Nvidia jos uvijek najjaca?!

poruka: 30
|
čitano: 3.616
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

evo gledo malo bechove pa mi doslo da vidim 2 najjace kartice, u svom najjacem izdanju, tj sli ili cf.

evo, gledano samo po peformansama, nvidia jos vodi (ne gledano na cjenu i ostalo), a i po tehnologiji, jer ati nema 3-cf?

http://www.gamespot.com/pages/forums/show_msgs.php?topic_id=26568155

e pa sada.. kako tamo pise.. (c/p <3 :) HD4870x2 kills the GTX280, but what happens when we move to sli or crossfire

aj kometari sada :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Nvidia jos uvijek najjaca?!

Ja ipak imam ATI i u sljedećem kvartalu, početkom godine, kada cijena HD4870 padne prelazim na: ubosti još jednu u Crossfire. Pa nek' se svijet čudi. Meni je ova isto dobra kao i dosada HD4870 512Mb, ali imao sam i prije Radeon x1950Pro koja je u "svoje vrijeme" "vrtila" sve igre. Prešao sam na ATI iz razloga odnosa performansi-cijena...

Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775, 8Mb, DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8000 (1000MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit, VGA Ati Radeon HD 4870, 1024Mb GDDR5 256bit, Dual DVI, PCI-E, HDTV
17 godina
neaktivan

pa da.. ja sam iz 8800gts 320 mb proso na 4870 (512).. ati vrti sve na high+1680×1050 (al bez sjena, nema sanse na sa time igram) ko ova sve na low + 1024×768

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Apsolutna glupost jer je 4870x2 >> GTX280 pa su i 2x4870x2 opet >> 2xGTX280.

Edit: nVidia je jača samo s 3 kartice, ali ATi može staviti 4x4850:) One bi mogle biti čak kao 3xGTX280. O cjenovnoj suludosti 3xGTX280 da ni ne govorim.

Liniću i Šukeru je nakon n-te svađe odbrosio: "Ko pit bulovi ste!" Na to mu je Šuker, prisno uzvratio: "Najveći pitbul si ti!", na što je Bago ne trepnuvši ispalio: "Ne, pokraj vas sam pudlica!"
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.9.2008 19:42 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Mene smeta što u BUGu zakidaju nVidiu.

Konkretno bili su usporedni testovi CrossFire, 4870x2 i GTX 280. Ajmo gledati logički. Nemože se uspoređivati jedan čip sa dva čipa. Po toj logici su trebali staviti i testiranje SLI GTX 280. Gdje bi onda bio ATI ?

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Necemo gledat ni koliko ima GPU ni rang neko ce mo gledat cijene, a drugo je sto Ati nudi graficku sa 2Gpu kojoj je cijena ista kao Nvidinioj sa 1 Gpu

AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da, točno tako, nevažno kolko ima gpua, glavne su cjena i performanse, ali kaj se palite, pa jel nevidite da ati i nvidia igraju ping-pong, a mi smo male bijele loptice, ostalo zaključite sami.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Samo je važanomjer performansi i cjene. To što je HD4870x2 sporija u nekim testovima i od HD4870 to je do drivera, usputa ati ima Quad CF

Pa normalno je da Nvidia je bolja u igricama koje ona pomaže financirat.

U BUGU ne zakidaju Nvidiu. U novom su usporedili kartice u tri cjenovna ranga (do 1000, od 1000 do 2000, i od 2000 kn) ali samo u 3D Marku, što je po meni najveća glupost testirat kartice samo u tom programu a ne i u igrama. S tim testovim su napravili sranje s ne testove.

17 godina
neaktivan

S tim programom jedino i jest realno testirati kartice jer su igre uglavnom problemaične za testove iz ovog ili onog razloga. 3DMark je uvijek optimiziran najbolje što može baš za benchmark.

Liniću i Šukeru je nakon n-te svađe odbrosio: "Ko pit bulovi ste!" Na to mu je Šuker, prisno uzvratio: "Najveći pitbul si ti!", na što je Bago ne trepnuvši ispalio: "Ne, pokraj vas sam pudlica!"
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ma sve stoji sto se testova tice, imas usporedbe na 3DMark i na nekim igricama (doso novi Bug pa bas citam), no sto mi je smijesno u njemu, jest da je to broj za Listopad, no gledam cijene po netu pa me zanim gdje se to moze nabaviti:

Gigabyte GTX 260 za manje od 2k kuna (na testu u kategoriji 1k-2k kuna)

Sapphire Radeon HD 4850 za manje od 1k kuna (na testu u kategoriji do 1k kuna)

-> tako su ih naime poredali po skupinama na tom testu.... ili oni znaju nesto sto mi (ja) neznamo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

A da sam bio pametan umjesto brzoplet i okrenuo list vidio bih: Gigabyte GTX 260 1969kn Vemil,  Sapphire Radeon HD 4850 999kn Microline

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

A da sam bio pametan umjesto brzoplet i okrenuo list vidio bih: Gigabyte GTX 260 1969kn Vemil,  Sapphire Radeon HD 4850 999kn Microline

Pa to je super. moćni radeon za 999kn
16 godina

Aha - bas me zanima kako ce se dalje cijene kretat.... GTX 280 je moguce nabaviti za vec 2999 kn, sto je dosad bilo nezamislivo...

Uostalom po novi Bug na kioske ko nema predplatu pa vidite i sami

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Hladnija je sigurno. Ali mi smeta da nema zvućni čip integriran na karticu.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ni ona nema integriran zvuk nego ga samo preusmjerava na HDMI

AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.9.2008 16:27 (ManchesterUTD).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

aj vid'te ovo.. veli necemo imat novog proizvoda 9mj.. sta seru..

http://www.nvidia.co.uk/page/product_geforce_9400gt.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pa nije nova jezgra i to

P35-DS4 // Q6600 @ 3.5Ghz // Corsair DDR2-1066 // 8800GTX
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

S tim programom jedino i jest realno testirati kartice jer su igre uglavnom problemaične za testove iz ovog ili onog razloga. 3DMark je uvijek optimiziran najbolje što može baš za benchmark.

haaaa... zakon!!! barem sam se danas posteno nasmijao :) ... ali vecu glupost odavno nisam cuo :D

zapravo si ti rekao: nije bitno koliko FPS-a koja graficka ima u, recimo CoD4, jer ta igra je iz ovog ili onog razloga problematicna, pa ako graficka ima 100000 3DShitova u 3DShit programu, to automatski znaci da je bolja i u CoD4... lmao :D
17 godina
neaktivan
Shen kaže...
naxeem kaže...

haaaa... zakon!!! barem sam se danas posteno nasmijao :) ... ali vecu glupost odavno nisam cuo :D

zapravo si ti rekao: nije bitno koliko FPS-a koja graficka ima u, recimo CoD4, jer ta igra je iz ovog ili onog razloga problematicna, pa ako graficka ima 100000 3DShitova u 3DShit programu, to automatski znaci da je bolja i u CoD4... lmao :D
 Slažem se. Mislim da ljudi koji kupe neku grafičku neće gledati 3D MARK nego će htjeti igrati igre. Znam da su igre problematične ali šta to kupcu vrijedi ako mu je grafička bolja na 3D MARKU ako su konkurentne bolje u igrama. Dobro sad samo karikiram i ne govorim o konkretnim primjerima. 
E8400 3gHz // Gigabyte 9800 gtx // Corsair 1066 mHz 4 GB // WD 640GB // CORSAIR HX520W // Gigabyte EP35-DS3R // CM Cosmos // Genius Ergo 525 Laser Gaming Mouse Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
protjeran
naxeem kaže...

Neznam kako bi 3dčMark trebao biti objektivan. NVIDIA i ATi imaju potpuno drugačiju internu arhitekturu. Sada je na programerima stvar kako će optimizirati igru i da li će ta optimiziranost iči na korist ili štetu gForce ili Radeon čipa.
17 godina
neaktivan
Shen kaže...
naxeem kaže...

Probaj čitati svoje postove, pa ćeš vidjeti kakve se tek gluposti daju pročitati. Ja sam čitajući te ostao fasciniran...
the_tux kaže...
naxeem kaže...

Neznam kako bi 3dčMark trebao biti objektivan. NVIDIA i ATi imaju potpuno drugačiju internu arhitekturu. Sada je na programerima stvar kako će optimizirati igru i da li će ta optimiziranost iči na korist ili štetu gForce ili Radeon čipa.
Pa trebao bi biti objektivan jer se pazi da radi što je najbolje moguće i unutar granica kompatibilnosti sa svim dostupnim hardverom. U tom slučaju je test sintetički (zato se tako i naziva) i pruža realan uvid u situaciju na konkretnim poljima kao što je brzina obrade shadera, fillrate, itd. a kombinirani testovi pokušavaju se približiti stvarnim situacijama u igrama zadržavajući istovremeno kompatibilnost sa standardima.

Igre se pišu sasvim drugačije. Koriste se trikovi, različit kod za različite proizvođače, različite optimizacije, hackovi, krati se put, štedi se, itd. Samo to već dosta narušava kompatibilnost, a kada dodaš često loše drivere samih kartica pa razne programe pomoći poput nVidijinog "The Way It's Meant To Be Played", dobiješ jedan ogroman kupus.

Postojali su pokušaju optimizacije za 3D Marko i lažiranja, ali su brzo otkriveni, sudionici upozoreni, a 3D Mark pokrpan na način da se ne može varati na taj način. Zato su sintetički testovi najbolji za objektivne procjene.
E sad, ako netko želi igrati Crysis koji radi puno bolje na nVidiji, onda će uzeti nVidiju makar bila sporija u svemu ostalom od konkurenta. Ako netko želi igrati Assasin's Creed onda će uzeti ATi i neće staviti patch jer su u patchu developeri čak izbacivali podršku za standardnu tehnologiju kako bi dali prednost nVidiji.

Ako netko igra više igara i kartice kupuje na duže vrijeme i za sve naslove, onda će uzeti karticu koja je objektivno bolja.
17 godina
neaktivan

3 gtx280 su trenutno najbrze graf na trzistu.

cak ni 4x4870 nisu brze kao 3gtx280.

znaci u sli-u nvidija i dalje caruje dok po jednopj grafi ati je brzi(steta kaj nemremo spojit 3 4870x2 ili 4 4870x2)

intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx+
17 godina
neaktivan
benko kaže...

3 gtx280 su trenutno najbrze graf na trzistu.

cak ni 4x4870 nisu brze kao 3gtx280.

znaci u sli-u nvidija i dalje caruje dok po jednopj grafi ati je brzi(steta kaj nemremo spojit 3 4870x2 ili 4 4870x2)

Pokaži mi kretena koji će platiti 1500 dolara za grafičke kartice ili 10,000 kuna u nas za to...
OK ako imaš para za bacanje naravno da hoćeš, ali 100% ubrzanja ne daje druga, nego tek treća kartica i to ako si sretan da igra podržava 2 a kamoli 3 kartice...
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.10.2008 12:20 (naxeem).
17 godina
neaktivan

Po jednom GPU nvidia je jaca jos od g80 ice i tu se nema sta pricati. Druga je stvar sto ATI gura dva cipa na jedan PCB i time efektivno dobija bolje performase po jednoj kartici od nvidie. Nvidia je trenutno se malo zeznula, pravila je jedan mochan cip, koji kasnije nije mogao da se kombinuje sa jos jednim na istom PCB ili pak 2 PCB spojena u jednu karticu. Svi znamo pricu sa 3870 vs g92 i svi znamo kako je prosao 3870x2 sa 9800 gx2, ista stvar bi se desila da je Nvidia u stanju da stavi dva g200 chipa u jednu karticu vs 4870 x2. ATI pravi izuzetno pravo dobar hardware ali ocigledno moraju ponesto jos nauciti sto se tice drivera, da bez dobrog drivera nema ni dobrog produkta u konacnici.

Za mene i dalje 4870 x2 predstavljaju dvije kartice i to je to.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
@naxeem- naravno da to skoro nitko nema te 3 gtx280, ali je nvidia i dalje na tronu sto se tice brzina u sli-u.
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx+
17 godina
protjeran
naxeem kaže...

the_tux kaže...
naxeem kaže...

Pa trebao bi biti objektivan jer se pazi da radi što je najbolje moguće i unutar granica kompatibilnosti sa svim dostupnim hardverom. U tom slučaju je test sintetički (zato se tako i naziva) i pruža realan uvid u situaciju na konkretnim poljima kao što je brzina obrade shadera, fillrate, itd. a kombinirani testovi pokušavaju se približiti stvarnim situacijama u igrama zadržavajući istovremeno kompatibilnost sa standardima.

Igre se pišu sasvim drugačije. Koriste se trikovi, različit kod za različite proizvođače, različite optimizacije, hackovi, krati se put, štedi se, itd. Samo to već dosta narušava kompatibilnost, a kada dodaš često loše drivere samih kartica pa razne programe pomoći poput nVidijinog "The Way It's Meant To Be Played", dobiješ jedan ogroman kupus.

Postojali su pokušaju optimizacije za 3D Marko i lažiranja, ali su brzo otkriveni, sudionici upozoreni, a 3D Mark pokrpan na način da se ne može varati na taj način. Zato su sintetički testovi najbolji za objektivne procjene.
E sad, ako netko želi igrati Crysis koji radi puno bolje na nVidiji, onda će uzeti nVidiju makar bila sporija u svemu ostalom od konkurenta. Ako netko želi igrati Assasin's Creed onda će uzeti ATi i neće staviti patch jer su u patchu developeri čak izbacivali podršku za standardnu tehnologiju kako bi dali prednost nVidiji.

Ako netko igra više igara i kartice kupuje na duže vrijeme i za sve naslove, onda će uzeti karticu koja je objektivno bolja.
U pravu ste Mislave. Ali ipak po svemu mi se čini nVIDIA arhitektura naprednijom. Bez obzira što me podsječa na PIV arhitekturu (hint: ALU jedinice)  po taktu stream jedinica. Nisam ventilator nVIDIA grafičkih jer sam se uvijek bolje i dugotrajnije naigrao na ATi rješenjima. A baš to što je test sintetički ne garantira uspješnost u realnim uvjetima. ATi igra na sirovu snagu. Napumpao je nakon R600 (unificirani shaderi 320) dodatnih 480 unificiranih shadera (gotovo je i sa ringbusom). Najbolje od svega je kako debil iz nvidije (vjerovatno glasnogovornik (don't shoot the messenger) nije rekao hoče li sljedeći geForce imati unificirane shadere (nakon 7 generacije), jer je ATi bio prvi (Xenos XBOX 360o). Ja nakon 1950pro želim kupiti novu DX10 karticu na duže vrijeme (ma koliko to zvućalo nerealno). Ne volim visoke temperature kartice (inače namjeravam staviti AS5 pastu na cooler) i 80 stupnjeva mi je nenormalno i ne želim da mi kartica zuji kao 60mm Delta ventilator na 8000 rpm. Kod naših sirotinjskih dućana nisam vidio nešto tipa GTX 260 core 216 (da, gamad se pokušava rješiti zaliha, ali ko vas faka idioti zaostali) a neda mi se raditi deinstall CCCP-a ili ghostanje particije (na kraju nemam ni izbora ako se u ludilu odlučim na gForce, Solomonske su to odluke preda mnom...).
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2008 3:18 (the_tux).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
benko kaže...
Pokaži mi kretena koji će platiti 1500 dolara za grafičke kartice ili 10,000 kuna u nas za to...
OK ako imaš para za bacanje naravno da hoćeš, ali 100% ubrzanja ne daje druga, nego tek treća kartica i to ako si sretan da igra podržava 2 a kamoli 3 kartice...
procitaj si prvi post.. tema je pokrenuta samo zbog peformansi a ne cijene.
17 godina
neaktivan

Ne znam baš to s arhitekturom jer je ATi-jeva arhitektura novija i bolje prati standarde.

17 godina
neaktivan

Jel neko ima nešto protiv atijevih drajvera? Viče

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

triple sli 280gtx je jaci od 2xhd4870x2, ali uzmite u obzir da je velicina cipa gt200 oko 567mm2, a velicina jednog cipa rv770 256mm2, sto znaci da je gtx280 vise nego duplo veci od jednog rv770. Ako sve to uzmemo u obzir onda je logicno usporedivat 2x hd4870 protiv jedne gtx280!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice