Problem sa grafičkom njezinim ventom

poruka: 6
|
čitano: 1.133
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Pozdrav, imam jedan problem sa starom hd4850 i njezinim ventom. Naime prije 2 dana mi se komp smrzao i nakon restarta shvatio sam da mi vent od graficke vise ne vrti. Misleci kako je vent krepao, kupio sam novi ventilator i montirao ga na karticu ali niti taj novi vent ne vrti. Nakon toga spojio sam i stari i novi vent na drugu graficku i na njoj rade najnormalnije i jedan i drugi. Problem je ocito u kontaktima na grafičkoj kartici pa me sad zanima da li ima ikakav nacin ili kakav adapter da se spoji ovaj novi vent preko napajanja ili maticne ploce da hladi graficku...

Samo da napomenem da graficka najnormalnije radi i daje sliku samo sto se vent ne vrti...

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 22:22 (t3mplar).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem sa grafičkom njezinim ventom

problem je samo pronači artikal u trgovini (pitanje pod što je zaveden), trebalo bi biti u chipoteci, IQ, .. ponekad moraš baš pronači na polici pod 'razno'.

-ima adapter, 2-3-4 pin, za molex ili fdd power jedino treba paziti koja voltaža, 5 ili 12V.

cijena.. može biti par kn, jednom sam to nakupovao (onako šaku svega)..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 22:25 (ihush).
10 godina
neaktivan

Ako se spoji preko molexa, vent ce cijelo vrijeme raditi na 100% ?

0 0 hvala 0
16 godina
t3mplar kaže...

naravno.. ili spojiš preko MBO ako ima dodatno npr sys cooler (tad ovisi o mogućnosit MBO ali i potrebnom senzoru).. ali, što je bitno da hladi ili ?? drugo rješenje je kupnja nove VGA (što ćeš možda uskoro morati.. jer jedan kvar je možda samo početak..) ili kemijanje nekog potenciometra i sl.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan
t3mplar kaže...

Kolega i je i nije upravu ovisno kako se spoji na molex!

...My life, My game, My rules...
10 godina
neaktivan

Ima na ploci dodatni sys fan ali su konektori pre debeli za gpu fan...sto vise citam o tome, sve mi se visi cini da ide nova graficka unutra da...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice