
Sjever je - kontam da mi je hladnjak malo izrauban od silnih premještanja (stvarno ga moram zamjenit, gril je malo savijen (neki finovi), pa možda proizvodi vibraciju.
Stvarno da kucnem u drvo Noctuu sam uzeo mislim poslije ili u domeni i7 920, samo sam mjenjao podnožja - a kompove mjenjam redovno.
Tad je bila nemalih 500kn, ali eto već cca 10-15 godina je tu Ne bi me šokiralo i da nije do nje kolko je dobra. Na kraju ću je ostavit i uramit.
Sjever je - kontam da mi je hladnjak malo izrauban od silnih premještanja (stvarno ga moram zamjenit, gril je malo savijen (neki finovi), pa možda proizvodi vibraciju.
Da, finove razmakni šarafcigerom da budu cca. jednaki razmak, a i vent otvori, dobro očisti osovinu, lopatice, i unutra u statoru ako ima smeća i prašine, i lijepo onda kad vratiš sve, čim zeger staviš lijepo kap ulja na osovinu (bilo kakvog, samo ne mast).
Kako je krenuo jos ce i krov na kuci zamjeniti radi graficke
Coil whine je hebena stvar ...nego kaj očekujemo od nevidije za koji mjesec,čemu se nadati?
nego kaj očekujemo od nevidije za koji mjesec,čemu se nadati?
500 W + TDP, nova kategorija kalolifera od 2500Eura
Niže serije manji pomak performansi pa za godinicu super serije sa više vrama.
Klasika za nvidiju, što više kupuješ više štediš.
dali netko ovdje drzi svoje ventilatore na grafi non stop upaljene da bi umjesto 60c imao 30c u idleu?
Ne,ak ti je u idleu 60c ne valja.Probaj reinstalirat drivere i undervoltat grafu,pretpostavljam da je nevidia
ovisno o kartici, 60 je temp za full load, kakav crni idle na 60c, mislim da iole modernija serija prije 45-50c ni ne pali ventove, provjeri ti nesto tu ne stima

Kako je krenuo jos ce i krov na kuci zamjeniti radi graficke
Stjepko, počeo si zajebavat malo. Sunce ti tvoje.
Što bi trebao ja reć kad sam uzeo 4090 od skoro 2 soma, a ono kao da je backplate radio pijani radnik iz ĐĐ specijalnih vozila...
Čovjek je možda u Africi na +50 a vi ga odmah napadate
dali netko ovdje drzi svoje ventilatore na grafi non stop upaljene da bi umjesto 60c imao 30c u idleu?
nema smisla! 60°c imas zato jer ti grafa ne spusta taktove i napon dok miruje, u cp od nvidie treba biti namjesteno na "normal" pod "power managment" pa ce ti i s ugasenim ventovima grafa biti ispod 30°c.
power managment high, always, ne snizava taktove u idlu, temp normalna.
nije bitno na koliko radi, vec sto radi, u ovom slucaju nista ne radi, ne moze se ni grijati radila na 1mhz ili 3ghz....
zato i postoji idle i postoji load....