bacim na testiranje s tim da si ti koristio 2x9800 a ja cu samo jednu 4870
bacim na testiranje s tim da si ti koristio 2x9800 a ja cu samo jednu 4870
Ola samo jedo pitanjce 9800 gt golden sample 1024 mb ili gtx+kakva je isplativost za 19 inchni monitor 1400x900
Dosta ljudi prica da je 9800 serija prepakirana 8800 serija jer maloj sklapam komp pa imam 8800 512 ddr3,gainward 9800 1024 gt golden sample ili 9800 gtx+ a cijena je
8800 - 600 kn
9800 GT GS 800 KN
9800 GTX 1000 KN
Pa sad je nedoumica?
9800gtx(g92) je zapravo 8800gts(g92) sa malo vecim clockovima, dok je 8800gts zapravo 8800gtx(384bitna sabirnica,768mb ram) u 65nm i mozda malo dorađen(256bit sabirnica,512mb ram)...
Tako ispada da 9800gtx ima 3-4 godine staru arhitekturu.
Kada bi se proporcionalno davala procesorska snaga hd4870 i 9800gtx, ispocetka bi djelovali jednako, tada bi doslo do neke granice gdje 9800gtx nedaje vise frameova, a hd4870 moze jos dati, pa se zato pravi odnos ovih kartica tek vidi na 1920x1080 sa aa&af, gdje 9800gtx pusi od hd4870 uzduz i popreko.
Ako vas nezanima aa&af i visoka rezolucija onda 9800gtx+, ali opet tu dolazi do problema jer hd4850 je ona jeftinija od 9800gtx+, a da se malo clocka vidljivo bi bila jaca.
Ja to ovako gledam hd4850(1100-1600kn)<=>9800gtx(1400kn)->hd4870(1400-2200kn)
9800gtx se nalazi izmedu i po meni nije nikako isplativa, osim ako se nepalite na physx ili naziv gtx...
9800gtx nezasluzuje naziv gtx, pa ni 260gtx. U zadnje vrijeme nvidia se razbacuje sa gtx nazivom, a kartice nisu uopce nesto zadivljujuće, niti high end.
9800gtx nezasluzuje naziv gtx, pa ni 260gtx. U zadnje vrijeme nvidia se razbacuje sa gtx nazivom, a kartice nisu uopce nesto zadivljujuće, niti high end.
Evo ovako: ako pitaš koja je bolja,bolja je 4870. Zašto? Zato što je 9800 konkurent 3870 i nije ni zamišljena da konkurira novijim Radeonima. Ali, ako tražiš konkurancije za 4870 onda je to svakako 280 (najjača single-GPU kartica na planeti). 9800 je best buy u kategoriji 1000-1400 kn.Preporučam SLI. ATI sux!!!!!
Evo ovako: ako pitaš koja je bolja,bolja je 4870. Zašto? Zato što je 9800 konkurent 3870 i nije ni zamišljena da konkurira novijim Radeonima. Ali, ako tražiš konkurancije za 4870 onda je to svakako 280 (najjača single-GPU kartica na planeti). 9800 je best buy u kategoriji 1000-1400 kn.Preporučam SLI. ATI sux!!!!!
Jesi li ti svjestan svoje nesvjesti???
Jesi li ti svjestan svoje nesvjesti???
ma ne tebi, dobro si ti napisao nego na ovo: "Ati sux....ovo mi je najdraži dio..... Hm... Ati "sux" u pogledu drivera, dok je u tehnološkom napretko par koraka ispred Nvidie.... No nvidia to krpa svojim izvrsnim driverima... i "bildanjem" G92 čipa.... "
Tehnološki vidim nvidia naprijet.... šta se tiče drivera, ati se dosta popravio i napredovao...
ma ne tebi, dobro si ti napisao nego na ovo: "Ati sux....ovo mi je najdraži dio..... Hm... Ati "sux" u pogledu drivera, dok je u tehnološkom napretko par koraka ispred Nvidie.... No nvidia to krpa svojim izvrsnim driverima... i "bildanjem" G92 čipa.... "
Tehnološki vidim nvidia naprijet.... šta se tiče drivera, ati se dosta popravio i napredovao...
jel brži gtx280 sa gddr3 ili 4780 sa gddr5? šta se tiče toga da je gt200 isto kao i g80 samo nabrijen ti je istina, ali nećeš svaku generaciju promjeniti cijeli čip. gt 300 će bit skroz na novo napravljen dok ati sa novim radeonima koristi stari čip od 4870 i napuhat ga... uvijek je tako...
jel brži gtx280 sa gddr3 ili 4780 sa gddr5? šta se tiče toga da je gt200 isto kao i g80 samo nabrijen ti je istina, ali nećeš svaku generaciju promjeniti cijeli čip. gt 300 će bit skroz na novo napravljen dok ati sa novim radeonima koristi stari čip od 4870 i napuhat ga... uvijek je tako...
heh, vidijet ćemo sa next generation :) znam ja tko je brži :)
Ma kakve su ovo rasprave stabi kad bi ati , sta bi kad bi nvidia.
Ma kakve su ovo rasprave stabi kad bi ati , sta bi kad bi nvidia.
Ovakve teme treba zakonom zabranit, nek netko zatvori ovo lol
Ovakve teme treba zakonom zabranit, nek netko zatvori ovo lol
Evo da objasnim - sama tema nije losa(bez obzira sto vec postoji milion takvih), ali par ljudi zna o cemu prica dok ostali iznose samo reciklirane izjave (tipa ova grafa dere onu grafu i sta ti znas nemas pojma), osjecaju se povrijedjeni ako netko ne dijeli njihovo misljenje(jer ne daj boze da netko drugi misli da moja uber grafa nije dobra)..toliko spama u jednoj temi da bi post u kojem recimo pise ''hd4870 je crvena a 9800gtx+ zelena, pa prema tome normalno da je gtx+ bolja na n-tu'' izgledao kao rijec profesionalca..
imas pravo bas sve sta si reko. ja sam iznosio cinjenice sa dokazima i nisam bio govorio da je bilo kakva 9800gtx jaca od hd4870. ali ja sam sa tom grafom strasno puno napravio a da ne pricam sada kada imam sli svi su pricali i uvijek ce pricat protiv 9800gtx razlog neznam(mozda cijena)iako je nvidia uvijek bila skuplja kartica od atia pa ne vidim razlog ovakvih rakcija. opet se hvatam za ono nvidia fico
pa onad tu vidim nekog lika da kaze da je 3870 jednaka 9800gtx to jest da se 9800gtx moze mjerit jedino sa tom karticom ne sa 48xx serijom. ma daj sad da ja tebi nes kazem lupas bezveze. Stavi si u crossfire, stavi se na testove i hd3870 i 9800gtx. ali na svom kompu vidjet ces pre golemu razliku(zasto ti ja to govorim zato sta sam vozao hd3870 i jednu i crossfire) sada vozam ove, takoder sam vozao jednu hd4850 koja je skoro pa ista obicnoj 9800gtx. negdje ova vodio negdje ova. ali cinjenica je da u tom slucaju ja dajem prednost 9800gtx radi ostalih zavrzlama sa atijem itd.. e sada po meni je 9800gtx + nesto bolja od hd4850 isto tolko nesto slabija od hd4870 al bogami ne kako su neki klinci napisali 20% samo zato sta su vidli nekakve "testove na netu". eto ako neko ima 9800gtx+ neka mi se javi a da je iz zagreba ili ako neko ima hd4870 takoder neka mi se javi na pp , dogovorit cemo se i iz testirat to zajedno da vidimo kolka je zapravo to razlika. i sada vise ne zelim slusat "neodgojene klince" kojima tatica i mamica kupuju stvarcice i onda tu ljudima pricaju price koje su culi il procitali od ljudi koji te testove u biti nisu nit napravili.
meni se cini da se ovdje silom pisu postovi, ljudi nece da slusaju i nauce nesto, vec samo piskaraju i svak je najpamentniji medju pametnima... vidim po pristupu temama da ima i dosta mladje raje, pa bi im ovom prilikom porucio da ponekad manje pisu, a vise citaju i nemojte biti naivni i vjerovati kojekakvim testovima na raznoraznim i kojekakvim stranicama, to vam je kao kod automagazina... svaki ima svoje najbolje auto za neki period jer je svaki pod necijim sponzorstvom, nemojte nasjedati na nekakvu glupavu propagandu
na vasim prepirkama zaradjuju samo oni sto prodaju hardware, a vi idete na glavu s takvim razmisljanjem, poslusajte starije i iskusne majstore, kupite za svoje pare najbolje sto mozete, ime nije bitno, bitno je sta sta se nudi za lovu koju vi imate, tj ne pusite te levatske navlakuse tipa "svadjat cemo se izmedju dvoje dobro sta je bolje"... ma ja navlacim za svoj dzep, a ne za njihov
poz ekipa
meni se cini da se ovdje silom pisu postovi, ljudi nece da slusaju i nauce nesto, vec samo piskaraju i svak je najpamentniji medju pametnima... vidim po pristupu temama da ima i dosta mladje raje, pa bi im ovom prilikom porucio da ponekad manje pisu, a vise citaju i nemojte biti naivni i vjerovati kojekakvim testovima na raznoraznim i kojekakvim stranicama, to vam je kao kod automagazina... svaki ima svoje najbolje auto za neki period jer je svaki pod necijim sponzorstvom, nemojte nasjedati na nekakvu glupavu propagandu
na vasim prepirkama zaradjuju samo oni sto prodaju hardware, a vi idete na glavu s takvim razmisljanjem, poslusajte starije i iskusne majstore, kupite za svoje pare najbolje sto mozete, ime nije bitno, bitno je sta sta se nudi za lovu koju vi imate, tj ne pusite te levatske navlakuse tipa "svadjat cemo se izmedju dvoje dobro sta je bolje"... ma ja navlacim za svoj dzep, a ne za njihov
poz ekipa
G300 je nabildani g200, a g200 je duplo jaci(ima 2x vise tranzistora, shadera ...) g80 u 65nm (iako nakraju ispadne da nije ni 1,5puta jaca).
Nvidia je pokvarena hebem im majku! Renamali su 8800gts i 8800gt u 9800gt,9800gtx isto to i sa 8500gt->9400 ,8600->9500gt. A sada ce 9500-> gt120 ili tak nest i isto to ce napravit sa 9400,9300, a mozda i 9800gtx u g180, pa ce ljudi mislit da su to nove graficke, a zapravo je to sve isto kao u prosloj generaciji, a sve potjece od onog legendarnog g80 čipa i od tad nisu se pomakli osim bildali....
I nece preci na 45nm nego na 40nm (to je netko gore napisao...)
Da nema TWIMTBP ati bi rasturio nvidiu i bila kupljena/propala kao stari 3dfx ili bi jos prezivljavala kao VIA ili SiS.
Kak vi nevidite da nvidia pomocu tih igrica koje je sponzorirala dobiva performanse, a time i ugled, dok u igricama koje nije sponzorirala gubi od ati-a.
G300 je nabildani g200, a g200 je duplo jaci(ima 2x vise tranzistora, shadera ...) g80 u 65nm (iako nakraju ispadne da nije ni 1,5puta jaca).
Nvidia je pokvarena hebem im majku! Renamali su 8800gts i 8800gt u 9800gt,9800gtx isto to i sa 8500gt->9400 ,8600->9500gt. A sada ce 9500-> gt120 ili tak nest i isto to ce napravit sa 9400,9300, a mozda i 9800gtx u g180, pa ce ljudi mislit da su to nove graficke, a zapravo je to sve isto kao u prosloj generaciji, a sve potjece od onog legendarnog g80 čipa i od tad nisu se pomakli osim bildali....
I nece preci na 45nm nego na 40nm (to je netko gore napisao...)
Da nema TWIMTBP ati bi rasturio nvidiu i bila kupljena/propala kao stari 3dfx ili bi jos prezivljavala kao VIA ili SiS.
Kak vi nevidite da nvidia pomocu tih igrica koje je sponzorirala dobiva performanse, a time i ugled, dok u igricama koje nije sponzorirala gubi od ati-a.
Ma definitivno GF 9800GTX+ NVIDIJA je uvijek bila bolja od ATIJA.ATI nudi ogromne performanse po vrlo niskim cijenama, a zato ima uvijek problema s driverima i povisenom temperaturom.NVIDIJA ipak slijedi poslovicu koliko novaca toliko glazbe i uvijek je to tako bilo.
A ovi sto misle da je ati i amd bolji od nvidije i intela grijese.Vidimo ko danas ima najbolje procesore za PC. Intel predstavlja ove godine Xeon OSMOJEZGRENE PROCESORE napravnljene 45nm tehnologijom,a amd moze jos duuugo sanjat o tome.Zato tko ima financijsku potporu neka gleda uvijek NVIDIJU i INTEL a oni koji nemogu si prijustiti neka uzmu ATI i AMD ALI neka ne govore kontra da bi sami sebe utjesili da imaju bolja a po vrlo niskoj cijeni.