NVIDIA Lovelace 40xx izdvojena tema

poruka: 3.485
|
čitano: 868.502
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
neaktivan
NVIDIA Lovelace 40xx

Ray Tracing puno uzima, a malo daje, barem u 98% igara, tako da podržavam svaki napredak u tom polju, a ovo čak i povećava performanse pored izgleda.

https://www.tomshardware.com/news/nvidia-affirms-native-resolutio-gaming-thing-of-past-dlss-here-to-stay  Znači minimalna ulaganja u sirovu snagu, i neka A.I sve odrađuje :), isto tako i  TSMC koristi nvidijin A.I za proizvodnju čipova, a sve to znači veći profit, bolji yield itd za proizvođače hardvera, hoćemo li i mi dobivati jeftiniji proizvod u budućnosti? 

0 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Kad isključiš Ray Tracing onda ne uzima ništa, igre izgledaju odlično bez tog sranja i kaj je najbolje rade fluidno i bez bilo kakvih trzuckanja. Igraš se, uživaš a pare ostale u džepu :D

Moj PC  
3 0 hvala 0
20 mjeseci
protjeran
NVIDIA Lovelace 40xx

No dobro, vec smo u prijašnjim diskusijama ustanovili da ti razlike ne uocavas skoro nigdje ni na nicem pa necemo sada opet ispocetka... a ako ti trzucka to je zato jer nemas hardver i feature koje potražuje ova igra i RT postavke. Meni nis ne trokira, cak štoviše imam nekih 100 fps na 4k koliko sam isprobao...

Meni RT daje ogromnu razliku na nekim dijelovima, i dubinu slike, neusporedivo sa native prikazom a pogotvo sa novim DLSS u priči koji još više popravlja sliku i RT elemente.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.9.2023 18:25 (Jacked).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Pa da ti trokira na grafi za 2000 eura bila bi to totalna tragedija. 

Kaj se trejsanja tiče ja ne stojim iznad love vode i divim se. Dok se vozim ne kužim, dok trćim ne kužim, dok se fajtam ne kužim. U biti dok se igram ne gledam odraze i sjene. Ono kaj je meni bitno da imam 60 fpsa i više i da izgleda pristojno, jer opet razliku u detaljima između max i midium ja ne kužim dok se igram

Jebiga, ali tak je. A igram sve živo i mrtvo. Odigrao sve živo i mrtvo.  

Moj PC  
3 0 hvala 0
20 mjeseci
protjeran
NVIDIA Lovelace 40xx

Ti si rođen za konzolu 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Rođen sam za igranje a ne gledanje refleksija, ne vidim ponatu u tome ali svakome njegovo. 

Evo Starfield, nema RT-a i guštam ko pajcek u blatu.

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
Re: NVIDIA Lovelace 40xx
dery kaže...
hahhaajaads kaže...

Dobro je dok igraju, vecina kupi takve komponente i onda uopce nis nit ne igraju... Meanwhile, ja sam super duper jos uvijek zadovoljan sa svojom 1660ti koja je kupljena prije jedno 4god, jedino mi u BF2042 "steka" pa nejde do 144 fpsa nego je vecinom 120-130 :(

Tako sam i ja bio zadovoljan dok nisam ubo novi gpu. Ti misliš da je ta slika koju dobiješ takva i da je to to. Varaš se dragi puuuno.

Meni novi GPU jedino bu tolko poboljso fps da cu morat uzet 240hz ili jos bolje, 360hz monitor, nist vise S tim da ak uzmem bilo sta jace od tipa RTX 3060Ti ili jos bolje, 6750XT, necu morat gpu mjenjat narednih 5 godina

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.9.2023 19:53 (hahhaajaads).
20 mjeseci
protjeran
forumaš kaže...

Rođen sam za igranje a ne gledanje refleksija, ne vidim ponatu u tome ali svakome njegovo. 

Pa to kaj ti nebi skuzio i da igras na crno bijeloj slici je tvoj problem.
Ne kuzis astronomsku razliku koju smo vec dokazivali između DLSS i FSR, ne kuzis da ti fali pola galaksije u Starfieldu tebi je to minorna stvar, ne kuzis razliku u 60 i 120 fps, o cemu pricati sa tobom onda o ray tracingu?
Ja apsolutno kuzim i vidim razliku i dok igram i dok stojim, jednostavno je nemoguce ne zamjetit sa zdravim ocima. Doslovno kuzim razliku na desktopu jel 60 ili 120hz pošto mi 60 djeluje laggy kada mišem idem po ekranu, a gdje da nebi ovakve slikovite razlike uocio koje izmjene sliku od temelja.

Ne dijeli se publika bez razloga na casual i advanced user-e 

A garantiram koju god igru igrali osim onih na poteze gdje netreba skill da bi te ispeglao 50-0 u bilo koje vrijeme u danu, svaki dan u tjednu 

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.9.2023 20:51 (Jacked).
11 godina
Jacked kaže...
forumaš kaže...

Pa to kaj ti nebi skuzio i da igras na crno bijeloj slici je tvoj problem.
Ne kuzis astronomsku razliku koju smo vec dokazivali između DLSS i FSR, ne kuzis da ti fali pola galaksije u Starfieldu tebi je to minorna stvar, ne kuzis razliku u 60 i 120 fps, o cemu pricati sa tobom onda o ray tracingu?
Ja apsolutno kuzim i vidim razliku i dok igram i dok stojim, jednostavno je nemoguce ne zamjetit sa zdravim ocima. Doslovno kuzim razliku na desktopu jel 60 ili 120hz pošto mi 60 djeluje laggy kada mišem idem po ekranu, a gdje da nebi ovakve slikovite razlike uocio koje izmjene sliku od temelja.

A garantiram koju god igru igrali osim onih na poteze gdje netreba skill da bi te ispeglao 50-0 u bilo koje vrijeme u danu, svaki dan u tjednu 

Meni je najbolje kad netko veli da uziva u igri a ima manje od 100 sati u 3god u toj istoj igri.. pa tih 100sati ak uzivat skupis u tjedan i pol-dva

20 mjeseci
protjeran
NVIDIA Lovelace 40xx

Vecina SP igara ne traje ni 50 sati, plus sta ih moze prelaziti i dijete od 5 godina jer stavi težinu na low ili medium i nema brige oko skilla ni reflexa jer ionako igra protiv kržljalog AI-a.

Zato danas od SP igara jos jedino poštujem u punom smislu te riječi dark souls franšizu i ine igre, jer tamo ili imas skill i znas igrati ili kao vecina igraca probas krepaš u 10min 30 puta i odes igrat Starfield ili slične SP igrice.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.9.2023 21:10 (Jacked).
Moj PC  
0 2 hvala 0
2 godine
neaktivan
Jacked kaže...

91 si godište kažeš? Mislio sam da si davno prerastao tu fazu, i nebi ti škodilo manje vremena provoditi na računalu, a više se posvetiti socijalizaciji, ako ništa admini bi imali puno manje posla, a ti manje ulazio u konflikte, ovako... i btw koliko vremena provedeš u gamingu na toj mrcini? Ja priznajem da se u zadnje vrijeme vrlo malo igram, jedina igra kojoj sam se ozbiljnije posvetio je Football Manager, postalo mi je zabavnije gledati podcaste na youtubu. Svaki put kad izlazi neki "hit" pomislim možda je to ta igra koja će mi vratiti žar za igranje, no zasad bez uspjeha, mislim da će GTA VI biti ta prava.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.9.2023 21:14 (Trilogija).
15 godina
DarthMarkus kaže...
Neću doć u birtiju i stavit 4090 i sag holder na stol ko cigare i upaljač lol

15 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Kak je moj problem kad igram sve živo i mrtvo i nije me briga za RT. Bio bi problem kad bi me to diralo i kad bi plaćao 2000 eura za gledanje refleksija u lokvi vode 

Moj PC  
3 0 hvala 1
20 mjeseci
protjeran
Trilogija kaže...

91 si godište kažeš? Mislio sam da si davno prerastao tu fazu, i nebi ti škodilo manje vremena provoditi na računalu, a više se posvetiti socijalizaciji, ako ništa admini bi imali puno manje posla, a ti manje ulazio u konflikte, ovako... i btw koliko vremena provedeš u gamingu na toj mrcini? Ja priznajem da se u zadnje vrijeme vrlo malo igram, jedina igra kojoj sam se ozbiljnije posvetio je Football Manager, postalo mi je zabavnije gledati podcaste na youtubu. Svaki put kad izlazi neki "hit" pomislim možda je to ta igra koja će mi vratiti žar za igranje, no zasad bez uspjeha, mislim da će GTA VI biti ta prava.

Zasto bi prerastao pa ovdje smo svi bas zbog tih stvari. Opet trolaš i zagađujes raspravu, svaki drugi komentar ti je posvecen meni i pokusaju diskreditacije, da se nisi zaljubio? 

15 godina
Jacked kaže...

Vecina SP igara ne traje ni 50 sati, plus sta ih moze prelaziti i dijete od 5 godina jer stavi težinu na low ili medium i nema brige oko skilla ni reflexa jer ionako igra protiv kržljalog AI-a.

Zato danas od SP igara jos jedino poštujem u punom smislu te riječi dark souls franšizu i ine igre, jer tamo ili imas skill i znas igrati ili kao vecina igraca probas krepaš u 10min 30 puta i odes igrat Starfield ili slične SP igrice.

U darks souls nema RT-a. Pa kaj ti pališ to RT govno u mrežnim pucačinama? Kaj uopće igraš od RT?

20 mjeseci
protjeran
NVIDIA Lovelace 40xx

Dark Souls su sve stariji naslovi, imas u Elden Ringu ali je loša implementacija, generalno nije RT u svakoj igri na istom nivou ali tamo gdje je ubacen kako treba a ne onako reda radi je odličan, kao u Cyberpunku.  Igram ja sve kako me ulovi, jedino me vožnje i tučnjave od žanrova ne zanimaju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Eto ti igra godine Baldurs Gate 3 i nema RT-a niti je ikoga briga za isti. U Eleden je ubačen nakon što su ga svi odigrali i utjecaj na grafiku je mizeran. Cyberpunk izgleda odlično i bez RT-a a uz path tracing neigriv je bez frejm generatora.

Cyberpunk je brza igra, stalno nešto radiš i gledanje refleksija mi je zadnja rupa na svirali. Bitno da je fludno.

20 mjeseci
protjeran
NVIDIA Lovelace 40xx

Pa kazem ti, nije svaka igra sa RT dobar primjer RT implementacije, naravno nije RT ni sveta krava da bez njega nwmoze igra biti lijepa ali naravno da tamo gdje ga se ubaci kako spada da je bomba. Recimo Requiem i Atomic Heart su odličan primjer kako se radi grafika a bez RT, doduše RT je naknadno dodan u Requiem ali teza stoji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
neaktivan
Jacked kaže...

Pa kazem ti, nije svaka igra sa RT dobar primjer RT implementacije, naravno nije RT ni sveta krava da bez njega nwmoze igra biti lijepa ali naravno da tamo gdje ga se ubaci kako spada da je bomba. Recimo Requiem i Atomic Heart su odličan primjer kako se radi grafika a bez RT, doduše RT je naknadno dodan u Requiem ali teza stoji.

Koliko vremena provedes u gamingu, i koliko ti je bitan RT u brzim multiplayer naslovima?

15 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Ne znam nikaoga da koristi RT u mutiju, ali sve je moguće. RT je ak imaš pošteni OLED pa razgledavaš naokolo s vremena na vrijeme...dok ti dosadi čista igra.

Moj PC  
0 0 hvala 0
20 mjeseci
protjeran
NVIDIA Lovelace 40xx

Kako kad me koja etapa ulovi, nekad igram po 5+ sati, nekad po 2 sata a nekad imam mjesec dva da uopce ne igram jer se zasitim. MP ne igram zbog grafike nego natjecateljskog duha a nit je vecini tih igara ugrađen RT a i u rijetkima gdje je nije nesto narocito.

SP igre igram u full postavkama jer mi je tamo difficulty ionako nikakav i protrčim kroz gameplay ali mi je fokus na grafiku i priču.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.9.2023 22:17 (Jacked).
Moj PC  
0 1 hvala 0
2 godine
neaktivan
forumaš kaže...

Ne znam nikaoga da koristi RT u mutiju, ali sve je moguće. RT je ak imaš pošteni OLED pa razgledavaš naokolo s vremena na vrijeme...dok ti dosadi čista igra.

Ja ako mogu imati 144+ fpsa sa RT-om u multiju ukljucit cu ga, CoD mw1 sam igrao sa RT-om, no moram priznat da nisam primjetio razliku, sto zbog vjerojatno light implementacije, sto zbog brzog ritma gdje se jedino mozes fokusirat na protivnika, no eto volim taj osjecaj kad mi je sve ukljuceno.

20 mjeseci
protjeran
Trilogija kaže...
no eto volim taj osjecaj kad mi je sve ukljuceno.

Mozemo se i složit oko necega 

13 godina
Secunded, rofl
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
0 0 hvala 0
20 mjeseci
protjeran
NVIDIA Lovelace 40xx

Mamutski posao su odradili zeleni sa ovim DLSS 3.5, drastična razlika u oštrini, detaljima, sjenama, popravili su i stabilnost pa flickeringa i ghostinga skoro da i nema, svaka čast 

Evo jedna profi usporedba kanala koji ima specijalizaciju bas za takve usporedbe:

Nvidia DLSS 3 vs DLSS 3.5 | Ray Reconstruction Comparison & Framerate Test

KitGuru također impresioniran

Kakva imerzija i atmosfera uz RayTracing gameplay, turbo upgrade od native preseta, samo za one sa zdravim pogledom 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Meni to izgleda kao je da grad napravljen na klizalištu 

Moj PC  
1 0 hvala 0
20 mjeseci
protjeran
NVIDIA Lovelace 40xx

Slabo si se naputovao nešto, a tebe par slika velegradova u kišnim danima 

New York uživo klik
London klik
Tokyo klik

Može malo New Yorka uživo premotaj na 19:30min... vidim da su u CD Project Red savršeno prenjeli relanost u igru 

Ne razumiješ ti te stvari, star si hehe

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.9.2023 9:35 (Jacked).
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

To je pogled kamere a ne ljudskih očiju kako vide kišni grad, i to je ono što igre pokušavaju simulirati, pogled kamere od RT-a, blura, film graina DOF-a i sl. sranja koje ja sve pogasim.

U stavrnosti vidiš refleksije ali kamera to prenaglasi i izgleda umjetno, što i je. A ovakav RT je čisti grafički turbo folk. Ne slušam turbo folk muziku, ali tko voli nek reže vene :D

Ustralom sve sam to vidio na svojoj RTX 3060 Ti, i bilo je OK neko vrijeme...ali vremenom mi oči ozdravile :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.9.2023 9:41 (forumaš).
Moj PC  
0 0 hvala 0
20 mjeseci
protjeran
NVIDIA Lovelace 40xx

Koliko ja znam, video izgleda kao pogled očima, pogotov na ovim profi kamerama. Slike se mogu uređivat još ali video je danas kao i pogled.

Glavni problem zakaj se ti sčuđavaš je to kaj na balkanu ni nemaš takvo okruženje sa miljon rasvjeta i golemih nebodera kao u New York-u, Tokyiu itd.. pa samim time i refleksije izgledaju puno slabije

A CP je igra futurističkog dizajna gdje to sve još dodatno dolazi do izražaja, ovdje su developeri izvrsno odradili posao kao i u Witcheru sa imerzijom

Evo jedan video po danu, sve na mjestu

Ne razumiješ ti te svari 

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.9.2023 9:56 (Jacked).
Moj PC  
0 2 hvala 0
9 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Daj mi reci, koliko ta RTX 4090 ide u ovoj igri duginih boja u 4k bez filtera, znači upališ igru i igraš? Mene to zanima, ovo drugo je nebitno? 

Taraba WoW
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice