Popravak grafičke kartice korištenjem pećnice

poruka: 1.692
|
čitano: 700.725
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Popravak grafičke kartice korištenjem pećnice
zoharbizo kaže...

Cezar mislim na 2.3 i 2.2 verzije,to sam tia rec.A sta se tice napajanja njegova covjek je reka da ima green giant,ja to nemogu nikako provjerit.

Kakav Božji Green Giant? Silent Giant - Green Power valjda... Moram 100 puta ponavljati?  {#}

Etiam tu, Brute, mi fili!
14 godina

Znas na sta mislim.{#}

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

2 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav svima..pošto danas nisam išao na more bacio sam se na "roštiljanje" 8800GS..tj. nastavak na temu

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/graficka-8800gts-crte-po-displayu/108228.aspx

Odmah da kažem da je uspjelo pečenje i da grafa sada radi(i meni je bilo sve to pomalo smiješno, ali evo imam i slikice kao dokaz)

Žao mi je što nisam jučer slikao desktop s artefaktima kada sam probavao grafu, ali što je tu je..

Slikano s K750i..hvala svima na pomoći!

Križni odvijač(manji) Križni odvijač(manji)
Usisati prašinu Usisati prašinu
200 stupnjeva 200 stupnjeva
Alu folija i 4 podloške od alu folije Alu folija i 4 podloške od alu folije
Njam..njam biće dobar ručak za točno 9 minuta.. Njam..njam biće dobar ručak za točno 9 minuta..
Da ne bi zagorilo glavno jelo tu je štoperica.. Da ne bi zagorilo glavno jelo tu je štoperica..
Hladjenje.. Hladjenje..
Ponovno sastavljena.. Ponovno sastavljena..
HD 4870 van..8800GS unutra HD 4870 van..8800GS unutra
Radi.. Radi..
...kao beba.. ...kao beba..
8800GS i moja HD4870+acc twin turbo pro 8800GS i moja HD4870+acc twin turbo pro
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 17:19 (Crojumper).
Moj PC  
22 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Upravo sam ispeko svoju 8800 GTS i radi ko nova :D

Puno hvala inicijatoru teme {#}

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mr Faca kaže...

Upravo sam ispeko svoju 8800 GTS i radi ko nova :D

Puno hvala inicijatoru teme {#}

Ja isto sredio 8800GTS {#}

15 godina
protjeran

ja cu to isprobati pa javim ako uspijem ovdje sam otvorio temu http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/call-of-duty-black-ops-sprzio-graficku-karticu/109865.aspx sprzio sam 8500 gt

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Velika ti je šansa da uspiješ..naravno ako sve ispravno uradiš...I ako ti proradi..Obavezno jedan vent stavi na nju :)

Ako sam ti ikad pomogao stisni HVALA :)))
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
protjeran
RaZ0R9111 kaže...

Velika ti je šansa da uspiješ..naravno ako sve ispravno uradiš...I ako ti proradi..Obavezno jedan vent stavi na nju :)

ma stavljam najjaci vent sto stignem naci ako popravim

15 godina
neaktivan

Evo jedna dobra prilika ko živi blizu Šibenika, čovijek prodaje hladnjak, ali na kraju rečenice kaže kako poklanja pokvarenu 4870, pa ako se netko peći KLIK HERE {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
1BIT kaže...

Evo jedna dobra prilika ko živi blizu Šibenika, čovijek prodaje hladnjak, ali na kraju rečenice kaže kako poklanja pokvarenu 4870, pa ako se netko peći KLIK HERE {#}

hahah 3 kn ma svaka cast sto si to nasao LOL msm sta mozes kupit za 3 kn al eto ja sam iz bosne kupim ga ovamo za 10-ak evra

15 godina
protjeran

Hvala vam punooo stavljam 2 slike aide iako su temperature 92 nema veze doci ce vent postavio bih i druge slike pripreme kako sam radio ali nemam usb kabela od moba. pasivno mi hladjenje na 8500GT 

a mislio sam je bacit. Nisam stigao da na gpu-z izmjerim frekvencije jer necu da mi opet "izgori" od visokih temperatura.Svaka vam cast a posebno Razoru

15 godina
neaktivan
Beco kaže...
1BIT kaže...

hahah 3 kn ma svaka cast sto si to nasao LOL msm sta mozes kupit za 3 kn al eto ja sam iz bosne kupim ga ovamo za 10-ak evra

Taj cooler vrijedi daleko vise od toga, jesi siguran da mozes nabavit za tu cijenu?

Gamers Don't Die, They Respawn.
15 godina
protjeran
GimmieCorsair kaže...
Beco kaže...
1BIT kaže...

Taj cooler vrijedi daleko vise od toga, jesi siguran da mozes nabavit za tu cijenu?

ma ovamo u mostaru (BIH) nemas nista da valja kupit eto u ponudi imtec.ba nude 2 hladnjaka jedan od 4,5 evra a drugi od 9 evra totalno smo losi sa svime

Edit: jedino 2 su u ponudi a i kod drugog prodavaca ista situacija. veoma mocan cooler ali eto sigurno nece moci na moju geforceicu pa cu nesto drugo {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.7.2011 12:20 (Beco).
16 godina
neaktivan

Ja preporucam skidanje elektrolitskih kondezatora prije pripreme jela, ja sam prije isao pec s eletrolitskim kondezatorima pa sam imao iskustvo iscurijelih kondezatora, a tesko je nabavit takve kao na grafi ( jer su im kapacitet i voltaza nestandardni)

Takodjer provjerite dali su eletroliti ispravni prije pečenja, ako nisu zamjenite ih.

1. Odlemiti elektrolitski kondezator
2. Provjeriti mu vrijednost sa instrumentom
3. Vrijednost koju pokaze instrument NESMIJE biti puno manja od vrijednosti naznacene na kondezatoru, odstupanje od 10,20 µF je zanemarivo, vise ukazuje na neispravnost elektrolitksog kondezatora.

Ovakve elektrolitske kondezatore potrazite u nekoj trgovini elektronikom, na nekoj drugoj staroj grafi, maticnoj ploci ili nekoj drugoj komponenti.

Prije stavljanja novih kondezatora na grafu obavezno im provjeriti vrijednost.

Nakon zamjene isprobati grafu dali je zamjena rijesila problem, ako nije: Pravac u pecnicu.

Ja sam na ovaj nacin rijesio 15/20 grafi, ostale sam veselo ugrijao lemilicom na vruci zrak.

Ukoliko radite s navedenom lemilicom, valja biti vrlo oprezan prilikom zagrijavanja cipova (da ih se nebi ostetilo), i prilikom prelaska preko sitnih minijaturnih komponenti jer ih je jako lako otpuhati s ovom ljemilicom ako ste nepazljivi.

Sretno ;)

Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.7.2011 15:05 (xZero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Evo jedna Asusova EN8600GT Silent verzija je ispečena i radi.

xf: recod8600
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
r3c0d kaže...

Evo jedna Asusova EN8600GT Silent verzija je ispečena i radi.

Sto ce ti shroud na pasivnoj grafi o.0

14 godina
neaktivan

e pozz,evo i ja cu danas iskusati srecu ali prije svega jedno pitanje...hoce li smetati ono di se grafa prikljucuje na napajanje sto je od plastike?

http://i55.tinypic.com/254zd74.jpg

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
marijan17 kaže...

e pozz,evo i ja cu danas iskusati srecu ali prije svega jedno pitanje...hoce li smetati ono di se grafa prikljucuje na napajanje sto je od plastike?

Neće ništa smetati.

Audi, vide, tace si vis vivere in pace.
14 godina
neaktivan

hvala ...ode se baciti na posao pa javim xD

17 godina

hmm

ja sam svoju 8600gt pekao 2 puta.

prvi puta je radila godinu dana. drugi puta 2 tjedna.  e sad ju bi opet trebalo ispeci :D

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
protjeran
marijan17 kaže...

Zelim sve naj, meni je uspjelo samo nemoj zaboravit one kockice male od folije da napravis ja sam malo ono samo smotao u malu lopticu 4 kao kockice i stavio ih ispod folije. ako ne postavis moguce je da ti se plastika stopi. ja sam zaboravio skinut plastiku na SLI-u pa mi se stopila ali nema veze to je samo zastita. I pazljivo pazi na 9 minuta takodjer nakon 10-ak minuta dok se ohladi sastavi je i ubaci nadam se da ce radit. Evo cak moja stara 8500GT je proradila a mislio je bacit u smece {#}

14 godina
neaktivan

Ja ovo danas vjerojatno radim, samo trebam nabavit jos termalnu pastu i termalno lijepilo.

Sad me zanima, dali treba obrisati sve tragove termalnog lijepila? Meni je ostalo malo (uklanjo s noktima xD) i neznam hoce li to radit kakve probleme u pečenju ili naknadnom radu. Osim toga, grafa je spremna za pečenje xD

0 0 hvala 0
15 godina

Staru pastu ukloni,i nakon pecenja samo stavis novu i nadas se da radi.

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Jel moram alkoholom onim? Nemam ga pa zato pitam.

Isto tako, jel trebam skinut onaj metal sta drzi grafu za kuciste? Ako da, kako? Vidim ove crne screw sockete, al mi nije bas najjasnije kako to izvuc, jel ima mozda kakav onaj imbus il sto vec sam kruzni, s tim da ovaj socket ima railing onaj po kom idu sarafi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.8.2011 15:39 (D0M1N1C).
14 godina

ispekao bih svoju jako staru plocu ( socket 462 ) pa kako da skinem s nje socket da se ne rastopi u pecnici?

{#}{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
D0M1N1C kaže...
Haf932 kaže...

Jel moram alkoholom onim? Nemam ga pa zato pitam.

Isto tako, jel trebam skinut onaj metal sta drzi grafu za kuciste? Ako da, kako? Vidim ove crne screw sockete, al mi nije bas najjasnije kako to izvuc, jel ima mozda kakav onaj imbus il sto vec sam kruzni, s tim da ovaj socket ima railing onaj po kom idu sarafi.

tu smo da pomognemo ali nisam u toku sa tvojom grafom. trebas naravno skinut metal jer je drugacije neces izvuci. staru pastu ako se stvrdla mozes polako nekim metalom ili slicno sastrugat to sam vidio negdje na netu. ali bolje alkoholom. ako se nije stvrdla samo ocisti nekom krpicom ili maramicom. a za ovo drugo neka ti drugi forumasi odgovore 

16 godina
neaktivan
Stolnik kaže...

ispekao bih svoju jako staru plocu ( socket 462 ) pa kako da skinem s nje socket da se ne rastopi u pecnici?

{#}{#}

pogledaj ispod maticne bi trebalo biti plasticnih osiguraca ili sarafa.

Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
14 godina
xZero kaže...
Stolnik kaže...

{#}{#}

pogledao sam nema nista pa sam zato pitao

14 godina
neaktivan

Evo ja uspio spec, radi ko po loju :D

/me approves

xD

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
xZero kaže...
Stolnik kaže...

{#}{#}

On govori o socketu na maticnoj ja stvarno neznam jeli postoji maticna gdje se to moze skinut. Ja se sjecam kad sam radio gluposti sa doniranom maticno 462 (bas za tu svrhu) da vidim hoce li pregrijavanje procesora napraviti veliku stetu, procesori su isli do 300C (tu bi izdimili, crkli, planuli), cudom maticna radi jos i dan danas...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice