Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 428.931
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Nvidia Fermi info

http://blogs.nvidia.com/ntersect/2010/05/3d-vision-surround-driver-launch-timeline.html

Ovaj dio mi se posebno svidja:

"Our first 256 based driver is planned to post to nvidia.com on May 24th and will enable new SLI setup controls and improve performance on several key applications for GTX 400 "

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Nvidia Fermi info
VirtUoso kaže...

I? - Jel bolja ATIeva ili nVidijina top kartica?

Just asking...

atijeva

16 godina
Nvidia Fermi info

Jao jucer u konikomu gledam malo hadweraj i na moje opce iznenadenje ugldam zotacove GTX- ice 

konikom inace nema nist novo izlizeno, forsaju se sa kutijama od +hd 3870+ 8600 gt i slicno tak da me bas iznenadilo ( e da i male su kutije, ja sam bas ocekivo ono kutija metar na metar 

MOJ AVARTAR = JAMES HETFIELD /// WEB SITE http://hcgamer.weebly.com/ !!!!!!!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
GRDI-146 kaže...

konikom inace nema nist novo izlizeno, forsaju se sa kutijama od +hd 3870+ 8600 gt i slicno tak da me bas iznenadilo ( e da i male su kutije, ja sam bas ocekivo ono kutija metar na metar 

konikom... tamo ja kupujem špaker

a o hardveraju malo proguglaj

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.5.2010 9:31 (igy).
17 godina
neaktivan
GRDI-146 kaže...

Jao jucer u konikomu gledam malo hadweraj i na moje opce iznenadenje ugldam zotacove GTX- ice 

Sve je to divno i krasno ali pogledaj cijene Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
16 godina
Nvidia Fermi info

Ako neko čeka dual fermi evo vijest.Oče li ati izgubit tron vidit čemo ove godine.

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Fermi info
cini mi se, ako ce potrosnja bithi 375w da ce se raditi o 2x470
Bolje ispasti kreten nego iz aviona
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Nvidia Fermi info

Ma da Dery, ali vidi: GTX 480>GTX470 (oba GF100) > GTX465(GF102) - to je ono što se trenutno zna. GF104 (kako god će se zvat kartica bazirana na njemu) je, ako se dobro sjećam pola shadera i smanjena sabirnica itd. sa još nekim rezovima od GF100 (osim ako idu na pola shaddera od GTX 480 što je manje od pola shaddera originalnog GF 100). Dakle dual GPU baziran na tom chipu sa TDP manjim od GTX 465 sumnjam da će konkurirati HD5850, a kamo li ičem jačem i čudi me ta odluka, onako iskreno, da se uopće idu zezat sa dual GPU rješenjem u tom rangu.

NVidia veli da imaju yield (Fermi) preko 20% tj da nije ispod 20% i da su njime zadovoljni, barem koliko čitam, a opet su smanjili specifikacije nove Tesle, što dovodi do zaključka da ipak još uvijek imaju stanovitih problema sa GF100 chipom (na stranu škart koji se nalazi u GTX 480 i 470 - koliko god mislili da su jake, realno to je škart, nema nijednog punokrvnog 512 shadder chipa u njima)

Ajde, krenula im je prodaja GTX 470, nisu sa novijim driverima toliko loše naspram HD5870, neki kažu da je i bolja kupnja, moje mišljenje je uglavnom dobro poznato i ne ide na stranu nVidije, ali onako globalno imaju stanovitih problema sa tom serijom i količine su još uvijek relativno ograničene. Da nisu išli na dual GF102 karticu (GTX 465 x2 tj 2* GF102) koja bi eventualno konkurirala HD 5970 ili bila blizu po snazi, to mi ipak nije jasno. Doduše kažu da bi TDP takve kartice bio 375W!!!!!

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.5.2010 17:50 (Rhodin).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Nvidia Fermi info

Joj, GTX470 nije normalan sa skaliranjem (SLI):

http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-470-2-3-way-sli-review/1

SLI GTX 470 je u većini slučajeva puno bolji od HD 5870 crossfire.

Diabolic, I’ll supply the higher wattage via fibre optic wire, Until you acquire some kinda knowledge.
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.5.2010 20:10 (epic).

2 0 hvala 0
17 godina
epic kaže...

Odhebem ja Guru3d s njihovim Nvidia review-ima...

16 godina
neaktivan
VirtUoso kaže...

I? - Jel bolja ATIeva ili nVidijina top kartica?

Just asking...

ATijeva i to podosta.

16 godina
neaktivan
epic kaže...

Guru3D nije referentan izvor reviewa.

16 godina
protjeran
Batista kaže...
epic kaže...

Odhebem ja Guru3d s njihovim Nvidia review-ima...

Opet single GTX 470 je imala losije rezultate od HD 5870 (Guru3D), a na micromanovom review-u je bila jako jako blizu HD 5870.

Diabolic, I’ll supply the higher wattage via fibre optic wire, Until you acquire some kinda knowledge.
16 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

to je zato što su oni testirali na BETA driverima,a ja sam testirao na 197.55 koji su prilično poboljšali preformanse.

I'll be back
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
microman kaže...

to je zato što su oni testirali na BETA driverima,a ja sam testirao na 197.55 koji su prilično poboljšali preformanse.

Kad ti dođe još jedna GTX 470-ka nabaci review. Cool

17 godina
epic kaže...
microman kaže...

Već je došla, zar nisi vidio?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
protjeran
Hyperion kaže...
epic kaže...
microman kaže...

Već je došla, zar nisi vidio?

Ne. :S

16 godina
Nvidia Fermi info
nemoze 2xgtx465 parirati hd5970. @microman jos uvijek cekam rezultate
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Hmh,a ja čekam svog bratiča da izmjeri potrošnju komponenta,sve mi se čini da če jedna u kutiju,jer napajanje previše ruži.

Budem vidio šta če moj električar reči.

I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
microman kaže...

Hmh,a ja čekam svog bratiča da izmjeri potrošnju komponenta,sve mi se čini da če jedna u kutiju,jer napajanje previše ruži.

Nemoj cvikat, razdelaj malo XFX-a... :P :)

15 godina
neaktivan
microman kaže...

Nemoj me *ebat da 1.2 KW nije dosta za taj SLI?!Iznenađen

Đizs...

Gledao krivi PC... (zaki-jev)
3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.5.2010 22:30 (Minoza).
17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Ma vi'š da je pi*čkaBelji se

Inace ima 650W a ne 1.2kW

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
microman kaže...

Pa da, ali tu se vidi da nije istina da favoriziraju Nvidiju.

Lijep pozdrav ;)
15 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
microman kaže...

Pa da, ali tu se vidi da nije istina da favoriziraju Nvidiju.

Kad vidim Micromanov review -> onda vjerujem Smijeh

Ne znam dali je guru pouzdan ili ne niti me briga, naprosto prije vjerujem "domaćem" review-u bilo to sa strane BUG-a, PCEkspert-a ili nekoga sa foruma.

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
15 godina
neaktivan
Minoza kaže...
Kad vidim Micromanov review -> onda vjerujem Smijeh

Ne znam dali je guru pouzdan ili ne niti me briga, naprosto prije vjerujem "domaćem" review-u bilo to sa strane BUG-a, PCEkspert-a ili nekoga sa foruma.

ako me dobro služi pamćenje,na reviewu od PCE gtx480 je puno uverljivija protiv 5870 nego u većini ostalih reviewa u svijetu

17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

dobitna kombinacija:sto vise razlicitih revieweua treba analizirati i izvuci srednju ocjenu.

dasHHa
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Fermi info
microman, sto kazes da napravimo jednu 2xgtx470 VS hd5970(ako rijesis problem napajanja) jer konfe su jako slicne... jedino dok dobim nove winse jer dobim samo 27000 bodova u vantageu na 1000/1350, a trebao bih dobiti barem 30000
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
abraham kaže...
franky kaže...
abraham kaže...
win32 kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Vodeni blok poput navedenog zaista rješava bilo kakve 'termalne' probleme, no upitna je dostupnost i jednostavnost instalacije.

Ljudi su još pomalo skeptični prema vodenom hlađenju (uključujući i mene).

OK možda je tu i lijenost u pitanju isto tako (tko će to sve rastavljat, sastavljat, kontrolirat, mjenjat tekućinu i sl.) Izlanuo se

Sa malo strpljenja se sve moze sredit! Voda je imho zakon! Jos uvijek zalim sto nisam uzeo blok za svoju grafu dok sam imao priliku za to!

zasto vise nemas priliku ?

evo ja imam Zalmana za ZM-GWB3 za 160 kn i moja clockana 3870 je na 28/47 c,

blok pase na sve kartice

Ne paše na HD4870X2.

jesi siguran, kladio bih se da pase, samo ti trebaju 2 komada

Siguran.

16 godina
protjeran
franky kaže...
abraham kaže...
franky kaže...
abraham kaže...
win32 kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Vodeni blok poput navedenog zaista rješava bilo kakve 'termalne' probleme, no upitna je dostupnost i jednostavnost instalacije.

Ljudi su još pomalo skeptični prema vodenom hlađenju (uključujući i mene).

OK možda je tu i lijenost u pitanju isto tako (tko će to sve rastavljat, sastavljat, kontrolirat, mjenjat tekućinu i sl.) Izlanuo se

Sa malo strpljenja se sve moze sredit! Voda je imho zakon! Jos uvijek zalim sto nisam uzeo blok za svoju grafu dok sam imao priliku za to!

zasto vise nemas priliku ?

evo ja imam Zalmana za ZM-GWB3 za 160 kn i moja clockana 3870 je na 28/47 c,

blok pase na sve kartice

Ne paše na HD4870X2.

jesi siguran, kladio bih se da pase, samo ti trebaju 2 komada

Siguran.

jesi probao

Zalmana ZM-GWB3 je univerzalan blok,

ako su rupe simetricno postavljene oko GPU mora pasati,

a koliko vidim po slikama jesu na svim GPU-ovima

15 godina
neaktivan
zaki kaže...
microman, sto kazes da napravimo jednu 2xgtx470 VS hd5970(ako rijesis problem napajanja) jer konfe su jako slicne... jedino dok dobim nove winse jer dobim samo 27000 bodova u vantageu na 1000/1350, a trebao bih dobiti barem 30000

i mene čisto zanima ta bitka

samo okanite se sintetičkih testova

testirajte to na igrama i to ne preko frapsa nego preko ingame bencheva (ili onih koji se moraju skinuti s interneta)

ne zanima nas koja će grafa pobjedit u unigine heavenu ili 3dčmarku,zanimaju nas konkretne performanse u igrama (barem mene)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice