Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 431.006
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Nvidia Fermi info

Mislim da se ona uspoređuje sa 5850,a ne 5870.

Never afraid to try something new. Remember,amaters build Ark, and profesionals build Titanic.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Nvidia Fermi info
vexx5555 kaže...

Znam, ali me zanima usporedba sa 5870, gledam cijene nešto...

17 godina
protjeran

Istina. HD5870 je malo skuplji, a puno jači. ATI vodi po tom pitanju. Mislim da je GTX470 oko 2800 kuna, a Radeon 5870 je tu negdje, malo više, a dosta bolji, nešto slabiji od GTX480 osim u nVidia TWIMTBP igricama gdje Geforce jači više

sticky boredom with a book:S
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.5.2010 9:07 (stoncin3).
15 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...
vexx5555 kaže...

Znam, ali me zanima usporedba sa 5870, gledam cijene nešto...

Ja sam prije nekoliko dana gledao user review na nekom forumu. Rezultati su vrlo zanimljivi. Iako u startu 470-tka djeluje slabije, na full HD sa max AA daje puno stabilniji (i bolji min) FPS od 5870 i ne zaostaje puno. Npr. nešto što glatko radi na 5870, radit će glatko i na 470, nešto što ne radi glatko na 470, neće raditi glatko niti na 5870. Eto, vrlo jednostavno... Imam feeling da dosta ljudi (kao i ja do nedavno) ima već unaprijed zacrtano da ta kartica po performansama parira 5850 ali u stvarnosti je ona između 5850 i 5870, čak rekao bih bliže 5870. Da je malo jeftinija bila bi odličan buy.

To je moje mišljenje, i nisam nikakav nVidijot, imam 5870 u kučištu ali vidio sam i review gdje 470-tka na (ako se dobro sjećam) 800MHz rastura 5870 na 1000MHz... i da sad tu nebi uletio komentar o temperaturi, nije uopće drastična, ventilator treba raditi na 70-80% ali tempe budu do 90-tak stupnjeva što je ok za ovu karticu.

Evo konkretno test 5870 vs. 470:

http://www.overclock.net/nvidia/715548-ati-radeon-hd-5870-vs-nvidia.html

Uzmite u obzir i da se GTX-ice jako dobro skaliraju u SLI.

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.5.2010 9:58 (Minoza).
16 godina
neaktivan
Minoza kaže...

Evo konkretno test 5870 vs. 470:

http://www.overclock.net/nvidia/715548-ati-radeon-hd-5870-vs-nvidia.html

Uzmite u obzir i da se GTX-ice jako dobro skaliraju u SLI.

Mislin da je jos rano za prave usporedbe. Triba nan nova generacija igara. Tebe ce to mozda zanimat, al u Quicksilveru (GPU 3D Max renderer) nVidije unistavaju ATi. Cak je 9800GT brza od 5870.

Iako bi tribalo bolju scenu napravit. Render time od 25s nije dovoljno za pravu usporedbu. 

@Bugovci

javite se kad dobijete Fermija, pa cemo van poslat custom benchmark scenu za 3D Studio MAX 2011.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
17 godina
neaktivan
Mad_Badger kaže...

@Bugovci

javite se kad dobijete Fermija, pa cemo van poslat custom benchmark scenu za 3D Studio MAX 2011.

Meni zaista nije jasno kako JOŠ UVIJEK nisu uspjeli dobiti svoje primjerke kartica za test.

Vjerojatno su se nekome iz Nvidije zamjerili Namigiva

Lijep pozdrav ;)
17 godina
odjavljen
Dado_ZG78 kaže...
Mad_Badger kaže...

@Bugovci

Meni zaista nije jasno kako JOŠ UVIJEK nisu uspjeli dobiti svoje primjerke kartica za test.

Vjerojatno su se nekome iz Nvidije zamjerili Namigiva

neka kupe fermije i onda u idućem broju nagradna igra pod naslovom Osvojite Spermića dva

15 godina
neaktivan
Mad_Badger kaže...

Mislin da je jos rano za prave usporedbe. Triba nan nova generacija igara. Tebe ce to mozda zanimat, al u Quicksilveru (GPU 3D Max renderer) nVidije unistavaju ATi. Cak je 9800GT brza od 5870.

Iako bi tribalo bolju scenu napravit. Render time od 25s nije dovoljno za pravu usporedbu. 

@Bugovci

Baš se igram ovih dana sa RT-om Smijeh ali koristi samo CPU ako se ne varam, Quicksilver nisam probao ali budući da imam i 9800GT mogao bih baš da vidim usporedbu na "dulje staze". Thx!

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
16 godina
Minoza kaže...

Ja sam prije nekoliko dana gledao user review na nekom forumu. Rezultati su vrlo zanimljivi. Iako u startu 470-tka djeluje slabije, na full HD sa max AA daje puno stabilniji (i bolji min) FPS od 5870 i ne zaostaje puno. Npr. nešto što glatko radi na 5870, radit će glatko i na 470, nešto što ne radi glatko na 470, neće raditi glatko niti

Zato volim nvidia grafe jer daju stabilniji fps.Tako je bilo i sa bivšom serijom.

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.5.2010 18:51 (dery).
16 godina
neaktivan
Minoza kaže...
Mad_Badger kaže...

@Bugovci

Baš se igram ovih dana sa RT-om Smijeh ali koristi samo CPU ako se ne varam, Quicksilver nisam probao ali budući da imam i 9800GT mogao bih baš da vidim usporedbu na "dulje staze". Thx!

Da, zasad je samo CPU. Aliiiiiii, mislin da tipa 4.5. na nekom sajmu ili koznačemu Chaos Group predstavlja GPU Rendering solution. Sad ... to je sve sta se zna, ali zvuci obecavajuce.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
15 godina
Nvidia Fermi info

zanimljiv je ovaj test 5870 vs 470 gore, ati radi malo vece framedropove u nekim igrama, iznenadem sam koliki overclock 5870 moze povuc i kako niske temperature ima na defaultu, 66 max kad nije clockana, lol to mi je malo cudno, kad ju se overclocka skacu za 15 stupnjeva, lol, ali nema veze temp nisu bitne, nije ovaj gtx 470 ipak tako los kao sto sam mislio.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Ja ne navijam ni za ATi ni za NVidiu, ali taj test sto si dao 470 vs 5870 kaze: COD6 average ATI 137 FPS 470 71FPS,   COD5 avarage ATI 108 FPS, 470 85 FPS, BC2 average ATI 79 FPS 470 62 FPS, Operation Flashpoint: Dragon Rising ATi 96 FPS, 470 75 FPS. I o cemu sad ti pricas da su podjednake?   Jedino sto je prijmetno da 5870 ima veci drop sa max na average te da je ATI hladnija.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Badpix3l kaže...

Ja ne navijam ni za ATi ni za NVidiu, ali taj test sto si dao 470 vs 5870 kaze: COD6 average ATI 137 FPS 470 71FPS,   COD5 avarage ATI 108 FPS, 470 85 FPS, BC2 average ATI 79 FPS 470 62 FPS, Operation Flashpoint: Dragon Rising ATi 96 FPS, 470 75 FPS. I o cemu sad ti pricas da su podjednake?   Jedino sto je prijmetno da 5870 ima veci drop sa max na average te da je ATI hladnija.

Jesi pogledao min FPS? Jer većini ljudi je ovo jednako bitno ako ne i bitnije nego average. Dakle, ne samo što si izvrnuo moje riječi nego nisi niti dobro čitao. Rekao sam da GTX-ica ima stabilniji i bolji min FPS, niti u jednom trenu nisam rekao da su podjednake. Vjeruj mi, kada imaš 60+ FPS tada nije uopće bitan max FPS (osim ako ganjaš neki visoki lock) dok je prosječan i minimalan FPS uvijek bitan, a tu 470-tka briljira, barem po ovom testu.

Uostalom, ne kužim te, izvukao si brojke gdje 5870 ljepše izgleda, a pogledaj ove druge 3 igre, pa 470-tka čak ima bolji average u ove 3 koje nisi nabrojao... Ovo govorim objektivno da objektivnije ne može biti... Možda su testovi fake, ok, u to neću ulaziti ali ako su istiniti mislim da je 470-tka odlična kartica i dobar buy.

Pogle npr. min FPS u SHIFT-u, dok na 5870 padne na 37, 470-tka drži na 60! BC2 koji si ti spomenuo, dok na 5870 padne na neigrivih 22 FPS-a, 470-tka drži 35. Pa jel ti draže imat hrpu FPS-a koji varira drastično ili stabilan FPS da cijelo vrijeme ide glatko? Ja bi radije konstantno 30 nego 20-70 jer se ta varijacija jako osjeti.

Naravno, ostaje i tvrdnja da se SLI kod Fermija jako dobro skalira, možda ni ovo nije istina ali ako je to je za mene, a i dosta drugih ljudi jako važan element pri odabiru grafe. Znači sad skrpaš za jednu npr i kroz 6 mjeseci uzmeš po povoljnijoj cijeni još jednu i dobiješ skoro pa duplo bolje performanse (ako je istina to o skaliranju).

Prije nego zaključiš da sam subjektivan slobodno pogledaj pod "Moj PC".

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.5.2010 23:26 (Minoza).
17 godina
neaktivan
Minoza kaže...
 mislim da je 470-tka odlična kartica i dobar buy.

Sa ovim se ipak ne mogu složiti Neodlučan

Da dođe cca 2000kn onda definitivno, ali za 3000kn bolje je uzeti Radeona 5870.

Lijep pozdrav ;)
15 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
Minoza kaže...

A je, slažem se, ranije sam spomenuo da kada bi bila malo jeftinija da bi bila dobar buy al eto u drugom komentaru sam se malo požurio Belji se

17 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...
Minoza kaže...

update:  GTX 470 i HD 5870 se daju naći već i po 2600 kuna.Namigiva Ima ih eto u Protisu. Čak je ova bolja Radeon od Sapphire proizvođača što dovoljno govori o ovome svemu...

16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
Dado_ZG78 kaže...
Minoza kaže...

update:  GTX 470 i HD 5870 se daju naći već i po 2600 kuna.Namigiva Ima ih eto u Protisu. Čak je ova bolja Radeon od Sapphire proizvođača što dovoljno govori o ovome svemu...

Hehe izgleda da je počeo rat cijena,samo neka još i druge trgovine sljede ovaj primjerSmijeh

I'll be back
17 godina
protjeran

Da kada dođu Radeoni na 2000 (max. 2100) ja ću sigurno kupiti si jednu...Smijeh A to predviđam neće biti do jeseni jer su sada high-end konkurenata došle na svoje sa modelima od Geforce-Radeona. HD5870 ima konkurenta i HD5850 isto. Sad jedino još da naprave neki dual GPU GTX 480 kod nVidia i slože grafu dobru kao HD5970

15 godina
Nvidia Fermi info

cisto informativno, sad cu uzet novu konfu ali cu ostavit grafu a nakon ljeta cu uzet novu grafu i monitor, pa dali ce se tamo nakon ljeta moc 5870 nac za bar nekih 2000kn, oce li ati updateat seriju grafulja do tad.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

cisto informativno, sad cu uzet novu konfu ali cu ostavit grafu a nakon ljeta cu uzet novu grafu i monitor, pa dali ce se tamo nakon ljeta moc 5870 nac za bar nekih 2000kn, oce li ati updateat seriju grafulja do tad.

Ček da pogledam u kristalnu kuglu...

15 godina
Nvidia Fermi info

hahahaah dobra dobra lol, pitam samo za pretpostavku hehe.   

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

pa neradimo mi kao direktori u amd-u pa da znamo

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.

0 0 hvala 1
15 godina
odjavljen
Nvidia Fermi info

Trziste nije fiksan pojam. Vjerovatno do 9. mjeseca cjene bi trebale biti nize sigurno nego sada.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ako je sudeći po HD4800 seriji, kada sam imao 4870 1G, kupio sam za 2100kn 9/2008, a 9/2009 sam prodao je jer je pala na 1100kn. Dakle, ovu sam uzeo na jesen za 1700 (dok još nisu cijene digli)Belji se, sad na jesen bi trebala biti 1000knSmijeh

16 godina
odjavljen
stoncin3 kaže...
Dado_ZG78 kaže...
Minoza kaže...

Već sam bio stavio linkove za GTXice. Pogledaj ranije postove.

Never afraid to try something new. Remember,amaters build Ark, and profesionals build Titanic.
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Ako je sudeći po HD4800 seriji, kada sam imao 4870 1G, kupio sam za 2100kn 9/2008, a 9/2009 sam prodao je jer je pala na 1100kn. Dakle, ovu sam uzeo na jesen za 1700 (dok još nisu cijene digli)Belji se, sad na jesen bi trebala biti 1000knSmijeh

HD4*** i HD5*** serija su različite stvari. U ovoj situaciji ATi je u prednosti i teško da će cijene ići dolje još neko vrijeme. Ja bi oko devetog mjeseca očekivao cijenu ok 1600 kn za 5850.

17 godina
protjeran

Sry za link vexx!Sramim se Nego ja sam mislio na HD5870 pa ako bude tu negdje 2100KN.Cool To bi se dalo upgradeati onda na jesen. Čisto isplativo bar po meni čak i za mene sa HD5850. Još da bude dostupna kakva Sapphire Toxic ili Sapphire Vapor-X za tu cijenu,... e to se zove život onda! Samo nezz kako bi se to uklapalo sa mojim procesorom na "samo" 3.00GHz jer je i ovu već koči dosta u sintetičkim testovima?

17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Sry za link vexx!Sramim se Nego ja sam mislio na HD5870 pa ako bude tu negdje 2100KN.Cool To bi se dalo upgradeati onda na jesen. Čisto isplativo bar po meni čak i za mene sa HD5850. Još da bude dostupna kakva Sapphire Toxic ili Sapphire Vapor-X za tu cijenu,... e to se zove život onda! Samo nezz kako bi se to uklapalo sa mojim procesorom na "samo" 3.00GHz jer je i ovu već koči dosta u sintetičkim testovima?

Lol, smiri se. Uzimati HD5870 umjesto HD5850..haa?

Razlika je 15-ak%, ako ne i manja..+ još taj Q6600 na "tek" 3.0GHz..neisplativo.

Other bands play, Rammstein burns.
17 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

dali ce se tamo nakon ljeta moc 5870 nac za bar nekih 2000kn, oce li ati updateat seriju grafulja do tad.

Mislim da si ipak malo preoptimističan glede cijena Neodlučan

5870 vjerojatno neće padati ispod 2400-2500kn nego će ga kroz kakvih 6-8 mjeseci zamijeniti novi modeli koji će imati drugačije formirane cijene.

Lijep pozdrav ;)
17 godina
stoncin3 kaže...

Da kada dođu Radeoni na 2000 (max. 2100) ja ću sigurno kupiti si jednu...Smijeh A to predviđam neće biti do jeseni jer su sada high-end konkurenata došle na svoje sa modelima od Geforce-Radeona. HD5870 ima konkurenta i HD5850 isto. Sad jedino još da naprave neki dual GPU GTX 480 kod nVidia i slože grafu dobru kao HD5970

Stoncin mislim da već pretjeruješ, ono sa HD4870 1GB na HD5850 je još OK,ali radit crossfire ili mijenjat HD5850 za HD5870 je već glupost sa procesorom na 3GHz

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice