Radeon R9 280x Club

poruka: 1.774
|
čitano: 238.232
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Radeon R9 280x Club

Nek skine tjelo hladnjaka i zamjeni pastu na GPU i vidi kako je hlađen VRM

http://valid.canardpc.com/hwx19k
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Radeon R9 280x Club

Score 973 na Extreme HD, duplo manje nego sto treba biti :(

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.10.2014 2:11 (Xboxn00b).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Radeon R9 280x Club

Pregrijava ti se grafička sad jel GPU ili VRM pa obara napon a sa tim i Core clock

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Radeon R9 280x Club

Ma neskidam nista, vratit cu graficku :(

Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
Radeon R9 280x Club

Ispravno, ili nek je on osposobi da funkcioniše normalno

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Radeon R9 280x Club

Kazem jedino da probas restartat postavke u afterburneru, jer 500mhz u igri ne valja nikako mora se podic samo na 1000mhz. Ali bolje vrati ako mozes

Battlelog: D3lBoy-00
13 godina
Radeon R9 280x Club

resetirao sam postavke vec 10-tak puta ali uvijek isto

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Radeon R9 280x Club

imam isto tu grafičku kod mene je problem pregrijavanje u furmarku na stocku

smanjenjem voltaže dobijem manje temperature ali smanji i boost jezgre sa 1000 na 850 mhz i normalno radi,

furmark na stocku 720 vrti 90 fps dok se ne prekine zbog temp a sa smanjenim vrijednostima vrti 75 fps rezultat je oko 4700

3dmark11 i futuremark na stock voltažama i boostu vrti normalno ali je dosta glasna

rezultati su 3dmark 8900 i futuremark 6000, mislim da je to ok s obzirom na proc i5-3450

da li je možda problem i napajanje? imamo oba dvoje 550w možda ipak treba jače

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.10.2014 12:25 (batizg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Radeon R9 280x Club

smanjio sam voltažu na 1060 i sada napokon koristi 1000mhz , ali je ostao problem temperature koja je bila skoro 90 stupnjeva i ventilatori su jako bucni ,vrte se na 80%

http://www.3dmark.com/3dm11/8866840

Valley je malo vise od 1750 ali je zato temperatura bila 97 stupnjeva

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.10.2014 13:30 (Xboxn00b).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Xboxn00b kaže...

smanjio sam voltažu na 1060 i sada napokon koristi 1000mhz , ali je ostao problem temperature koja je bila skoro 90 stupnjeva i ventilatori su jako bucni ,vrte se na 80%

http://www.3dmark.com/3dm11/8866840

Tebi ili nemas paste ispod coolera ili je toliko lose nanosena da je to katastrofa, i daj provjeri hladnjak jel dobro lezi!
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
15 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

A da skineš svu pastu i kapneš samo na sredinu gpua malo,cca 2-3mm, razmazati će se pod opterećenjem ispod hladnjaka bez brige.

I da vratiš stock voltažu za testiranje?

Pa onda sve pokreneš kako spada.

In the name of tragedy...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Radeon R9 280x Club

poslije podne cu izvaditi graficku iz kompa i staviti novu pastu, u igrama radi jako dobro osim što mi ventilatori doslovo probijaju bubnjice

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
batizg kaže...

smanjenjem voltaže dobijem manje temperature ali smanji i boost jezgre sa 1000 na 850 mhz i normalno radi,

furmark na stocku 720 vrti 90 fps dok se ne prekine zbog temp a sa smanjenim vrijednostima vrti 75 fps rezultat je oko 4700

3dmark11 i futuremark na stock voltažama i boostu vrti normalno ali je dosta glasna

rezultati su 3dmark 8900 i futuremark 6000, mislim da je to ok s obzirom na proc i5-3450

Otvori kuciste sa bocne strane i odvrti test opet.

Ako temperatura padne, znaci imas lose strujanje vazduha u kucistu.

Ako je temperatura pala malo citaj 10% ili manje, grafa ti je puna prasine i trebalo bi mozda zamjeniti termalnu pastu ako je grafa starija preko 2 god mada sumnjam da ce to biti.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina

Poznato je da s tim Power Color hladnjacima zna bit problema. Probaj promjenit pastu pa vidi kakvo je stanje a ako to ne pomogne traži polovni Accelero ili nešto.

13 godina
chaselol kaže...
batizg kaže...

Otvori kuciste sa bocne strane i odvrti test opet.

Ako temperatura padne, znaci imas lose strujanje vazduha u kucistu.

Ako je temperatura pala malo citaj 10% ili manje, grafa ti je puna prasine i trebalo bi mozda zamjeniti termalnu pastu ako je grafa starija preko 2 god mada sumnjam da ce to biti.

kučište je antec nine hundred i očišćeno je prije dva tjedna, generalka

a testove sam radio sa otvorenim kučištem...

nešto je drugo u pitanju, probat ću ručno stavit ventilatore pa da vidim onda ponašanje u testovima

vratio sam sapphire 7950 ta kartica odvrti iste testove bez problema a osim toga je nečujna i na stocku uopće nije ništa slabija od 280x cca 10%

mislim da tu igra ulogu i rezolucija monitora na 1680x1050

13 godina
Radeon R9 280x Club

Problem rijesen, zamjenio pastu i sad radi ko sat , graficka je gotovo necujna , u 3D mark 11 nije presla 58 stupnjeva.

Hvala svima na pomoci i nadam se da ce me graficka dobro služiti

Slike stare paste: 

Moj PC  
5 0 hvala 3
13 godina
batizg kaže...

kučište je antec nine hundred i očišćeno je prije dva tjedna, generalka

a testove sam radio sa otvorenim kučištem...

nešto je drugo u pitanju, probat ću ručno stavit ventilatore pa da vidim onda ponašanje u testovima

vratio sam sapphire 7950 ta kartica odvrti iste testove bez problema a osim toga je nečujna i na stocku uopće nije ništa slabija od 280x cca 10%

mislim da tu igra ulogu i rezolucija monitora na 1680x1050

pukni ventove na 90% i odvrti testove, pa na 100%

ako to ne ohladi i nije pod garancijom, sigurno je problem sa termalnom pastom kao post iznad

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
neaktivan
Xboxn00b kaže...

Problem rijesen, zamjenio pastu i sad radi ko sat , graficka je gotovo necujna , u 3D mark 11 nije presla 58 stupnjeva.

Slike stare paste: 

O čovječe. Pošto imamo istu nagovorio si me ovim slikama da i sebi zamjenim, iako su moje temperature ok, idle trenutno 39c, dok sam šibao Unigine Valley maloprije na ExtremeHD-u, 73c je bio top. Nije prestrašno.

Ali mijenjam to govno, definitivno.

In the name of tragedy...
15 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Mene brinu moji VRM-ovi.

Nakon dva sata FC3, grafička je na 69C, a jedan VRM na 80, drugi na 71.

Hmm...

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
chutac kaže...

Mene brinu moji VRM-ovi.

Nakon dva sata FC3, grafička je na 69C, a jedan VRM na 80, drugi na 71.

Hmm...

to je ok temperatura, stovise prosjecna!{#}

15 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

A da?

Super :D

Hvala {#}

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
1 0 hvala 2
13 godina
protjeran
chutac kaže...

A da?

Super :D

Hvala {#}

pa od hrpe 7970, 280x to je bila prosjecna temperatura, ok kod onih probranih modela nesto nize no nezamaraj se...LP

14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

imam Asus R9 280x, ostatak konfe iz moj pc, sve na zadnjoj verziji, windows 8,1, bios i catalyst. danas sam primetio da mi je GPU konstantno da 95-98% bez da je išta pokrenuto znači desktop. probao sam resetirati komp, reinstalirati catalyst , staviti stariju (14,4) verziju, no problem je još uvijek tu. 

Znači kad resetiram komp sve je ok, GPU usage je 1-10%, no onda nakon 15-20 minuta "mirovanja" jednostavno skoči na 95% i tako stoji cijelo vrijeme..HELP

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pogledaj si u procesima ima li ceg sumnjivog, napravi scan malwarebytesom u najgorem slucaju promjeni sustav. Nekazem da je, jako male su mogucnosti, ali cuo sam za virus koji zna doc u ne povjerenim torentima, mineri za litecoin/bitcoin koji se sami pale u pozadini pa ti graficka rudari za nekog, kazem male su mogucnosti da je to, probaj potpuno obrisat drivere, stavit 14.7rc3 (taj meni najbolje radi)

Battlelog: D3lBoy-00
12 godina
Radeon R9 280x Club
Nije bas da su male sanse jer u zadnjih pola godine doslo mi je sigurno 10-ak kompova koji su radili u tko zna cijem rudniku.
nista mi se neda
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

majku mu, ipak je virus u \AppData\Roaming\Steam\Reversed\steam.exe ..., a imam avg 2015 i malwarebytes zadnje verzije i nisu ga pronašli, pogledao sam u task manager, prvo sam tražio po imenu i normalno da mi steam nije bilo čudno, onda sam pogledao po potrošnji cpu kad ono 73%, ugasim ga i GPU padne sa 95% na 2%, 

nisam imao virus godinama, osjećam se tako N00B {#}, inače hvala na pomoći 

Moj PC  
8 0 hvala 2
14 godina
Stjepanj kaže...
David87 kaže...

Ne koristim FRAPS, upravo napravio reinstall winsa i umjesto 14.9 stavio 14.9.1 u nadi da će se popraviti al ista stvar. A izgleda da ću morati reklamirati, a tek ju nabavio {#}

takoder sam imao te probleme i rijesio ih instaliranjem svojih najbrzih drivera za benchanje, 13.10 i nestali svi problemi...probaj!

inace sto se tice tih dosta cestih bagova nema apsolutno veze s starim cipom 7970 jer doticni nije imao tih problema, ocigledno su nesto shebali dok su prekucavali trueaudio i ostale đinđe u cip...

evo kao sto se vidi u zadnjem gpu-z doticni mi karticu prepoznaje kao 79xx

i nestali svi problemi{#}

Ma kaki, ovi 13.10 su katastrofa. Izgleda da će biti reklamacija :/

13 godina
Xboxn00b kaže...

Slike stare paste: 

samo da javim, kao i kolega ista grafa, isti problem isto rješenje, nakon promjene paste temp max u furmarku 65 C,

čak da sam stavljao imali bi i iste slike

12 godina
Radeon R9 280x Club

U večini slučajeva je rješenje zamjena paste a i najjednostavnije i bezbolnije po džep.LP

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.10.2014 23:28 (mirzet1976).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Radeon R9 280x Club

Evo da se upisem s jos jednom u svoj klub{#}

Asus R9 280X Dc2 Top/1070mhz!LP

Moj PC  
5 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail: