Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 7.064
|
čitano: 1.339.759
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Rasprava o grafičkim karticama

Gdje se to prebacuje?

2 godine
protjeran
boki707 kaže...

Imao sam neke lagove opcenito i nisam dugo reinstalirao i eto otisao osvjezit malo. Rezolucija 2560x1440 na 240Hz. Nece da ucita sliku da posaljem sad

U vezi lagova sam siguran da dolaze od procesora jer em je BN za tu grafu na 1440p i 240hz za koje detalji moraju biti niski da se ostvari u tim MP shooterima. Druga stvar je sta opcenito ima slabiji IPC i gaming performans, plus generalni problem chiplet arhitekture koji je izrazito izražen na tim starijim ryzen serijama.

A u vezi slike i te izoštrenosti za koju kažes da ti nije kako treba pokušaj iduce:

1. skini nove drajvere sa AMD stranice
2. skini DDU
3. iskljuci internet (iskopcaj kabel ili onemoguci wifi)
4. iz safe mode počisti stare drajvere sa DDU
5. instaliraj nove drajvere
6. Resetiraj PC i upali internet
7. postavi sve opcije boja i rezolucije iznova i resetiraj PC

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.10.2023 15:53 (Jacked).
10 godina
neaktivan

Ne znam zasto mi je ovo , zasto nije all devices. I kad stavim na all devices, resetiram, on vrati opet na ovo.

I ne razumijem.bas ovo iz safe moda i ddu sta je i kako, ako mozes malo detaljnije?

2 godine
protjeran
Rasprava o grafičkim karticama

DDU je display driver uninstaller ovdej imas link za skidanje klik, služi za čišćenje raznoraznih vrsta drajvera iz sistema.

Iz safe mode zato da ne ostane nekih repova tokoim procesa, ovdje imas tutorial kako uci u safe mode klik

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
boki707 kaže...

Ne znam zasto mi je ovo , zasto nije all devices. I kad stavim na all devices, resetiram, on vrati opet na ovo.

I ne razumijem.bas ovo iz safe moda i ddu sta je i kako, ako mozes malo detaljnije?

google ti je prijatelj klik

za 5 sec googlanja mozes saznati 5-6 nacina kako bootati u safe mode umjesto da čekaš ovdje da neko pročita poruku pa ti odg 

Skini prvi DDU, zatim pokreni windows u safe modu,pokreni ddu, gore desno odaberi GPU i onda stisni lijevo Clean and restart.
Nakon sto DDU odradi posao sam će resetirati računalo, nakon toga sa ovog linka klik odaberi windows koji koristis i skini zadnji recommended driver (trenutno je to Adrenalin 23.9.3 WHQL Recommended).

Kad se instalacija završi restartaj komp pa probaj onda neku igru.

16 godina
boki707 kaže...

Ne znam zasto mi je ovo , zasto nije all devices.

To tako treba.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
4 godine
suspendiran
boki707 kaže...

Nisam nista instalirao, sve kao i inace sto ima, komp samo za igre, drugi za ovako gluposti. Spojio sam sad komp na drugi monitor, i tu je slika losa, konkretno upalim pubg, inace kad upalim i budem u lobbyu, graficka pali sva 3 ventilatora, jace rade, grije, i bilo sve ok, sad kad upalim nista, 40 stupnjeva, ne pale se logicno ventilatori, nista. A kad je pokrenem preko furmarks pocne se grijat i ne prelazi 78 stupnjeva i pise da je sve uredu. Ne kuzim evo sta napravit

Vecina grafickih ne pali ventove do 60°c, a sad zakaj je tebi slika na monitoru "loša" to je vec malo žesči problem za rijesiti jer je stvar vizualne ili eventualno hw naravi!

10 godina
neaktivan

Pokušao sam sve što ste rekli ali bezuspješno. Na kompu sam 20 godina i reinstaliram windowse i sam si sastavljam kompove, tako da nije stvar naravi već znam kako mi je bilo i kako je sad, vidim da nešto ne štima. Ne možeš upalit igru na full, pokazivat 200fps s grafička radi na 40 stupnjeva. Uglavnom hvala svima koji su pokušali pomoć, alternativa je palica i porazbijat sve, barem ću živce sačuvat. Lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
protjeran
boki707 kaže...

Pokušao sam sve što ste rekli ali bezuspješno. Na kompu sam 20 godina i reinstaliram windowse i sam si sastavljam kompove, tako da nije stvar naravi već znam kako mi je bilo i kako je sad, vidim da nešto ne štima. Ne možeš upalit igru na full, pokazivat 200fps s grafička radi na 40 stupnjeva. Uglavnom hvala svima koji su pokušali pomoć, alternativa je palica i porazbijat sve, barem ću živce sačuvat. Lp

Prijatelju neznam što je uzrok loše slike, ali čini mi se da i nisi nešto vješt s računalom. Pa slikaš mobitelom postavke grafičke, kraj PrintScreena ili Snipping toola, neznas ući  u Safe mode...

6 godina
neaktivan
boki707 kaže...

Cini mi se da ti je komp u selective startup loopu, i onda ti ne loada hrpu drivera, ukljucujuci i one od graficke, pa imas "obicne" display drivere koji samo daju sliku

napravi ovo, pa bi ti se racunalo trebalo vratii na "Normal startup" i sve bi ti trebalo biti ok

• 1.Type MSConfig in the Run prompt (Win +R)  and press the Enter key.
  • 2. Switch to the Boot tab
  • 3. Click on the Advanced Options button.
  • 4. Clear all the that is selected there
  • 5. Click on the OK button
  • 6.Restart the computer

javi

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.10.2023 20:24 (Mitohondri).
10 godina
neaktivan

Slikam mob i pišem preko moba radi nekih drugih stvari. Znam uci u safe mode, nisam razumio za ddu jer nikad to nisam koristio. A da sam vjest, to si u pravu - nisam. Znam osnove neke koliko mi je dosad trebalo

10 godina
neaktivan

Probao, komp se resetirao i sad se neće windows podić, jbg još jednom sad instalacija windowsa. Ali bi se slozio s tobom, i ja mislim da mi ne ucitava drivere, mislio sam da ce ovo upalit al eto

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.10.2023 20:45 (boki707).
17 godina
boki707 kaže...

Probao, komp se resetirao i sad se neće windows podić, jbg još jednom sad instalacija windowsa. Ali bi se slozio s tobom, i ja mislim da mi ne ucitava drivere, mislio sam da ce ovo upalit al eto

Moguće da ti grafa crkava, stavi je u drugi komp i vidi hoće li se pojaviti isti problem. Ako nije grafa, nešto je drugo, no po meni sigurno hardverski problem. Mjenaj komponente i vidi koja zeza. Nemoj reinstalirati windowse, nema potrebe.

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
10 godina
neaktivan

Sad mi je ovo izbacilo, ne znam jel s tim ima veze kakve ?

17 godina
boki707 kaže...

Rekao si da imaš drugi komp. Ubaci grafu tamo i vidi kako se ponaša.

Kada je hardver neispravan, windowsi izbacuju različite greške. Ne idi za tim već zamjeni hardver. Ako imaš drugu grafu probaj zamjenit pa vidi hoće li se pojaviti isti problemi i greške.

10 godina
neaktivan

Ne mogu ju ubacit u drugi komp jer napajanje nema 12 pinski, samo 8, a sad da prebacujem i napajanje i sve ne znam kolko ima smisla

4 godine

To su notifikacije ali ti one nece reci ako grafa crkava. Premjesti grafu i napajanje u drugi komp.

17 godina
boki707 kaže...

Nema, to je normalna pojava za normalne obavjesti, postoji konverter za 12pin, imaš ga po našim ducanima, stvar ces rijesiti tako da neciju grafu ubacis u svoje racunalo ili svoju u tuđe, bez puno mudrovanja, pa metoda eliminacije, reinstalacija win je isto opcija ako nije odrađeno, no prvo vidi sa karticom u drugo racunalo

17 godina
boki707 kaže...

Ne mogu ju ubacit u drugi komp jer napajanje nema 12 pinski, samo 8, a sad da prebacujem i napajanje i sve ne znam kolko ima smisla

Ima smisla. Sam si napisao da ti je komp počeo slabije raditi i da si zato reinstalirao windowse. Učinivši to problem se nije riješio već pogoršao. Da su sve komponente nove i ispravne misliš li da bi imao ovaj problem? Gotovo sigurno ne bi što ti govori da je u pitanju hardver. Sada je pitanje samo koji dio hardvera ne radi kako treba, to možeš saznati samo da mjenjaš komponente. Ne moraš ubacivati grafu u drugi komp ako imaš frenda kod kojeg je možeš isprobati. 

Evo ti primjer mog problema, meni je dok bi igrao igre 3080 bacala crni ekran, čuli bi se zvukovi od igre, ali ne bi bilo slike. To nije radio stalno, već svako toliko. Komp nije uvijek tako radio već nakon godinu dana normalnog rada se počeo pojavljivati problem. Uz crni ekran znao je izbacivati i neke greške. Znao sam da je hardver u pitanju jer tih problema prije nije bilo. Ispalo je da nije bila grafa u pitanju već napajanje. Kad sam promjenio napajanje nikakvih grešaka i crnih ekrana više nije bilo.

2 godine
protjeran
boki707 kaže...

Pa graficka moze u IDLE raditi i bez kablova jer dovoljno povuce iz samog PCI-E konektora. Na novijim pločama možda nece htjet jer ce maticna dat upozorenje da ukopcas napajanje u grafu, ali na ovom tvom sistemu bi trebalo, ali u svakom slučaju ce raditi sa jednim ukopcanim 8pin kabelom.

Druga stvar, ako bas inzistiraš da spojiš sa trenutnim napajanjem na koje je povezana grafa, netrebas vadit napajanje iz kompa, samo prebaci graficku a kabel za GPU provuci na stražnju stranu kučišta prema van i onda stavi oba kučišta jedno do drugog i samo spoji sa tim kablovima iz trenutnog kučista gdje si izvukao kablove na stražnju stranu sa grafickom u kucistu gdje si ju prebacio 

Sve se da, samo treba malo truda i razmišljanja.

10 godina
neaktivan

Ok, budem probao onda tako nesto iskombinirat, pa javim kakvo je stanje... hvala svakako na savjetima i pomoci

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Danas sam se sjetio da mi je prije tjedan - dva slika znala zamrznut i nekakav zvuk i komp se sam restetira, i onda par dana nista, to je znalo bit par puta. Citam sad po netu da je moguce da je to napajanje u pitanju...a bio sam prije neki da ispuhao komponente bez da sam ih vadio

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

UPDATE - Ubacio sam graficku u drugi pc sa 8 pinskim konektorom i nece da mi se uopce pojavi slika na monitoru...upali se ova neka lampica na grafickoj kod utora za pinove. Jos sto sam primjetio je kad palim komp, prije uvijek kad palim zvuk bi bio bucan kad se pali svi ventilatori i onda kad se podiigne windows se zvuk stisa. Sad kad ga palim tiho sve.

Probao sam drugi PC spojit na ovaj monitor glavni gdje mi je slika losa, i s njim takoder je slika takva, dok je s drugim monitorom normalna. Takoder na ovom pc napajanje, ne znam kad se pali ventilator ,ali meni se ne pali osim kad ne stisnem na njemu turbo

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.10.2023 14:15 (boki707).
16 godina
boki707 kaže...

UPDATE - Ubacio sam graficku u drugi pc sa 8 pinskim konektorom i nece da mi se uopce pojavi slika na monitoru...upali se ova neka lampica na grafickoj kod utora za pinove. Jos sto sam primjetio je kad palim komp, prije uvijek kad palim zvuk bi bio bucan kad se pali svi ventilatori i onda kad se podiigne windows se zvuk stisa. Sad kad ga palim tiho sve

Lampica jer nisi uključio treči 8pin struja gpu

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
15 godina
boki707 kaže...

UPDATE - Ubacio sam graficku u drugi pc sa 8 pinskim konektorom i nece da mi se uopce pojavi slika na monitoru...upali se ova neka lampica na grafickoj kod utora za pinove. Jos sto sam primjetio je kad palim komp, prije uvijek kad palim zvuk bi bio bucan kad se pali svi ventilatori i onda kad se podiigne windows se zvuk stisa. Sad kad ga palim tiho sve.

Probao sam drugi PC spojit na ovaj monitor glavni gdje mi je slika losa, i s njim takoder je slika takva, dok je s drugim monitorom normalna. Takoder na ovom pc napajanje, ne znam kad se pali ventilator ,ali meni se ne pali osim kad ne stisnem na njemu turbo

Pa koji si ti lik. Pa imaš grafu sa 3x8 pin konektorima, pa bi bilo dobro i spojiti u grafu ta 3 8 pinska konektora.

Car.

10 godina
neaktivan

Care procitaj postove ispred. Prebacio sam graficku u drugi pc gdje nemam 12 pinsko napajanje za graficku, samo da eliminiram neke stvari, ljudi su napisali da moze i s 8. Kralju

13 godina

Daj skoci do servisa brate, gubis vrime i zivce bzvz.

fade to gray
15 godina

Vidiš da očito neće raditi ako nisu svi konektori prikopčani, još nisam čuo da bi grafa radila, a da ti nisu svi konektori spojeni, jednostavno ti hardware ne dozvoli paljenje dotične komponente i to s razlogom.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Čim ti svjetli bijelo znači da nije dobro prikopčano ili da nisi sve konektore spojio. Tako je emni bilo na 3080, ako svjetli lampica iznad konektora za struju, grafička ne bi davala sliku. Da bi dobio sliku ne smije svjetliti lampica. 

Moj PC  
3 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
  1. Pozdrav opet. Uzeo sam novi proc, rame maticnu i napajanje, spojio sve i ne dobijam sliku na monitoru, na maticnoj mi gori crvena lampica ispod koje pise CPU i druga zuto na njoj pise DRAM...sta bi moglo biti? Rijec je MSI b650 edge ploci, ryzen 7 7700x 
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.10.2023 14:42 (boki707).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice