Nvidia Gtx 660 Club

poruka: 440
|
čitano: 94.662
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Nvidia Gtx 660 Club
mrakky kaže...
Glavas kaže...

Nema rizika - mici ga do kraja pa na manje po malo ako bude nestabilno.

čekajte kaj u sli varijanti tih grafičko 660 se to da podizat i spuštat, jer se sječam da je neki reko da se ništa ne dešava, da je to tvornički lokano, sad mi niš nije jasno.{#}

šta si nemiran pa te oc verzije u sli su jake kao gtx780-precjenjeni plastični otpad koji za godinu dana nečeš moći prodat ni za 1500kn,ne diraj ništa i uživaj ako sve radi u redu

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.8.2013 15:10 (dery).
11 godina
neaktivan
dery kaže...
mrakky kaže...
Glavas kaže...

Nema rizika - mici ga do kraja pa na manje po malo ako bude nestabilno.

čekajte kaj u sli varijanti tih grafičko 660 se to da podizat i spuštat, jer se sječam da je neki reko da se ništa ne dešava, da je to tvornički lokano, sad mi niš nije jasno.{#}

šta si nemiran pa te oc verzije u sli su jake kao gtx780-precjenjeni plastični otpad koji za godinu dana nečeš moći prodat ni za 1500kn,ne diraj ništa i uživaj ako sve radi u redu

Neki su spominjali da su jake kao gtx 770 no ja bi se slozio sa tobom cak mozda trunku i jace od gtx 780 -

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to obavit sam.
13 godina
protjeran
Nvidia Gtx 660 Club

2Xgtx660 su dosta slabije od 2x7850 sto ispada u rangu jedne gtx680/770/7970/oc7950..

http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/top-3d-mark-2013--bughr/179482.aspx

evo pogledajte si perfomanse u 3dmarku13 ovdje na bug-u su na 9.mjestu{#} pa si odmjerite kako stoje...

||| Intel Core™ i7 inside |||
Moj PC  
0 5 hvala 0
17 godina
Nvidia Gtx 660 Club

ma joj niste me razumjeli, mene sam zanima dal se išta mjenja napon kad pomičem taj slajder, znači dal core voltage ide gore ili je zaključano i neda se nikaka drugačije povečat mego samo flešom biosa?

a to kolko su jake za mene su dovoljne i ovak, al eto interesira me to jer kolko sam vidio na nekim videima ekipa koja otključa to u setingu od afterburnera ne pojavi se nikakav slajder, a meni da i da se pomicat, to je jedini razlog.

mrakky
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mrakky kaže...

ma joj niste me razumjeli, mene sam zanima dal se išta mjenja napon kad pomičem taj slajder, znači dal core voltage ide gore ili je zaključano i neda se nikaka drugačije povečat mego samo flešom biosa?

a to kolko su jake za mene su dovoljne i ovak, al eto interesira me to jer kolko sam vidio na nekim videima ekipa koja otključa to u setingu od afterburnera ne pojavi se nikakav slajder, a meni da i da se pomicat, to je jedini razlog.

niko nezna točan podatak, kolko sam shvatil tvornički je zaključano, al sam probal pomaknut na +3 i kad stisnem apply sam prebaci na +12, na koji način mogu provjerit dal se stvarno digo napon?

ajde pliz valjda neko zna nekaj konkretno o tome.

hvala!

mrakky
16 godina
Nvidia Gtx 660 Club

sa gpu-z  senzor vidi vddc pod 100% opterečenjem

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.8.2013 12:49 (dery).
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
dery kaže...

sa gpu-z  senzor vidi vddc pod 100% opterečenjem

šteta, zalokano je tvornički, jedino kaj mogu napravit je flešat bios, a to me strah da ih ne sje....a flešanje te kartice može imat svakakve rezultate, neki su super zadovoljni, a neki nisu. baš šteta kaj nisu to ostavili otključano :/

evo i link na forum pa ako nekog zanima i ak se usudi nek prouči i ako hoče neka napravi to, a ak napravi to neko nek napiše rezultat kakav je dobio.

http://www.overclock.net/t/1330897/official-gtx-660-non-ti-owners-club

mrakky
17 godina
Nvidia Gtx 660 Club

uspio flash :)

uglavnom nije nimalo teško, na onom sajtu je malo zakonplicirano, objasnič ču kak sam ja to napravuio i brijem da je to najjednostavnijem.
1. sejvat def, bios.
2. otič na V3DT online bios editor Difficulty: Easy link:

http://www.v3dt.com/nvidia/600/

tu je jedn padajuči izbornik na kojejm odaberete volražu, ja sam maximalno kaj je išlo.
2. ovo je c/p sa foruma:

http://www.techpowerup.com/downloads/2258/nvflash-5-142-for-windows/

Download that and extract it into a folder, in that folder also make sure you have your modded bios, for reference I will be calling it "X.rom" you can rename it to that to keep this more simple..

Shift+ Right click in the folder and click "open command window in here" then type the following commands in order.

Nvflash --protectoff

Nvflash -4 -5 -6 X.rom

That should be all it should go as planned and reboot and you should be modded.

zbilja jednostavno i minimalne su šanse da se nekaj sje...., ja sam jednu po jednu flešao i sad sve rad savršeno, nisam probao klokat, al kolko sam shvatio samim povečanjem tog napona se povečava i boots.
mislim da i ako akon nekog vremena počne nekaj kenjkat na isti način vratim def. bios.

preporuka svakome kome se da to radit, ja sam malo zaigrao i mogu reč da i fluidnije sve ide.

pozz!

preporuka postoji kepler bios editor, probajte podizzat malo po malo voltažu, meni se ruše igrice na tolkoj volzaži i griju se avbnormalno, mislim da bum malo proučaval pa bar da na 1,9 ili 2,0, sad sam vratil stare biose, sam kaj nemam vremena za niš, kvragu.

edit, pronašo sam dobro editoran bios core clock do +80 i mem do +300, dosta mi digne kartice i u igrama, ovaj kaj sam prek weba editiral mi je pregrijaval kartice i stalne se rušilo, ak kog zanima nek me om-a pa mu pošaljem taj bios, neznam dal ima kakve veze to ovaj je baš sa msi grafe, uglevnom nije dokraja dignuta voltaža neg je na 1.200 i boots limit je nekaj smanjen 1215

evo i rezultati od tog biosa :)

http://www.techpowerup.com/gpuz/u8459/

zakonica, radi i na zadnjoj beti, al nemam vremena duže vrijeme igrat da to i potvrdim, al svakako budem na finalnoj :)

drugi bios sa nešto nižim mV naponom drugi bios sa nešto nižim mV naponom
mrakky
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.8.2013 19:41 (mrakky).
Moj PC  
4 0 hvala 4
14 godina
neaktivan
Nvidia Gtx 660 Club

daklem, dragi moji bugovci, zanima me imam Gainward 660Ti non phantom grafičku.

referentna je, imam još godinu dana garancije, ali bi joj zamjenio cooler.

pa me zanima, jel Arctic Accelero Xtreme Plus II hladnjak paše na nju?

ili još bolje, dali paše Arctic AcceleroXtreme GTX Pro ventilator pošto je nešto jeftiniji?

također me zanima, dali netko od vas iskusnih ima nju u kućištu pod rednim nazivom LC POWER PRO-921B WARMACHINE X, MIDI, CRNO CRVENI LED? ako nema, dali netko od vas zna u slučaju da zamjenim ovaj referentni hladnjak, s jednim od ova dva ovisno koji mi paše može stati u to moje kućište?

hvala svima unaprijed, koji si dadu trudu odgovorit mi na ova vrlo nezgooznda ali i vrlo zanimljiva pitanja. {#}

0 0 hvala 0
14 godina

Xtreme Plus II i GTX PRO nema na listi podrzanih za GTX600 modele , no mislim da ako si pasu rupe na grafi i hladnjaku , nebi trebalo biti problema !

OVO su ti Arcticovi hladnjaci koji idu na GTX660 Ti !

Ovi hladnjaci s 3 venta , kad su montirani na grafu dugacki su oko 32cm !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan
Nvidia Gtx 660 Club

660 Ti ima onaj kratki PCB, jel tako? Zar se neće to previše savijati ako staviš veliki hladnjak sa 3 venta? I mislim da bi treći vent puhao 80% "u prazno".

Toni
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.10.2013 23:51 (rapture686).
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
Nvidia Gtx 660 Club

Tu bi Twin Turbo II bio taman !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Nvidia Gtx 660 Club

da ovaj s tri venta ima u stinksu, ali dođe 450 kuna, znaš da oni moraju malo zasladit brkove. {#}

ovaj s dva je malo jeftiniji 400, ne znam jel ima igdje u rijeci osim u stinksu za kupit ovaj turbo 2 ili ovaj extreme 3, jel zna tko? {#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
rapture686 kaže...

660 Ti ima onaj kratki PCB, jel tako? Zar se neće to previše savijati ako staviš veliki hladnjak sa 3 venta? I mislim da bi treći vent puhao 80% "u prazno".

http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=891

evo na nju mislim stavit, ali vjerojatno ću se strpit još godinu dana toliko imam garanciju.

14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Tu bi Twin Turbo II bio taman !

dakle, preporučaš mi da rađe uzmem tog turba s dva venta? ajde, hvala na savijetu, pošto i nisam baš informiran najbolje po ovom pitanju zato vas i pitam šta bi bilo najbolje za kupit. u 9 mjesecu dogodine mi ističe garancija, pa ću tada i kupit. možda i cijena do tada padne ovih ventilatora, nadam se da hoće. {#}

14 godina
Nvidia Gtx 660 Club

Skupo !  Prije je bilo u Linksu tih hladnjaka za nekih 300-tinjak kn ( Twin Turbo II ) ! Sad dolazi zima i temp. nece biti toliko velike , pa i nema potrebe za novim hladnjakom ! Mozda dođe opet u Links , pa si piknes ak bude prihvatljiva cijena !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Skupo !  Prije je bilo u Linksu tih hladnjaka za nekih 300-tinjak kn ( Twin Turbo II ) ! Sad dolazi zima i temp. nece biti toliko velike , pa i nema potrebe za novim hladnjakom ! Mozda dođe opet u Links , pa si piknes ak bude prihvatljiva cijena !

ma da, skupo ko vrag, jebote da si dodam još milju kuna i prodam ovu mogu novu grafičku kupit, pa koji im je klinac? {#}

no dobro, zato i kažem da smrde na pohlepu ko i blizzard, pa nek se ljute koliko god hoće. {#}

ma najkritičnije mi je ljeti, dakle i to ne čak ni 6 mjesec, već 7 i 8 kada mi temperatura ide preko 80, a to mi se nimalo ne sviđa. želim da uvijek bude ispod 80, a po mogućnosti negdje oko 70 bi bilo idealno. jer nije ova moja grafička rađena od papira, da će tek tako pregorit, ali bolje držat te temperature čim više pod kotrolom, a najkritičnije mi je u ljetnim mjesecima pogotovo ova dva 7 i 8. inače, sada mi je trenutno u full loadu oko 75, bit će kada dođe zima i manja temp tako da što kažeš do proljeća iduće godine ne moram brinut o temperaturama, a dva najkritičnija mjeseca će izdržat nekako, a možda se odlučim za kupnju i malo ranije tamo negdje u 6 mjesecu, vidjet ću, treba svakako naći i nešto povoljno a ne grlom u jagode kupovat sve i svašta, ko da su od svetog petra kajgana u pitanju. {#}

hvala još jednom na pomoći, živio. {#}

14 godina
Nvidia Gtx 660 Club

Ima jos jedno rijesenje kod tih ljetnih temp. ! Instaliras MSI Afterburner i u njemu podesis graf za vrtnju venta ovisno o temp. ! Tako dobis malo bucniji vent , a nize temp. !

primjer primjer

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Ruža kaže...
Haf932 kaže...

ma da, skupo ko vrag, jebote da si dodam još milju kuna i prodam ovu mogu novu grafičku kupit, pa koji im je klinac? {#}

no dobro, zato i kažem da smrde na pohlepu ko i blizzard, pa nek se ljute koliko god hoće. {#}

ma najkritičnije mi je ljeti, dakle i to ne čak ni 6 mjesec, već 7 i 8 kada mi temperatura ide preko 80, a to mi se nimalo ne sviđa. želim da uvijek bude ispod 80, a po mogućnosti negdje oko 70 bi bilo idealno. jer nije ova moja grafička rađena od papira, da će tek tako pregorit, ali bolje držat te temperature čim više pod kotrolom, a najkritičnije mi je u ljetnim mjesecima pogotovo ova dva 7 i 8. inače, sada mi je trenutno u full loadu oko 75, bit će kada dođe zima i manja temp tako da što kažeš do proljeća iduće godine ne moram brinut o temperaturama, a dva najkritičnija mjeseca će izdržat nekako, a možda se odlučim za kupnju i malo ranije tamo negdje u 6 mjesecu, vidjet ću, treba svakako naći i nešto povoljno a ne grlom u jagode kupovat sve i svašta, ko da su od svetog petra kajgana u pitanju. {#}

promijeni pastu i probaj ovo temp pada drasticno dolje...a jeftinije pogotovo klasicni ventovi od 25mm(2x29kn:)

http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/radeon-7950--2xkaze-jyu-slim-kako-izvuci-max-oc/195915.aspx

naravno samo nemoj ocati..{#}LP

||| Core™ inside |||
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.10.2013 0:38 (Stjepanj).
17 godina
Ruža kaže...

da sam na tvom mijestu nebi se previše zabrinjavao nego bi ju još viš nagazio dok ima garu da se uvjeriš da može to sve izdržat, sa afterburnerom malo porihtaj vrtnju venta, a zakaj se nebi zabrinjavao, zato jer sama nvidia kaže da taj čip drži pri temperaturi od 97, tako no-ikiriki nego ju još sad nagazi i to je to, mislim da je bacanje tolkih novaca beskorisno, jedini smiao mi ima vodeno za cijeli komp, evo ti link na nvidinu stranicu pa vidi kolko može taj čip izdržat.

http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-660ti/specifications

bolje potroši pare na nekakav dodatni vent koju bude ispod puhao svježi zrak drito u turbinu, puno jeftinije.

ps. promjeni pastu isto i garant če past malo temperature, sam pazi da ne oštetiš kakve naljepnice ili šrafe, jer automatski gubiš garu.

mrakky
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.10.2013 6:30 (mrakky).
17 godina
Nvidia Gtx 660 Club

pozz,

jel ko probao dizat pomoču gpu clock offseta-a frekve, boost i base clock?
i još jedno pitanje jel ko kad pomislio probat na msi 660 oc tf verziju šibnut od hawk verzije bios ili bar dič boost i base clock na frekve od hawka?

mrakky
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
mrakky kaže...

pozz,

jel ko probao dizat pomoču gpu clock offseta-a frekve, boost i base clock?
i još jedno pitanje jel ko kad pomislio probat na msi 660 oc tf verziju šibnut od hawk verzije bios ili bar dič boost i base clock na frekve od hawka?

moja je tf3 oc radila na tim taktovima, nema uopce potrebe za nekakvim biosom od hawk modela a i hawkica ima nesto drugacije komponente na sebi cisto sumnjam da bi sve radilo ok!LP

||| Core™ inside |||
17 godina
Nvidia Gtx 660 Club

probao sam editirat bios ko za hawkicu, al nikakvi bolji rezultati.

najzanimljivije je to kaj si one same uzimaju kolko im treba(u biosu je mV na 1,50, al kaf su u loadu popne se do 1,75), al nikad ih nisam vidio na kranjoj granici boots-a 1254, dok recimo kolega koji ima sam jednu i njegova ide dokraja bootasa, negdije sam pročitao da je to radi sli-a, moje kaj sam najviše primjetio 1173, takav je boots i kad u after burneru stavim sve na nulu i kad gpu clock stavin na +25 i menu +275, jedino kaj memoruju se isplati malo kloknut, ovo sve drugo nema smisla.

tak da sam nakraju vratio orginalni bios, koji več od prije power limit ide na +19 i vrtnja ventova ide na 100% makar nema potrebe za time jer moje su hladne podosta večinom je na u full loadu 60 stupnjeva, ponekad dođe do 70 i vrlo su tihe, prije sam imao malo više agresivniji fan podešen u ab, al reko da probamo malo to popravit i fakat rade full tiho sad, ovaj twin frozer je super hladnjak.

zaključak: sli varijanta gtx 660 nema smisla modat bios, nedobiva se baš pretjerano ništa, jedino kad je solo grafa moguče da ju se može naterat da bolje kuca.

mrakky
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

Mrakky, trebao si ići na radeone ako te veseli oc. :)

17 godina

ne neveseli mene oc, mene veseli phsyx (malo igrici to podržava, al igram upravo tu igru koja podržava igro sam ju i na 6950 i razlika je nebo i zamlja), a i stabilnost drajvera, jedino kaj su imali mali fijasko sa predhodnim verzijama, al sad je sve uredu, imao sam ati dva puta i obje su krepali od kad sam na nvidi-i nikakvih problema, a oc, ona se sam oc-a, jedino malo digneš memu i to je to. i ono što sam naučio od prijašnjih beta drajvera, nestavljaj betu, to je preporuka za bilo koji software, makar realno gledajuči svaki software koji ima nekakve zakrpe nije izašo konpletno iz bete.

mrakky
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.10.2013 11:21 (mrakky).
12 godina
neaktivan
Nvidia Gtx 660 Club

Prije par dana sam nabavio GTX 660 MSI TF3 OC i danas skinem gpuz i vidim da default clock 1033 MHz sa boost-om 1098 MHz, a memorija je na 1502 MHz.

I sad igram jedno sat vremena AC3 i pogledam u onom log file-u od gpuz-a da je jezgra stalno 1032 MHz, niti malo preko. Zar ne bi trebalo podizat jezgru na 1098 MHz, kaj nije to svrha tog boosta?

Onda probam Furmark odvrtit na 15 min, tvorničke postavke, opet boosta nema, stalno pokazuje 1032 MHz. 

Skinem Afterburner, power limit stavim na 110%, dalje ne ide, stavim jezgru na 1083 Mhz, memoriju na 1552 MHz i probam opet Furmark, jezgru pokazuje opet default 1032 (i u gpuz log file-u isto) dok memroiju pokazuje 1552 na koliko sam je stavio.

Uglavnom, koji kod clock za jezgru stavim u Afterburneru i probam u Furmarku uvijek mi je na 1032 MHz, dok memoriju mogu oc-at, najviše sam išao do 1580MHz i stabilno je.

Zašto nemogu oc-at jezgru? Jel radim nešto krvo ili?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Sheldon kaže...

Prije par dana sam nabavio GTX 660 MSI TF3 OC i danas skinem gpuz i vidim da default clock 1033 MHz sa boost-om 1098 MHz, a memorija je na 1502 MHz.

I sad igram jedno sat vremena AC3 i pogledam u onom log file-u od gpuz-a da je jezgra stalno 1032 MHz, niti malo preko. Zar ne bi trebalo podizat jezgru na 1098 MHz, kaj nije to svrha tog boosta?

Onda probam Furmark odvrtit na 15 min, tvorničke postavke, opet boosta nema, stalno pokazuje 1032 MHz. 

Skinem Afterburner, power limit stavim na 110%, dalje ne ide, stavim jezgru na 1083 Mhz, memoriju na 1552 MHz i probam opet Furmark, jezgru pokazuje opet default 1032 (i u gpuz log file-u isto) dok memroiju pokazuje 1552 na koliko sam je stavio.

Uglavnom, koji kod clock za jezgru stavim u Afterburneru i probam u Furmarku uvijek mi je na 1032 MHz, dok memoriju mogu oc-at, najviše sam išao do 1580MHz i stabilno je.

Zašto nemogu oc-at jezgru? Jel radim nešto krvo ili?

rado bi ti pomogao ali za nesto slicno nikad cuo{#} daj sliku gpu-za?!

||| Core™ inside |||
12 godina
neaktivan
Nvidia Gtx 660 Club

Evo, prva slika je stock, druga je oc, treća postavke u afterburneru, a zadnja slika je gpuz dok je pokrenut furmark.

Kao što se vidi na zadnjoj slici memorija se oc-a, dok jezga ne, uvijek je na 1032 MHz (svejedno dal stavim u afterburneru +10, +20 ili +50 core clock), a od boosta ni b.

Stvarno ne kužim u čemu je problem.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nvidia Gtx 660 Club

Pozdrav. Imam  MSI gtx 660tf III OC 2Gb sa još 2god garancije,a lik mi nudi GTX660Ti 3GB MSI OC koju je dobio na reklamaciji,nova zapakirana u zamjenu za moju i doplatu od 300kn s moje strane. Jel se isplati zbog par fps više baciti 300kn?

Hvala na odgovoru.

Zavist nije ništa drugo nego mržnja prema tuđoj superiornosti!
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2013 13:52 (josip2104).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nisam napomenuo da mu moja odgovara zbog SLI pa se zato želi mjenjati.

Zavist nije ništa drugo nego mržnja prema tuđoj superiornosti!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice