registracija od prosinca
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
registracija od prosinca
Samo da se javim. Maknuo sam stare drivere DDU-om i stavio najnovije i nema više greške.
Pozdrav ekipa nakon zadnjeg updejta imam uzasne probleme sa FPS dropom u igrama kad koristim dva monitora. U CS GO i BC 2 varira 10-20 FPS.. kad iskopcam ovaj drugi imam preko 150.. Molim pomoc ako ikako moze...
Pozdrav ekipa nakon zadnjeg updejta imam uzasne probleme sa FPS dropom u igrama kad koristim dva monitora. U CS GO i BC 2 varira 10-20 FPS.. kad iskopcam ovaj drugi imam preko 150.. Molim pomoc ako ikako moze...
si probao sa ddu očistit (uninstall) drajvera i nanovo clean instal drajvera?
ak neznaš kaj je ddu napiši pa ti bum poslal linkove
edit_
evo ti odma, prvo si skini najnovije drajvere sa nvidia sajta pa skini DDU i iskopčaj se sa neta, idi u safe mod, raspakiraj ddu, pokrenu ddu klikni clean and restart nakon kaj restarta uđeš u win bez safe moda instaliraš friške drajvere ukopčaš net restart i deri dalje, javi dal je pomoglo.
mrakky@
Zašto iskopčati internet ?
Ja istu stvar radim ali uvijek sam konektiran.
p.s. instalirao sam zadnje drivere i nakon višesatnog besprekidnog gaminga nemam nikakvih problema.
Probao sam i sa blagim OC istu stvar ponoviti i sve radi kao sat :)
mrakky@
Zašto iskopčati internet ?
Ja istu stvar radim ali uvijek sam konektiran.
p.s. instalirao sam zadnje drivere i nakon višesatnog besprekidnog gaminga nemam nikakvih problema.
Probao sam i sa blagim OC istu stvar ponoviti i sve radi kao sat :)
ostala navika od kad je win 10 sam vuko drajvere, tj. neznam dal i dalje vuče sam, al ono ja ipak ugasim da ne počne nekaj svoje vuč
Nazalost nije pomogao clean install.. A nista prisiljen sam igrat samo sa jednim monitorom
1. Pozz. Prije dva mjeseca kupio sam polovnu grafičku Evga 960 SSC 2GB staru mjesec dana. Pošto sam kupovao još neke komponente nisam je baš uspio pošteno istestirati do sada. Kada u AIDI64 pokrenem test stabilnosti sa svim kvačicama uključenim, svaki put nakon 30s dobijem ovu poruku:
"nvidia kernel mode has stopped working and has been recovered"
Kad pokrenem u AIDI samo GPU stress test nema nikakvih problema. Probao sam i svaku stavku posebno testirati na kraće vrijeme, sve je prošlo u redu. Problem sa driverima ili neka greška u AIDI? Testirao sam još grafu u:
Unigine valley, OCCT, Metro LL benchmark (10 runova, sve na max). Svaki test otprilike 30mn, sve prođe uredno bez greške.
2. Da li je preporučljivo mijenjati fan speed na grafičkoj? Dok igram Dead space 3 temperatura mi zna skočiti do 78 stupnjeva. Grafa je po defaultu namještena na nizak okretaj ventilatora, na 78 stupnjava svega 41 posto ukupne vrtnje.
Što se tiće temperature GPU-a nije toliko strašno jer Nvidia garantira da te grafičke kartice mogu ići do 98C.
Mislim, sve u svemu bolje da je temp niža ali nije sad da se moraš brinuti da će se nešto desiti.
To je problem vjerojatno sa driverima.
Probaj sa nekom drugom verzijom drivera recimo starijom jer pretpostavljam da imaš zadnju verziju drivera pa testiraj i obavezno briši sa DDU programom kako je navedeno ranije.
Dešava li se to u gamingu ?
Ako ne upali probaj ovu foru
HKEYLOCALMACHINE > SYSTEM > Currentcontrolset > control > graphicsdrivers. Right click ''graphicsdrivers'', click new >Dword (32-bit) value. Modify the value to 8
Potom ponovo instaliraj drivere.
Znači može do 98C, nema veze što mi je u Evga precisionX po default namješteno gpu temp target 80C? Da ovdje dignem temp target da mi grafa nebi throttlala?
Brisao sam sa DDU, stavljao sam starije drivere, pa sam probao i staviti samo čiste drivere bez dodataka koji dolaze s njima, ništa nije pomoglo. Zaboravio sam napomenuti da imam dula boot W10/W7, na oba windowsa je ista situacija. U gamingu nisam primjetio ništa, skoro sam prešao Dead space 3 (15 sati igre) i nikakvih problema nije bilo ali DS3 nije toliko zahtjevna igra. Da li je potrebno da radim ono u registryu ako nisam primjetio nikakve probleme osim u AIDI?
Može da to je max.dopušteni limit temperature kako Nvidia navodi, ali opet još jednom ponavljam bolje je imati niže temperature.
Pa ako ti je EVGA Precision uključen podigni malo limit neće ništa biti grafi. Čudi me kako to da EVGA ima tako loše hlađenje. Oni uvijek prave dual fan sisteme.
Ako je u gamingu sve ok onda pusti,vjerojatno AIDA nešto kriva detektira. Odvrti grafu u FurMarku pa vidi kako stvari stoje.
Može da to je max.dopušteni limit temperature kako Nvidia navodi, ali opet još jednom ponavljam bolje je imati niže temperature.
Pa ako ti je EVGA Precision uključen podigni malo limit neće ništa biti grafi. Čudi me kako to da EVGA ima tako loše hlađenje. Oni uvijek prave dual fan sisteme.
Ako je u gamingu sve ok onda pusti,vjerojatno AIDA nešto kriva detektira. Odvrti grafu u FurMarku pa vidi kako stvari stoje.
Grafa je u recenzijama išla do max 71C, meni je vjerovatno problem što imam malo starije Chieftec kućište (u svoje vrijeme je bilo dosta dobro - 2x92mm bočna i 1x120mm stražnji vent). U Unigine valleyu mi ide do max 72C, u igrama malo više. Zato sam ja razmišljao da dignem svega 10% vrtnju venta ali još ću to vidjeti. Kad testiram u Furmarku javim.
Evo napravio Furmark test:
U brzom gpu benchmarks 1080 temperatura ide do 83C
Gpu stress 1080, 8x MSAA - 30mn, temperatura ide do 71C
Sve prošlo u redu, bez ikakvih problema i artefakta. Da samo dignem temp limit na 85C i to je to, ventilatore ne dirati? Nije mi jasno zašto grafa po defaultu ima tako niske okretaje ventova, kad Nvidia misli da bi se trebali vrtjeti na 100%?
Sve prošlo u redu, bez ikakvih problema i artefakta. Da samo dignem temp limit na 85C i to je to, ventilatore ne dirati? Nije mi jasno zašto grafa po defaultu ima tako niske okretaje ventova, kad Nvidia misli da bi se trebali vrtjeti na 100%?
nebrini se niš evo ti link nvidia tvrdi da ta grafa može podnjet 98 stupnjeva, moj msi gtx660 su krepali ventovi, tj kad ih stavim na 87% u afterburneru onda se vrte, a nekad i zaboravim i tem se popne i do 89 stupnjeva i nastavim igrat, meni je čim tiše tim bolje.
sam uživaj u tihoj grafi, budu sretan da nemaš turbinu pored sebe ko kaj ja nekad kad ne zaboravim upalit, onda buš cijenil tišinu, moj prijedlog ti je zaboravi na to, valjda stručnjaci koji su slagali tu grafu i taj hladnjak znaju bolje od nas svih tu, normalna stvar da če se zagrijat kad igraš i nek se grije, nemre bit na cca 30 stupnjeva cijelo vrijeme.
koliko sam citao vecina ih je imala problem s prevelikom i presusenom kolicinom termalne paste na cijeloj seriji 960...osobno bi prvo to provjerio kao i oni, i stavio neku dobru pastu!lp
koliko sam citao vecina ih je imala problem s prevelikom i presusenom kolicinom termalne paste na cijeloj seriji 960...osobno bi prvo to provjerio kao i oni, i stavio neku dobru pastu!lp
Da li se onda gubi garancija? Osobno mislim da je to do slabog protoka zraka u kućištu, to bi mijenjao eventualno ako bi temperatura išla preko 80C.
Da li se onda gubi garancija? Osobno mislim da je to do slabog protoka zraka u kućištu, to bi mijenjao eventualno ako bi temperatura išla preko 80C.
Probaj postaviti ventilatore na grafi agresivnije i prati temperature, kućište bi mogao promjeniti to bi vrlo vjerojatno pomoglo u snižavanju temperatura ne samo grafe.
Probaj postaviti ventilatore na grafi agresivnije i prati temperature, kućište bi mogao promjeniti to bi vrlo vjerojatno pomoglo u snižavanju temperatura ne samo grafe.
prvo pitanje zbog čega da postavi ventove agresivnije? (samo da tu dodam stručnjaci koje rade te čipove su deklarirali 98 stupnjeva max, tako da i 80 stupnjeva ne pretstavlja nikaj toj grafi, jedino kaj buš dobil veču buku i par stupnjeva nižu temp. a to samoj grafi niš ne znači u radu, naravno ako sve stabilno radi)
odgovor dal se gubi gara, da gubi se, ako ima naljepnice na šarafima koje možraš skinut da bi skinuo cooler, ako nema pazi da neostaviš trag šarafcigera na šarafu, ako nikad to nisi radio ili ako nisi siguran nemoj bolje to radit, možeš si napravit više šteta neg koristi,.
ovo sve gore ima smisla ako ju želiš i znaš kako se to radi klokat i flešat bios i oznojit ju do temenja, a opet ako neznaš kako se to radi, nemoj se upuštat u tak nekaj, pogotovo ne modificiranje biosa, a ako želiš to naučit, proučavaj titorijale po neti, nemoj ga pročitat jedanput, nego 10 puta dok svaki detalj ne zampatiš.
ako te zanima koji je forum najbolji za to pošalji pp i poslal ti bum lik i dal ti bum neke smjernice.
Hvala svima na odgovorima. Pošto temperatura nije u nikakvoj crvenoj zoni neću mijenjati pastu ni dizati vrtnju ventova, u bližoj budućnosti sam ionako mislio uzeti novo kućište.
Hvala svima na odgovorima. Pošto temperatura nije u nikakvoj crvenoj zoni neću mijenjati pastu ni dizati vrtnju ventova, u bližoj budućnosti sam ionako mislio uzeti novo kućište.
to ti je najpametnije kaj si mogo napravit, ak se ne ruši nakon 15 sati gaminga bez podizanja vrtnje venta nebu ni nakon 50 sati
For Assassin’s Creed: Syndicate and Overwatch: Beta
http://www.guru3d.com/files-details/geforce-359-00-whql-driver-download.html
Interesantno, neka stara verzija Geforce Experienca.
Nema screen overlaya, nego samo onaj ShadowPlay prozor.
To to je instaliralo normalnu verziju experienca a maklo betu. Zato san ja sačeka da dođe update na experience da nemoran skidat betu opet.
To to je instaliralo normalnu verziju experienca a maklo betu. Zato san ja sačeka da dođe update na experience da nemoran skidat betu opet.
Sve one verzije do sad su bile Beta?? Pa bilo ih je dosta!
Ajd, OK, bar se vidi da nešto rade tamo :)
EDIT: Sa DDU sam maknuo stare drivere, valjda pri normalnom installu ostavi noviji Experience.
ovi novi drajveri ok boost na mojoj mašini, sasvim zadovolan kod defoltnih rezultata, dok kod oc-a je razlika, al nije tolka kolko je na defoltnim klokovima, prvi je od danas a drugi od prije par dana, na prethodnim drajverima, zadovoljavajuč posao su napravili i update mi stigo kroz expiriance, slika dole usporedbe radi.
Instalirao sam 359.00.
Kod višesatnog igranja nije došlo do nikakvih rušenja :)
Kod Experience nisam primjetio nikakve nedostatke.
Zašto ShadowPlay ometa pokretanje nekih igara a neke opet koje i snimi tj.napravi video tijekom playinga snimak non stop titra kada ga poslije gledaš ?
Zašto ShadowPlay ometa pokretanje nekih igara a neke opet koje i snimi tj.napravi video tijekom playinga snimak non stop titra kada ga poslije gledaš ?
Nisam se susreo s problemima kod pokretanja igara, ali sam otkrio da probleme kod gledanja videa najčešće radi sam player, a nije problem u samoj snimci ili shadowplayu. Ali ako probaš više playera i imaš isti problem, onda ti nešto ne štima sa shadowplayem. Prodaj maknuti drivere s DDU i ponovo sve instalirati. Napomena: ostati ćeš bez svih postavki i podešenja u driverima i shadowplayu.
si možda stavil kvačicu da preuzme shadow betu?
jer akjesi, meni je bacalo neke erore u event vieweru, a na zo sam alergičan, sam mi snimka bila ok, isto tak i na ovom kojeg sad imam,jedva čekam da itađe iz bete, bilbu skroz ok stvar