Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

poruka: 3.446
|
čitano: 616.959
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Nvidia GTX 600 (Kepler) Info
Leopard_st kaže...

HD 7950 ce biti bolja kupovina ako fakt ovolika cijena bude.

Ako stave ovakvu cijenu, to će značit samo jedno, Nvidia se uobrazila! Svakako da ću onda rađe kupit 7870, nego 670. Ovo stvarno nema smisla, ako su stavili 680 cijenu 500 eura. Onda nikakvog smisla nema da obična 670 dođe 470eura, kakvo je to uopće sniženje? Pa više mi se isplati onda odvojit ovih 30 eura više i uzet 680 nego ić za dvije stepenice niže a razliku u cijeni praktički nikakva. No treba sačekat pravo stanje stvari, i cijene kod nas pa ćemo bit pametniji. Al neka ne daj bože ovo zaživi ko stvarnost, nvidia me može zaboravit ko kupca.

AMD Phenom II x 6 1090T
15 godina
neaktivan
dery kaže...

izgleda da će gtx670 bit bez ti verzije zbog ove nenormalne cijene od 470$ koja nema veze sa razumom,budemo još vidili    ožeži

Za preorder uvijek treba više iskeširat, krajnja retail cijena i ova nemaju veze jedna s drugom. Mislim da je i za preorder 7970-ke trebalo iskeširat 600-700$

Onu Classified mozes da koristis kao hladno uruzije, kao ciglu da ubijes nekog sa njom - Vlada011
14 godina
neaktivan

bome ako bude tako mojih para vidit nece.. sjest ce 7970 i bok.. {#}

xfact
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

izgleda da će gtx660 biti konkurencija hd7800

ati gamer,sječam se da je preorder za gtx680 bila niža cijena nego sada

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.4.2012 14:07 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dery kaže...

ati gamer,sječam se da je preorder za gtx680 bila niža cijena nego sada

link

Onu Classified mozes da koristis kao hladno uruzije, kao ciglu da ubijes nekog sa njom - Vlada011
16 godina

triba bi pretražit ovde temi  je bilo ali ko će sad to 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
dery kaže...

triba bi pretražit ovde temi  je bilo ali ko će sad to 

search opcija?

Xc
16 godina

evo ožeži

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dery kaže...

507€, nije to jeftinije

uglavnom nema smisla donosit zaključke po preorder cijeni jer nemora niš značit, prve 7970 na preorderu su se prodavale za 700€. GTX670 sigurno nebude skuplja od cirka 400$ jer nema smisla pored 20% brže GTX680. Obično je stotinjak dolara razlika između no1 i no2 grafe

16 godina

tako bi to trebalo i bit ako je u rangu hd7950,oko 400$

malo sam se zaletija ali zato si ti tu da smiriš

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.4.2012 18:43 (dery).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
ATiGamer kaže...
dery kaže...

507€, nije to jeftinije

uglavnom nema smisla donosit zaključke po preorder cijeni jer nemora niš značit, prve 7970 na preorderu su se prodavale za 700€. GTX670 sigurno nebude skuplja od cirka 400$ jer nema smisla pored 20% brže GTX680. Obično je stotinjak dolara razlika između no1 i no2 grafe

zakon ponude i potraznje...

Povratak sina razmetnog - aka sitne duse mogu samo da mi ga...
13 godina
neaktivan

Vladin dream system sa 2 EVGA karte,i EVGA classified maticnom :)

Xc
Moj PC  
8 0 hvala 5
14 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
dery kaže...

507€, nije to jeftinije

To je i dalje preskupo ako se mene pita, 3 grafičke su stavili u cijenovnom rangu 400-500 eura. Šta oni misle da ljudima pare padaju s neba u rebra, pa da si baš svatko može priuštit ta njihova "zlatna jaja". 80 posto ljudi nema para za te njihove proizvode, al očito da je njima draže da im skupljaju prašinu na polici. Barem kad smo mi u hrv u pitanju, ne govorim za EU i SAD gdje ljudi imaju takav standard da si bez problema mogu odvojit 500 eura za grafulju. Koliko su se uobrazili, najbolje govori podatak da su ljudi prije jedno 10 godine za te pare 3500-4000 kuna kupovali cijele kompjutere, a sada su oni stavili da jednu grafičku moš kupit za te silne pare. Samo zbog grafičke, moraš debelo taktizirat i razmišljat što ćeš si uvrstit u konfiguraciju. Znam da nas nitko ne tjera da kupujemo nešto za što nemam para, al ja pričam ovdje o ljudskom bezobrazluku. Bezobrazno je naplaćivat proizvod, onoliko koliko ne vrijedi. Nijedna grafička ne vrijedi 500 eura, čak ni 400 i zato ću tražit neku koja je u rangu 300 eura. Ako ne nađem, ostajem na staroj.

AMD Phenom II x 6 1090T
15 godina
neaktivan
GoodAngel kaže...

To je i dalje preskupo ako se mene pita, 3 grafičke su stavili u cijenovnom rangu 400-500 eura. Šta oni misle da ljudima pare padaju s neba u rebra, pa da si baš svatko može priuštit ta njihova "zlatna jaja". 80 posto ljudi nema para za te njihove proizvode, al očito da je njima draže da im skupljaju prašinu na polici. Barem kad smo mi u hrv u pitanju, ne govorim za EU i SAD gdje ljudi imaju takav standard da si bez problema mogu odvojit 500 eura za grafulju. Koliko su se uobrazili, najbolje govori podatak da su ljudi prije jedno 10 godine za te pare 3500-4000 kuna kupovali cijele kompjutere, a sada su oni stavili da jednu grafičku moš kupit za te silne pare. Samo zbog grafičke, moraš debelo taktizirat i razmišljat što ćeš si uvrstit u konfiguraciju. Znam da nas nitko ne tjera da kupujemo nešto za što nemam para, al ja pričam ovdje o ljudskom bezobrazluku. Bezobrazno je naplaćivat proizvod, onoliko koliko ne vrijedi. Nijedna grafička ne vrijedi 500 eura, čak ni 400 i zato ću tražit neku koja je u rangu 300 eura. Ako ne nađem, ostajem na staroj.

zakon ponude i potražnje {#}

14 godina
neaktivan

da se ne prodaju, nebi bila takva cijena. simple as that.

ne znam o kakvom ti bezobrazluku pricas u biznisu, ak nisi skuzio, ovo je biznis. ne rade oni graficke da bi ti bolje radila igra nego da prodaju i zarade.

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
sHOCKRE kaže...

da se ne prodaju, nebi bila takva cijena. simple as that.

ne znam o kakvom ti bezobrazluku pricas u biznisu, ak nisi skuzio, ovo je biznis. ne rade oni graficke da bi ti bolje radila igra nego da prodaju i zarade.

znam da je biznis, al i dalje tvrdim da je bezobrazni biznis. to što oni imaju kupce za te karte, ne mjenja činjenicu da su im cijene bezobrazno visoke. i ja ću tvrdit da je 680 ili 7970 odlična karta, al je i bezobrazno skupa. simple as that. {#}

AMD Phenom II x 6 1090T
15 godina
neaktivan

ma gle stvar je u tome kaj se grafe po tim cijenama prodaju i svak pametan prodavač će se onda držat tih cijena ko pijan plota. zašto rušiti cijenu proizvodu ako mu prodaja nije ugrožena... 7970 su po releaseu počišćene s polica u roku odmah, barem su tako kružile glasine. očito ljudima nesmeta pljunuti 550$, u biti ovima u USA smeta daleko manje nego nama u trećerazrednim zemljama. kad je HR u pitanju, ne mogu oni nama isporučivat kartice po 200$ jer smo banana. još imamo i dobre cijene jer je trgovačka marža na minimumu kad se povuče paralela između MSRP i ovih u dućanima. e, da, sjeti se cijena 8800 ultra

14 godina
neaktivan

Ma jasno, al iskreno glupo mi je da ljudi kupuju te precijenjene proizvode. No ako njima ne smeta, ne smeta ni meni. Bilo kako bilo, na 6 rata tko radi nije mu greda upiknut si jednu 680 ili 7970, al čisto na cash ne može baš svatko. O tome govorim, no da ne skrećemo previše s teme. Zanima me koliko će otprilike doć 660, pošto sad ni za 670 nemam para po ovome. {#}

AMD Phenom II x 6 1090T
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

goodangel bit će tu nešto i za tebe, imaš i amd, evo malo o gtx670,cijena jačeg modela kako se god zvao je 400$,sprema se i slabiji model 250$,gledajuči cijenu treba bit jaka kao hd7950 i dobro je jer eto konkurencije a znaš da amd uvik spušta cijenu ispod nvidie  specifikacije  cijena  

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.4.2012 14:02 (dery).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
GoodAngel kaže...

Ma jasno, al iskreno glupo mi je da ljudi kupuju te precijenjene proizvode. No ako njima ne smeta, ne smeta ni meni. Bilo kako bilo, na 6 rata tko radi nije mu greda upiknut si jednu 680 ili 7970, al čisto na cash ne može baš svatko. O tome govorim, no da ne skrećemo previše s teme. Zanima me koliko će otprilike doć 660, pošto sad ni za 670 nemam para po ovome. {#}

ko kupuje grafu na 6 rata bi se trebo zapitat o zivotnim prioritetima.

17 godina

tocno ali nije uvijek tako ! ...ja radim (stalno zaposlenje), imam pristojnu placu , nisam u minusu , rijetko izlazim van , nemam obitelj i nije mi problem dat 4k na 12 rata za karticu ! 

odnosno cca 300kn mj. pa nekad cak i vise ... izdvojit mi nije nikakv problem ...

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.4.2012 16:08 (4mal).
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
geforce.com/whats-new/articles/article-keynote/# stigla zvijer.... :) mogu reci da ljepo izgleda.... :)
http://g.bf3stats.com/pc/xcpZmxzk/53COP-ceco.png
14 godina
neaktivan

Još da ne košta 1000$ ili u europi 1000€, a kod nas 10000 kn.

Prodajem MDPC-X Sleevse ----http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-razne/prodaja-mdpc-x-sleevsi/142080.aspx
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
nisam nigdi vidio cijenu.... Ali zanimljivo da ima jako malu potrosnju energije(ako se uzme u obzir dual GPU)...
14 godina
neaktivan

Na kraju piše cijena od 999$ i da zanimljivo je da joj je potrošnja 300W što i nije ouno, te ima 10-fazno napajanje. Još jedna stvar koja mi se jeb*no sviđa je to što više ne koriste jeftinu plastiku za kučište nego aluminij. Koji naravno ima i bolje performanse hlađenja.

Prodajem MDPC-X Sleevse ----http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-razne/prodaja-mdpc-x-sleevsi/142080.aspx
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ali opet, to je 1000 USD za "obicnu" grafu, da je neki MARS/ARES, ali za komercijalu je previse.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
tu se slazem sa svima da cijena prevelika... Ajde cak da je do 700dolara moglo bi se prozvakati..... Ali posto trenutno nemaju konkurenciju mogu ubirati lovu sigurno jos bar tri mjeseca... U ta tri mjeseca ocekujem predstavljanje top single gpu kartice navodne GTX685 koja bi trebala dovesti cijene malo u normalu... Naravno ocekujem i odgovor iz crvenog tabora... Jer su opet uvjerljivo pometeni...
14 godina
neaktivan

HD 7990 bi lahko mogla bibi brza zbog superiornijeg CFX skaliranja, samo ostaju frekvencije da vidimo koje ce da stave.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

neće nvidia ubirati skoro nikakvu ekstra lovu osim prestiža.. imaju poteškoće sa opskrbljivanjem tržišta sa gtx680 a gdje neće imati problema sa gtx690 koja koristi dva gtx680 čipa..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2012 11:00 (nixass).
14 godina
neaktivan
pa citao sam po njihovim forumima... Da je upravo potraznja veci problem od samog opskrbljivanja trzista tj. da se prodaju bolje od ocekivanog... To izgleda da ekipa pljuga ime GTX680 i najbrza na svijetu... Iskreno bi uzeo neku dobru 7970 OC nego GTX680 samo sto je ista tvornicki iscjedjena do kraja plus auto boost. Ta je kartica iako ima dobre rezultate meni losiji izbor od ati top ponude. Ja se nadam da su glasine i za GK110 tocne :) pa da ugledamo i tu zvijer uskoro.... A na zimu i navodni 2xGK110....
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice