- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ne otvara mi link, ne znam zašto.. dery probaj još jednom linkat, možda nisi dobro kopirao link.
Sačekajte još mjesec dva dok izađu Nvidije iz razloga što će onda još pojeftiniti AMD grafe. Procjenjujem da će se HD 7870 moći kupiti za oko 2200 do 2300 kn, a HD 7850 od oko 1500 do 1600 kn do kraja Maja. GTX 660 neće bit jača od Hd 7850 niti bolja, a GTX 670 će biti preskupa i vjerojatno ne brža od HD 7950. Imate sad na njušci HD 7950 za 2100 kn prodaje lik bez garancije. Ja da imam 2 milje na raspolaganju bih dobro razmislio. Nikad u karijeri mi nije krepala grafa, a nije da sam ih štedio ni Furmarka ni OCCT GPU testova. Uzeo sam bio HD 6950 bez papira povoljno, tako da ta za 2100 Hd 7950 a nova košta 3000 kn je privlačna ponuda.
Ako ti nije krepala grafa imao si jako, jako puno sreće ili jako malo kartica u "karijeri" ;)
Što se tiče te 7950 iz oglasnika, osobno je ne bih kupio dostavom jer tko zna zašto je bez garancije (možda je momak sam nešto sprčkao pa mu garanciju ne priznaju, a i ne mora da bidne)
Jedino otići čovjeku ako ti se isplati, pa isprobati na licu mjesta.
Sačekajte još mjesec dva dok izađu Nvidije iz razloga što će onda još pojeftiniti AMD grafe. Procjenjujem da će se HD 7870 moći kupiti za oko 2200 do 2300 kn, a HD 7850 od oko 1500 do 1600 kn do kraja Maja. GTX 660 neće bit jača od Hd 7850 niti bolja, a GTX 670 će biti preskupa i vjerojatno ne brža od HD 7950. Imate sad na njušci HD 7950 za 2100 kn prodaje lik bez garancije. Ja da imam 2 milje na raspolaganju bih dobro razmislio. Nikad u karijeri mi nije krepala grafa, a nije da sam ih štedio ni Furmarka ni OCCT GPU testova. Uzeo sam bio HD 6950 bez papira povoljno, tako da ta za 2100 Hd 7950 a nova košta 3000 kn je privlačna ponuda.
Ako ti nije krepala grafa imao si jako, jako puno sreće ili jako malo kartica u "karijeri" ;)
Što se tiče te 7950 iz oglasnika, osobno je ne bih kupio dostavom jer tko zna zašto je bez garancije (možda je momak sam nešto sprčkao pa mu garanciju ne priznaju, a i ne mora da bidne)
da radje bi kupio 7850 novu iz ducana neg dao 2100 za nesto bez gare.. i jos preko njuske..
Do sad sam imo 4 grafe, i iskreno ti kažem da mi nijedna nije riknula. Srećom, izgleda da sam bio u toj sretnoj manjini. Al nikad se ne zna, možda mi ova nova rikne, iako glupo je jako je glupo da nešto što se plati toliko puno uopće može riknut. Proizvođači prije svega moraju mislit na kvalitetu, a ne da čim brže uvale i prodaju neki proizvod zbog zarade.
Sta mislite koliko bi 670 kod nas trebala doc? 400$ je ~ 2300kn, 400 ojra ~ 3000kn, s time da je 680 oko 4000kn mislim da ce biti oko 3400-500kn? Da je oko 3000 jos bi se dvoumio a ovako bojim se nista. Inace jos me jednom ralo kad sam vidio da ce ameri morat pljunut "samo" oko 2300kn, ali eto mi smo europa pa imamo i europske cijene...
3500-600, a negdje će biti i 3800 kuna. Stvarno su sramotne te cijene, mene srce boli kad vidim da toliki ljudi daju tolike pare za te proizvode. Stvarno ne vrijede toliko, za godinu dvije dana cijena će im prisilno past za 50 posto, a sad se kurče jer mogu. Uglavnom, ne očekujte neke razumne cijene, pogotovo ne od ove dvije top single gpu karte iz amd-a i nvidije tako skoro.
Sta mislite koliko bi 670 kod nas trebala doc? 400$ je ~ 2300kn, 400 ojra ~ 3000kn, s time da je 680 oko 4000kn mislim da ce biti oko 3400-500kn? Da je oko 3000 jos bi se dvoumio a ovako bojim se nista. Inace jos me jednom ralo kad sam vidio da ce ameri morat pljunut "samo" oko 2300kn, ali eto mi smo europa pa imamo i europske cijene...
400eura je hd7950 pa kod nas košta ispod 3000kn,po tome se ravnaj
Sine, Budokai je do sad u "karijeri" imao preko 30 kartica (u 14 godina "karijere") i crkle su mi četiri.
Kad budeš imao kartica kao čika Budokai i godina vjerovat ćeš, do tad nemamo o čemu zborit.
LOL mjeri temperature u tessmarku di drugi GPU vjerovatno ni ne radi
Ja sam uvijek govorio da je lik smijeh
Samo sec.
Odakle ti znas kakav je HD 7990 opste, imas early sample? AMD moze opalit 1GHz na jezgru, i ponuditi kartu po cijeni od 849USD i "unistiti" GTX 690.
GTX 690 je strasna karta, sa svakog aspekta, ali ne mozes da komentiras proizvode ni kojima se specs. ne znaju.
400eura je hd7950 pa kod nas košta ispod 3000kn,po tome se ravnaj
Da, al u većini naših dućana je 3500 kuna, negdje i više. I ja sam našo na par mjesta da je 3000, al to je stvarno lutrija nać u svome gradu hd 7950 za tu cijenu. Pogotovo u manjim sredinama, zagreb split rijeka osijek još tako tako, ovi ostali moraju naručivat iz zagreba i tko zna kuda da bi uštedili koju kunu. A ja osobno nisam spreman na takvu vrstu rizika, da naručujem kartu od 3 milje pa da mi je netko neodgovoran zgnječi prilikom dostave.
Ja sam iz rijeke, i stvarno me zanima gdje u rijeci ima za kupit HD 7950 ispod 3000kn. Neka mi ovdje ljudi linkaju, pa možda razmislim o kupnji iste za 2800 kuna. Al čisto sumnjam, jer gledam po internetu već godinama, i nigdje nisam naišo na dućan tako jeftin da si mogu priuštit po povoljnoj cijeni neki stvarno dobar gpu.
Koliko ja vidim, jedino po potrošnji je odlična grafa, ovo drugo je sve standardno i HD 7970 CF stoji poprilici dobro. O nekakvom uništavanju nema ni govora. Impresivna je potrošnja i skaliranje, ali bome i cijena .
560Ti koji imam platio sam 1400kn što je oko pet puta jeftinije, a na razini je 42% performansi 690-ke na HD rezi odnosno 38% ukupno.
Toliko, nije ispala preloša :)
Strašna kartica, imao sam 4870x2 i znam kakav je to mlažnjak od coolera bio, al ovo je stvarno tiho i štedljivo čudo.
Koliko ja vidim, jedino po potrošnji je odlična grafa, ovo drugo je sve standardno i HD 7970 CF stoji poprilici dobro. O nekakvom uništavanju nema ni govora. Impresivna je potrošnja i skaliranje, ali bome i cijena .
impresivan je i dizajn isto igra ulogu
Otprilike kao 7950
Vjerojatno će bit par dućana u kojima će bit "povoljna", tj. 3000kn+- al većina dućana će ti 670 prodavat po 3500-600 kuna. Po meni više vam se isplati vi koji ju imate namjeru kupit, odvojit još tih par stotina kuna i kupit 680.
ili vec sad kupit 7970 za 3500kn..
http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-gigabyte-hd7970-oc-3gb-gddr5-dvi-hdmi/55720
ili vec sad kupit 7970 za 3500kn..
http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-gigabyte-hd7970-oc-3gb-gddr5-dvi-hdmi/55720
nije dobavljivo,cijena je super,toliko sam dao za 7950
Samo sec.
Odakle ti znas kakav je HD 7990 opste, imas early sample? AMD moze opalit 1GHz na jezgru, i ponuditi kartu po cijeni od 849USD i "unistiti" GTX 690.
GTX 690 je strasna karta, sa svakog aspekta, ali ne mozes da komentiras proizvode ni kojima se specs. ne znaju.
Ako cijena bude takva oko 850$, a performanse budu losije oko 10-15% i temperature budu previsoke i bude bucna kartica, onda ce ti trebati neki hladnjak za nju kojeg neces naci ispod 100$. Eto vec se cijena penje na 950$, i jos kad vidis i performanse da su losije za 10% onda ce ti biti po isplativosti tu negdje, ali ako dobro srede GPU cooler onda bi se tu vec dalo razmisljati. Ali upravu si ne mozemo jos nista govoriti, btw. tema je tu da se iznose misljenja o grafickim karticama, a ne da sutimo dok ne izadu pa onda da zaspamamo cijelu temu.
Samo sec.
Ako cijena bude takva oko 850$, a performanse budu losije oko 10-15% i temperature budu previsoke i bude bucna kartica, onda ce ti trebati neki hladnjak za nju kojeg neces naci ispod 100$. Eto vec se cijena penje na 950$, i jos kad vidis i performanse da su losije za 10% onda ce ti biti po isplativosti tu negdje, ali ako dobro srede GPU cooler onda bi se tu vec dalo razmisljati. Ali upravu si ne mozemo jos nista govoriti, btw. tema je tu da se iznose misljenja o grafickim karticama, a ne da sutimo dok ne izadu pa onda da zaspamamo cijelu temu.
amd ima vremena sad,da sam na njihovom mjestu napravio bi još bolji hladnjak od gtx 690 i vizualno još atraktivniji za hd 7990 i opalio najveći mogući takt
690tka je čista perverzija, ali isplativija od 680 SLI, jel. ono, 1000$ za duplu 680tku, a već sa jednom možeš sve živo igrati na max s v-syncom.
Šokiran sam da ide na 44C u punom loadu. To je suludo dobro.
Gdje si pročitao da ide na 44C u loadu ??