Pozdrav!
U prvom redu da napomenem da mi nije obicaj prvo pitati pa tek onda provjeriti ( nekako nisam s vremenom na TI, posao!! ), al cu u ovom slucaju napraviti izniumku.
Naime danas sa kupio u Ve-mil-u Gainward Radeon HD4850 graficku karticu, jer mi je zastarjela Nvidia Geforce 7600GT jednostavno preslaba za novije i atraktivne naslove.
Naravno uzbudjen kupnjom odmah sam instalirao nevedenu graficku karticu u sistem i instalirao najnovije Catalyst 9.1 divere.
Cisto iz znatizelje za perfomansama globalno hvaljene ATI-jeve kartice pokrenuo sam igru "Mirrors Edge".
Podesio sam postavke na nativnu rezoluciju monitora ( 1680x1050 ) sa najvisim postavkama i ukljucenim 4x Antialiasing-om i ukljucenim V-sync-om.
I zaista perfomanse su ocaravajuce, no primjetno je neugodno 1. sekundno zastajkivanje vrtnje grafike.
Pokusao sam i sa drugom igrom "Prince of persia 2008", te sa igranjem postavaka rezolucije i postavkama kvalitete grafike, no ista stvar se javlja.
E, sad pitam legitimno pitanje dali je u ovom slucaju procesor Intel C2D E6400 ( 2.13Ghz ) usko grlo sistema, te dali ce povecanjem temeljnog takta na 400Mhz, a u tom slucaju raste brzina procesora na 3.2Ghz, pomoci pri uklanjaju ove smetnje koja se pojavljuje u igrama.
Ostatak konfiguracije je Gigabyte P965-DS4 ( mbo ), 3x1Gb Kingmax DDR2 800Mhz, te navedeni procesor, sve potpomognuto Chiftec 450W napajanjem.
Ispricavam se na poduljem post-u , al zelim da sve bude sto jasnije.
Hvala!