strasne su ove cijene od geforsica :(
nevjerojatno
nevjerojatno
nevjerojatno
500kn jeftinije jeftinije od 5970 a preko 1000kn skuplje od 5870
ako je ikad isplativost ovih kartica bila upitna sada sigurno više nije
500kn jeftinije jeftinije od 5970 a preko 1000kn skuplje od 5870
ako je ikad isplativost ovih kartica bila upitna sada sigurno više nije
A malo bolja od HD5870(i manjke isplativo zbog zagrijavanja i potrošnje)i puno lošija od HD5970.
EDIT:A što se tiče klokanih GTX-ica,znajte da se i HD5870(pogotovo novi MSI koji rastura GTX480)i HD5970 mogu itekako klokati.
Neznam što se čudite uvijek su Nvidie bile skuplje od ati-a,iako bi ati za manju cijenu davao grafu sa gotovo sličnim performansama.
ahhh kad bi se na 5970 nabacio vodeni blok i nju natjerao do granica opet bi pobjegla toj GTX480
tak da je to meni glupo gledat clocknute vs obicne grafe
da sad kad kloknuta gtx480 pobjeđuje 5970 onda je glupo uspoređivati kloknute vs default grafe, a kad je neko baš na ovoj temi napisao da kloknuta 5870 jača od stock gtx480 onda je to bilo fer,ha?
je samo sto je 5970 dual gpu....
najvise kaj mene zdere u vezi te 5970 pre mocne grafe je kaj kroz drivere nema podrske za dual gpu u mnogo naslova.. pa npr u just cause 2 ono r 5870 60fpsa avr a 5970 65... lol...
Da jesu pretjerali ali sam već unaprijed nagađao da će te grafe biti dosta skuplje od ati-a. Gotovo sam bio siguran da či biti masno skupe.
najvise kaj mene zdere u vezi te 5970 pre mocne grafe je kaj kroz drivere nema podrske za dual gpu u mnogo naslova.. pa npr u just cause 2 ono r 5870 60fpsa avr a 5970 65... lol...
edit:a razlika u cijeni nije mala.. 1500 kuna je tu u igri.. .. dok recimo 3 radeonke 5770 u 3x crossfire zderu 5970 u bilo cemu.. a njih platis 3600kn...
Prvo je fermi bija fail a sad i cijena.Nečemo imat hi end grafe po pristupačnim cijenama duže vrijeme.
Neznam što se čudite uvijek su Nvidie bile skuplje od ati-a,iako bi ati za manju cijenu davao grafu sa gotovo sličnim performansama.
znam,nvidia je uvijek bila skuplja.ali su sad mogli malo spustiti cijenu ako misle ozbiljnije konkurirati atiju ako ne misle onda u ku.ac
ove cijene su prebahate
Evo iskreno ja bas razmisljam u kupnji fermija...
e sad da li ce to biti jedna gtx480 ili 2 x gtx470 neznam...
sigurno mislite gledajte koja budala, ali nije tako.. ja sam covjek koji voli probavat nove stvari, volim nesto drugacije to je sva filozofija..
i nevolim dugo imat iste komponente kolko god to bili isplativo ili ne isplativo..
a ako kupim fermi onda cete vi to prvi znati...
Ma toxic za tebe znam da imaš para i iskreno ne smeta me to.... da mogu i ja bih isprobavao sve, ali žao mi je kad se savjetuje nekome ko jedva skupi 2800kn za grafu i kupuje ju jednom u 3 godine, savjetuje da uzme gtx470 koji je cijenom ko hd5870 a performansama ko hd5850
Ma toxic za tebe znam da imaš para i iskreno ne smeta me to.... da mogu i ja bih isprobavao sve, ali žao mi je kad se savjetuje nekome ko jedva skupi 2800kn za grafu i kupuje ju jednom u 3 godine, savjetuje da uzme gtx470 koji je cijenom ko hd5870 a performansama ko hd5850
Pa to stoji, tu se slazem u potpunosti, sta se tice mojih para bas ih i nemam tolko kolko se misli vise kompenziram :D
sigurno mislite gledajte koja budala, ali nije tako.. ja sam covjek koji voli probavat nove stvari, volim nesto drugacije to je sva filozofija..
i nevolim dugo imat iste komponente kolko god to bili isplativo ili ne isplativo..
meni prodas tu 5970...
pa je li onda prodaješ 5970 ??
jedna me stvar zanima, quad sli vuce 1500w, sistem koji su koristili sigurno vuce jos 300w, ako je najjace napajanje koje postoji samo 1600w, koje us onda to oni napajanje koristili??
jedna me stvar zanima, quad sli vuce 1500w, sistem koji su koristili sigurno vuce jos 300w, ako je najjace napajanje koje postoji samo 1600w, koje us onda to oni napajanje koristili??
Možda su koristili 2 napajanja?
to se moze ?
Tko ti brani? :)
Naravski da se može.
piše prije benchmarka da se koristi 2x1300W tagan (mislim da je tagan)
Ma naravno da je moguće imaš i na našem forumu temu o tome kako to napraviti i to šljaka bez problema (ako napraviš kak treba).
A evo i teme:
http://www.bug.hr/forum/topic/kucista-napajanja/how-to-2-psu/414.aspx
Prakticki je svaku komponentu moguce stavit pod drugo napajanje takoder..
Mislim da smo tu na forumu imali jednog lika kojemu je graficka bila na drugom napajanu..
LOL
To i je cijeli sistem.
to se moze ?
Treba imat kućište sa dva mijesta za napajanje(gor i dole),naravno dva napajanja i nakraju treba znati koje žice treba spojit.