Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 431.570
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Nvidia Fermi info
Rhodin kaže...

Gle, nije bitno tko mulja sa rezultatima, tko ima, tko ne kartice i koji rezultati su realni, a tko ih je izmišljao. Po meni se ne treba gledati niti jedan review pojedinačno i uzimat kao takav, stvorila se jedna generalna slika o fermi-based karticama i vjerujem onome što piše većina po forumima, a to je da je kartica premalo, one koje postoje su spore naspram onoga kakve su trebale bit, neisplative pokraj ATI konkurencije, u prosjeku gtx480 5-10% jači od hd5870, gtx470 u prosjeku isti ko hd5850 ili tek mrvicu, zanemarivo, jači. uz to su vrlo, vrlo vruće, neće se dat pretjerano OCat (bez obzira što neki pišu, generalni stav je da je neusporediv clock naspram ATI-evih) i da im po svemu sudeći neki veliki partneri odkazuju suradnju, XFX za sada definitivno potvrđen, nije jedini spomenut.

Možemo sada gledat ovaj ili onaj pro nVidia ili proATI review, kad se sagleda globalno stanje ovo je paper launch, dal ce realno biti puno kartica na tržištu ljudi nisu sigurni, ali definitivno više skeptični nego optimistični, za nas kao potencijalne kupce situacija se bitno ne mijenja, mnogi su rekli "idem u dućan kupit ATI sutra, dosta mi je nVidija sranja" i "žao mi je što to nisam učinio prije 6 mjeseci dok su bile jeftinije"

ja se sa svime slažem (ali nisam od onih koji u svemu vide urotu)

17 godina
neaktivan

XFX im ne otkazuje suradnju koliko znam. Inženjer iz XFX-a mi je frend i imam ga na MSN-u - XFX uredno proizvodi Fermi kartice. Imaju jako slabu proizvodnju s obzirom da su dobili jako, jako, jako malo čipova, kartice ih koštaju strašno puno, ali proizvode ih.

Imaš li od nekud potvrdu odustajanja s obzirom da mi nitko ništa nije rekao o tome do sada.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
17 godina
naxeem kaže...

XFX im ne otkazuje suradnju koliko znam. Inženjer iz XFX-a mi je frend i imam ga na MSN-u - XFX uredno proizvodi Fermi kartice. Imaju jako slabu proizvodnju s obzirom da su dobili jako, jako, jako malo čipova, kartice ih koštaju strašno puno, ali proizvode ih.

Imaš li od nekud potvrdu odustajanja s obzirom da mi nitko ništa nije rekao o tome do sada.

ne, sumnjam da će itko odustati ali da se neće nagledati novaca - neće

edit meni je više zanimljiv MSI koji je vrlo energično krenuo (pitanje je koliko će moći ponuditi s obzirom na broj čipova ali eto...)

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.3.2010 11:08 (igy).
15 godina
protjeran
naxeem kaže...

evo Berenov link , vec se suska i na starnim forumima ali kolko sam ja skuzio XFX ce se samo vise fokusirat na Radeone

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...
igy kaže...

evo prvi naš test GTX 480

btw vrlo zanimljiv po pitanju performansi

Vidim koliko je PCE zapravo pouzdan:

Pa "pouzdano" je samo to da je nisu testirali. Sve slike grafičke koje su iskoristili su uzeli sa interneta. Za rezultate niti ne želim znati od kuda su ih uzeli.

Da imaju grafičku u ruci, mislim da bi prvo napravili foto session kako bi se pohvalili svojim primjerkom.

Ono što ja čekam to je neki normalni/realni review koji će prikazati sve mogućnosti i preformanse kartice makar je ne uspoređivali s nijednom drugom (konkurentnom) karticom u istom članku. Meni je dosta da navedu preformanse u jasno navedenim uvijetima, zaključke mogu sam donijeti.

Vjerojatno ću morati pričekati dok proizvod bude malo dostupniji.

Google is your friend
17 godina
neaktivan

Moguće je da su ih i testirali. Unutar PCE-a ima ljudi koji bi mogli imati resurse preko kojih da nabave karticu, ali činjenica je da se nitko nije slikao i pohvalio (ili diskretno slikao uz nešto domaće, npr. Večernjak s današnjim datumom) kako karticu uistinu ima.

Informacije iz stožera XFX-a koje kažu da je 0 kartica išlo prema Europi mi takđer sugeriraju da je doticati ovu karticu rukom bolje od seksa, pogotovo za medije, recenzente i sl. - vrijedno nešto kao snimka Obame golog na orgijama.

Moguće je da je test vjerodostojan, dapače, do sada bi uvijek bio, ali uvijek je tu onaj ali.

Što se tiče performansi, ne sjećam se da sam negdje vidio ovako premoćnu GTX480 kao što ju je PCE opisao, a i osoba koja ju ima rekla mi je da kartica baš i nije toliko jača koliko se priča.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
17 godina
neaktivan

Dok BUG ovo ne recenzira necu nikome vjerovat, btw kak PCE ima kartu a jedan casopis ne moze dobit? A sami review-i se razlikuju od sitea do sitea nevjerojatno. I nakraju ne znas na cemu si. Ovaj review na PCEu pokazuje gtx480 u relativno dobrom svijetlu, sto se tice performansi. Toliko dobrom da bi i razmislio o kupnji, da sad kupujem novu grafu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.3.2010 11:44 (mislav_01).
15 godina
protjeran

Ali svi reviewi se svode na isto.

Zašto nitko nije probao Blue Ray tj. mkv playback sa zvukom.

Kakav je zvuk, dali daje zvuk samo na HDMI, ili i na svim DVI-ima?

Mislim ok, "igre su najbitnije", valjda... Ali ni jedan review nije potpun bez toga.

Nitko se nije ni potrudio da to isproba.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
16 godina
Rhodin kaže...

Da Mauro samo zaboravljaš jednu stvar - ovo pljuvanje po Fermiu tj ne toliko po chipu koliko po gtx480 nije odraz našeg "ne mogu podnijet da je zleni tabor bolji od našeg crvenog pa pljujem bez razloga" stava kojeg dijeli tek nekolicina nas. Ne, to je stav kojeg dijeli većina forumaša diljem svijeta i odražava realan uspjeh i situaciju u kojoj se nalazi nvidia i kakav je gtx480 konačno ispao. Vi koji ju zdušno branite sa argumentima "ako se zaboravi na 100 nVidijinih problema i problema gtx480 i sve ATI prednosti uključujući njegovu dual-gpu karticu, te se konkcentrira samo na dobre stvari gtx480 uključujući njenu prednost od cijelih 5-10% u odnosu na isključivo hd5870 (koje jest jeftinija i manje troši i manje se zagrijava i .... , ali to smo rekli da zanemarujemo jer je bespotrebno za raspravu), onda je to zvjer od kartice" i sve osim toga je bespotrebno pljuvanje po neuspjehu Fermia.

Probaj mi naci moj post gdje ju zdusno branim Namigiva

Ja samo branim svaciji izbor bez obzira na temelju cega je on napravljen.

Kada su se vec povlacile okolo paralele sa auto industrijom - pa po "zdravom razumu" bi svi vozili valjda korejske automobile jer manje-vise imaju najbolji omjer ulozeno/dobiveno. Osmijeh

Ako malo procitas stranice ispred (nakon launcha Fermia) vidjet ces da je vecina tog pljuvanja zapravo gustanje nad neuspjehom nVidie i stjecem dojam da je vecini ekipe na forumu zapravo jako drago sto je situacija kakva je. To vecinom nije zdravorazumsko analiziranje, nego gustanje nad neuspjehom nVidia-e sto je IMHO debilno do boli jer posljedica situacije je da ATi karticama ne pada cijena (sto je vecina ljudi ocekivala/nadala se) nego naprotiv - po raznim forumima prijavljuju cak lagani rast cijena ATi kartica.

Umjesto da se HD5870 uskoro moze dobiti za 2000kn situacija je da ce se lako vjerovatno uskoro morati istresti 3000kn za nju.

A to bas nije neka situacija nad kojom se treba gustat.

15 godina
protjeran
naxeem kaže...

Moguće je da su ih i testirali. Unutar PCE-a ima ljudi koji bi mogli imati resurse preko kojih da nabave karticu, ali činjenica je da se nitko nije slikao i pohvalio (ili diskretno slikao uz nešto domaće, npr. Večernjak s današnjim datumom) kako karticu uistinu ima.

Informacije iz stožera XFX-a koje kažu da je 0 kartica išlo prema Europi mi takđer sugeriraju da je doticati ovu karticu rukom bolje od seksa, pogotovo za medije, recenzente i sl. - vrijedno nešto kao snimka Obame golog na orgijama.

Moguće je da je test vjerodostojan, dapače, do sada bi uvijek bio, ali uvijek je tu onaj ali.

Što se tiče performansi, ne sjećam se da sam negdje vidio ovako premoćnu GTX480 kao što ju je PCE opisao, a i osoba koja ju ima rekla mi je da kartica baš i nije toliko jača koliko se priča.

U potpunosti se slazem s tobom, i jos bi samo nadodao da vecina tih reviewa(koji naginju zelenima) nalikuje jedna drugima kao jaje jajetu i to samo ne po tekstovima vec i po softweru koji je koristen kod testiranje testovima - prakticki 95% ga se svugdje ponavlja

A fotke? - da sam zloban, a nisamSmijeh, rekao bih da ih je sve slikao isti fotograf

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ma ne... Sigurno su se ovaj put oni, kao i cijeli svijet urotili protiv AMD-a pa izbacuju fake rezultate :)

everybody lies
17 godina
dado8 kaže...
naxeem kaže...

U potpunosti se slazem s tobom, i jos bi samo nadodao da vecina tih reviewa(koji naginju zelenima) nalikuje jedna drugima kao jaje jajetu i to samo ne po tekstovima vec i po softweru koji je koristen kod testiranje testovima - prakticki 95% ga se svugdje ponavlja

A fotke? - da sam zloban, a nisamSmijeh, rekao bih da ih je sve slikao isti fotograf

Rekao bih da su to fotke sa fudzille, a tko zna odakle su pak njihove fotke.

Na pcekspertu su malo blaži.

Recimo na fudzilli također batman 1920x1200 (no AA) HD5870 dobije 168fps-a (pcekspert 169), a GTX480 176fps-a (pcekspert 166fps-a).

Čak im je i naslov skoro isti:

fudzilla - fast, pricey and hot

pcekspert - brza i vruća

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.3.2010 11:54 (Hyperion).
17 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

Dok BUG ovo ne recenzira necu nikome vjerovat, btw kak PCE ima kartu a jedan casopis ne moze dobit? A sami review-i se razlikuju od sitea do sitea nevjerojatno. I nakraju ne znas na cemu si. Ovaj review na PCEu pokazuje gtx480 u relativno dobrom svijetlu, sto se tice performansi. Toliko dobrom da bi i razmislio o kupnji, da sad kupujem novu grafu.

Moguće je. Ja osobno poznajem osobu u XFX-u; inženjera, ali ta osoba mi trenutno ne može nabaviti karticu, barem nije mogla prošli tjedan ili ranije. Ako netko iz PCE-a poznaje nekoga na višem položaju ili radi za neku veću firmu (nekakav OEM), onda je moguće da su karticu nabavili.

Čak je moguće da onaj Teo Valić ima karticu i da ju je posudio nekome iz PCE da je testira.

Međutim, kartica koja je rjeđa od ljubičastog govna, toliko je dragocjena i statusni simbol za bilo kojeg recenzenta, da je slikanje s dokazom apsolutno važno. Uzimanje slika s neta može biti i želja za višom kvalitetom fotografija, a ne nužno fejkanje testiranja.

Svakako, ne navijam ni za ATI ni za nVidiu jer koliko god mi se sviđa hladnoća, tišina i sirova snaga ATI-a, toliko mi se sviđa CUDA. Najradije bih obje.

Ono što me spriječava da pokušam nabaviti GTX480 je činjenica da bi ta kartica ozbiljno ugrozila tišinu i temperature mog računala.

15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

ma ništa od ovih reviewa

pravu snagu možemo tek saznati kada nekoliko ljudi sa foruma nabavi karticu pa onda da bace bench u nekim igrama,programima....

zna se da je jača od 5870,a točno koliko ne možemo znati jer svaki review govori drugo

većina reviewa prikazuje razliku od oko 10 % dok ovaj iz PCE prikazuje razliku od 20 %...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo jedan rewiew koji mi se čini dosta realan (po pitanju preformansi) 

Mrog
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.3.2010 11:57 (mrog 33).
17 godina
Nvidia Fermi info

toxic jel nabavljaš karticu? Bogataš

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Nvidia Fermi info

zanimljivoCool

slika s GURU3D slika s GURU3D
slika s teovog BSN-a slika s teovog BSN-a
slika s Pceksperta slika s Pceksperta
slika s jos jednog domaceg(balkanskog) revieva - HWgurus slika s jos jednog domaceg(balkanskog) revieva - HWgurus
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.3.2010 12:11 (dado8).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
naxeem kaže...

Međutim, kartica koja je rjeđa od ljubičastog govna, toliko je dragocjena i statusni simbol za bilo kojeg recenzenta, da je slikanje s dokazom apsolutno važno. Uzimanje slika s neta može biti i želja za višom kvalitetom fotografija, a ne nužno fejkanje testiranja.

rijetko tko će ti se u recenzijama slika sa hardwerom zar ne?

što je pcexpert mogao dobiti od nvidije da prikaže te rezultate (pa oni su bolji od tzv. nvidia guru3da???

17 godina
Nvidia Fermi info

Dvije su kartice u HR, koliko ja znam. Jednu ima It review, a drugu TV. PC Ekspert je testirao karticu koju je It review donio s tehničkog briefinga u Parizu. Mi bi također trebali testirati tu istu karticu, no čekamo da nam se Nvidija smiluje.

Ako se pitate zašto je baš It review bio pozvan u Pariz, a ne mi ili u krajnju liniju bilo koji drugi relevantni informatički medij u HR, možda je najbolje pročitati završni paragraf opisa arhitekture Fermi koji je objavljen na It reviewu 27.03.

Za lijene:

"Whether or not we'll see some kind of 512-core version in the future is a moot point at this time. What we will say is that we're sure that this product is going to be even better if and when NVIDIA does a die shrink. It's already a dominant product on the market. We're just waiting for all of these cards to fill the shelves and become available all over the world to pat our NVIDIA on the back and say: perfect job, guys"

3 1 hvala 3
16 godina
mrog 33 kaže...

Evo jedan rewiew koji mi se čini dosta realan (po pitanju preformansi) 

Reći ću ti jedno za taj review - ne bih ga uzeo kao relevantan - zašto:

runde nemaju smisla - 3:2 za nvidiu, od čega je jedan bod ATI-u za ljepši dizajn, jedan bod nvidiji za specifikacije na papiru - ne znam što je više besmisleno navodit ko prednost

imaju tako dobar setup na stolu, opišu sve osim korištenih drivera i onda, povrh svega, kad već to imaju na stolu, umjesto da pokažu bencheve u živo što im uzima možda dodatnih 30ak sekundi filma kad se sve monitra, oni opet pokažu generičke testove koje su naknadno po "dobivenim rezultatima" napravili - recimo u heavenu sam očekivao veču prednost nvidie dok u cod6 nisam uopće očekivao prednost ATI-a, na žalost oni nisu odlučili prikazat gdje su i kako dobili te rezultate - ne znam kako ti, ali ja bi ih volio vidjet, nije da nisu mogli

ne velim da nvidia taj fight nije trebala dobit, dapače svi uključujući mene očekuju da ga dobije jer realno kartica je jača, samo način na koji su to prikazali je totalno besmislen i opet generički izveden umjesto realnog prikaza

17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

37 decibela na IDLE i 45 na opterećenju? ROFL.

Iduća nVidijina kartica zvati će se nVidia TurboJet.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Denis kaže...

Dvije su kartice u HR, koliko ja znam. Jednu ima It review, a drugu TV. PC Ekspert je testirao karticu koju je It review donio s tehničkog briefinga u Parizu. Mi bi također trebali testirati tu istu karticu, no čekamo da nam se Nvidija smiluje.

Ako se pitate zašto je baš It review bio pozvan u Pariz, a ne mi ili u krajnju liniju bilo koji drugi relevantni informatički medij u HR, možda je najbolje pročitati završni paragraf opisa arhitekture Fermi koji je objavljen na It reviewu 27.03.

Za lijene:

"Whether or not we'll see some kind of 512-core version in the future is a moot point at this time. What we will say is that we're sure that this product is going to be even better if and when NVIDIA does a die shrink. It's already a dominant product on the market. We're just waiting for all of these cards to fill the shelves and become available all over the world to pat our NVIDIA on the back and say: perfect job, guys"

Smijeh

Btw, zarnije teo valic imao bar jos dvije?

17 godina
Denis kaže...

Za lijene:

onda lijepo trk po karticu jer ne vjerujemo nikome :) (p.s. očekujem slike u raznim pozama s karticom :)) (ne moraju biti eksplicinte :) haha)

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

37 decibela na IDLE i 45 na opterećenju? ROFL.

Iduća nVidijina kartica zvati će se nVidia TurboJet.

nVidia Airbus edition:)

World championships: 7, GP started: 252, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,378
17 godina
neaktivan
dado8 kaže...
Denis kaže...

Smijeh

Pitanje je kome je Teo Valić dao guze da dobije 3 GTX480? S obzirom da su se dijelile na kapaljku? - Netko od pedera u nVidiji je bio jako sretan valjda? Happy weekend?

17 godina
dado8 kaže...
Denis kaže...

Za lijene:

Smijeh

Ja bi rekao da ima 7.  Šest mu služi da pomogne Nvidiji razviti Hexa SLI, a ovu jednu kaj je ostala posuđuje frendovima. 

15 godina
protjeran
Denis kaže...
Denis kaže...

Ja bi rekao da ima 7.  Šest mu služi da pomogne Nvidiji razviti Hexa SLI, a ovu jednu kaj je ostala posuđuje frendovima. 

ne znam zasto ali imam filing da bi se jos danas Mister Svijetli mogao pojavit na forumu s eksluzivnim informacijama - ako nista bit ce smijeha

17 godina
neaktivan

Meni nije jasno koji panj moras bit da lazes o ovakvim stvarima. Ili da friziras rezultate nvidije...Cemu?

17 godina
mislav_01 kaže...

Meni nije jasno koji panj moras bit da lazes o ovakvim stvarima. Ili da friziras rezultate nvidije...Cemu?

a ocito zbog razloga zbog kojeg denis nema karticu za recenziju, a it ima.... ili ne?

malo je to meni smješno al eto...

17 godina
igy kaže...

toxic jel nabavljaš karticu? Bogataš

Zasto bi je nabavio??

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice