NVIDIA GeForce GTX 660 Ti 2GB vs AMD Radeon 7950 zaključana tema

poruka: 357
|
čitano: 87.035
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
NVIDIA GeForce GTX 660 Ti 2GB vs AMD Radeon 7950

Za iste novce kupis istu verziju u ADM-u i sutra je kod tebe, besplatna je dostava i platis putem otkupnine lijepo kes na ruke, nemoras do banke uplacivati na racun.

A i ADM je prilicno pouzdaniji po pitanju reklamacije, manje je problema.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.12.2012 14:27 (zoharbizo).

5 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
Re: NVIDIA GeForce GTX 660 Ti 2GB vs AMD Radeon 79
PR0MATRAC kaže...

HD 7870 je dosta jaca od GTX 660 osim u Battlefieldu 3 - vrlo ti je jednostsvan odabir - znas koje igre najvise igras i prema tome odaberi ali opcenito gledajuci hd 7870 je jaca - a ako si imalo vican klokanju onda nema rasprave koju uzimas a sto se tice drivera dlozio bih de da ovim gore da su driverj mozda i najmanji problem od strane atija postaju lagano veliki plus ako bude jos koji "catalyst 12.11"

Kvalifikacija "dosta jača" u ovom slučaju znači  5% u korist HD 7870

Cjenovne razlike prilično dobro pokazuju snagu kartice u nižem srednjem i srednjem segmentu:

HD 7770 - oko 900-1000kn

GTX 650TI - 1050-1100kn - prosječno 25-30% jača od HD 7770

HD 7850 2GB - preko 1400kn - 10-15% jača og GTX 650 Ti

GTX 660 - oko 1650kn za MSI model - oko 15% jača od HD 7850 2GB

HD 7870 - oko 1800kn za Sapphire model - oko 5%-10% jača od GTX 660

GTX 660Ti - 2100-2300kn - oko 10% jača od HD 7870 na 1200p rezoluciji

HD 7950 - 2200-2400kn - oko 1-2% jača od  GTX 660 Ti na 1200p rezoluciji

Podaci uzeti sa nabava.net i velikog testa sa techspot.com

Plusevi i minusi:

ATI

+ veća mogučnost overclocka 

+ više VRAMa na HD 7950 u odnosu na GTX 660Ti, pogodnija za rezoluciju 2560x1440

+ šira sabirnica

+ zero core power

- niži takt memorije

- veća potrošnja

- slabiji drajveri

- nema PhysX

Nvidia

+ jednostavnost korištenja, "upali i vozi", auto core clock boost i idle underclock

+ standardno bolji i stabilni drajveri + adaptive v-sync + TXAA + FXAA control panelu  

+ PhysX

+ viši takt memorije

- uža sabirnica

- teži overclock

- 2 GB VRAMa vs 3GB na HD 7950 za 2560x1440 ili multi monitor

Sve u svemu, već je puno puta ponovljeno:

Za upali i vozi korištenje bolja je Nvidia

Za Overclockanje AMD

Sad koliko je ovih ili onih pokazat će ovo nadasve pristrano glasanje :) 

23 Igranje
4 igranje sa OCom i drajverima
0 fanboj
1 troll
0 konzolaš
16 godina
neaktivan
volegradele kaže...

Gledajući malo po web shopovima,skoro nitko ne daje online kupovinu kreditnim karticama na rate,jel to problem ili nešto treće!

Ja osobno nekad volim kupit nešto na rate,kad bi to bilo moguće ne bih bio ovisan o Linksu u Splitu!!

bravo, evoupravo sam toja govorio kolegi neki dan na kavi, nije lako danas iskeširati 2,5k kn za grafičku ali na 6/12/24 rate je to sasvim prihvatljivo i baš zbog toga nemogu kupovati u hgshopu jer neprimaju pbz maestr/visa i ostaje mi samo kešovina, što je truba, a u Linkus mater im j..m govnarsku gamad jedna pokvarena i proračunataa i lažljiva NIKAD tamo više nebudem ništa kupio prije su bili ok za reklamacije a sada su promjenili politiku i sad dobiti nešto drugo kod njih ako ti rikne uređaj da da samo se nadaj daju ti nešto po svom izboru i to upolamanje vrijednosti i mošse slikati tužiti ih nemožeš, jer su pokriveni zakonom a i u slučajevimakada nisu jednostavno se ne isplati...gamad NIKAD VIŠE ništa kod njih nebudem kupio, pa ni cd!{#} gamad uf sad mi je malo lakše {#} kad sam to sve tako lijepo napisao... inače mene su sje.. za ssd...

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
16 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Za iste novce kupis istu verziju u ADM-u i sutra je kod tebe, besplatna je dostava i platis putem otkupnine lijepo kes na ruke, nemoras do banke uplacivati na racun.

A i ADM je prilicno pouzdaniji po pitanju reklamacije, manje je problema.

e to nisam znao, hvala lijepo na info. vrlo vjerovatno će biti tako samoposlje nove godine koji dan!

17 godina
McNEKONTROLIK kaže...
volegradele kaže...

Gledajući malo po web shopovima,skoro nitko ne daje online kupovinu kreditnim karticama na rate,jel to problem ili nešto treće!

Ja osobno nekad volim kupit nešto na rate,kad bi to bilo moguće ne bih bio ovisan o Linksu u Splitu!!

bravo, evoupravo sam toja govorio kolegi neki dan na kavi, nije lako danas iskeširati 2,5k kn za grafičku ali na 6/12/24 rate je to sasvim prihvatljivo i baš zbog toga nemogu kupovati u hgshopu jer neprimaju pbz maestr/visa i ostaje mi samo kešovina, što je truba, a u Linkus mater im j..m govnarsku gamad jedna pokvarena i proračunataa i lažljiva NIKAD tamo više nebudem ništa kupio prije su bili ok za reklamacije a sada su promjenili politiku i sad dobiti nešto drugo kod njih ako ti rikne uređaj da da samo se nadaj daju ti nešto po svom izboru i to upolamanje vrijednosti i mošse slikati tužiti ih nemožeš, jer su pokriveni zakonom a i u slučajevimakada nisu jednostavno se ne isplati...gamad NIKAD VIŠE ništa kod njih nebudem kupio, pa ni cd!{#} gamad uf sad mi je malo lakše {#} kad sam to sve tako lijepo napisao... inače mene su sje.. za ssd...

ovo je offtopic..

Meni je links osobno najbolji shop iako najskuplji. Logika je jednostavna oni na rate davaju bez kamata... npr usporedi sa ADM-om ili protisom oni na rate uzimaju kamate i dode Vam na isto ali neki eto jednostavno ne razmišljaju..

Btw ova tema je još uvijek aktivna ? :)

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
14 godina

shark, razlika između gtx 650 ti i hd 7770 definitivno nije 25-30%. ako je 10%... maximum

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
zuper kaže...

shark, razlika između gtx 650 ti i hd 7770 definitivno nije 25-30%. ako je 10%... maximum

bazirano na čemu, kojem testu, di, link?

to je isto kao da ja kažem GTX 570 nije slabiji 30% od GTX 670, max 2% i ostavim to tako i odem jesti sarmu. 

14 godina

zato jer je gtx 650 ti slabija od hd 6870/gtx 560, a one nisu toliko jače od 7770

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
toxic kaže...
McNEKONTROLIK kaže...
volegradele kaže...

ovo je offtopic..

Meni je links osobno najbolji shop iako najskuplji. Logika je jednostavna oni na rate davaju bez kamata... npr usporedi sa ADM-om ili protisom oni na rate uzimaju kamate i dode Vam na isto ali neki eto jednostavno ne razmišljaju..

Btw ova tema je još uvijek aktivna ? :)

lagani OT,ja sam u globalu zadovoljan s Linksom,samo ima stvari koje bih kupio koje Links nema,a nemam baš uvik pri ruci keš!

AUDIOFIL
13 godina
protjeran
sharxtreme kaže...
zuper kaže...

bazirano na čemu, kojem testu, di, link?

to je isto kao da ja kažem GTX 570 nije slabiji 30% od GTX 670, max 2% i ostavim to tako i odem jesti sarmu. 

http://www.anandtech.com/bench/Product/536?vs=680

Zamolba za članove foruma bik i itomic009 da nekomentiraju moje poruke, Hvala !
13 godina
protjeran

mislim se koju od ove dvije kartice  da uzmem

SAPPHIRE ATI HD7950 3GB DDR5 DVI/HDMI/DP Lite 11196-16-20G

ili nvidia 660 ti

kartica bi sluzila za gaming i nebih je oc-ao

nasao sam na netu jedan sajt na kojem pise koji sve privatni trackeri su trenutno otvoreni za sign up pa evo postat cu ovdje link http://www.torrent-invites.com/forum.php

0 4 hvala 0
14 godina

Da pročitaš malo ovaj topic!!

AUDIOFIL
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
angel_c kaže...

Uzmi HD7950 !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
angel_c kaže...

Uzmi HD7950 !

Nemoj ! :)

Čovjek kaže da je ne bi OCao, a ti po HD 7950 i to sa uskličnikom.

15 godina

Ja bih uzeo HD7950 bez razmisljanja , no moze i mala anketica :

19 HD7950 3GB
11 GTX660 Ti 2GB
Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
angel_c kaže...

ili nvidia 660 ti

mislim da je hd 7950 bolji odabir - iako neces klokati - 

Haf932 kaže...

Ja bih uzeo HD7950 bez razmisljanja , no moze i mala anketica :

slazem se sa tobom ...nekako me ova 192 bitna sabirnica bode u oci, uz to tu je i 3 gb rama na stranu hd7950 - a i kad covjek malo upozna grafu i mozda odluci pomaknuti kvacicu pod amd Overdrive ili u nekom programcicu cisto da vidi o cemu to svi pricaju - i onda bum + >20%

13 godina
neaktivan

384-bitna kartica od 3gb koja se bolje kloka protiv 192-bitne od 2GB.

Ja ne razumije o čemu se ovdje još uvijek raspravlja.

Toni
Moj PC  
10 4 hvala 1
14 godina
angel_c kaže...

ili nvidia 660 ti

{#}

iclock2much
12 godina
neaktivan

Stari uzmi sapphire hd 7950 3gb obično ne OC verzijo.Imam ja isto i da ti kažem stvarno raketa {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
rapture686 kaže...

384-bitna kartica od 3gb koja se bolje kloka protiv 192-bitne od 2GB.

Ja ne razumije o čemu se ovdje još uvijek raspravlja.

Onda ćeš znati odgovoriti na ovo

http://www.hardocp.com/article/2012/08/27/nvidia_geforce_gtx_660_ti_at_high_aa_settings_review/6

Jeste, HD 7950 ima 384bitni bus, i 240 GB/s bandwidth sa BOOST(925MHz i dignutom voltažom)

GTX 660 ti ima 192bitni bus i 144.2 -155 GB/s bandwidth(Zotac AMP)  i 2GB odnosno 3GB VRAMa ovisno o izvedbi(Galaxy).

I opet performanse su jednake, čak je GTX 660Ti bolja u BF3.

Kako? ako je sve tako jasno? i ako se gleda širina busa kad se kupuje kartica.

Obvezno pogledati gornje testove.

Na 2560x1440 MAX Payne 3 highest settings 4xMSAA+FXAA ni jedna ni druga nisu igrive, ispod 30 FPS, HD 7950 7% bolja od 660 Ti na neigrivim postavkama

Na istim postavkama samo sa 2x MSAA prednost se smanjuje na 2.5%, obje ispod 40FPS pprosjek

a gle sad čuda: Na 1920x1080 8XMSAA GTX 660TI je brža 12.5% od nabrijane HD 7950 sa duplo širom sabirnicom i 100GB/s većim bandwidthom.

obje su sa 8xMSAA ispod 30FPS, znači neigrivo "Important FACT: Neither video card was playable in this game at 1080p with 8X MSAA. The lower width and lower memory bandwidth card was faster than the higher memory width and memory bandwidth card."

sad na BF3

2560x1440 sve Ultra 4xMSAA+FXAA, obje iznad 30 FPS , HD 7950 cijelih i neprimjetnih 1.8% brža od GTX 660 TI

1920x1080 sve Ultra 4xMSAA+FXAA, iznad 50 FPS, GTX 660 Ti brža 5.2% od HD 7950 sa BOOST

Na papiru HD 7950 je jača, u praktičnom gamingu nije, a pogotovu nije da bi se stavio uskličnik. (!)

Ovaj post nije poziv na flejmanje koje je ionako očekivano od nekih ovdje koji su 100% sigurni u neke stvari koristeći jednostavnu matematiku.

Više bi volio da netko da pametan odgovor zašto je tolika razlika između papirnatih specifikacija i praktičnih rezultata u igrama kod HD7950. 

Kako vidim da se HD 7950 bori i sa teselacijom, tj. lošija je u tom polju od GTX 660Ti.(Vidi Batman AC dio reviewa)

I sam sam mislio kupiti HD 7950 koja je tad imala još veći hype nego sad, ali sam odustao jer je onda izašla GTX 680. Tad je cjenovna razlika bila 140kn. Nisam falio niti malo iako smo i tada slušali iste priče o overclocku, khm.

samo ću još kvotati zaključak iz gornjeg testa:

The Bottom Line

"In the end this all reinforces our stance that memory bandwidth isn't everything, and people seeking out video cards for gaming should not focus so intently on the memory bus width and bandwidth specification for determining their video card for gaming. Other factors go into it, and only through actually gameplay will you know how these truly perform side-by-side. That is why we here at [H]ardOCP actually play games with these video cards and use that real-world gaming performance to determine which card your money is better spent on."

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2012 14:25 (sharxtreme).
14 godina

A po čemu si ti zaključio da je to što si pročitao na HARDOCP-u apsolutina istina ??? Ja sam vidio kod njih recenzija koje se poklapaju sa onim što sam sam isprobao, ali i onih koji veze sa pameću nemjau, odnosno rezultate koje su dobili.

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

A po čemu si ti zaključio da je to što si pročitao na HARDOCP-u apsolutina istina ??? Ja sam vidio kod njih recenzija koje se poklapaju sa onim što sam sam isprobao, ali i onih koji veze sa pameću nemjau, odnosno rezultate koje su dobili.

a po čemu si ti zaključio da nije istina? taj mač je dvosjekli. 

Techspotov veliki test sa svim karticama govori o jedva 1-2% prednosti prosječno u 12 testiranih igara za HD 7950.

Ja ću ti reći po čemu znam da je istina. Zato što HD 7950 ima 240 GB/s bandwidth 384bit BUS, GTX 680 i GTX 670 imaju 256bit BUS i 192 GB/s bandwidth.

Kad bi se to gledalo tako HD 7950 je jača od obje, A NIJE. iste ste mi priče pričali i kad je kepler tek izlazio, o busu i overclocku, iste priče neki pričaju i danas, a vidi sad. Po tome znam da je istina, iz osobnog iskustva.

Misliš li ti da bi AMD toliko oborio cijenu HD 7950(1500kn nije malo) da je jača od GTX 670 i 680? i misliš li da bi dodavao BOOST na HD 7950 da je tako super na 800MHz kakve su bile kad su se neki koji neču navoditi kleli da je jača od GTX 680 kad je izlazila? :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2012 14:45 (sharxtreme).
14 godina

Čim sam vidio ovu rečenicu dosta mi je bilo. "Ja ću ti reći po čemu znam da je istina". Pa nije sve u memorijskoj propusnosti, a i igra treba moći iskorištavati takvu sabirnicu. A još treba gledati i rezoluciju. HD 7950 sa boostom je grafa u rangu GTX 670, a boost je AMD dodao zato što je napravio fantastičan čip koji se ladno clocka 50% !! Jel ti misliš da su oni slučajno izbacili grafu sa taktom grafičkog procesora na samo 800 Mhz kad može raditi na 1.2 Ghz, a na 1.0Ghz savršeno i sa minorno većom potrošnjom ?? Postavili su clock tako nisko zato da imaju prostora "ubrzati" grafu kad Nvidia izbaci GTX 600 seriju. Isto tako oni sad kad izbace HD 8000 seriju, samo malo dorade chip i dignu tih 150 do 200Mhz core clock ( koje sad već imaju bez problema ) i imaju po seriji 30% veće performanse sa manje više istom arhikteturom.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2012 15:14 (itomic009).
16 godina
neaktivan

i ja sam bio u nedoumici kad sam vidio specifikacije na papiru ali u igrama to baš ne drži vodu (pogotovo u bf3 iako nitko nije ustanovio zasto) i evo jos jedan

tamo od 3,40min počinju testovi, negdje je 7950 jača ali ne za toliko koliko bi trebala biti u odnosu na papirnatu nadmoć.. tako da stoji i izjava kolege sharxtreme  tako da na kraju ispada da za istu lovu možeš uzeti i 660ti oc pe i 7950 sfireovu flex izdanje i u biti zavisi koju igru igraš/namjeravaš igrati prema tome trebaš izabrati i grafičku....
evo i još jedan koji to potvrđuje testovi na 3,50min (jbg nezz kako staviti link na točno određeno vrijeme na video :/)

Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Glupo je gledati te starije testove sa starim driverima.

Gtx660ti parira na def taktu HD7950 kad se naklokaju stvar je jasna nema se sta tu vise kacit neki  testovi nesto ubjedjivat kad je sve kristalno jasno.

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina

Ma nema se šta tu polemizirati 7950 je jača kartica na papiru i u sintetičkim benchmarkovima u praksi je stvar sasvim drugčija!Kao što je kolega poviše naveo kad bih gledali specifikacije onda bi 7950 bila bolja i od 670 i 680 a svi znamo da nije!

Bottom line je da obe kartice su podjednako dobre i razlike su minorne,sve je stvar osobnog izbora!

AUDIOFIL
Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina
sharxtreme kaže...

I dalje se vodi borba i quota se vezano za ove dvije karticea a vec se sve reklo.

Neka komentira ekipa koja ih ima i odradi mini review.

Prvo, GTX 660TI nije jaca u teselaciji od HD 7950 sto se vidi u Heavenu koji je striktno tess bench, dakle to nije tocno.

Bandwith se osjeti u nekim igrama, u nekima ne.

To igra treba znati koristiti, tipa Metro 2033 u kojem su ATI kartice jace od Nvidie.

Isto tako BF3 to ne koristi pa tu nema prednosti.

HD 7950 je kartica koja zna imati problema sa driverima, vise nego GTX 660TI ali se clocka bolesno i podere GTX 660TI clockana u svemu, za clockere super izbor.

Isto tako je GTX 660TI PNP kartica koja ima manje problema sa driverima i u vecini je naslova dostojan konkurent HD 7950.

Stock to stock HD 7950 ima prednost u Krizama i Metrou recimo, nema punjenja vrama do kraja pa ni pada perfomansi koji se dogodi nekad GTX 660TI.

Zato se manite komentiranja, Shark gore si napisao okej post i ostavi ga.

Tko tu dode pitati koju ce karticu kupiti nije nista nego glupan, nakon ovolike hrpe postova svatko zna sto je za njega.

ZZ

iclock2much
14 godina
neaktivan
goldi kaže...

Gtx660ti parira na def taktu HD7950 kad se naklokaju stvar je jasna nema se sta tu vise kacit neki  testovi nesto ubjedjivat kad je sve kristalno jasno.

Ovo je diskutabilno. Ovisi je li pričamo o HD 7950 ZE ili normalnom izdanju?

13 godina
protjeran
zoharbizo kaže...
angel_c kaže...

ili nvidia 660 ti

{#}

hahahaha lakse malo ipak

13 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...
goldi kaže...

Ovo je diskutabilno. Ovisi je li pričamo o HD 7950 ZE ili normalnom izdanju?

Ne znam kolega na sta mislis nije mi jasno HD7950 ZE sta je ovo "ZE"

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice