R9 290/X club

poruka: 1.726
|
čitano: 267.496
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
R9 290/X club

:(( +300w tdpa... Meh

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
R9 290/X club
http://wccftech.com/amd-r9-390x-nvidia-gtx-980ti-titanx-benchmarks/
Jednostavno nevjerovatno koliko je ovo jace od gtx 980........a propusnost niti da ne spominjemo.
Moj PC  
3 0 hvala 3
12 godina
Re: R9 290/X club
=xfact= kaže...

:(( +300w tdpa... Meh

5000+ kuna... meh

12 godina
MEGATAMA kaže...
Jednostavno nevjerovatno koliko je ovo jace od gtx 980........a propusnost niti da ne spominjemo.

što mislite da li se uopće može ta garafa upregnuti kako treba na 1080p monitoru ili je baš za 4K i hoće li trenutne R9 290/x biti dovoljne za buduće igre na 1080p?

12 godina
Kamikaza1600vti kaže...
MEGATAMA kaže...

što mislite da li se uopće može ta garafa upregnuti kako treba na 1080p monitoru ili je baš za 4K i hoće li trenutne R9 290/x biti dovoljne za buduće igre na 1080p?

Uzevsi u obzir da danas imas VSR moci ces ju itekako upregnut u 1080p,ja gdje god mogu koristim vsr i ne pomisljam vise na standardne antialiasing metode.

12 godina
R9 290/X club
http://wccftech.com/amd-r9-390x-8-gb-hbm/
Toliko o tome da ce 4gb bit limit :)
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
R9 290/X club

sve je to super i sve to lijepo izgleda, ali je problem sto je vecina igri opredjeljena za nvidia grafe .. razlika izmedu nadolazece serije 390x i 980 je ogromna, a sad cemo vidjet koliko je to u praksi.. ja se nadam da ce  390 moc gurat nadolazece naslove koliko je predstavljanje marketira nasprem 980-tke

liquid
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.3.2015 19:44 (zagy15061984).
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
zagy15061984 kaže...

sve je to super i sve to lijepo izgleda, ali je problem sto je vecina igri opredjeljena za nvidia grafe .. razlika izmedu nadolazece serije 390x i 980 je ogromna, a sad cemo vidjet koliko je to u praksi.. ja se nadam da ce  390 moc gurat nadolazece naslove koliko je predstavljanje marketira nasprem 980-tke

Sa dx12 i vulkanom amd ce doc na svoje..zasto?Zato jer su oba nastali na bazi Mantlea.Nvidia pametno gura svoj gameworks i to je ok bore se za sebe ali APIji buducnosti su bazirani na onome sto je amd zamislio i poprilicno izgradio oko svoje arhitekture.

13 godina
protjeran
R9 290/X club

hm? skoro 50 fps-a(50%) overall razlike naspram extremno mocne gtx980 nesto tu smrdi...toliki porast perfomansi nismo nikad imali!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.3.2015 23:02 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...

hm? skoro 50 fps-a overall tazlike naspram extremno mocne gtx980 nesto tu smrdi...toliki porast perfomansi nismo nikad imali!

Mozda prvi put ako ne racunamo prelazag sa AGP na PCI express slot? :)

Daj Boze...

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
odjavljen
MEGATAMA kaže...
zagy15061984 kaže...

Sa dx12 i vulkanom amd ce doc na svoje..zasto?Zato jer su oba nastali na bazi Mantlea.Nvidia pametno gura svoj gameworks i to je ok bore se za sebe ali APIji buducnosti su bazirani na onome sto je amd zamislio i poprilicno izgradio oko svoje arhitekture.

Pa i nije baš tako. Ne znam ako sam ja dobro razumio, a mislim da jesam - mantle i dx12 će imati smisla tamo gdje CPU radi BNeck. One će još uvijek morat obrađivat tekture, AA, efekte... samo će se bolje realizirati CPU jezgre. Negdje sam nedavno pročitao razlike dx11 i dx12/mantle sheme API-a... Novi će jednostavno kvalitetnije raditi draw callove na grafičke te tako spriječiti moguće BNeckove... No svejedno AMD dobiva jer će možda onda i ovo moje malo čedo od procesora izgurat multi gpu konfu... al mislim da ću tad već biti na intelu :/

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
12 godina
R9 290/X club

Daleko vise od draw callsa je u pitanju daleko daleko vise.Lov level API dopustaju daleko direktniji rad sa GPUom i rezultati mogu bit daleko bolji nego sa recimo dx11,mogucnost iskoristavanja vise vrama u cf/sli kombinacijama,uparivanje razlicitih grafa itd.
Neznam kad je zadnji put bio ovako velik evolucijski skok u pc gamingu.......

I ne referiram se samo na dx12 posto smatram da ce i Vulkan imat veliku ulogu u buducnosti gaminga.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.3.2015 23:57 (MEGATAMA).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
R9 290/X club

Ta wcftech stranica je do sada objavila mnoštvo pogrešnih informacija tako da ima 0 kredibiliteta.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
R9 290/X club
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.3.2015 22:40 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
R9 290/X club

Pozdrav ekipa,

naime kupio sam polovnu sa garancijom xfx r9 290 i imam problem kad igram cili mi komp zamrzne i nemogu ništa i naravno crni ekran... moram tipkom za ugasiti komp. Dosta ljudi ima taj problem ali nitko konkretan odgovor i rješenje. Dal zna iko ili da je ima taj problem, kako je riješia, pomagajte :) Neznam sta da radin prvo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Duh_ratnika kaže...

Pozdrav ekipa,

naime kupio sam polovnu sa garancijom xfx r9 290 i imam problem kad igram cili mi komp zamrzne i nemogu ništa i naravno crni ekran... moram tipkom za ugasiti komp. Dosta ljudi ima taj problem ali nitko konkretan odgovor i rješenje. Dal zna iko ili da je ima taj problem, kako je riješia, pomagajte :) Neznam sta da radin prvo...

Ne znam za xfx, ali npr kod sapphire r9 290 taj problem takodjer postoji i rjesava se updateom biosa. Ako ti nije do napajanja pokusaj kontaktirati support.

17 godina
R9 290/X club
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

A neznam jeli je to graficke ili do neceg drugog,,,ako saljem na garanciju dal ce priznati, jer stavija sam furmark 30 min i radi normalno,,,ne rusi se i radi stabilno.a u svakoj igri mi da black screen :(

16 godina
neaktivan
Duh_ratnika kaže...

A neznam jeli je to graficke ili do neceg drugog,,,ako saljem na garanciju dal ce priznati, jer stavija sam furmark 30 min i radi normalno,,,ne rusi se i radi stabilno.a u svakoj igri mi da black screen :(

Ma naravno da ce priznat, mogao si ostaviti furmark da dere i cijeli dan, oni to ne mogu skontat ali kazem ti mozda je do biosa i mozda ako je posaljes nazad mozda ces dobiti istu takvu.

17 godina

koje drivere imas?

jesi dobro pocistio stare drivere prije nego sta si ubacio grafu i nove drivere, ili instalirao win na novo?

probaj na nekom drugom kompu prije nego sta saljes nazad

12 godina
R9 290/X club

Pozdrav nakon dužeg vremena neaktivnosti :)

Imam R9 290 Tri-X,ako posjedujete ovakvu grafu zanima me kakve temperature imate u idle-u i load-u i sa kojom brzinom venta?

Hvala :)

BF4: hRci_HR
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

A kad sam brisa stare izbrisa san samo iz control panela,nisan cistija registry i to... al opet prije ove sam ima r9 270x nebi se to smilo toliko kosit da dolazi do ovog,jer dosta njih ima takav problem kazen al nema bas rijesenja nego na servis... :(

17 godina

mislim da mi u loadu nakon duzeg vremena igranja DA:I ne prelazi 80c, i dosta je tiha, vise mi se cuje napajanje nego grafa

ovako i idlu je 42c, i na 20% fan

17 godina
Duh_ratnika kaže...

A kad sam brisa stare izbrisa san samo iz control panela,nisan cistija registry i to... al opet prije ove sam ima r9 270x nebi se to smilo toliko kosit da dolazi do ovog,jer dosta njih ima takav problem kazen al nema bas rijesenja nego na servis... :(

isprobaj prije kod nekog frenda, i ako tamo radi normalno, onda napravi cisti instal winsa, da isprobas sve opcije prije nego sta posaljes grafu na reklamaciju

si kupio grafu tu na forumu? jel covjeku prije normalno radila, ili mozda s njuske?

15 godina
neaktivan
R9 290/X club

Sa njuskala.al mislim da je sa pc expert foruma.njemu je radila normalno kaze...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Hrci kaže...

Pozdrav nakon dužeg vremena neaktivnosti :)

Imam R9 290 Tri-X,ako posjedujete ovakvu grafu zanima me kakve temperature imate u idle-u i load-u i sa kojom brzinom venta?

Hvala :)

U idle-u oko 40/45,a u load-u ne prelazi 75 uz fanove na 20%.

Naveliko zadovoljan karticom.

17 godina
R9 290/X club

neda mi se cekat r3 seriju ko ih jebe dok se smisle i jos 4mj. podesavaju drivere za isto :P, ove sam si narucil dvije za CF, vrag mi neda mira samo HC!  

http://www.asus.com/Graphics_Cards/R9290XDC2OC4GD5/

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2015 17:28 (4mal).
Moj PC  
11 0 hvala 1
12 godina
R9 290/X club
4mal i sa ovim setupom kad krenu dx12 naslovi ces trgat sve zivo.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
4mal kaže...

neda mi se cekat r3 seriju ko ih jebe dok se smisle i jos 4mj. podesavaju drivere za isto :P, ove sam si narucil dvije za CF, vrag mi neda mira samo HC!  

Svaka čast  Odličan izbor

Zmaj od Bosne
12 godina
4mal kaže...

go 4mal go 4mal go go 

ja sam se dvoumio između Asusa i VaporX modela i nije mi se svidjelo što je na Asusu malo visoka temperatura VRMa

tako sam završio sa VaporX modelom i jako sam zadovoljan

a isto mi se nije dalo čekati 3xx seriju

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2015 23:15 (Kamikaza1600vti).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice