Radeon HD6870 ne izlazi iz idle-a

poruka: 15
|
čitano: 1.883
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Pozdrav,

nedavno mi se pojavio problem i mislim da ima veze s novim driverima za moj Sapphire AMD/ATI Radeon HD6870. Naime nakon što uđem u igricu i grafička ode u load (čujem po zvuku ventilatora), počne se dosta zagrijavati (zamjenio pastu, očistio cooler i ništa). Ne znam koji je točno driver, mislim da ovaj zadnji aktualni 13.4, ali nisam siguran na žalost.

Problem je u tome što kada izađem iz igrice i dalje ostane na full load-u. Još čudnije restartam komp, upalim ga i dalje je u full loadu, temperatura raste skoro i do 100C. Probao sam još neke verzije drivera i ista stvar, tek kada uninstalam driver od grafičke onda mi ga izbaci iz loada (usred uninstalla, padne temp i ventilator se počne vraćati na normalne brzine). Tako da sada imam neki defaultni driver 8.980.0.0. i više mi se ne pregrijava kartica. Čitao sam da je postojao nekakav idle bug na nekim driverima. Pokušavam naći bilo koji driver, koji je barem u nazad pola godine i da normalno radi, da imam amd overdrive na njemu itd.

Zna li netko u čemu je ovdje problem i može li možda preporučiti neki driver koji provjereno nema problema sa idle/load prebacivanjem?

Thx

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Driver sweaper - obrisi drivere i instaliraj 13.1 - svi ovi poslije sto su dosli su beta driveri

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Radeon HD6870 ne izlazi iz idle-a

OK, probat ću. Ma imam feeling kao da sam nešto s neta pobrao. Ne mogu se sjetiti da li mi se dogodilo nakon instalacije drivera ili nečega drugoga. Iako mi se čini da sam vež nekoliko drivera isprobao starijih i da mi se isti problem javio. Jučer sam opet probao ovaj najnoviji i uopće ne trebam u igricu ući nego bilo što što koristi grafičku na neki način, youtube, GOM player. Jednostavno od na 95% load i samo raste temperatura i naravno fan.

15 godina

Pa cak nebi bilo lose ni da skeniras HDD s nekim antivirusom , da kojim slucajem nisi pokupio kakvu gamad !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Tak je, i probaj pocistit registri i smeće sa ccleanerom. Te proskeniraj komp sa Malwarebytes.

0 0 hvala 0
16 godina

počistio, stavio 13.1 zasad se čini ok. Ne ide nikad u neko opterećenje ni u igrama ni ovak u programima, budem još istestirao par stvari pa se nadam da je to to

Btw imao sam ova dva vraga ne znam da li je imalo veze s mojim problemom:

(PUP.BitCoinMiner) 

(Trojan.Agent.Gen) 

13 godina
neaktivan

Bit Coin je vjerovatno bio problem jer ti to opterecuje graficku 100%. Ako ne znaš šta je BitCoin vjerovatno si negdje pokupio i tvoj komp je bio koristen za mine-anje u tuđe svrhe.

Toni
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

uglavnom, danas opet ista stvar. 95% loada samo sam chrome otvorio neam pojma više, neda mi se formatirat komp ali izgleda da ću morati ako uskoro ne skužim što se događa

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pogledaj u task manager da nemas bitcoin miner proces.
Mozda se gamad ponovo instalirala radi neceg sto koristis.

BitCoin miner sam po sebi nije stetan ali cini se da
je netko napravio malware koji ti nebi vjerovao krade novac (u vidu potrosnje el. energije) a njima daje bitcoin.
Avatar sadrži sliku igre koju trenutno prolazim.
12 godina
neaktivan

Na tvom mjestu bi formatirao disk, i riješen problem. Jer skeniranje razno raznim alatima je duži proces nego da formatiras HDD/SSD Nakon toga stavis najnovije drivere i riješen problem.

0 1 hvala 0
16 godina

ma da opet su gore nikak da ih se rješim, a ništa format it is

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ja sam imao isti problem prije 2tj. nakon sto sam uklonio bitcoin vratilo se sve u normalu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

kako si ga uklonio formatiranjem harda ili nekim programom 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Uklonio sam ga s Avastom

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Ne treba formatirat, samo napravit system restore. ja sam svoj vratio dva dana unatrag i sve super radi :D

Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice