Pojacavanje graficke kartice

poruka: 49
|
čitano: 20.088
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima... zelio bih podestit da graficka koristi vise radne memorije.. znam da se to radi u biosu.. ali neznam...  AKo ima tko kakav prijedlog

Unaprijed hvala {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Koja graficka je u pitanju? 

0 0 hvala 0
14 godina
RE: Pojacavanje graficke kartice
ddd19h50 kaže...

Pozdrav svima... zelio bih podestit da graficka koristi vise radne memorije.. znam da se to radi u biosu.. ali neznam...  AKo ima tko kakav prijedlog

Unaprijed hvala {#}

Više radne memorije?

a da ti možda nemaš integriranu grafu pa želiš joj dodjeliti memoriju{#}

|AMD Athlon 64 x2 4400+ @2.5ghz|Gibabyte Amd HD6850OC Edition @900mhz|2gb Kingston|Hitachi 250Gb|Thermaltake tr2 RX550w Modular PSU|Asus M4A785D-M PRO
14 godina
neaktivan
RaZ0R9111 kaže...

Više radne memorije?

a da ti možda nemaš integriranu grafu pa želiš joj dodjeliti memoriju{#}

A svejedno mu to "pojacavanje" ne donosi nista vise performansi. Jer koliko ja znam vise radne memorije ne donosi vece performanse osim na ogromnim rezolicijama i Max detaljima, a za to sigurno nije dovoljna integrirani Graficki Cip.

14 godina
neaktivan

da imam integriranu grafu.. Intel(R) G33 Express chipset family .. Neznam hoce li mi to pomoci da igram jace igrice?? ova je grafa od 64 a moze do 256.. a rama imam 2 gb..

15 godina
ddd19h50 kaže...

da imam integriranu grafu.. Intel(R) G33 Express chipset family .. Neznam hoce li mi to pomoci da igram jace igrice?? ova je grafa od 64 a moze do 256.. a rama imam 2 gb..

ne isplati ti se zajeb. sa integriranim Intel grafama. ovo nove igre možeš zaboraviti, budi sretan da pokreneš cod2

14 godina
ddd19h50 kaže...

Prije dok sam "igral" ako se to opče može nazvati igranje,preko integrirane grafe bila mi je na 32mb,stavio sam ju na 512mb ali nikakve razlike čak niti 1-2fps-a,a dragocjenu memoriju uzme

|AMD Athlon 64 x2 4400+ @2.5ghz|Gibabyte Amd HD6850OC Edition @900mhz|2gb Kingston|Hitachi 250Gb|Thermaltake tr2 RX550w Modular PSU|Asus M4A785D-M PRO
14 godina
neaktivan

znaci nevrijedi.. a steta... s ovom grafom sam igro Cod 2 na windows 7 i posto mi nije vecina igara radila mislio sam da je problem u windowsu... i stavio na xp i sad mi na cod pise neki problem sa direct x al stvar je u grafi!!! Jel mi mozete svejedno rec kak da to napravim ??

15 godina
neaktivan
ddd19h50 kaže...

s ovom grafom sam igro Cod 2 na windows 7 i posto mi nije vecina igara radila mislio sam da je problem u windowsu... i stavio na xp i sad mi na cod pise neki problem sa direct x al stvar je u grafi!!! Jel mi mozete svejedno rec kak da to napravim ??

Problem sa directx, pa jesi instalirao directx ?

14 godina
neaktivan
15 godina
Je, problem je u grafi. Znam jer meni izbaci isti error kada hoću pokrenuti cod 2 (imam gma3100). Mislim da ove Intelove integrirane grafe ne podržavaju, mislim 3d akceleraciju ali nisam 100% siguran
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dv14 kaže...
ddd19h50 kaže...

ne isplati ti se zajeb. sa integriranim Intel grafama. ovo nove igre možeš zaboraviti, budi sretan da pokreneš cod2

Nije istina. Vi igrom smatrate rezu od 1600x1200, AA 4x i fps preko 100.. Na stolnim racunalima se to mozda i moze postici, ali na prijenosnicima ne. Sa 256 MB, integrirane graficke, moze se igrat cod4, sve na off 800x600 sa cca 40 fps. Sta ocete bolje? Opcenito svi podcjenjuju graficke u prijenosnicima.

@RAZOR9111 - kako si uspio povecati kolicinu memorije koju ce grafa uzimati?

Google is NOT your friend!!!
14 godina
neaktivan

Ja bi ono da mu igrat taj cod2 i te ostale igree.. al nekontam zast sam prije igro a sad nemogu.. Jel vrijedi onda mozd pojacavat tu graficku ??

evo ispod slike pa da mi kazete sta moram promijenit !!

15 godina
O čemu ti pričaš? Ja sada imam gma 3100 i ne mogu pokrenuti npr. cod 2 ili css. I da naravno rezolucija je 800x600. Neke igre mogu pokrenuti preko 3d analyze ili swiftshadera ali tada su te igre naravno ne igrive.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Molio bi vas ako mi neko moze reci vezano za tu temu: Sta da promijenim u biosu???{#}

14 godina
neaktivan
dv14 kaže...
O čemu ti pričaš? Ja sada imam gma 3100 i ne mogu pokrenuti npr. cod 2 ili css. I da naravno rezolucija je 800x600. Neke igre mogu pokrenuti preko 3d analyze ili swiftshadera ali tada su te igre naravno ne igrive.

I ja imam gma 3100 pa igram cod 2 na 80-100 fps na 1024x768 sve na high.

ivek
15 godina
ddd19h50 kaže...

Molio bi vas ako mi neko moze reci vezano za tu temu: Sta da promijenim u biosu???{#}

Ništa netrebaš promijenit, stavi nove drivere od integrirke ili reinstall cod, možda je u njemu problem...

14 godina
neaktivan
Probo sam reinstalirat i graficku i cod 2.. i i dalje nemogu ...
15 godina
@Ivox nema šanse da imaš 80-100 fps u cod 2 na gma 3100. Možda jedino da imaš x3100 ali i to je previše.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dv14 kaže...
@Ivox nema šanse da imaš 80-100 fps u cod 2 na gma 3100. Možda jedino da imaš x3100 ali i to je previše.

imam x3100 ,jedino padne na 20 kad je smoke i neka velika pucačina

ivek
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.2.2011 17:28 (IVOX).
15 godina
IVOX kaže...
dv14 kaže...

imam x3100 ,jedino padne na 20 kad je smoke i neka velika pucačina

to sam i mislio da imaš x3100

gma 3100 ne može pokrenuti ni cod ,a x3100 mislim da bez problema može i cod4

16 godina
odjavljen

Ajmo dost lupetanja. Ništa se ne podešava u BIOSu, grafa si sama uzme koliko joj treba.

I kad uzme tih max 256mb RAMa, opet ništa od nje jer je sam čip nesposoban korisno upotrijebiti tu memoriju. Tako da ništa od 250fps locka na GMA integrirušama.

A uostalom, koji će vam tuki FPSovi? Ionako zbog tromosti oka ne vidite preko 24-25 a monitor ne može pokazat preko 60 zbog refresh ratea.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ali naprimjer da podesim na 256, hoce li mi to pomoci pri pokretanju igrica koje prije nisam mogao??

16 godina
odjavljen

Pa jesi pročitao poruku - grafička SAMA uzima memorije koliko joj treba. I da joj nekako odmah "narediš" da koristi 256mb, igra opet nebi radila jer nije problem u memoriji nego u samom grafičkom čipu koji ne podržava nešto što igra traži (SM 3.0, itd...)

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
14 godina
neaktivan

dobro ono... jbg amater sam.. neznam :)

15 godina

A i nije sve u kolicini memorije. Kad kupujete grafu, ne kazete "daj mi neku od 512"..

Google is NOT your friend!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator
passat kaže...

A i nije sve u kolicini memorije. Kad kupujete grafu, ne kazete "daj mi neku od 512"..

puno njih to kaže, vjeruj mi...

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
15 godina
XXX-Man kaže...
passat kaže...

puno njih to kaže, vjeruj mi...

Tima ne možeš objasniti da postoji i nešto drugo osim količine video memorije...(takt, shaderi,ropovi,bandwidth itd...)

Imam iskustva s takvima {#}

14 godina
neaktivan
Zdravo imam jedan problem ali mislim da delom nije za ovu temu. Pre neki dan sam instalirao gta 4. Moja snaga racunara je:
ram memorija: 2gb
graficka kartica:nvidia geforce 8400
procesor genuine intel cpu
operativni sistem: windows 7 32bit
Posto mi gta 4 nije hteo raditi normalno na najvecoj rezoluciji ja sam ga postavio na najmanju 800x600.
Nakon nekih 5 min meni krece auto sam da ide i odjednom kao da mi se ekran okrece. I slika mi odma postaje mutna.
Dali to ima veze sa grafickom karticom? I ako ima da li moze da se poveca nekako osim preko programa afterburner.
Nemanja
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Pojacavanje graficke kartice
Necimir98 kaže...
Zdravo imam jedan problem ali mislim da delom nije za ovu temu. Pre neki dan sam instalirao gta 4. 
Posto mi gta 4 nije hteo raditi normalno na najvecoj rezoluciji ja sam ga postavio na najmanju 800x600.
Nakon nekih 5 min meni krece auto sam da ide i odjednom kao da mi se ekran okrece. I slika mi odma postaje mutna.
Dali to ima veze sa grafickom karticom?

Taj problem je samo u gta ili?

jesi instalirao patch? ako nisi evo ovaj instaliraj http://games.softpedia.com/get/Patch/Grand-Theft-Auto-IV-Patch.shtml

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice