Daj se drži teme, naslov je Radeon HD4870 vs GF 9800GTX+ a ne Radeon HD4850 vs GF 9800GTX.
A u Crysisu neka "Black Edition" 9800gtx, kao neka oveclokana(smece) "ždere" 4850.
Očito nisi dobro pogledo ovaj link koj si posto.
Daj se drži teme, naslov je Radeon HD4870 vs GF 9800GTX+ a ne Radeon HD4850 vs GF 9800GTX.
A u Crysisu neka "Black Edition" 9800gtx, kao neka oveclokana(smece) "ždere" 4850.
Očito nisi dobro pogledo ovaj link koj si posto.
hoće, osjetiti će veće performanse itekako ..ako ima procesor koji može iskoristiti snagu od HD4870...stoga moj glas za ATI!
Ufff, koliko zajebancije oko jedne graficke.. reci mu da kupi ono što mu srce želi.. i neka ova tema padne u zaborav :) tesko je uspoređivati komponente kad ocito ne postoji unificirani "site" il kaj vec da svi prihvacaju. Na BUG se nebi pozivao jer znam kako stoji prica..barem nedavno. Kako mi kum posjeduje computer shop te se odlucio da jedan njegov proizvod bude na bug testu. Urednik mu je ponudio da ce dobit izvrsne ocjene za taj hardware ako im ga "donira". Toliko od Buga. Tak i onak vjerujem vise njemcima nego hrvatima što se tehnologije tiče.
pozdrav za ovu temu od mene.
hoće, osjetiti će veće performanse itekako ..ako ima procesor koji može iskoristiti snagu od HD4870...stoga moj glas za ATI!
Naravno da ces moc sa tim procesorom osjetit pravu razliku i jacinu 4870
Ja imam Zotacovu 9800gtx+ i jako sam zadovoljan. sve mi vrti na 1680 * 1050 bez ikakvih problema.
Mogu reći da koristi jedan 8pin konektor i jako je tih i "hladan" - 60 stupnjeva u visti a u igricama (GTA4, FarCry2) nije prelazio 75 stupnjeva.
Meni se čini da nvidia ima dosta bolji gpu od ati-ja u pogledu na karakteristike i mogućnostima.
Sto kazete koja je grafa bolja i zasto?
Gigabyte Radeon HD4870, 512MB DDR5 VS Zotac GF 9800GTX+, AMP Edition, 512MB DDR3
Ja imam Zotacovu 9800gtx+ i jako sam zadovoljan. sve mi vrti na 1680 * 1050 bez ikakvih problema.
Mogu reći da koristi jedan 8pin konektor i jako je tih i "hladan" - 60 stupnjeva u visti a u igricama (GTA4, FarCry2) nije prelazio 75 stupnjeva.
Meni se čini da nvidia ima dosta bolji gpu od ati-ja u pogledu na karakteristike i mogućnostima.
vidi se da nemaš pojma.
jest šta se tiče da ati ima dx10.1 i jebe mi se za dx10.1.
drugo, 800 stream processora nemoreš mjerit sa nvidijinih 128 stream processora jer je drugačija arhitektura.
ti podjeli tih 800 sa 4 ili 5 pa ćeš znat koliko ima ati od tih "800"
a kao drugo taj famozni video dekoder ti je prvi koristio nvidia sa geforceom 6800 ultra (purevideo) pa je tek kasnije ati to koristio u svoja hd2800 čipova.
kao treće nije istina da nvidia nema konvertiranja videa preko gpu, www.google.com - Badaboom (imam ga i ja pa ako ti treba)
Kao četvrto nvidia još i pomaže ati-ju da u svoja processora trpa physix (na ati kartice se može izvest physix na istu foru kao i kod nvidije - CUDA)
Šta se tiće jezgre, nvidia rulez! Geforce 2 MX200 128bit, 32 sdram (35 % overclock) passivni hladnjak i need for speed underground 2 na 1024 * 768 na medium bez trzanja.
Do sad su bili uvijek bolje jezgre od atija tako da.... sorry.
ako češ nešto tako najbolje GTX260 bolja je od obe
ako češ nešto tako najbolje GTX260 bolja je od obe
Ma sta vi svi znate kod koga su bolje jezgre, jestel vi zavirivali unutra, i da jeste nemate pojma, ko zna sta ATi i nVidia trpaju u svoje GPU, uostalom gledajte omjer cijene i performansi to je najbitnije, a ne sto postize nVidia sa 216 SP a sta ATi sa 800+ SP, a uostalom znate da je ATi govorio za HD2xxx seriju da imaju 64 vect5 procesora i oni su mnozenjem dosli na 320 i rekli nas GPU ima 320 SP, (nidje veze) uostalom nek ima kolko oce SP samo da je dobar omjer cijene i performansi.
Jest, mjenjali su. nije više 2* 6pin nego 1* 8pin
Imam ga ja
vidi se da nemaš pojma.
drugo, 800 stream processora nemoreš mjerit sa nvidijinih 128 stream processora jer je drugačija arhitektura.
a kao drugo taj famozni video dekoder ti je prvi koristio nvidia sa geforceom 6800 ultra (purevideo) pa je tek kasnije ati to koristio u svoja hd2800 čipova.
kao treće nije istina da nvidia nema konvertiranja videa preko gpu, www.google.com - Badaboom (imam ga i ja pa ako ti treba)
Kao četvrto nvidia još i pomaže ati-ju da u svoja processora trpa physix (na ati kartice se može izvest physix na istu foru kao i kod nvidije - CUDA)
Šta se tiće jezgre, nvidia rulez! Geforce 2 MX200 128bit, 32 sdram (35 % overclock) passivni hladnjak i need for speed underground 2 na 1024 * 768 na medium bez trzanja.
Šta je AMD napravio intelu za vrijeme P4 svaka im čast. nisam pratio nove amdove tako da...
A šta se tiče hd4870 vs 9800 gtx+ bolji je 4870 ali je zato 9800 gtx+ "best buy" :)
a šta se tiče sve ovo oko ati i nvidije je samo dobro, za sada je ati bolji, a drugi put je nvidija bolja tako da uvijek ima konkurencije i nema monopola. kao šta je slučaj bio sad sa nvidijine gtx280 gdje su morale spustiti cijenu...
Kaj fali tomici? Jedino mjesto di možeš vidjet usporedbu u brojkama, a ne što neko napiše da njemu bolje izgleda.
Po tomici 9800GTX+ je za rizlu bolja od HD4870 ako uzmemo da je HD4870 novija za koju generaciju, to je jako poražavajuče za ATI.
Da se mene pita, uzeo bi 9800GTX+.
vidi se da nemaš pojma.
nvidia fx5 serija imala je bolji gpu od atija ali mu je falila snaga...
zasto bi hd4870 bila bolja od 9800gtx+ po cem to? po par fpsa najvise 5 sa time da i jedna i druga grafa imaju svoje prednosti i mane.
recimo 9800gtx+ je nesto skuplja a ova hd4870 bogami nije idealna frend je ima sa athlonom 6000+ a ja sam jos imao jednu obicnu 9800gtx i sta se dogadalo imo sam u svakoj igri podjednako fpsa kao i on(isti detalji sve) u cod 4 vise podosta ja sam 9800gtx . oba proca su radila na defoltu. tak da nemozes usporedivat te dvije grafe pogotovo hd4870 i 9800gtx+ jer je razlika nikakva gotovo da je i nema.
hd4870 je od pocetka od kada je izaso imo problema sa grijanjam i ko zna sve cime. sad iskreno neznam kako ni kada je to rijeseno jer ne pratim ati previse.
Ja osnivacu ove teme preporucam da uzme onu koja je njemu osobno simpaticnija nit sa jednom neces pogrijesit.
zasto bi hd4870 bila bolja od 9800gtx+ po cem to? po par fpsa najvise 5 sa time da i jedna i druga grafa imaju svoje prednosti i mane.
recimo 9800gtx+ je nesto skuplja a ova hd4870 bogami nije idealna frend je ima sa athlonom 6000+ a ja sam jos imao jednu obicnu 9800gtx i sta se dogadalo imo sam u svakoj igri podjednako fpsa kao i on(isti detalji sve) u cod 4 vise podosta ja sam 9800gtx . oba proca su radila na defoltu. tak da nemozes usporedivat te dvije grafe pogotovo hd4870 i 9800gtx+ jer je razlika nikakva gotovo da je i nema.
hd4870 je od pocetka od kada je izaso imo problema sa grijanjam i ko zna sve cime. sad iskreno neznam kako ni kada je to rijeseno jer ne pratim ati previse.
Ja osnivacu ove teme preporucam da uzme onu koja je njemu osobno simpaticnija nit sa jednom neces pogrijesit.
daj ne lupaj njegov na defoltu radi na 3.0ghz isto dual core a moj na 2.66 tak da ono. nema veze intel ili amd sve je to isti k ovaj ima vise kesa ovaj je radio na nesto vecem taktu kad pogledas na defoltu su jednaki tak da..
daj ne lupaj njegov na defoltu radi na 3.0ghz isto dual core a moj na 2.66 tak da ono. nema veze intel ili amd sve je to isti k ovaj ima vise kesa ovaj je radio na nesto vecem taktu kad pogledas na defoltu su jednaki tak da..
Nađi mi di je 9800GTX+ skuplja od HD4870.
A to što je razlika 5fps-a između te dve kartice ponekad je to veoma važno.
Vjeruj mi kad ukljućiš AA i AF filtre da če razlika biti još veča.