Nek skine tjelo hladnjaka i zamjeni pastu na GPU i vidi kako je hlađen VRM
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Score 973 na Extreme HD, duplo manje nego sto treba biti :(
Pregrijava ti se grafička sad jel GPU ili VRM pa obara napon a sa tim i Core clock
Ma neskidam nista, vratit cu graficku :(
Ispravno, ili nek je on osposobi da funkcioniše normalno
Kazem jedino da probas restartat postavke u afterburneru, jer 500mhz u igri ne valja nikako mora se podic samo na 1000mhz. Ali bolje vrati ako mozes
resetirao sam postavke vec 10-tak puta ali uvijek isto
imam isto tu grafičku kod mene je problem pregrijavanje u furmarku na stocku
smanjenjem voltaže dobijem manje temperature ali smanji i boost jezgre sa 1000 na 850 mhz i normalno radi,
furmark na stocku 720 vrti 90 fps dok se ne prekine zbog temp a sa smanjenim vrijednostima vrti 75 fps rezultat je oko 4700
3dmark11 i futuremark na stock voltažama i boostu vrti normalno ali je dosta glasna
rezultati su 3dmark 8900 i futuremark 6000, mislim da je to ok s obzirom na proc i5-3450
da li je možda problem i napajanje? imamo oba dvoje 550w možda ipak treba jače
smanjio sam voltažu na 1060 i sada napokon koristi 1000mhz , ali je ostao problem temperature koja je bila skoro 90 stupnjeva i ventilatori su jako bucni ,vrte se na 80%
http://www.3dmark.com/3dm11/8866840
Valley je malo vise od 1750 ali je zato temperatura bila 97 stupnjeva
smanjio sam voltažu na 1060 i sada napokon koristi 1000mhz , ali je ostao problem temperature koja je bila skoro 90 stupnjeva i ventilatori su jako bucni ,vrte se na 80%
Tebi ili nemas paste ispod coolera ili je toliko lose nanosena da je to katastrofa, i daj provjeri hladnjak jel dobro lezi!

A da skineš svu pastu i kapneš samo na sredinu gpua malo,cca 2-3mm, razmazati će se pod opterećenjem ispod hladnjaka bez brige.
I da vratiš stock voltažu za testiranje?
Pa onda sve pokreneš kako spada.
poslije podne cu izvaditi graficku iz kompa i staviti novu pastu, u igrama radi jako dobro osim što mi ventilatori doslovo probijaju bubnjice
smanjenjem voltaže dobijem manje temperature ali smanji i boost jezgre sa 1000 na 850 mhz i normalno radi,
furmark na stocku 720 vrti 90 fps dok se ne prekine zbog temp a sa smanjenim vrijednostima vrti 75 fps rezultat je oko 4700
3dmark11 i futuremark na stock voltažama i boostu vrti normalno ali je dosta glasna
rezultati su 3dmark 8900 i futuremark 6000, mislim da je to ok s obzirom na proc i5-3450
Otvori kuciste sa bocne strane i odvrti test opet.
Ako temperatura padne, znaci imas lose strujanje vazduha u kucistu.
Ako je temperatura pala malo citaj 10% ili manje, grafa ti je puna prasine i trebalo bi mozda zamjeniti termalnu pastu ako je grafa starija preko 2 god mada sumnjam da ce to biti.

Poznato je da s tim Power Color hladnjacima zna bit problema. Probaj promjenit pastu pa vidi kakvo je stanje a ako to ne pomogne traži polovni Accelero ili nešto.
Otvori kuciste sa bocne strane i odvrti test opet.
Ako temperatura padne, znaci imas lose strujanje vazduha u kucistu.
Ako je temperatura pala malo citaj 10% ili manje, grafa ti je puna prasine i trebalo bi mozda zamjeniti termalnu pastu ako je grafa starija preko 2 god mada sumnjam da ce to biti.
kučište je antec nine hundred i očišćeno je prije dva tjedna, generalka
a testove sam radio sa otvorenim kučištem...
nešto je drugo u pitanju, probat ću ručno stavit ventilatore pa da vidim onda ponašanje u testovima
vratio sam sapphire 7950 ta kartica odvrti iste testove bez problema a osim toga je nečujna i na stocku uopće nije ništa slabija od 280x cca 10%
mislim da tu igra ulogu i rezolucija monitora na 1680x1050
kučište je antec nine hundred i očišćeno je prije dva tjedna, generalka
a testove sam radio sa otvorenim kučištem...
nešto je drugo u pitanju, probat ću ručno stavit ventilatore pa da vidim onda ponašanje u testovima
vratio sam sapphire 7950 ta kartica odvrti iste testove bez problema a osim toga je nečujna i na stocku uopće nije ništa slabija od 280x cca 10%
mislim da tu igra ulogu i rezolucija monitora na 1680x1050
pukni ventove na 90% i odvrti testove, pa na 100%
ako to ne ohladi i nije pod garancijom, sigurno je problem sa termalnom pastom kao post iznad
Problem rijesen, zamjenio pastu i sad radi ko sat , graficka je gotovo necujna , u 3D mark 11 nije presla 58 stupnjeva.
Hvala svima na pomoci i nadam se da ce me graficka dobro služiti
Slike stare paste:
O čovječe. Pošto imamo istu nagovorio si me ovim slikama da i sebi zamjenim, iako su moje temperature ok, idle trenutno 39c, dok sam šibao Unigine Valley maloprije na ExtremeHD-u, 73c je bio top. Nije prestrašno.
Ali mijenjam to govno, definitivno.
Mene brinu moji VRM-ovi.
Nakon dva sata FC3, grafička je na 69C, a jedan VRM na 80, drugi na 71.
Hmm...
Mene brinu moji VRM-ovi.
Nakon dva sata FC3, grafička je na 69C, a jedan VRM na 80, drugi na 71.
Hmm...
to je ok temperatura, stovise prosjecna!
A da?
Super :D
Hvala
A da?
Super :D
Hvala
pa od hrpe 7970, 280x to je bila prosjecna temperatura, ok kod onih probranih modela nesto nize no nezamaraj se...LP
imam Asus R9 280x, ostatak konfe iz moj pc, sve na zadnjoj verziji, windows 8,1, bios i catalyst. danas sam primetio da mi je GPU konstantno da 95-98% bez da je išta pokrenuto znači desktop. probao sam resetirati komp, reinstalirati catalyst , staviti stariju (14,4) verziju, no problem je još uvijek tu.
Znači kad resetiram komp sve je ok, GPU usage je 1-10%, no onda nakon 15-20 minuta "mirovanja" jednostavno skoči na 95% i tako stoji cijelo vrijeme..HELP
Pogledaj si u procesima ima li ceg sumnjivog, napravi scan malwarebytesom u najgorem slucaju promjeni sustav. Nekazem da je, jako male su mogucnosti, ali cuo sam za virus koji zna doc u ne povjerenim torentima, mineri za litecoin/bitcoin koji se sami pale u pozadini pa ti graficka rudari za nekog, kazem male su mogucnosti da je to, probaj potpuno obrisat drivere, stavit 14.7rc3 (taj meni najbolje radi)

majku mu, ipak je virus u \AppData\Roaming\Steam\Reversed\steam.exe ..., a imam avg 2015 i malwarebytes zadnje verzije i nisu ga pronašli, pogledao sam u task manager, prvo sam tražio po imenu i normalno da mi steam nije bilo čudno, onda sam pogledao po potrošnji cpu kad ono 73%, ugasim ga i GPU padne sa 95% na 2%,
nisam imao virus godinama, osjećam se tako N00B , inače hvala na pomoći
Ne koristim FRAPS, upravo napravio reinstall winsa i umjesto 14.9 stavio 14.9.1 u nadi da će se popraviti al ista stvar. A izgleda da ću morati reklamirati, a tek ju nabavio
takoder sam imao te probleme i rijesio ih instaliranjem svojih najbrzih drivera za benchanje, 13.10 i nestali svi problemi...probaj!
inace sto se tice tih dosta cestih bagova nema apsolutno veze s starim cipom 7970 jer doticni nije imao tih problema, ocigledno su nesto shebali dok su prekucavali trueaudio i ostale đinđe u cip...
evo kao sto se vidi u zadnjem gpu-z doticni mi karticu prepoznaje kao 79xx
i nestali svi problemi
Ma kaki, ovi 13.10 su katastrofa. Izgleda da će biti reklamacija :/
Problem rijesen, zamjenio pastu i sad radi ko sat , graficka je gotovo necujna , u 3D mark 11 nije presla 58 stupnjeva.
Hvala svima na pomoci i nadam se da ce me graficka dobro služiti
Slike stare paste:
samo da javim, kao i kolega ista grafa, isti problem isto rješenje, nakon promjene paste temp max u furmarku 65 C,
čak da sam stavljao imali bi i iste slike
U večini slučajeva je rješenje zamjena paste a i najjednostavnije i bezbolnije po džep.LP