Promjena grafičke

poruka: 26
|
čitano: 2.939
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Promjena grafičke

Pozdrav! planiram kupit novu grafu za 500 - 600 kn. može preporuka?

matična: abit-kw7

procesor: AMD athlon XP, 1833 Mhz (11 * 167), 2500+

sadašnja grafička: ati  radeon 9250

monitor:  samsung syncmaster crt

je  li promjena grafičke  komplicirana? odnosno,  mogu  li  to  sam napraviti?

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.3.2009 13:02 (_Rainmaker_).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Promjena grafičke

nije tesko stavit graficku na maticnu al

ja mislim da ti je procesor 1 jezgra i da nije dovoljan za neku novu grafu i da ti je maticna stara al nisam 100% siguran

Moja konfa: :AMD Phenom X3 8450 :2 gb ram :ATI HD4650 1024mb :ASUS M2N68 Motherboard
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Promjena grafičke

staro je to sve. jel bi onda trebo mjenjat sve? jbg, tražim najjeftinije rješenje da mogu više od 20 minuta igrat neku igricu. :)

Manus manum lavat.
17 godina
neaktivan
Promjena grafičke

Procesor i matična su jako stari tako da se ne isplati mijenjanjt grafu, bolje kupi novi pc.Ovaj prodaš za nekih 1000kn sa monitorom i još dodaš 2000kn i dobiješ jako dobar pc za 3000kn

CPU: AMD Phenom II X4 940 BE 3.0GHZ OC 3.8GHZ CPU COOLER: THERMALTAKE MAXORB MBO: BIOSTAR TA790GX 128M, AMD790GX+SB750 VGA: Gainward Radeon HD4870 GS 1GB DDR5@ TURBO MODE RAM: 4GB(4X1) DDR 2 800MHZ HDD: WD 80GB + WD 320GB PSU: CHIEFTEC 750W TURBO SERIES
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Promjena grafičke

Mislim da bi trebo uzet novi komp. Ako misliš nadograđivat onda probaj pronać neku rabljenu, pretpostavljam da imaš AGP

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

misliš da se to može prodat za 1000 kn??

slago  sam ja nešto za 3500  kn s  monitorom  što  bi meni odgovaralo  al  nisam trenutno pri  novcu. 

17 godina
_Rainmaker_ kaže...

misliš da se to može prodat za 1000 kn??

slago  sam ja nešto za 3500  kn s  monitorom  što  bi meni odgovaralo  al  nisam trenutno pri  novcu. 

onda nemoj kupovati ni grafu vec cekaj... p.s. ne mozes prodati za 1000 kn
AMD Athlon X2 7750+ @3.0GHZ / ASUS M3N78-EM / Kingmax 4GB RAM 800 MHZ / Zotac GF8800 GT AMP 512 MB / Seagate-Maxtor 320 GB / Fortron Blue Storm II 500W
16 godina
neaktivan

to sam   i mislio. ko bi dao 1000 kn za to. xD

16 godina
neaktivan
Promjena grafičke

je li ikako moguće poboljšat ovo računalo da se na njemu može igrat wow duže od 20 minuta?

molim  vas pomoziteOsmijeh

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis

0 0 hvala 0
17 godina
Promjena grafičke

A šta je tačno sada problem? Grafička ti se pregreva? Ako te samo zanima da normalno igraš WoW i ako ti trenutno radi normalno kad ga pokreneš, pa posle određenog vremena nešto pođe naopako (i ako je to "nešto" do grafičke) onda je zameni za neku drugu AGP koju nađeš, recimo GeForce 7600GS ili Radeon X1650 ili možda Radeon 3650. Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2009 15:44 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Promjena grafičke

Evo kupi GeForce 7600 GS.. tu ja imam i stvarno je ok..

Procesor imam slican tvom..

http://www.nabava.net/xfx-nvidia-geforce-7600-gs-agp-512mb__32725_p.php

0 0 hvala 0
17 godina
Promjena grafičke

Samo da dodam da procedura zamene nije komplikovana, deinstaliraš drajvere za staru karticu, ugasiš komp (umesto restarta), (fizički) zameniš kartice, uključiš, instaliraš drajvere, restart i to je to. Dešava se da na sistemu posle deinstalacije ostanu tragovi starih drajvera i da to malo zeza kod zamene grafičke, ali ne bi trebalo. Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2009 15:45 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

A šta je tačno sada problem? Grafička ti se pregreva? Ako te samo zanima da normalno igraš WoW i ako ti trenutno radi normalno kad ga pokreneš, pa posle određenog vremena nešto pođe naopako (i ako je to "nešto" do grafičke) onda je zameni za neku drugu AGP koju nađeš, recimo GeForce 7600GS ili Radeon X1650 ili možda Radeon 3650. Osmijeh

da...ja bih rekao da se pregrijava..a i stalno mi izlazi ati tehnologis: please send problem..tak neštMršti se
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
17 godina
Promjena grafičke

Ako ti se pojavljuju artefakti na ekranu onda se verovatno pregreva.

Ako ti samo iskače VPU Recover, onda je možda softverski problem, mada ako ništa nisi menjao a ranije je sve bilo u redu verovatno nije to. Postojala je priča da se VIA-ini čipsetovi i ATI-jeve AGP kartice nikako ne slažu (mada sam ja suprotan primer, VIA K8T800 + ATI 9800Pro i sve radi bez ikakvih problema), pa ako nemaš artefakte nego samo ovo možeš da pogledaš nešto na tu temu, mislim da je trebalo isključiti AGP Fast Writes, ali se više ni ne sećam da li se to radi u BIOS-u ili u ATI-jevim drajverima (pre će biti BIOS).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Ako ti se pojavljuju artefakti na ekranu onda se verovatno pregreva.

Ako ti samo iskače VPU Recover, onda je možda softverski problem, mada ako ništa nisi menjao a ranije je sve bilo u redu verovatno nije to. Postojala je priča da se VIA-ini čipsetovi i ATI-jeve AGP kartice nikako ne slažu (mada sam ja suprotan primer, VIA K8T800 + ATI 9800Pro i sve radi bez ikakvih problema), pa ako nemaš artefakte nego samo ovo možeš da pogledaš nešto na tu temu, mislim da je trebalo isključiti AGP Fast Writes, ali se više ni ne sećam da li se to radi u BIOS-u ili u ATI-jevim drajverima (pre će biti BIOS).

ponekad mi zna treperit ekran zeleno..i treperi tako dok ga ne ugasim ili restartam. nekad se jednostavno izgubi slika, a nekad se samo dijelovi slike pofarbaju u drugu boju i bude kao kad loše hvataš tv program...xD

16 godina
neaktivan
Promjena grafičke

bi li pomoglo: http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra=22126

i  http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra=1130059

?

da  mogu igrat ut goty ili wow neograničeno i da sve mormalno radi?Osmijeh

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Promjena grafičke

wow bi trebo radit s tom konfom ali ako ti se graficka pregrijava uzmi neku 7600gt ili u tom rangu nes

moj frend ima 8500gt i pentium 4 2.1GHz i potego je cod 4 na low/medium

AMD Phenom X3 2.1GHz | 2gb ram | HD4650 1024MB |ASUS M2N Motherboard
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
_Rainmaker_ kaže...

?

uzmi tu ati 1650 pro ali sa ddr3 i 512 mb ili sa 256 ja imam jos tu grafu u kutji i radi odlicno na njoj i sa pentium 4 cod 4 ide na highSmijeh

edit:evo ja imam ovu u kutji pored kompa
AMD Phenom X3 2.1GHz | 2gb ram | HD4650 1024MB |ASUS M2N Motherboard
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2009 22:08 (Jebasu123).
16 godina
neaktivan
Jebasu123 kaže...
_Rainmaker_ kaže...

?

uzmi tu ati 1650 pro ali sa ddr3 i 512 mb ili sa 256 ja imam jos tu grafu u kutji i radi odlicno na njoj i sa pentium 4 cod 4 ide na highSmijeh

edit:evo ja imam ovu u kutji pored kompa
  da...ali sve se mora slagat sa mojom matičnom i da moj procesor može to podržat. i sad, ako kupim to dvoje hoće li biti bolje? samo to pitam..Osmijeh
17 godina
_Rainmaker_ kaže...

?

Deluje kao dobra kombinacija. Osmijeh Jedino me buni da to sa bojenjem slike nije nekako do monitora, ali ako se javlja u kombinaciji sa pucanjem igara onda definitivno treba menjati grafičku.
16 godina
neaktivan
Promjena grafičke

mislite li da će pomoć zamjena radeona 9250 sa 9600?

vidio  sam da  je  na sniženju u  velimu  za 100 kn pa...xD

Osmijeh

0 0 hvala 0
17 godina

Ovako vidio sam gore da kolega gore u postu piše da se VIA chipset ne slaže s ATI grafama, to je potpuno točno, no samo kada se radi o novijim ATI grafuljama znači od serije X1xxx pa nadalje, tako da ako već kupuješ grafičku uzimaj nVidia. 7600 bi ti bio najbolji izbor kao što je navedeno, a za ovu 9600 što si naveo jako je šteta jer je nema više u prodaji, a kada bi bilo to bi ti bio best buy za tvoju konfu. Probaj nabaviti neku polovnu, jer mislim da bi tako najbolje prošao.

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400 || Sapphire HD3870 512MB GDDR4 || 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz || Asus M2R32-MVP || HDD Segate 250Gb, 16Mb || Chieftec power supply 650W Turbo Series
16 godina
neaktivan
Branimir2412 kaže...

Ovako vidio sam gore da kolega gore u postu piše da se VIA chipset ne slaže s ATI grafama, to je potpuno točno, no samo kada se radi o novijim ATI grafuljama znači od serije X1xxx pa nadalje, tako da ako već kupuješ grafičku uzimaj nVidia. 7600 bi ti bio najbolji izbor kao što je navedeno, a za ovu 9600 što si naveo jako je šteta jer je nema više u prodaji, a kada bi bilo to bi ti bio best buy za tvoju konfu. Probaj nabaviti neku polovnu, jer mislim da bi tako najbolje prošao.

a da..bio sam danas u vemilu i rekli da tog nece vise bit..jbg, hvalaOsmijeh
16 godina
neaktivan
Promjena grafičke

Stavi x1650pro, nju je relativno lagano nabaviti, za ati drivere tu je hotfix. Ici za nesto jace bi bilo prevelik bottleneck. Inace, promjena grafičke kartice je jedna od najlakših stvari koje možeš napraviti na računalu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Branimir2412 kaže...

imam doma dva kompa sa via chipsetom i x1650pro (obje gcube) se ponašaju kak spada.

autor - ne kupuj ništa skuplje od 300-350kn, ne isplati se. proc je preslab za jače kartice
17 godina

Super za tebe. Ja znam da je jedan frend kupio grafu AGP 2600Pro i ubacio na VIA chipset i nije radilo. Drugi frend se odlučio za kupnju AGP x1650pro i lik u vemil-u mu rekao ako ima VIA (stariji chipset) neće mu raditi, i kada smo to čuli nabavili smo jednu pa reko da isprobamo prije nego kupi pa se ispostavi da ne radi i šta onda. Bilo je dobro što smo isprobali jer nije radila, tj. radila je u Win, ali kada smo pokrenuli igru izbacivala je error-e te se restartao komp. Eto to su moja iskustva...

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400 || Sapphire HD3870 512MB GDDR4 || 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz || Asus M2R32-MVP || HDD Segate 250Gb, 16Mb || Chieftec power supply 650W Turbo Series
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice