Radeon R9 280x Club

poruka: 1.774
|
čitano: 238.310
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Radeon R9 280x Club
doky01akablava kaže...

Prodavac od kojeg sam kupio poslao mi jos prije racun i sad gledam placena 2.200 kn moja Sapphire,znaci ja imam pravo pitati za nadoplatu za R9 290 ili ?

Kupljene su u ADM-u,receno mi je da mogu samo golu karticu,jel moram bas cijeli bundle vuci ?

dobit ces novu r9 280x istu verziju koju si i kupio,sve im moras dati od graficke kartice,ja kad sam svoju r9 280x vapor x reklamirao u ADM-u poslao sam im sve kak sam i kupio grafičku karticu,u roku 2 tjedna sam dobio novu grafičku karticu

ta grafička kartica ide u Microline,ak si isao flashati bios mozes se pozdravit s grafickom karticom,vratit ce ti ju nazad

a nadoplatit neces moci za jacu,zato jer još imaju na lageru r9 280x

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.1.2015 21:02 (d4rkd3atH).
13 godina
protjeran
Radeon R9 280x Club

ni meni u linksu nisu htjeli dati da nadoplatim za recimo gtx970... vele 1/1!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
d4rkd3atH kaže...
doky01akablava kaže...

Prodavac od kojeg sam kupio poslao mi jos prije racun i sad gledam placena 2.200 kn moja Sapphire,znaci ja imam pravo pitati za nadoplatu za R9 290 ili ?

Kupljene su u ADM-u,receno mi je da mogu samo golu karticu,jel moram bas cijeli bundle vuci ?

dobit ces novu r9 280x istu verziju koju si i kupio,sve im moras dati od graficke kartice,ja kad sam svoju r9 280x vapor x reklamirao u ADM-u poslao sam im sve kak sam i kupio grafičku karticu,u roku 2 tjedna sam dobio novu grafičku karticu

ta grafička kartica ide u Microline,ak si isao flashati bios mozes se pozdravit s grafickom karticom,vratit ce ti ju nazad

a nadoplatit neces moci za jacu,zato jer još imaju na lageru r9 280x

Flashao sam sluzbeni bios,nikakve moddane nisam jer ih nisam ni uspio nacio,imam prvotni bios,sejvao sam pa cu ga flashnuti nazad...

a kolega na PCE forumu mi rekao da treba samo gola kartica,da ne prave probleme,tako cu i napraviti,a opet poslao sam im email

Dao si mi zapravo sve suprotno nego mi 3-4 osobe rekle,vecina koja su reklamirala su dobila VaporX karticu...

11 godina
neaktivan

Ja da sam na vašem mjestu bi radje mjenjao kuciste zbog kartice, nego karticu zbog kucista. Al dobro kako kome. Ako si flashao bios nista od garancije jer ce ti rec "eh to je zato jer si flashao". Neznam jel oni mogu vidjet ako npr. vratis isti bios, vjerujem da mogu

Battlelog: D3lBoy-00
12 godina
D3lBoy kaže...

Ja da sam na vašem mjestu bi radje mjenjao kuciste zbog kartice, nego karticu zbog kucista. Al dobro kako kome. Ako si flashao bios nista od garancije jer ce ti rec "eh to je zato jer si flashao". Neznam jel oni mogu vidjet ako npr. vratis isti bios, vjerujem da mogu

ja mislim da u slučaju flashanja i onog scenarija 'if something goes worng' i kartica nema dual BIOS da nemogu otkriti što se zapravo desilo, barem ne ovi kod nas u servisu, jer ako se sustav ne moze bootati (tu mislim da je cijelo vriejem black screen) kako mogu doći do bilo kakvih podataka o BIOSu kartice

ispravite me ako grijesim

12 godina
Kamikaza1600vti kaže...
D3lBoy kaže...

ja mislim da u slučaju flashanja i onog scenarija 'if something goes worng' i kartica nema dual BIOS da nemogu otkriti što se zapravo desilo, barem ne ovi kod nas u servisu, jer ako se sustav ne moze bootati (tu mislim da je cijelo vriejem black screen) kako mogu doći do bilo kakvih podataka o BIOSu kartice

Mogu znati ako si stavio drugi bios znači mjesto MSI staviš gigabyte,stim da se koriste dvije grafe jadna njihova koja radi i ta tvoja koje flashana, a tako isto ide i oporavak biosa originalnog, bitno je da software (atiflash ili nvflash) može vidjeti grafu tj bios i onda se da ponovno flashati na originalni bios

http://valid.canardpc.com/hwx19k
13 godina
Kamikaza1600vti kaže...
D3lBoy kaže...

kako nebi moglo?!

to oko flashanja biosa ti oni jako dobro paze,ako on vidi da je s grafičkom karticom sve u redu a da ne daje sliku,proba flashati bios i vidi da si ti tu nesto zeznuo,napravi se lud i obrise ti taj bios i vrati ti graficku karticu

13 godina
protjeran
Radeon R9 280x Club

kako vi mislite da vam netko flasha bios ako doticna ne daje sliku?

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Radeon R9 280x Club

Pa fino sa drugom grafom koja je primarna

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Stjepanj kaže...

kako vi mislite da vam netko flasha bios ako doticna ne

daje sliku?

Stavis drugu grafu il pribacis na integrusu i ovo sa slike s cim ja flasham bios http://www.overclock.net/t/1443242/the-r9-290-290x-unlock-thread

S tom metodom mozes flashat bilo koju amd karticu biosom s techpowerup stranice

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2015 21:41 (nicky.sl).
16 godina
Radeon R9 280x Club

Ljudi dragi ja sam flashao sluzbeni bios sa techpowerup stranice,znaci zadnji sluzbeni bios za sapphire verziju moje kartice.

Sve ostalo sam radio preko programa,a to je jedino dizanje voltaze ( VDCC na 1174mv koliko ide maksimum preko Sapphire Trixxa )...

Imam sejvani bios sa kojim je dosla kartica kojeg cu opet flashati nazad da ne bi bilo problema,meni je kartice radila probleme i sa ovim i sa onim biosom,ocigledno je problem u nedovoljnoj voltazi...

Uskoro cu odnijeti pa cu javiti sve,nadam se brzom rjesavanju distributera ili koga vec...

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
nicky.sl kaže...
Stjepanj kaže...

kako vi mislite da vam netko flasha bios ako doticna ne

daje sliku?

Stavis drugu grafu il pribacis na integrusu i ovo sa slike s cim ja flasham bios http://www.overclock.net/t/1443242/the-r9-290-290x-unlock-thread

S tom metodom mozes flashat bilo koju amd karticu biosom s techpowerup stranice

na ovaj način i ja radim usb hp tool i win98 files, atiflash.exe i bios grafe u dos-u uvjek na ovaj način sigurnije

12 godina
Radeon R9 280x Club

Na taj nacin san ozivija prijateljevu hd 7950 od koje je upravo flashanjem modanog biosa napravija ciglu, isto tako i hd 5770 koju san od lika kupija za 50kn i posli proda za cini mi se 500kn al nisan siguran bilo je to prije godinu dana.

Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
Stjepanj kaže...

kako vi mislite da vam netko flasha bios ako doticna ne daje sliku?

upravo to, na to sam i ciljao, druga stvar je ako testira sve komponente na grafi (što sumnjam) pa da otkrije da hardwareski ispravna pa onda jedino što ostaje da je flashan bios 

ovo što je nicky napisao sam probao, ali mi uopće ne prepoznaje grafu, znači uzeo sam neku najobičniju i ubo u prvi slot na ploči i bootao ati flash i kad ukucam komandu da mi otkrije koje su sve grafe spojene niš nenađe osim u prvom slotu koja mi daje sliku, ista stvar i kad sam probao preko integrirane

neznam kako si ti uspio, odnosno kakv je kvar točno bio na toj 7950, na ovoj koju aj trebam popravit problem je što uopće nedaje nikakvu sliku

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 0:56 (Kamikaza1600vti).
12 godina
Radeon R9 280x Club

Ovako drug ja sam svoju bivšu grafu R9 270XPCS+ flashovo sa nekim drugim biosom i nije bacala sliku na monitor, e onda google i našao rješenje.

Trebaš znati na PCB grafe gdje se nalazi bios chip i na njemu spojiti pin1 sa pin8 i tako ubaciti grafu u slot i onda će ATI prepoznati chip al kao prazan , kad ga prepozna onda prekidaš onu vezu i onda ide fleshovanje , dva puta sam taj proces bio prinudjen da odradim , jednom sam je flashovo sa HD7870 a drugi put sa R9 270X DEVIL biosom.

Kod mene je bio bios chip U11 slika PCB Powercolor R9 270X PCS+

prvi komentar je moj ispod videa, nemaš potrebe za lemljenjem samo se zica podvuće pod one nogice od chipa 100% radi

pin1 prepoznaš što ima na chipu udubljenje a preko puta mu je pin8, nemaš šta izgubiti drug grafa već se vodi pod otpisana

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 1:57 (mirzet1976).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Radeon R9 280x Club

Malo sam cistio grafu, rezultiralo je malim smanjenjem temperature za cca 5°c, i povecanjem maximalnog kloka za 10mhz i s dosta manje artefakta sto me veseli(puno duze izdrzi dok se nepocnu pojavljivati)!

no opcenito nisam zadovoljan posto znam da ide vise(za sad na zraku max 1250/2000mhz), u pitanju je neka no name pasta(apple cert;), ice uskoro mx2/4 pa cemo vidjeti!

LP svim 280x vlasnicima a i onima koji se tako osjecaju ili su se osjecali

Moj PC  
6 0 hvala 1
14 godina
Radeon R9 280x Club

Ja nesmin dizat hladnjake jer imam naljepnice na vicima. :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
mirzet1976 kaže...

Ovako drug ja sam svoju bivšu grafu R9 270XPCS+ flashovo sa nekim drugim biosom i nije bacala sliku na monitor, e onda google i našao rješenje.

Trebaš znati na PCB grafe gdje se nalazi bios chip i na njemu spojiti pin1 sa pin8 i tako ubaciti grafu u slot i onda će ATI prepoznati chip al kao prazan , kad ga prepozna onda prekidaš onu vezu i onda ide fleshovanje , dva puta sam taj proces bio prinudjen da odradim , jednom sam je flashovo sa HD7870 a drugi put sa R9 270X DEVIL biosom.

Kod mene je bio bios chip U11 slika PCB Powercolor R9 270X PCS+

prvi komentar je moj ispod videa, nemaš potrebe za lemljenjem samo se zica podvuće pod one nogice od chipa 100% radi

pin1 prepoznaš što ima na chipu udubljenje a preko puta mu je pin8, nemaš šta izgubiti drug grafa već se vodi pod otpisana

da i ja sam pronašao to rješenje, ali kako naći BIOS chip?

oprostite na offtopicu

12 godina
Radeon R9 280x Club

Neznam sta bi reka meni s nijednom nije bilo problema oko pripoznavanja a obe san radija dok je monitor bio spojen na integrusu.

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Ako netko ima R9 280x za prodaju, javite mi se na PM.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Pozdrav,
Naime pojavio mi se problem na grafičkoj kartici a radi se o tome da se jedan od ventilatora jako sporo vrti,
pa me zanima ako je još neko od vas imao isti problem, jer kolko sam gledao po netu vidio sam da mnogi imaju takav problem, ali nisam pronašao da se radi o grafičkoj kartici koju ja imam.

Kontaktirao sam microline te Centro.hr gdje je i grafička kartica kupljena ali su mi rekli da bi proces reklamacije i samog popravka mogao potrajati oko 3 tjedna, pa me zanima dal mogu možda sam popraviti taj problem da ne moram čekati tako dugo.

jopex
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Radeon R9 280x Club

Goni to na servis zato i imas garu da se nemoras zezat.

Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
Radeon R9 280x Club

Jel planirate prelazak na R9 3xxx seriju kad izade ove godine ? Gledam ova R9 390x imati ce 640 gb bandwitha,pa to ce pojesti Nvidijine jade GTX :P

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Ja planiram prelazak kad budem nezadovoljan performansama.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Radeon R9 280x Club

Mozda, sve ovosi o kupnji freesync monitora.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Radeon R9 280x Club

I ja planiram kupit R9 390 a mozda i x model sve ovisi o cijeni.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Jel planirate prelazak na R9 3xxx seriju kad izade ove godine ? Gledam ova R9 390x imati ce 640 gb bandwitha,pa to ce pojesti Nvidijine jade GTX :P

Hahahahahhahahaha.

To ono kad gledas samo specs na papiru.

multi-gpu 4 ever
16 godina
Leopard_st kaže...
doky01akablava kaže...

Hahahahahhahahaha.

Kao sto na autu pise da ima 150 ks i neki drugi ima 300 ks,ovaj drugi ce bolje ubrzava,imati vecu krajnju brzinu itd. malo glupa analogija,ali itekako ima smisla...

Ako bandwith,brza memorijska sabirinica i jos gro poboljsanih stvari na R9 390x nece odnijet pobjedu nad Nvidiom,ne znam sta ce...

12 godina
Radeon R9 280x Club

Ma o kakvoj pobjedi mi ode pricamo?!?

Nema tu pobjednika odnosno ima a to su i AMD i NVIDIA na nas racun naravno.

Svake godine (gledan par godina unatrag) su grafe jedna drugoj do uha pa ne vidim zasto bi ove godine bilo drugacije.

AMD ce izdat grafu 5-10% jacu od trnutnih Nvidia pa ce nakon par miseci il tjedana Nvidia izbacit TI verzije koje ce bit neznatno jace od AMD-a i tako to ide u krug a mi trosimo pare i zivce u međusobnim fanboy okrsajima.

LP

Moj PC  
11 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...
Leopard_st kaže...
doky01akablava kaže...

Hahahahahhahahaha.

Kao sto na autu pise da ima 150 ks i neki drugi ima 300 ks,ovaj drugi ce bolje ubrzava,imati vecu krajnju brzinu itd. malo glupa analogija,ali itekako ima smisla...

Ako bandwith,brza memorijska sabirinica i jos gro poboljsanih stvari na R9 390x nece odnijet pobjedu nad Nvidiom,ne znam sta ce...

Ocigledno zaboravljas na mnoge stvari, nije sve memorija, ali kad se vec doticemo memorije, nvidia ima delta color compression koji mnogo poboljsava propusnost.

Da ne govorimo o jezgri, tmu, shaderima, ropovima i itd.

A GM204 je mid range gpu, pravi veliki maxwell se ceka, to ce biti prava stvar.

AMD ce biti dobar, ali da ce biti znacajno brzi od nvidia flasgshipa nece, kao sto nicky rece, high end kod obje strane je podjednak.

multi-gpu 4 ever
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.1.2015 16:38 (Leopard_st).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice