Radeon R9/7 serija

poruka: 3.409
|
čitano: 453.063
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Radeon R9/7 serija

uvijek ga moze clocknut, ima k verziju, samo nije naveo koji cooler, makar bi i na stocku mogao bez diranja napoma

p.s.: mantle haha

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.1.2014 10:47 (ashcro).
12 godina
Stjepanj kaže...
Koliko sam ja vidio 2500k nemre tjerati 280x u bf4 mp...njegove sad vec slabasne 4 jezgre se tesko nose s bf4 a di je jos za poprilicno hw snaznu 280x! Ja nebi...

2500k ože tirat bf4 i tu karticu.

Moj kolega ima to dvoje između ostalog i sasvim ugodno igra bf4

Doduše proc je kloknut na 4.2Ghz a hladi ga moja stara performa.

Reći ću mu da ga stavi na stok pa ćemo vidit

nicky.sl
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.1.2014 10:56 (nicky.sl).
13 godina
protjeran
I ja sam se ugodno igrao na 6850 i q8200:-),no provjeri pa baci svakako koji ss, na vise detalja i rezolucija da pokazes i ostalima!lp
||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
15 godina
nicky.sl kaže...
Berkut kaže...

Pozz ekipi..
Trebao bih savjet za novu grafičku u narednih par tjedana do mjesec dana

Imam i5-2500K 3,3 Ghz

Matična P.67-7A-7A89U602C

Napajanje je 500w

Planiram i za otprilike u isto vrijeme kupiti i neki monitor malo jače rezolucije(2560x1080),

pa mi je jedan od uvijeta da grafička može pogoniti igre(BF4 uglavnom) na relativno pristojnim detaljima,te da je relativno hladna i tiha..

Planiram izfvojiti cca 2500kn..

TNX

Do te cifre uzmi R9 280x

A koja je best buy u toj klasi...(najtiša i najmanje se grije..)..?

14 godina
Stjepanj kaže...
Koliko sam ja vidio 2500k nemre tjerati 280x u bf4 mp...njegove sad vec slabasne 4 jezgre se tesko nose s bf4 a di je jos za poprilicno hw snaznu 280x! Ja nebi...

2500K je sve samo nije slabašan, pogotovo ne overclockan a ide svaki na 4.6GHZ 24/7 sa okej coolerom.

IVB/HW i5 procesori jesu nešto brži clock per clock ali zanemarivo a slabiji su oceri.

BF4 je neoptimizirano smeće od igre.

iclock2much
14 godina
Berkut kaže...

Do te cifre uzmi R9 280x

A koja je best buy u toj klasi...(najtiša i najmanje se grije..)..?

GTX 770 2GB DCII OC

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.1.2014 13:59 (zoharbizo).
14 godina
Stjepanj kaže...

A i ti pukneš svašta i ostaneš živ...

ak nisi bio tu, nisi ni tam...
13 godina
protjeran
Ah taj intel, nedo bog nesto reci protiv njega a pogotovo o naj precijenjenijem cpu u povijesti intela famoznom 2500k modelu, on je u ovoj prici s bf4 mp i 280x najslabija karika htjeli vi to ili ne vrijeme ide dalje a on zaostaje jer ga novi haswell i5 4670k u prezahtjevnom bf4mp s istom grafom nadmasuje za preko 30% sto daje da bi stara raga od 2500k tek na 4.6-7 uspjevao drzati konstantno high end grafu na 100%, nemam ja kaj ne ostajat ziv treba samo kvalitetno razglabat o tome i trenutnoj situaciji a situacija je bf4MP+280x+2500k! Pa prema tome ak netko nema sta konstruktivno za reci tu su tu i td!lp
||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Ah taj intel, nedo bog nesto reci protiv njega a pogotovo o naj precijenjenijem cpu u povijesti intela famoznom 2500k modelu, on je u ovoj prici s bf4 mp i 280x najslabija karika htjeli vi to ili ne vrijeme ide dalje a on zaostaje jer ga novi haswell i5 4670k u prezahtjevnom bf4mp s istom grafom nadmasuje za preko 30% sto daje da bi stara raga od 2500k tek na 4.6-7 uspjevao drzati konstantno high end grafu na 100%, nemam ja kaj ne ostajat ziv treba samo kvalitetno razglabat o tome i trenutnoj situaciji a situacija je bf4MP+280x+2500k! Pa prema tome ak netko nema sta konstruktivno za reci tu su tu i td!lp

Bilo je lijepse dok si bio protjeran i dok nisi pisao stalno lp...

14 godina
Stjepanj kaže...

Sjepanj..... imam 3570k + 280x i bf4..... vjeruj mi što se tiče fps-a dobro je,  ali problem se javlja kod famoznih framedropova, to je ono  užasno i nažalost neovisno o procu.

Kako to mogu tvrditi? Jednostavno..... mlađem sam bratu kupio fx8320 + ima moju staru grafu 7870 i situacija je nažalost identična... čak i kada stavim svoju grafu razlika u fps-ovima je minimalna.

Sam 3570k je pak koliko posto jači od 2500k?  7-8%? I još se slabije clocka naravno :D

Btw. sva moja mjerenja su rađena na stocku amd/intel proceva tak da ti mogu sa sigurnošću reći da je jednostavno bf4 zbugirana igra do boli kao što su ti i dečki u bf temi rekli.

Battlelog: [G] pijana_carapa
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.1.2014 16:48 (Granzon).
13 godina
Radeon R9/7 serija

BF je neoptimizovano smece. The End. {#}

Meni je metro last light dobar za bencha bio uvijek ;)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
3 5 hvala 0
15 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Bome i Metro LL trazi dobar CPU, a da ne govorim o GPU. 

15 godina
chaselol kaže...

da, samo je malo tko dobio dobre rezultate  :)

zahtjevan bench

13 godina
zagy15061984 kaže...

da, samo je malo tko dobio dobre rezultate  :)

zahtjevan bench

ne bi bench bio bench da nije zahtjevan ;)

Meni je odlicno vrtio x3 450 i 7770, da ne pricam sta sad radi fx6300 i r7 260x :) Ali stvarno upregne cpu i gpu sto jest' jest'! 

13 godina
protjeran
Granzon kaže...

Sjepanj..... imam 3570k + 280x i bf4..... vjeruj mi što se tiče fps-a dobro je,  ali problem se javlja kod famoznih framedropova, to je ono  užasno i nažalost neovisno o procu.

Kako to mogu tvrditi? Jednostavno..... mlađem sam bratu kupio fx8320 + ima moju staru grafu 7870 i situacija je nažalost identična... čak i kada stavim svoju grafu razlika u fps-ovima je minimalna.

Sam 3570k je pak koliko posto jači od 2500k?  7-8%? I još se slabije clocka naravno :D

Btw. sva moja mjerenja su rađena na stocku amd/intel proceva tak da ti mogu sa sigurnošću reći da je jednostavno bf4 zbugirana igra do boli kao što su ti i dečki u bf temi rekli.

malo da ozivimo temu jer vidim nitko nece{#}

evo razlike u bf4 s 7990 grafom, tko je koliko u stanju tjerati u najzahtjevnijoj igri danas...razlika je ocigledna izmedu "starog" 2500k i najnovijeg 4670k, tu se cak izmedu ugurao ne odlican nego fenomenalan i jeftin fx-6300 koji s svoje dvije jezgre vise znacajno doprinosi drzanju average frejmratea u bf4 koji u potpunosti iskoristava tu prednost, naravno jer mu igra dopusta!{#} evo cisto informativno jer je kolega "berkut" pitao za igranje uglavnom bf4 na 2560x1080 a ne da mu se javljaju uvrijedeni korisnici 2500k bez ikakvih povratnih informacija ili evo komentara da se oni ugodno ili ok igraju na tom setupu a niti jedan nema 280x!{#}

LP

13 godina
Stjepanj kaže...
Granzon kaže...

evo razlike u bf4 s 7990 grafom, tko je koliko u stanju tjerati u najzahtjevnijoj igri danas...razlika je ocigledna izmedu "starog" 2500k i najnovijeg 4670k, tu se cak izmedu ugurao ne odlican nego fenomenalan i jeftin fx-6300 koji s svoje dvije jezgre vise znacajno doprinosi drzanju average frejmratea u bf4 koji u potpunosti iskoristava tu prednost, naravno jer mu igra dopusta!{#} evo cisto informativno jer je kolega "berkut" pitao za igranje uglavnom bf4 na 2560x1080 a ne da mu se javljaju uvrijedeni korisnici 2500k bez ikakvih povratnih informacija ili evo komentara da se oni ugodno ili ok igraju na tom setupu a niti jedan nema 280x!{#}

LP

yebemu daš link na 7990 koja je adekvatna CFu 280x u 1920x1080 a traži se 280x i 2560x1080. Povećanjem rezolucije smanjuje se CPU bottleneck, a 280x nije 7990...

13 godina
protjeran
Radeon R9/7 serija

da ali mu se smanjuje i frejmrate s povecanjem rezolucije i to drasticno jer u pitanju bf4! graf je cisto radi usporedbe cpu snage u bf4! a ne opcenitih perfomansi za koje nitko nije pitao!{#} silite me da idem sad slozit 2500k i 280x{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.1.2014 20:06 (Stjepanj).
Moj PC  
1 11 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...

da ali mu se smanjuje i frejmrate s povecanjem rezolucije i to drasticno jer u pitanju bf4! graf je cisto radi usporedbe cpu snage u bf4! a ne opcenitih perfomansi za koje nitko nije pitao!{#} silite me da idem sad slozit 2500k i 280x{#}

jasno da se smanjuje framerate, ali na ekstremnijim rezolucijama CPU igra manju ulogu

14 godina
Stjepanj kaže...

Ma bf4 multi je totalno zbugan.... evo maloprije upalio lancang dam i gpu usage ne prelazi 60% a cpu 70% (40+ fps) kod B zastave.... na ostatku mape pak gpu usage 70% koliko ima i cpu +- koji posto.

Nakon toga guilin peaks 99% (50-70 fps) a onda i flood zone i tamo gpu usage varira od 80-99% a fps se kreće od 50-60.

Ovdje naravno govorim o 1920x1080 rezoluciji sa ultra detaljima (znači sve uključeno)

Na nekim spotovima gpu usage pada totalno ispod 20% a sukladno tome i fps i ono najgore od svega je to što rezolucija i detalji uopće ne igraju ulogu kod toga.... čini se da ima mjesta na mapama di igra ne radi kako treba (loš kod ili tko zna što) i tako radi i ekipi sa i7/i5 i onima sa amd procevima.... čudna igra kaj da ti velim :D

Battlelog: [G] pijana_carapa
15 godina
Radeon R9/7 serija

Pozdrav ekipa. 

Planiram kupiti u Linksu karticu na akciji XFX R9 270x sa linka: http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-r9-270x-2gb-ddr5-dualdvi-hdmi-2x-minidp&option=artikl&id_artikl=051.806.924

Molio bih Vaša mišljenje po tom pitanju.

Unaprijed zahvaljujem.

0 0 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...

LP

Auh kako se dobro plasirao FX 6300, odusevljen sam! Rame uz rame s teskasima iz i5 serije a znajuci da je to ipak procesor od 100 evra!{#}

12 godina
dodo22 kaže...

Pozdrav ekipa. 

Planiram kupiti u Linksu karticu na akciji XFX R9 270x sa linka: http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-r9-270x-2gb-ddr5-dualdvi-hdmi-2x-minidp&option=artikl&id_artikl=051.806.924

Unaprijed zahvaljujem.

Neznam kakve su ove nove xfx al stare su bile boze sacuvaj glasne
15 godina
SiNkE.Zgb kaže...
dodo22 kaže...

Pozdrav ekipa. 

Unaprijed zahvaljujem.

To me i brine iskreno. Makar ima XFX 6870 Black Edition trenuto, i onda mi nije pre glasna. 

12 godina
dodo22 kaže...
SiNkE.Zgb kaže...
dodo22 kaže...

Pozdrav ekipa. 

Unaprijed zahvaljujem.

To me i brine iskreno. Makar ima XFX 6870 Black Edition trenuto, i onda mi nije pre glasna. 

Moja r9 279x gigabyte je bila 100kn skuplja al je necujna, hladna i ima 36mj jamstva i dobio bf4 uz nju
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2014 10:49 (SiNkE.Zgb).
13 godina
dodo22 kaže...
SiNkE.Zgb kaže...
dodo22 kaže...

Pozdrav ekipa. 

Unaprijed zahvaljujem.

glasna je i ova imaš puno boljih opcija

12 godina
Radeon R9/7 serija

MSI Gaming, Asus DCU, Gigabyte WF3 ovo su tihe karte

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
mirzet1976 kaže...

PowerColor PCS+ su vrhunske isto, s njima ne mozes pogrijesiti isto! Ili TurboDuo

12 godina
chaselol kaže...
mirzet1976 kaže...

PowerColor PCS+ su vrhunske isto, s njima ne mozes pogrijesiti isto! Ili TurboDuo

Imam PCS+ pa je nemogu faliti nije red

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2014 14:13 (mirzet1976).
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Maćak evo ti kombinacija 280x i 2500k.

13 godina
protjeran
Radeon R9/7 serija

ok! i di je tu ss ili bilo sta od gpu usagea??

nemorate se zamarati za par dana ide test 2500k & 2600k@5.2ghz i 280x matrix platinum...LP{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2014 19:11 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice