Frend imao slicnu GTX 560 Ti toj hawk, temperatue u Crysis 2 isle do 62C, tvoj primjerak je imao prob, nije prva MSI karta za visokim tempovima.
Nvidia GTX 600 (Kepler) Info
- poruka: 3.446
- |
- čitano: 602.701
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
dobio sa servisa zajmenu gtx 660 za 560ti, temperature u usporedbi sa 560ti su nenormalne :),
660 idle 31C,
560 ti idle 40C,
660 full load 38-40C :)
560 ti znala ic do 90C,
sve u svemu ja prezadovoljan, bolje da mi hladnije radi neg da imam trunkicu vise fps'a, vidim po netu 660TI je jaca za jedno 10fps'a? i razlika u cijeni je 600-800 kn? nije mi bas jasna politika nvidie,..
meni gainward u full loadu, oko 60-62 stupnja. s time da kad sam opalio stres test, pod potpunim opterećenjem mi je došla do 74 stupnja. a sjetimo se prije koju godinu si bio sretan, ako ti je grafa u prosijeku imala takvu temperaturu a ne pod punim opterećenjem. vidi se napredak definitivno, i očekujem nekih 15 stupnjeva manje od 700 serije.
dobio sa servisa zajmenu gtx 660 za 560ti, temperature u usporedbi sa 560ti su nenormalne :),
660 idle 31C,
560 ti idle 40C,
660 full load 38-40C :)
560 ti znala ic do 90C,
sve u svemu ja prezadovoljan, bolje da mi hladnije radi neg da imam trunkicu vise fps'a, vidim po netu 660TI je jaca za jedno 10fps'a? i razlika u cijeni je 600-800 kn? nije mi bas jasna politika nvidie,..
I kako ti ide 660 u odnosu na 560Ti ?
Da stvarno nema smisla sa nekim ljudim raspravljati, das im hrpu argumenata, ali oni opet po svom.
imaš ljude poput tebe i zohara koji su stvarno imali sve komponente i isprobali i imas ljude koji nisu imali nista i sa takvima stvarno nema smisla raspravljat.. Teorija je jedno praksa je drugo a o iskustva da ne pricam :)
I imaš Linusa :)
Stavili su je na Anandtech, moš tamo pogledat. Bome, dobro Keplerica GTX 660 dere moju GTX 560 Ti na stocku. Ali, pošto ja moju mogu clocknut na 1050 MHz a on ne može, meni je moja za 1150 kn i godinu i pol dana garancije bolja.
Pogotovo jer je ta kartica što ju je prodavala banana658 bila moja, i opet je kod mene nakon godinu dana
Stavili su je na Anandtech, moš tamo pogledat. Bome, dobro Keplerica GTX 660 dere moju GTX 560 Ti na stocku. Ali, pošto ja moju mogu clocknut na 1050 MHz a on ne može, meni je moja za 1150 kn i godinu i pol dana garancije bolja.
Pogotovo jer je ta kartica što ju je prodavala banana658 bila moja, i opet je kod mene nakon godinu dana
gigabyte 660 oc je jaca od hawk 560ti, sad nije mi jasno kako je tvoja twinfrozr 2 jaca od 660 oc?
"Meni" je za 1150 kn "bolja" GTX 560 Ti.
Gdje sam napisao da je bolja od 660 Oc !!!??? Najeftinija na Nabavi net je trenutno u Protisu stock GTX 660 za 1727 kn.
pogotovo jer sam napisao da "bome dere ta 660 moju Gtx 560 Ti na stocku".
Čitaj s razumijevanjem.
lp
obzirom da sam ja svoju hawk 560ti kupio rabljenu za 1100 kn, reklamirao i dobio 660, moja je ipak bolja :)))
obzirom da sam ja svoju hawk 560ti kupio rabljenu za 1100 kn, reklamirao i dobio 660, moja je ipak bolja :)))
Je, dobro si prošao.
Dobro je prosao, ali tu kartu na core2duo, to mi ne ide u glavu nikako.
Dobro je prosao, ali tu kartu na core2duo, to mi ne ide u glavu nikako.
bome da! mislim da bi mu s karticom od 500 kn davo iste rezultate...steta kaj nije barem neki quad, iskoristivost grafe mu je 20posto
Vidi kako je fora ova gtx 650 https://www.youtube.com/user/NCIXcom
Nvidia gtx 680 je trenutno jedna od najbrzih single grafickih kartica danas sa 2gb v rama i 256bit bus width,ali ono sto mene zanima jeste da je tu i hd 7970 koji ima 3gb vrama 384bit bus width sa 2048 stream procesora sto je vise od 1536 cuda cores koje gtx 680 ima ali ona je i u svakom benchmarku bolja od hd 7970 iako ova ima vise vrama i ostalih dodataka pa me zanima da li je gtx 680 bolja od hd 7970 zbog boljih drivera ili jednostavno hd 7970 ima 1gb vrama vise bezveze(ok znam da vrama nikad dosta) i svi na internetu kazu da su cuda cores i stream procesori jednaki u radu sa grafikom iako im je arhitektura drugacija pa mi samo objasnite zasto je gtx 680 bolja za 10% nego hd 7970 jer meni ni je to tesko za razumjeti :D
gtx 680 hd 7970
1536 cuda cores 2048 stream processors
256bit 384bit
2gb vram 3gb vram
1006 mhz 925 mhz
Ne uspoređuju se grafe tako.
Ima tu jos zilion faktora sem cistih brojeva na papiru.
Koja je po vama grafa jaca gtx 670 ili hd 7970??
jednake su
Koja je po vama grafa jaca gtx 670 ili hd 7970??
660Ti je jača od obadvije, naravno zato što je u mom kućištu. i jedna i druga su dobre, mislim razlike se u nijansama, tako da stvarno ne razumjem ljude koji imaju potrebu polemizirat oko tako nebitnih stvari. par FPSova dolje gore, neće nikoga ubit niti učinit puno sretnijim. iako razumjem, da nekoga baš svaki FPS više uzbuđuje.
HD 7970 je moćnija grafa. To nije uopće upitno.
lol sad će zbog ovog posta opet početi flamewarovi i već stoput prožvakane rasprave. 7970 i 670 su jednake grafe, te nijanse od igre do igre uopće nisu bitne jer nitko neće primijetit 5% razlike. jedna i druga kartica imaju neke svoje prednosti tako da je stvar u pojedincu koje naslove preferira, dal voli physx ili voli više clockati itd.
Samo iskru baciš i sad će se klati jedno 5 stranica oko trivijalne stvari .
Istina Hardwerski jaca kartica, ako se moze birati izmedju HD7970 i gtx670 svakako HD7970.
Nijanse su u pitanju, ali zasto ne uzeti nesto sto je malo jace ako se vec gleda taj segment.
Ja sam imao dvojbe koju da izaberem izmedu 7970 i 670 i odlucio sam se za 670. Jako sam zadovoljan pogotovo jer igram dosta igara sa physics podrskom. Uzeo sam MSI 670 Power Edition koja je lagano clockana i ima 3 godine garancije. Kartica je jako tiha i pod maksimalnim opterecenjem temperatura ne prelazi 66 C. Do sad sam imao vise ATI kartica razlicitih proizvodaca i sve su krepale odmah iza isteka garancije. Nadam se da ce sa ovom biti vise srece
Ja sam imao dvojbe koju da izaberem izmedu 7970 i 670 i odlucio sam se za 670. Jako sam zadovoljan pogotovo jer igram dosta igara sa physics podrskom. Uzeo sam MSI 670 Power Edition koja je lagano clockana i ima 3 godine garancije. Kartica je jako tiha i pod maksimalnim opterecenjem temperatura ne prelazi 66 C. Do sad sam imao vise ATI kartica razlicitih proizvodaca i sve su krepale odmah iza isteka garancije. Nadam se da ce sa ovom biti vise srece
Ovo je lijep odgovor.
Ja osobno smatram te kartice jednake, stock to stock.
O clockanju necu govoriti, neka sebi bira svatko, sto cu se tu mijesati.
Istina Hardwerski jaca kartica, ako se moze birati izmedju HD7970 i gtx670 svakako HD7970.
Nijanse su u pitanju, ali zasto ne uzeti nesto sto je malo jace ako se vec gleda taj segment.
Zato sto nije malo jaca, kroz spektar igara podjednake su, negdje bolji framerate daje GTX 670 pa to ne znaci da je generalno jaca jer nije, kartice su tu negdje. Jedna je bolje opremljena feature-ima tipa Physx, driverski SSAO i FXAA te meni izuzetno koristan adaptive V-Sync, dok druga ima generalno bolji OC potencijal.
Zato sto nije malo jaca, kroz spektar igara podjednake su, negdje bolji framerate daje GTX 670 pa to ne znaci da je generalno jaca jer nije, kartice su tu negdje. Jedna je bolje opremljena feature-ima tipa Physx, driverski SSAO i FXAA te meni izuzetno koristan adaptive V-Sync, dok druga ima generalno bolji OC potencijal.
Bas tako,vrlo su slicne i svaka od njih ima prednost ili malu manu,na kupcu je odlucit sta mu odgovara
Nemogu se odlučiti između ove dvije kombinacije.
Vuče me ova prva sa jačom grafičkom ali sam čitao po raznim forumima i testovima da nema velike razlike između ove Gigabyte GTX 670 Windforce 3X i GTX 680 grafičkih kartica a i cijena od 3300kn je daleko bolja od GTX 680 Windforce koja je oko 4500kn.
Može pomoć?
2 | i5 3570k i GTX 680 Windforce |
---|---|
23 | i7 2700k i GTX 670 Windforce3X |
"Meni" je za 1150 kn "bolja" GTX 560 Ti.
Gdje sam napisao da je bolja od 660 Oc !!!??? Najeftinija na Nabavi net je trenutno u Protisu stock GTX 660 za 1727 kn.
pogotovo jer sam napisao da "bome dere ta 660 moju Gtx 560 Ti na stocku".
Čitaj s razumijevanjem.
lp
Tu PoV GTX 660 sam ja dobio na reklamaciji za GTX 470-odlična je.
Upravo sam kontaktirao ADM i čini se da nemaju verziju grafičke kartice GTX 670 Windforce sa 3X ventilatora(koju sam naveo u anketi u prijašnjem postu) nego samo sa 2 ventilatora.
U tom slučaju bih vas molio za savjet da li uzeti i5 3570k i GTX 680 Windforce ili i7 3770k i neku GTX 670 karticu koja je dostupna u ADM ponudi(vaša preporuka).
Upravo sam kontaktirao ADM i čini se da nemaju verziju grafičke kartice GTX 670 Windforce sa 3X ventilatora(koju sam naveo u anketi u prijašnjem postu) nego samo sa 2 ventilatora.
U tom slučaju bih vas molio za savjet da li uzeti i5 3570k i GTX 680 Windforce ili i7 3770k i neku GTX 670 karticu koja je dostupna u ADM ponudi(vaša preporuka).
Prva opcija.