uvijek ga moze clocknut, ima k verziju, samo nije naveo koji cooler, makar bi i na stocku mogao bez diranja napoma
p.s.: mantle haha
uvijek ga moze clocknut, ima k verziju, samo nije naveo koji cooler, makar bi i na stocku mogao bez diranja napoma
p.s.: mantle haha
2500k ože tirat bf4 i tu karticu.
Moj kolega ima to dvoje između ostalog i sasvim ugodno igra bf4
Doduše proc je kloknut na 4.2Ghz a hladi ga moja stara performa.
Reći ću mu da ga stavi na stok pa ćemo vidit
Pozz ekipi..
Trebao bih savjet za novu grafičku u narednih par tjedana do mjesec dana
Imam i5-2500K 3,3 Ghz
Matična P.67-7A-7A89U602C
Napajanje je 500w
Planiram i za otprilike u isto vrijeme kupiti i neki monitor malo jače rezolucije(2560x1080),
pa mi je jedan od uvijeta da grafička može pogoniti igre(BF4 uglavnom) na relativno pristojnim detaljima,te da je relativno hladna i tiha..
Planiram izfvojiti cca 2500kn..
TNX
Do te cifre uzmi R9 280x
A koja je best buy u toj klasi...(najtiša i najmanje se grije..)..?
2500K je sve samo nije slabašan, pogotovo ne overclockan a ide svaki na 4.6GHZ 24/7 sa okej coolerom.
IVB/HW i5 procesori jesu nešto brži clock per clock ali zanemarivo a slabiji su oceri.
BF4 je neoptimizirano smeće od igre.
Do te cifre uzmi R9 280x
A koja je best buy u toj klasi...(najtiša i najmanje se grije..)..?
A i ti pukneš svašta i ostaneš živ...
Bilo je lijepse dok si bio protjeran i dok nisi pisao stalno lp...
Sjepanj..... imam 3570k + 280x i bf4..... vjeruj mi što se tiče fps-a dobro je, ali problem se javlja kod famoznih framedropova, to je ono užasno i nažalost neovisno o procu.
Kako to mogu tvrditi? Jednostavno..... mlađem sam bratu kupio fx8320 + ima moju staru grafu 7870 i situacija je nažalost identična... čak i kada stavim svoju grafu razlika u fps-ovima je minimalna.
Sam 3570k je pak koliko posto jači od 2500k? 7-8%? I još se slabije clocka naravno :D
Btw. sva moja mjerenja su rađena na stocku amd/intel proceva tak da ti mogu sa sigurnošću reći da je jednostavno bf4 zbugirana igra do boli kao što su ti i dečki u bf temi rekli.
BF je neoptimizovano smece. The End.
Meni je metro last light dobar za bencha bio uvijek ;)
Bome i Metro LL trazi dobar CPU, a da ne govorim o GPU.
da, samo je malo tko dobio dobre rezultate :)
zahtjevan bench
da, samo je malo tko dobio dobre rezultate :)
zahtjevan bench
ne bi bench bio bench da nije zahtjevan ;)
Meni je odlicno vrtio x3 450 i 7770, da ne pricam sta sad radi fx6300 i r7 260x :) Ali stvarno upregne cpu i gpu sto jest' jest'!
Sjepanj..... imam 3570k + 280x i bf4..... vjeruj mi što se tiče fps-a dobro je, ali problem se javlja kod famoznih framedropova, to je ono užasno i nažalost neovisno o procu.
Kako to mogu tvrditi? Jednostavno..... mlađem sam bratu kupio fx8320 + ima moju staru grafu 7870 i situacija je nažalost identična... čak i kada stavim svoju grafu razlika u fps-ovima je minimalna.
Sam 3570k je pak koliko posto jači od 2500k? 7-8%? I još se slabije clocka naravno :D
Btw. sva moja mjerenja su rađena na stocku amd/intel proceva tak da ti mogu sa sigurnošću reći da je jednostavno bf4 zbugirana igra do boli kao što su ti i dečki u bf temi rekli.
malo da ozivimo temu jer vidim nitko nece
evo razlike u bf4 s 7990 grafom, tko je koliko u stanju tjerati u najzahtjevnijoj igri danas...razlika je ocigledna izmedu "starog" 2500k i najnovijeg 4670k, tu se cak izmedu ugurao ne odlican nego fenomenalan i jeftin fx-6300 koji s svoje dvije jezgre vise znacajno doprinosi drzanju average frejmratea u bf4 koji u potpunosti iskoristava tu prednost, naravno jer mu igra dopusta! evo cisto informativno jer je kolega "berkut" pitao za igranje uglavnom bf4 na 2560x1080 a ne da mu se javljaju uvrijedeni korisnici 2500k bez ikakvih povratnih informacija ili evo komentara da se oni ugodno ili ok igraju na tom setupu a niti jedan nema 280x!
evo razlike u bf4 s 7990 grafom, tko je koliko u stanju tjerati u najzahtjevnijoj igri danas...razlika je ocigledna izmedu "starog" 2500k i najnovijeg 4670k, tu se cak izmedu ugurao ne odlican nego fenomenalan i jeftin fx-6300 koji s svoje dvije jezgre vise znacajno doprinosi drzanju average frejmratea u bf4 koji u potpunosti iskoristava tu prednost, naravno jer mu igra dopusta! evo cisto informativno jer je kolega "berkut" pitao za igranje uglavnom bf4 na 2560x1080 a ne da mu se javljaju uvrijedeni korisnici 2500k bez ikakvih povratnih informacija ili evo komentara da se oni ugodno ili ok igraju na tom setupu a niti jedan nema 280x!
LP
yebemu daš link na 7990 koja je adekvatna CFu 280x u 1920x1080 a traži se 280x i 2560x1080. Povećanjem rezolucije smanjuje se CPU bottleneck, a 280x nije 7990...
da ali mu se smanjuje i frejmrate s povecanjem rezolucije i to drasticno jer u pitanju bf4! graf je cisto radi usporedbe cpu snage u bf4! a ne opcenitih perfomansi za koje nitko nije pitao! silite me da idem sad slozit 2500k i 280x
da ali mu se smanjuje i frejmrate s povecanjem rezolucije i to drasticno jer u pitanju bf4! graf je cisto radi usporedbe cpu snage u bf4! a ne opcenitih perfomansi za koje nitko nije pitao! silite me da idem sad slozit 2500k i 280x
jasno da se smanjuje framerate, ali na ekstremnijim rezolucijama CPU igra manju ulogu
Ma bf4 multi je totalno zbugan.... evo maloprije upalio lancang dam i gpu usage ne prelazi 60% a cpu 70% (40+ fps) kod B zastave.... na ostatku mape pak gpu usage 70% koliko ima i cpu +- koji posto.
Nakon toga guilin peaks 99% (50-70 fps) a onda i flood zone i tamo gpu usage varira od 80-99% a fps se kreće od 50-60.
Ovdje naravno govorim o 1920x1080 rezoluciji sa ultra detaljima (znači sve uključeno)
Na nekim spotovima gpu usage pada totalno ispod 20% a sukladno tome i fps i ono najgore od svega je to što rezolucija i detalji uopće ne igraju ulogu kod toga.... čini se da ima mjesta na mapama di igra ne radi kako treba (loš kod ili tko zna što) i tako radi i ekipi sa i7/i5 i onima sa amd procevima.... čudna igra kaj da ti velim :D
Pozdrav ekipa.
Planiram kupiti u Linksu karticu na akciji XFX R9 270x sa linka: http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-r9-270x-2gb-ddr5-dualdvi-hdmi-2x-minidp&option=artikl&id_artikl=051.806.924
Molio bih Vaša mišljenje po tom pitanju.
Unaprijed zahvaljujem.
LP
Auh kako se dobro plasirao FX 6300, odusevljen sam! Rame uz rame s teskasima iz i5 serije a znajuci da je to ipak procesor od 100 evra!
Pozdrav ekipa.
Planiram kupiti u Linksu karticu na akciji XFX R9 270x sa linka: http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-r9-270x-2gb-ddr5-dualdvi-hdmi-2x-minidp&option=artikl&id_artikl=051.806.924
Unaprijed zahvaljujem.
Neznam kakve su ove nove xfx al stare su bile boze sacuvaj glasne
Pozdrav ekipa.
Unaprijed zahvaljujem.
To me i brine iskreno. Makar ima XFX 6870 Black Edition trenuto, i onda mi nije pre glasna.
Pozdrav ekipa.
Unaprijed zahvaljujem.
To me i brine iskreno. Makar ima XFX 6870 Black Edition trenuto, i onda mi nije pre glasna.
Moja r9 279x gigabyte je bila 100kn skuplja al je necujna, hladna i ima 36mj jamstva i dobio bf4 uz nju
Pozdrav ekipa.
Unaprijed zahvaljujem.
glasna je i ova imaš puno boljih opcija
MSI Gaming, Asus DCU, Gigabyte WF3 ovo su tihe karte
PowerColor PCS+ su vrhunske isto, s njima ne mozes pogrijesiti isto! Ili TurboDuo
PowerColor PCS+ su vrhunske isto, s njima ne mozes pogrijesiti isto! Ili TurboDuo
Imam PCS+ pa je nemogu faliti nije red
ok! i di je tu ss ili bilo sta od gpu usagea??
nemorate se zamarati za par dana ide test 2500k & 2600k@5.2ghz i 280x matrix platinum...LP