Problemi-artefakti

poruka: 36
|
čitano: 15.014
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problemi-artefakti

Ovako još kupnjom grafičke kartice (Gainward Bliss HD4850) sam na XP-u imao ogromne artefakte( npr neki čudni trokutovi od tekstura, pomješane teksture itd.)..taj problem sam tada riješio instalacijom viste..tada je sve radilo... no nedavno sam morao srušiti vistu i prilikom nove instalacije sam instalirao i neke drivere koje nisam prošli puta instalirao kada nije bilo tih sr*nja po ekranu. Ti programi koje sam sada prilikom nove,svježe instalacije instalirao su: ATI Graphic Driver 8.12( sa Catalystom), Service Pack 1 i VIA Hyperion Pro. Je li bi problem se artefaktima mogao biti u tome što npr. grafička kartica nije  kompaktibilna s matičnom(Asrock 775-DUAL VSTA), pa sam instalacijom njezinih drivera sve za**bo ili je problem možda u novi driverima za grafiku??

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problemi-artefakti

Obicno se artefakti na ekranu pojavljuju kod overclockanja (sto nisi radio), ili kod hw problema s grafickom karticom/RAMom. Da li sada imas artefakte?

Ako si zadnji puta rijesio problem s instalacijom Viste (kada je to bilo?  Je li Catalyst 8.12 tada bio u beti?), onda vjerojatno nije hardverski problem, ali nisi dao dovoljno informacija da se to moze zakljuciti s velikom vjerojatnoscu.

- je li ti se to dogadjalo u svim igrama?  Pod Windowsima?

- jesi li overclockao?

- koje drivere si instalirao prosli puta (kad je sve radilo?)

- jesi li sada pokusao instalirati one drivere s kojima je sve bilo OK?

- koje VIA drivere si instalirao (za koje komponente?)

- kolika ti je temperatura graficke kartice kada se to dogadja?

16 godina
neaktivan
Problemi-artefakti

Ovako...odgovori :

1.Na XP-u se događalo u svim igrama osim COD4, sada se događa u GTA IV na Visti ( i jednom u Crysisu)

2.Nisam

3.Catalyst 8.11

4.nisam..probat ću

5.IMam na matičnoj VIA čipset ( stoga Via Hyperion Pro drivere)

6.oko 30-40 celzijevih stalno

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

OK, onda probaj s Catalystom 8.11, mozda mozes odvrtiti i memtest da eliminiramo RAM iz jednadzbe - ako ti je graficka kartica jos pod garancijom, mozda da razmislis o zamjeni?

16 godina
neaktivan
veridian kaže...

OK, onda probaj s Catalystom 8.11, mozda mozes odvrtiti i memtest da eliminiramo RAM iz jednadzbe - ako ti je graficka kartica jos pod garancijom, mozda da razmislis o zamjeni?

ok, probat ću što prije...grafa je već bila na reklamaciji i odvrtila je sve testove i pokazala se ispravnom!
16 godina
neaktivan
Problemi-artefakti

Po ovome bi se reklo da je grafička neispravna jer čim se pojave artefakti znači da nešto otkazuje na njoj. Probaj možda izvaditi grafičku iz slota i još je jednom dobro staviti da dobro upadne i onda pogledaj. Ako ti ništa od toga ne pomogne odi reklamirati grafičku ili još bolje uzmi cijeli komp sa sobom pa im pokaži kako to izgleda.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
w41ker kaže...

Po ovome bi se reklo da je grafička neispravna jer čim se pojave artefakti znači da nešto otkazuje na njoj. Probaj možda izvaditi grafičku iz slota i još je jednom dobro staviti da dobro upadne i onda pogledaj. Ako ti ništa od toga ne pomogne odi reklamirati grafičku ili još bolje uzmi cijeli komp sa sobom pa im pokaži kako to izgleda.

probavao sam već X puta malo izvaditi iz slota pa počistiti , pa ovo pa ono,pa zamjeniti VGA to DVI adapter, instalirati druge drivere..sve sam to bio pokušavao. Evo sada sam stavio novo sve..i te drivere i sve...i kada  idem instalirati GTA IV kaže mi da je incompactible with my %P...točno to...eto jedino da to riješim pa budem vidio kako sada ide s 8.11 driverima ..i onako kako je sve bilo kada nije bilo artefakta.
16 godina
neaktivan
Problemi-artefakti

Sve sam instalirao i opet artefakti...za koji dan nosim komp u Ve-Mil da vide...pa će valjda dati drugu grafu ( ak može da nadoplatim pa dobijem 9800GTX)...ne da mi se živcirati!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problemi-artefakti

Evo primjeri artefakata u GTA IV:

ARTEFAKT 1

ARTEFAKT 2

ARTEFAKT 3

ARTEFAKT 4

ARTEFAKT 5

Opcije su :

- rezolucija ( 1024x768)

- medium  detalji sve

- ostalo ono dole je sve na 5

Instalirani prvo stari 8.11, zatim novi 8.12, na svakim driverima artefakti!

Konfiguracija: INTEL P4 530 3.0 GHZ

ASROCK 775DUAL-VSTA

GAINWARD BLISS HD4850 512 MB , dual slot design

DELUX MG421 400W napajanje

Operativni sustav je Windows Vista Ultimate Service Pack 1, 32-bit. Grafička kartica je bila na reklamaciji u Ve-milu već prvi tjedan nakon kupnje no oni tvrde da je ispravna! Molim savjete što da radim!

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.12.2008 15:38 (fanspeed).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problemi-artefakti

ovo napajanje mi se ne cini bas stabilno... bilo bi najbolje kad bi kod frenda ili nekog otfuro grafu i kod njega probo

Core2Quad q6600, Gainward HD 4870 512 mb Gddr5 Golden Sample, 4 GB Mushkin RAM ( 1066 mhz) dual channel, Fortron 650w

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Problemi-artefakti

Sigurno je do napajanja, uzmi si Fortron 400W PNF   košta 298KN u ADM-u, vrlo je kvalitetno.

Intel Celeron D331 2,66Ghz, 1GB DDR2-667Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problemi-artefakti

ok, sutra će frend do mene s svojim napjanjem pa ćemo vidjeti. prvo sam mislio da je grafa neispravna, zatim da je do matične jer je stari VIA čipset na njoj...a onda napajanje...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problemi-artefakti

ustvari ako je do napajanja jeli bi ovo moglo biti dokaz: COD 5,COD 4 , NFS UNDERCOVER pokreće bez artefakata...znači nezahtjevne igre...CRYSIS, GTA IV, FAR CRY 2...artefakti...odnosno po meni kada upalim zahtjevnije igre te kada komp malo počne vući više  struje napajanje postane preslabo i ne može odradit zahtjevne poslove ..jesam li u pravu?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problemi-artefakti

jel ti se javljaju samo za vrijeme igranja gta4 ili i drugih igara?

when my mama ask me will I change I tell her yeah, but it's clear I'll always be the same Until the end of time

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problemi-artefakti

Ovako artefakti se pojavljuju samo u zahtjevnijim igrama npr. GTA IV, CRYSIS.

Npr. COD 5  i COD 4 vrtim bez ikakvog artefakta!

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.12.2008 17:52 (fanspeed).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problemi-artefakti

Ovako, koje je napajanje bolje, Fortron 400W PNF ili Fortron Bluestorm II 400 W...čuo sam da PNF ima manje priključaka!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problemi-artefakti

je li ovo Fortron 400W PNF?? LINK...vidim da je cijena 200 kuna pa zato pitam.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problemi-artefakti

btw cime si to izmjerio temp pa ti je 40 C ta vrucha radeonka u crysisu. Cak ni sa acclereom i 120 mm ventom preko njega neces dobiti tu temperaturu

Ovo meni jednostavno lici na pregrijavanje memorije.

Instaliraj riva tuner i stavi da ti je manuelno ventilator na 80%, ako i nakon ovoga dobijes artfekte na slici u igrama, memorija na grafickoj nije ispravna...

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.12.2008 20:00 (Moncho).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
fanspeed kaže...

nema tog napajanja u HG-u ... pitao sam ih i blijedo su me gledali Smijeh
when my mama ask me will I change I tell her yeah, but it's clear I'll always be the same Until the end of time
16 godina
neaktivan
Core2Duo2 kaže...
fanspeed kaže...

nema tog napajanja u HG-u ... pitao sam ih i blijedo su me gledali Smijeh
 ne znam, onda u admu najvjerojatnije ću kupiti.
16 godina
neaktivan
Moncho kaže...

btw cime si to izmjerio temp pa ti je 40 C ta vrucha radeonka u crysisu. Cak ni sa acclereom i 120 mm ventom preko njega neces dobiti tu temperaturu

Ovo meni jednostavno lici na pregrijavanje memorije.

Instaliraj riva tuner i stavi da ti je manuelno ventilator na 80%, ako i nakon ovoga dobijes artfekte na slici u igrama, memorija na grafickoj nije ispravna...

moja grafa nije ona obična hd4850 nego dual slot hladnjak i take gluposti..kada idem igrati crysis stavim na 100% okretaja ...i pokazuje mi u ATI OVerdriveu temperaturu stalno oko 40 C možda malo višu ili nižu...i da ako ovo može nešta pomoći...npr. u Far Cry 2 sam imao artefakte i pokrenem benchmark sa svim postavkama na max detaljima i odvrti test bez ijednog artefakta i imam oko 15-25 FPS....a kada igram igru stalno neki j***ni artefakti!
16 godina
neaktivan
Problemi-artefakti

i da , ako treba staviti slike od grafe zbog hladnjaka i gluposti, nije problem...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problemi-artefakti

ajde spusti frekvenciju za 50 MHz za memoriju na grafickoj ispod normalne...

p.s. daj mi ss na kojoj stoji da igras crysis i da je temp 40 C. 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Moncho kaže...

ajde spusti frekvenciju za 50 MHz za memoriju na grafickoj ispod normalne...

p.s. daj mi ss na kojoj stoji da igras crysis i da je temp 40 C. 

ne znam točno postavke...ima i high i medium i low..ovisi šta je koje...nisam siguran...crysis mi nešt neće da uđe evo...no evo pitanje.. ljudi su mi rekli da mi napajanje je 100% usko grlo..npr.. nezahtjevne igre kao npr. COD 4 igram na max postavkama bez artefakta..no GTA IV ima artefakte i takve slične zahtjevne igre... to je na visti..imam SP1...kada sam dobio grafu, imao sam XP...igre u kojima je bilo artefakta na XP-u su crysis i far cry 2..a cod 4 i slično nije bilo artefakta.. je li se ti problemi mogu pojavljivati zbog napajanja...p.s...namjeravam promjeniti i napajanje i procesor do kraja godine.
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.12.2008 14:35 (fanspeed).
17 godina
neaktivan
Problemi-artefakti

ja sam na starom kompu imao sličan problem, a uzrok je bio curenje kondenzatora na matičnoj.

kolika ti je temp. proc i matične

ovo fortron PNF 400W je odlično napajanje, iamm ga ja, i na dosta jačoj konfi sve radi

probaj uzet od frenda grafu, pa je stavit u svoj komp, da eliminiras mogućnost neispravene grafe (prije toga maknuti drivere od tvoje  grafe)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...

ja sam na starom kompu imao sličan problem, a uzrok je bio curenje kondenzatora na matičnoj.

kolika ti je temp. proc i matične

ovo fortron PNF 400W je odlično napajanje, iamm ga ja, i na dosta jačoj konfi sve radi

probaj uzet od frenda grafu, pa je stavit u svoj komp, da eliminiras mogućnost neispravene grafe (prije toga maknuti drivere od tvoje  grafe)

Temperatura matične i procesora se vrti oko 35- 40 celzijevih, staru grafu (Sapphire Radeon X1300 PCI-E) kada stavim onda radi sve dobro...tak da mislim da ne može biti do matične...sada ostaje samo da je neispravna grafa ili da napajanje nije dovoljno...evo upravo sam nabavio Nba 2K9 i nema artefakta...upravo instaliram Fallout 3 pa ću vidjeti je li se ondje pojavljuju artefakti.
16 godina
neaktivan
Problemi-artefakti

ma ljudi,ovako ću ja napraviti...svejedno kako god bilo mislio sam promjeniti i CPU i PSU...stoga zamjeniti ću  i jedno i drugo i onda nakon zamjene obaju djelova ako još uvijek bude artefakta odlazim u Ve-mil i nosim komp..pa da im to pokažem...tako je najjednostavnije...a dotad nema igranja gta iv i crysisa, no ima drugih igara!Smijeh

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problemi-artefakti

fallout 3 - artefakata ima...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problemi-artefakti

grafa 100%!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problemi-artefakti

ma to i sam mislim...ali već je bila na testiranju i oni kažu da je ispravna.. bit će red odnijeti cijeli komp pa im pokazati kako to izgleda...ali prije toga kako god da bilo mijenjam procesor i napajanje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.12.2008 19:21 (fanspeed).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice