Problem takta kod HD3850

poruka: 8
|
čitano: 1.427
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Problem takta kod HD3850
pitanje

Imam PowerColor-ovu HD3850 AGP karticu,kupljena prije dva dana.

I sad ja idem u Catalyst namjestit sliku kad vidim ono pod ATI Overdrive:

Current Clock Settings:

GPU Clock: 300MHZ     ----upola manji takt nego sto bi trebo biti. trebo bi biti 670 MHz

Zatim instaliram RivaTuner kad i tamo takt 300MHZ.

Slika:     http://img101.imageshack.us/my.php?image=kkkksw9.png

I nije problem u napajanju. Imam 500Watta

Sta da radim.

Pomoc

0 0 hvala 0
17 godina
Problem takta kod HD3850
prihvaćeno rješenje

To je takt u idle modeu. Kad kartica udje pod opterecenje (load) taktovi ce se automatski dic.

AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz HDD Seagate Barracuda 120 GB+500 GB Windows Vista Ultimate x64 Service Pack 1
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem takta kod HD3850

Nevezano za ovo,a mozda i je uzrokNeodlučan

Znaci graficka koja ide u utor PCI-E 2.0 ne moze raditi na PCI-e 16x

Mislim da ne moze.ali ipak...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem takta kod HD3850

Može... Bez ikakvih problema, nemoj bezveze širiti paniku po forumu...

PCIx 2.0 ima samo veću propusnos naspram 1.0 i 1.1... Kad staviš PCIx 2.0 karticu u PCIx 1.0 utor ona radi u 1.0 modu i vice versa...

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Problem takta kod HD3850
Psiho246 kaže...

To je takt u idle modeu. Kad kartica udje pod opterecenje (load) taktovi ce se automatski dic.

Jep, to ti je "problem". Pokreni neku igru, pa odi sa CTRL-ESC ili ALT-TAB tipkama natrag u Windows, pa si pogledaj koje su ti frekvencije u Overdrive-u. Ili neznam instaliraj neki benchmark, pa gledaj kako ti se frekvencije mijenjaju. Pozdrav
AMD Phenom 9500 GA 790x DS4 RAM : 4 GB ATI RADEON 4850
16 godina
neaktivan
RE: Problem takta kod HD3850

Ok man

16 godina
neaktivan
RE: Problem kod HD3850 draiveri

Pozdrav

Zanimame žašto kad instaliram draivere mi blokira računal, ćim ih blokiram radi bez problema.

Molio bi za pomoč.  hvala

16 godina
neaktivan
Problem takta kod HD3850

Ukratko kako su i ostali objasnili, u CC (control centru) imaš takt na kojem će grafička radit pri opterećenju i takt na kojem trenutno radi. Dok si unutar windowsa grafička radi manje potrošnje struje i zagrijavanja radi u low načinu rada, pri prebacivanju u igru stavlja se u high način rada. Znači nema nikakve potrebe za uzrujavanjem, jer 3850 jednostavno će uvijek imati takav način rada, također prilažem i sliku našeg računala koji ima istu grafičku kao i ti i čak su mi clockovi postavljeni na više nego originalno - što pokazuje da grafa ima trenutno low profile način rada a pri igrama se stavlja u viši način.

Što se tiče prethodnog posta - ajd pokušaj nam dati malo više detalja oko smrzavanja računala?

www.tehnicka-podrska.com

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice