Gdje se pobogu vidi opterećenost GPU-a?
možda na gpu-z
možda na gpu-z
u GPU-z mozes staviti da ti biljezi u log
GPU Load se moze vidjeti i u Everestu i MSI Afterburneru.
Kako imam G15 onda sam si za oba stavio da mi bacaju monitoring na LCD tipkovnice, pa u svakom trenutku mogu vidjeti GPU load, temperature, brzine vrtnje, napone itd.
I za GPU i za CPU
Everest mi ne prikazuje to (možda nije najnoviji), ali novi GPU-Z da. Hvala, nisam znao za ovo.
A meni pak sam pise CF disabled ,i nis drugo.
- Radeon HD 4770 0.80%- Radeon HD 4830 1.82%
- Radeon HD 4870 1.94%
- GeForce 9800 GTX 2.22%
- GeForce GTS 250 2.9%
- GeForce GTX 275 3.05%
- Radeon HD 4850 3.23%
- Radeon HD 4890 3.36%
- GeForce 9800 GT 3.51%
- GeForce GTX 260 3.70%
- GeForce GTX 280 4.6%
- GeForce GTX 285 4.71%
- GeForce GTX 295 4.72%
postotak povratka neispravnih kartica, vidimo da debelo prednjaci Nvidia,
a kad naprave statistike za nove serije vjerujem da ce Nvidia fanovi biti debelo sokirani
- Radeon HD 4870 1.94%
- GeForce 9800 GTX 2.22%
- GeForce GTS 250 2.9%
- GeForce GTX 275 3.05%
- Radeon HD 4850 3.23%
- Radeon HD 4890 3.36%
- GeForce 9800 GT 3.51%
- GeForce GTX 260 3.70%
- GeForce GTX 280 4.6%
- GeForce GTX 285 4.71%
- GeForce GTX 295 4.72%
a kad naprave statistike za nove serije vjerujem da ce Nvidia fanovi biti debelo sokirani
Odakle si to izvukao?
Hmm nebi mi bilo čudno, stalno gledam kako memorija otkazuje na nvidia-i,a kod HD 4 serije uglavnom pregrijavanje je krivo pogotovo kod hd4850, hd4870 i 4890, probao sam hd4770 i ona je vrlo hladna, a vjerujem da je i HD4830 kod njih je očito nešto drugo u pitanju.
- Radeon HD 4870 1.94%
- GeForce 9800 GTX 2.22%
- GeForce GTS 250 2.9%
- GeForce GTX 275 3.05%
- Radeon HD 4850 3.23%
- Radeon HD 4890 3.36%
- GeForce 9800 GT 3.51%
- GeForce GTX 260 3.70%
- GeForce GTX 280 4.6%
- GeForce GTX 285 4.71%
- GeForce GTX 295 4.72%
mali su to postotci, u zadnjih 5 godina nvidie nisam naletio na nikakav kvar
Fale ti na popisu dx11 Radeonke.
Čujem od frenda na servisu Vemil-a i Links-a da je najviše problematičnih iz Radeon 5xxx serije po broju reklamacija (što me iznenadilo)
Fale ti na popisu dx11 Radeonke.
Čujem od frenda na servisu Vemil-a i Links-a da je najviše problematičnih iz Radeon 5xxx serije po broju reklamacija (što me iznenadilo)
šta im se kvari?
jos nisu dovoljno dugo na trzistu da bi usle u statistiku,
cekaj koji mjesec
šta im se kvari?
Pojma nemam.. samo da ekipa dosta donosi reklamirat (možda je do nesposobnih korisnika hehe).
Guess what...? Valjda ja imam Sapphire pa nemam prob? Još sam u 3 navrata clockao 5850 imam je 9 mjeseci i igram/bencham svakodnevno po par sati minimum!
ja je isto imam i nisam još naišao na probleme(jedino me zeza u driverima onaj video--basic quality--i zastavica izbacuje runtime error i ne želi se vijorit),to neznam do čega je
samo u zadnje vrijeme uopće ne igram ništa jer nemam šta,JC2 mi se ne sviđa-a metro,bc2,mw2 sam odigrao...
Guess what...? Valjda ja imam Sapphire pa nemam prob?
Da, ja sam isto imao njihove kartice kad god sam kupio Radeonku (2 puta do sada). Sapphire je kvalitetna firma.
Da, ja sam isto imao njihove kartice kad god sam kupio Radeonku (2 puta do sada). Sapphire je kvalitetna firma.
takodjer zadnjih par kartica Sapphirke.
sve +5
prosla 5870 sapphireova ... sad 5770 sapphireova ...
sve pohvale ...
frend mi je uzeo iz adma vtx 5770 i njegova je u idleu 45C dok je moja sapphire 35C .... s tim da u kucistu nemam ni jednog ventilatora .. osim onog iza hdda koji sam skuplja prasinu ...
Mi smo u uredu imali XFX 5850, kupljena nedugo nakon launcha. Trajala je misec i po dana. Zamjenska je stigla Sapphire i s njom nikakvih problema.
Preferiran Gainward za nVidiju i Sapphire za ATI. Sve ostalo je visestruko rikavalo. nVIdija 6800 serija, dvi su riknule, a 6800GT Golden Sample od Gainwarda i danas sluzi.
Iako nVidija vs. ATi, po mom osobnom iskustvu, je 30 nasuprot 70% po rikavanju.
mato sve zavisi,meni je moja 4890 sapphirka crkla mema nakon 3 mijeseci,nikad neznaš,zato i postoji garancija!
a imao sam 3870 sapphirku također koja je dvije godine radila bez ikakve frke i prodao je i već godinu radi kod tipa bez ebemti!
Vodeni blok poput navedenog zaista rješava bilo kakve 'termalne' probleme, no upitna je dostupnost i jednostavnost instalacije.
Ljudi su još pomalo skeptični prema vodenom hlađenju (uključujući i mene).
OK možda je tu i lijenost u pitanju isto tako (tko će to sve rastavljat, sastavljat, kontrolirat, mjenjat tekućinu i sl.)
Sa malo strpljenja se sve moze sredit! Voda je imho zakon! Jos uvijek zalim sto nisam uzeo blok za svoju grafu dok sam imao priliku za to!
Guess what...? Valjda ja imam Sapphire pa nemam prob? Još sam u 3 navrata clockao 5850 imam je 9 mjeseci i igram/bencham svakodnevno po par sati minimum!
Nema to veze do proizvođaća kad je u pitanju referentna.Takve grafe su gotove isporučene od strane ATI/AMD-a i Brandovi poput Spphirea,3D club,Powercolor,itd... samo naljepe svoje etikete i vuala imaš Sapphire ili nekog drugog.Dok nereferetne često posijeduju brandov(čitaj: Sapphire,itd....) vlastiti hladnjak,PCB,VRAM,Regulatore napajanja i te sitne dodatke koje mogu napraviti razliku između kvalitete i šrota.
Vodeni blok poput navedenog zaista rješava bilo kakve 'termalne' probleme, no upitna je dostupnost i jednostavnost instalacije.
OK možda je tu i lijenost u pitanju isto tako (tko će to sve rastavljat, sastavljat, kontrolirat, mjenjat tekućinu i sl.)
Sa malo strpljenja se sve moze sredit! Voda je imho zakon! Jos uvijek zalim sto nisam uzeo blok za svoju grafu dok sam imao priliku za to!
zasto vise nemas priliku ?
evo ja imam Zalmana za ZM-GWB3 za 160 kn i moja clockana 3870 je na 28/47 c,
blok pase na sve kartice
blok pase na sve kartice
Ne paše na HD4870X2.
plus, sama jezgra ti je hladna, a ostalo ti se na grafickoj pregrijava do rikavanja(vjerojatno) jer nemoze biti univerzalni full cover blok
I? - Jel bolja ATIeva ili nVidijina top kartica?
Just asking...
plus, sama jezgra ti je hladna, a ostalo ti se na grafickoj pregrijava do rikavanja(vjerojatno) jer nemoze biti univerzalni full cover blok
pasivci na memoriji, velike doduse aluminijske lepeze i antec 900, memorija isto divno clockana na 1300 Mhz,
full cover blokovi kostaju skoro kao i graficke, to je za one sa viskom novca
I? - Jel bolja ATIeva ili nVidijina top kartica?
Just asking...
nVidia ima najbržu single gpu karticu (gtx480) a atijeva 5970(dual gpu ) je najbrža kartica trenutno na tržištu.
blok pase na sve kartice
Ne paše na HD4870X2.
jesi siguran, kladio bih se da pase, samo ti trebaju 2 komada