Pozdrav,
nedavno mi se pojavio problem i mislim da ima veze s novim driverima za moj Sapphire AMD/ATI Radeon HD6870. Naime nakon što uđem u igricu i grafička ode u load (čujem po zvuku ventilatora), počne se dosta zagrijavati (zamjenio pastu, očistio cooler i ništa). Ne znam koji je točno driver, mislim da ovaj zadnji aktualni 13.4, ali nisam siguran na žalost.
Problem je u tome što kada izađem iz igrice i dalje ostane na full load-u. Još čudnije restartam komp, upalim ga i dalje je u full loadu, temperatura raste skoro i do 100C. Probao sam još neke verzije drivera i ista stvar, tek kada uninstalam driver od grafičke onda mi ga izbaci iz loada (usred uninstalla, padne temp i ventilator se počne vraćati na normalne brzine). Tako da sada imam neki defaultni driver 8.980.0.0. i više mi se ne pregrijava kartica. Čitao sam da je postojao nekakav idle bug na nekim driverima. Pokušavam naći bilo koji driver, koji je barem u nazad pola godine i da normalno radi, da imam amd overdrive na njemu itd.
Zna li netko u čemu je ovdje problem i može li možda preporučiti neki driver koji provjereno nema problema sa idle/load prebacivanjem?
Thx