Preporuka za kupovinu graficke karte

poruka: 17
|
čitano: 2.831
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Molim za pomoc. Planiram kupiti novu graficku kartu pa me zanima preporuka i kompatibilnost sa mojim PC.
Imam maticnu plocu Gigabyte 81945GZME-RH sa chipsetom intel i945 G7GZ i procesor inetl pentium D930.
Sada imam ATI Radeon x550 i  mijenjao bih je za neku noviju i bolju sa shader 3, podrskom za DiretX 10,
ili cak HDD podrskom, pa mi treba savjet.

Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mislim da ti matična podržava samo agp kartice. Problem je što se te kartice više ne proizvode pa možeš kupiti samo polovnu ili ako je po dućanima ostala koja ali nećeš imati velikog izbora

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mislim da podržava PCI,ali nisam siguran

Možda ovako nekakva kartica. Readon HD 4670. 619kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Podrzava PCI.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

mislim da ti matična nije 81945GZME-RH jer takva ne postoji, al nije važno. tvoja je 8I945GZME-RH. nigdje nisam vidio da piše PCI-e x16 ni agp, ali piše pci-e x1, a to nije konektor za grafičku. ali ima slika i na njoj se vidi pci-e konektor (crno)

Hello World!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

http://www.pcpsinc.com/osc/eshop/product_info.php?products_id=1036

na ovom linku se vidi. A i kada upotrebim CPU-Z pokaze mi da maticna ima PCI slotove

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Uzmi HD 3850 i to je max maximuma za onaj proc...

kolko rama imaš?

E 6600->Gigabyte P35-DS4->X-FI AUDIO-> Seagate barracuda 320Gb,16mb ->HD 4850+ VF 900 ->Z-5500-> MX-518-> Samsung 2232BW...> Fortron 650W...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

1 GB, ali planiram ici na 2 GB

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma tvoja matična ima 1 PCI Express x 16 slot,,moči češ staviti grafu koju očeš osim agp verzija,, HD 4670 za tvoj proc dobra,, makar je procesor neče moči iskoristiti do kraja,, 50% če moči,, i kod večinie igrica piše minimum  p4 2.8 ili 3.0 ghz, a pentium d koji ti imaš su nešto jači, Pikni si HD 4670 i u budučnosti promjeni proc,,matična ima socket 775 tak da češ moči stavit core 2 duo ili quad-a,, pozzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2008 9:45 (Xero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Preporuka za kupovinu graficke karte
Xero kaže...

Ma tvoja matična ima 1 PCI Express x 16 slot,,moči češ staviti grafu koju očeš osim agp verzija,, HD 4670 za tvoj proc dobra,, makar je procesor neče moči iskoristiti do kraja,, 50% če moči,, i kod večinie igrica piše minimum  p4 2.8 ili 3.0 ghz, a pentium d koji ti imaš su nešto jači, Pikni si HD 4670 i u budučnosti promjeni proc,,matična ima socket 775 tak da češ moči stavit core 2 duo ili quad-a,, pozzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Ne, neće moći stavljati Core 2 procesore, jer taj chipset ih ne podržava.Što se tiče grafulje, uzmi si Radeona HD4670 i 2GB Rama.To bi te došlo sve zajedno oko 800kn, ali ti bi se činilo kao da si kupio novi comp.
17 godina
neaktivan
Radeon kaže...
Xero kaže...

Ne, neće moći stavljati Core 2 procesore, jer taj chipset ih ne podržava.Što se tiče grafulje, uzmi si Radeona HD4670 i 2GB Rama.To bi te došlo sve zajedno oko 800kn, ali ti bi se činilo kao da si kupio novi comp.
 Podržava core 2 dou  procesore,, stavio je neko gore link za matičnu gdje piše ,,socket 775 suports intel pentium d, core2 duo itd.....ali evo samo za tebe još jednom,,LINK,,
16 godina
neaktivan
Xero kaže...
Radeon kaže...
Xero kaže...

Podržava core 2 dou  procesore,, stavio je neko gore link za matičnu gdje piše ,,socket 775 suports intel pentium d, core2 duo itd.....ali evo samo za tebe još jednom,,LINK,,
  Moja isprika.Možda negdje za 6 mjes. cijene c2d procesora će dramatično past, pa mu je bolje kupit graf. i memoriju, pa posle procesor
17 godina
neaktivan

Pa to sam ja naipsao,,2 gb rama za 180 kn i grafu za 700-850, 1000> kuna

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hvala vam drustvo, puno ste mi pomogli. Ja sam tako nesto i planirao prvo grafiku i ram, a nakon toga i procesor.

Jos jednom hvala na savjetima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zna li neko pouzdano da li je graficka karta HD 4670 kompatibilna sa maticnom plocom Gigabyte 8I945GZME-RH  i procesorom intel pentium D930 3.0 GHZ? Naime vidio sam na nekim stranicama da se kod ove graficke pominje memorija DDR3, a na ovoj matičnoj ploči je DDR2, pa ne znam da li to ima kakvog uticaja na kompatibilnost.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
komax kaže...

Zna li neko pouzdano da li je graficka karta HD 4670 kompatibilna sa maticnom plocom Gigabyte 8I945GZME-RH  i procesorom intel pentium D930 3.0 GHZ? Naime vidio sam na nekim stranicama da se kod ove graficke pominje memorija DDR3, a na ovoj matičnoj ploči je DDR2, pa ne znam da li to ima kakvog uticaja na kompatibilnost.

To ti nema veze jedno je memorija od grafe(VRAM) a drugo od kompa(RAM) tako da će to ić jer kako bi onda HD4870 sa GDDR5 memorijom radila?
My car sucks, the brakes do not brake, the accelerator will not accelerate and the pistons will not piss
17 godina
neaktivan

Hvala ti na pomoci. Nisam bas nesto bio upucen u graficke karte ali izgleda da cu morati nauciti.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice