Popravak grafičke kartice korištenjem pećnice

poruka: 1.692
|
čitano: 704.639
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Prodana 9800GTX+ amp koja je bila kod starog pečena,radi još uvjek ispekao ju prije par mjeseci i uredno je radila dok ju nisam prodao :D sad je ostala samo nepečena kod mene u mom stroju.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina
Re: Popravak grafičke kartice korištenjem pećnice
kruskar kaže...

Prodana 9800GTX+ amp koja je bila kod starog pečena,radi još uvjek ispekao ju prije par mjeseci i uredno je radila dok ju nisam prodao :D sad je ostala samo nepečena kod mene u mom stroju.

neznam kolko ti je to pametno da prodajes prepecene grafulje :S

14 godina
kruskar kaže...

neznam kolko ti je pametno prodavati prepecene grafe :S , jedino ako si rekao svojem kupcu da je bila pecena, onda ok .. ali ako nisi onda nije fer prema kupcu {#}

17 godina

Dodajem još  matičnu na popis popravljenih stvari, Asrock K8NF4G-SATA2.

Samo su se ventilatori vrtili, slike nije bilo ni na integriranoj ni na posebnoj grafičkoj kartici, 8 minuta na 170 stupnjeva i eto sada radi.

14 godina
neaktivan

Poklonio mi MARKOZD15 staru 7600GS da se okusam u pecenju, i unatoc dva kondenzatora koja su propisala ona radi!

:) :)
Ofc.

5 0 hvala 0
17 godina

Pečenje radi, ali odgađate opet...cca 3mj... i onda opet ista priča će se desiti.

0 1 hvala 0
14 godina
odjavljen
Ziga kaže...

Pečenje radi, ali odgađate opet...cca 3mj... i onda opet ista priča će se desiti.

Meni npr 8800GT/GTX i 9800GT rade već dvije godine, prodao ih frendovima, deru igre na njima samo tako!

I want to taste you but your lips are venomous poison!
13 godina
neaktivan
Baš i ne vjerujem u popravak pećnicom, ali bilo je slučajeva u kojima je to uspjelo. Nisam probao.
14 godina
neaktivan

skurio sam zotacovu 260, i radila ko zmaj cca 4 sata... spremio u kutiju nazad... i sjetio se sad za vikend stavit s 480 za fiziku i kad ono smola ne radi... skurim ju opet... i radi ono sat vremena ... uzeo navecer da vratim frendu i ne radi kod njega... sad bi trebao kak ti 3 put al mislim da je to to da je gotova...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
mislavgray kaže...

skurio sam zotacovu 260, i radila ko zmaj cca 4 sata... spremio u kutiju nazad... i sjetio se sad za vikend stavit s 480 za fiziku i kad ono smola ne radi... skurim ju opet... i radi ono sat vremena ... uzeo navecer da vratim frendu i ne radi kod njega... sad bi trebao kak ti 3 put al mislim da je to to da je gotova...

Kondenzatore promini :=)

Moja 9600GT je vozila 5 puta u pećnicu, onda sam prominia i radi 3 mjeseca(zasada)!

16 godina
MARKOZD15 kaže...

Moja 9600GT je vozila 5 puta u pećnicu, onda sam prominia i radi 3 mjeseca(zasada)!

kad smo vec kod kurenja, jesi li morao kurit onu moju 5770?

Mozda imam Alzheimerovu.......ali barem nemam Alzheimerovu xD
14 godina
odjavljen
lollik91 kaže...
MARKOZD15 kaže...

kad smo vec kod kurenja, jesi li morao kurit onu moju 5770?

Sredit ću je, ne brini!

Zapravo već jesam, ali treba ju samo flashat...

I ko je reka da je tvoja ?

16 godina
MARKOZD15 kaže...

Sredit ću je, ne brini!

haha

nitko nista nije rekao, tvoja je{#}{#}

znaci nije izdrzala occt?

Mozda imam Alzheimerovu.......ali barem nemam Alzheimerovu xD
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.4.2012 13:37 (lollik91).
14 godina
odjavljen
lollik91 kaže...
MARKOZD15 kaže...

Sredit ću je, ne brini!

haha

nitko nista nije rekao, tvoja je{#}{#}

znaci nije izdrzala occt?

U 3D modu radi, u 2D modu neradi, crasha se i onda artefakti.

Problem je sređen tak oda kada instaliraš drivere da instaliraš samo display driver, ne CCC niti onaj UVD i taj shit!

Samo ću ju flashati i imam sređenu karticu, želim da radi na 950/1450!

13 godina
neaktivan
giga kaže...

ali u praksi je to nešto drugo evo ja več pucan od smjeha sve je meni jasno jer san s kompjuterima 10 godina a ova teorija mi jednostavno ne drži vodu

200c i kondezatori na grafama nikako neide zajedno eto karika koju ja nemogu spojit

Daj molim te kada si tako pametan prosvijetli i nas i reci nam iz kojega razloga kondenzatori ne bi mogli izdrzati tu temperaturu? Koliko sam ja upoznat sa infrastrukturom SMD kondenzatora ta temperatura u tako kratkom vremenskom periodu ne bi mogla napraviti nikakva fizicka ostecenja. Da si sa kompjuterima 10g kao sto tvrdis mozda bi naucio da se "nemogu" pise odvojeno...

16 godina

A i ti si se našao prepucavati s forumašem koji je protjeran s foruma...hahaahah XD

Edit: Si pomislio da je čovjek možda u žurbi pisao i objavio post a da nije pregledao?

Možda mu SPACE na tipkovnici ne radi kako treba?

Nemoj samo reći da ti se nikad nije dogodilo.

Ajde,giga...odgovori mu sad!!!! :P Ajde,giga...odgovori mu sad!!!! :P
Old Insomniac
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.4.2012 17:38 (fromcelltohell).
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina

8800GTS 512Mb

artefakti se pojavili nešto prije nove godine, završila je u pećnici, vraćena u komp, proradila!

radila je 3mj...opet artefakti... i opet u pećnicu, nazad u komp...super, radi bez greške!

evo danas opet, žute linije po ekranu....

ide u smeće, nema smisla to više pržiti....

0 0 hvala 0
15 godina

Nemoj ju bacat u smece, ostavi si ju ko suvenir {#}

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Zavisi o kakvom je kvaru riječ, neki puta pečenje uspije i kartica radi još godinama, neki puta radi samo par mjeseci a neki put uopće ne radi.

To je uistinu sva mudrost i ne vrijedi se prepirat oko toga, netko ima sreće a netko ne {#}

Jel tako? Tako je!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ovakva je grafička s slike.

Kvar: prilikom paljenja žute vertikalne linije po ekranu

Unutar OS-a jedva da je išta vidljivo, no komp se i smrzava

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

juce seam pekao dvije grafe radi se o ati grafickum karticam agp znaci one starije bzv su mi skupljale prasinu i procitam pecenje u rerni i evo sta se dogodilo stavio sam ih obadvije zajedno i desilo se sledece graficke su skoro iste jedna je ati radeon 9600 a druga ati radeon 9550. nako pecenjea nekih 9 minuta desava se ovo 9600 pokazuje sliku na monitoru ali sa linijama znaci pomak se desio ali je grafa i dalje neupotreblljiva sada me zanima samo dali smijem jos jednom da je vratim jer su se kondezatori naduvali bojim se da ne puknu a kod one 9550 nista se nije desilo

0 0 hvala 0
15 godina
coa13 kaže...

...bzv su mi skupljale prasinu...

...sada me zanima samo dali smijem jos jednom da je vratim jer su se kondezatori naduvali bojim se da ne puknu a kod one 9550 nista se nije desilo

A šta imaš za izgubiti? Ionako su ti skupljale prašinu{#}

Pazi samo da ti temperatura u pečnici ne pređe 200*C i ne stavljaj ih unutra prije postignute temperature!

Jel tako? Tako je!!!
13 godina
neaktivan

imas pravo haha

14 godina
neaktivan
pekao sam par grafi.. jednu 9800gt sam 2 puta spasio tako.. i trebalo je i treci put..i ispecem je, izvadim iz rerne, i idem da ne van iznesem da se oladi, i bilo prevruce ono u cemu sam pekao,, i tak ispustim ne na sred dvorista, i raspe se jadna grafa u 100 komada:D
14 godina

Evo još jedna popravljena grafa kod mene,frend doneo svoju HD4850 1gb,bacala je arfekte,spasio sam ju s pištoljem na vruči zrak,evo radi kao sat,opalili testove sve prošla,frend sav sretan.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

daj mi reci ,kolko ste dugo to puhali i kolka je izlazna toplina toga guna ? :)

cini mi se ko prakticniji nacin za ozivljavanje {#}

14 godina
masterdisaster kaže...

daj mi reci ,kolko ste dugo to puhali i kolka je izlazna toplina toga guna ? :)

cini mi se ko prakticniji nacin za ozivljavanje {#}

Ja imam profesionalni koji ide do 500C imam i regulator temperature,stavio sam na 200C,zagrijao sam prvo cijelu karticu,i onda sam grijao memoriju i sam gpu i to je to.

14 godina

ok, a kolko dugo si puhao u to ? citam bas po netu da se treba malo dulje, posto se stavlja folija preko  grafe da ne puse bas direktno ?

14 godina
masterdisaster kaže...

ok, a kolko dugo si puhao u to ? citam bas po netu da se treba malo dulje, posto se stavlja folija preko  grafe da ne puse bas direktno ?

Ja nestavljam foliju,i pušem po njoj 8-9minuta,a ako stavim na 400C onda držim 4-4:30min i to je to.

15 godina

ja sam s tim gunom 2 grafe bacio u smece i maticnu od lapa.

obavezno zastitit ako baca jaci zrak da jace puse.

Ja sam imo za skidanje boje 550C il 100 i nesto i doslovno mi otpuhalo smd sa maticne oko gpu a na 8800 mi je izbilo ispod memorijskog cipa one loptice.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice