Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 431.115
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Nvidia GT 300 info
dart_tom kaže...

ma on je to od vidovitog milana pokupio,a koliko informacija zna o fermiju i koliko se ih pokazalo toćnim izgleda da mu je vidoviti milan stvarno guru ili ćak je to sam vidoviti milan a  ovo mu je alter ego ovdije na forumu! Osmijeh

sve u svemu  koliko ja pratim ovaj forum svaki drugi post je dado,i već dugo nisam vidio takvog funboya bilo ćega a ne samo nvidie,a ako fermi bude jaći od 5870 "samo" 15-20 % onda će im on ići malo korigirat ćip i poradit na arhikteturi!Belji se

Baš si duhovit sinko..  Kao prvo riječ je 'FANBOY', a to s menom ionako nema veze jer dok su hit bile Voodoo kartice imao sam Diamond Monster, kad su tron preuzele GeForce 2 kartice imao sam njih, dok su hit bile Radeonke 1600/1800XT imao sam njih, a trenutačno imam GTX260-tku koja mi je dovoljna dok ne dođu GF100-tke.

Dakle kupujem uvijek ono što je u danom trenutku najbolje na tržištu, da sam za Božić morao kupovat ubo bi si Radeonku 5870, ali tad mi nije još trebala nova grafa.

Kupovat ću negdje krajem ljeta/jeseni (taman da mi trenutačna grafulja ispuni svoj vijek od skoro 2 godine) kada će novih Nvidijinih jezgri biti u svim oblicima i kad će biti u punom zamahu (sa eliminiranim dječjim bolestima serije). Nvidia će tada biti u dominantnom položaju na tržištu (kao što je u ovom razdoblju to ATI) i kako mi je tada vremenski termin za kupnju nove grafe normalno da ću uzeti Nvidiju Namigiva

A ovo za performanse u f@h-u to znaju svi koji su imalo proučavali f@h projekt i tehnologiju iza njega.

Nevjerojatno kako ludi vole komentirat nešto o čemu pojma nemaju. Prouči osobno detalje o temi pa se onda javi koji procesori kako foldaju (dao sam i link na to u postu iznad).

Lijep pozdrav ;)
16 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Već moja trenutačna grafulja šiša PS3 za nekoliko puta u brzini foldanja, a kamoli GF100-tke za koje čujem da bi mi dale još oko 100% performansi (dakle duplo nego sada) Namigiva

jedno offtopic pitanje: tko ti plaća račune za struju, s obzirom da tako puno Foldaš?

ontopic: dosad još najbolji prikaz informacija sa nvidijinog press eventa: Link

Google is your friend
17 godina
Zura kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Već moja trenutačna grafulja šiša PS3 za nekoliko puta u brzini foldanja, a kamoli GF100-tke za koje čujem da bi mi dale još oko 100% performansi (dakle duplo nego sada) Namigiva

jedno offtopic pitanje: tko ti plaća račune za struju, s obzirom da tako puno Foldaš?

ontopic: dosad još najbolji prikaz informacija sa nvidijinog press eventa: Link

Bas sam pogledao ovaj video... Impresivno... Ali ovdje neki seruckaju da prsti....

16 godina

Ako se ne varam, taj video je demonstracija fizike... Ima još jedan sličan, gdje tog maloga zakolju na 500 mogućih načina...

Every hole is a goal!
16 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Ako se ne varam, taj video je demonstracija fizike... Ima još jedan sličan, gdje tog maloga zakolju na 500 mogućih načina...

I fizike i ovih DirectX 11 tricarija (teselacija). Navodno je sve polinkano sa PhysX, tako da se cila scena izvrsava, a ne play-a. Znaci, nemos dvaput vidit istu stvar, sve se odigrava po predefiniranim zakonitostima.

Simpaticno ... 

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
16 godina
Nvidia GT 300 info

Ah, citam opet dobrog starog Charliea sa Semiaccurate - LINK

ne bi stel hitat ulja na vatru, ali ako je pola od ovog sto on predvidja istina, nece samo Dado biti razocaran

zivi bili pa vidjeli, nadam se da je pretjero ovaj put... nado sam se nekim promjenama na trzistu

Bukva kaže...

ako se ne varam mislis na onu prezentaciju sa CES-a ... najbolji dio nje je kad se skresa komp pred sam kraj te prezentacije... nije me impresioniralo, makar sama igra za prezentaciju Physxa je odlicna fora

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2010 17:42 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mad_Badger kaže...

I fizike i ovih DirectX 11 tricarija (teselacija). Navodno je sve polinkano sa PhysX, tako da se cila scena izvrsava, a ne play-a. Znaci, nemos dvaput vidit istu stvar, sve se odigrava po predefiniranim zakonitostima.

Simpaticno ... 

Teselaciju rade shaderi ako se ja ne varam, kod ATI-a postoji specijalna jedinica za Teselaciju. Znaci kod Fermija ako shaderi ništa ne rade onda možeš sve shadere koristit za teselaciju i to ti daje 4 puta bolje performance u teselaciji od ATI-a. Ali pošto ne postoji niti jedan slucaj u igrama di shaderi rade samo teselaciju onda više nemaš 4 puta bolje performance. Nvidia je pokazala 60sekundi iz Heaven bencha, u tih 60sec ima najviše teselacije u cijelom benchu i stvar radi samo 60% bolje od ATI-a ako se ne varam. Znaci tih 4 puta bolje od ATI teselacije u pravim primjerima nema, u idealnoj situaciji kao što je tih 60sec u Heaven benchu dobiješ max 60% bolje. Znaci performance sa teselacijom su bolje ako shaderi puno ne radi ali ako shaderi imaju puno posla onda gubiš resursa za teselaciju i onda bi ATI bio bolji jer kod njega shaderi ne rade teselaciju pa cak i ako su shaderi zatrpani nekim drugim poslon teselacija bi trebali radit bez problema jer postoji specijalna jedinica koja radi samo  teselaciju.

16 godina
neaktivan
Noctifer kaže...
Mad_Badger kaže...

Simpaticno ... 

Teselaciju rade shaderi ako se ja ne varam, kod ATI-a postoji specijalna jedinica za Teselaciju. Znaci kod Fermija ako shaderi ništa ne rade onda možeš sve shadere koristit za teselaciju i to ti daje 4 puta bolje performance u teselaciji od ATI-a. Ali pošto ne postoji niti jedan slucaj u igrama di shaderi rade samo teselaciju onda više nemaš 4 puta bolje performance. Nvidia je pokazala 60sekundi iz Heaven bencha, u tih 60sec ima najviše teselacije u cijelom benchu i stvar radi samo 60% bolje od ATI-a ako se ne varam. Znaci tih 4 puta bolje od ATI teselacije u pravim primjerima nema, u idealnoj situaciji kao što je tih 60sec u Heaven benchu dobiješ max 60% bolje. Znaci performance sa teselacijom su bolje ako shaderi puno ne radi ali ako shaderi imaju puno posla onda gubiš resursa za teselaciju i onda bi ATI bio bolji jer kod njega shaderi ne rade teselaciju pa cak i ako su shaderi zatrpani nekim drugim poslon teselacija bi trebali radit bez problema jer postoji specijalna jedinica koja radi samo  teselaciju.

Teselacija je samo podjela poligona na vise manjih. I to je prilicno jednostavna kalkulacija. Matematika osnovna skola. Sad ... ATI teselacijska jedinica (AFAIK) je samo optimizirana za tu operaciju. Taj gusci mesh treba pomaknuti po normal mapi, da dobije izbocine (kamen u Havenu). I onda tek tu geometriju prikazivat na ekranu.

Fermi je ono sta su nam obecavali s Larabeem. Znaci jezgre koje mogu izvrsavat bilo sta. Znaci kraj specijaliziranih shader jedinica. Jel ako specijalizirana shader jedinica (kao recimo teselacijska kod ATI 5xxx) nema nista radit u svojoj bransi onda je ostala bez posla.

Fermi bi treba bit puno optimiziraniji za velik broj poligona. A teselacijom dobijes jako velik broj poligona.

Ali definitivno je to tehnologija koja ce zazivit. Puno je prednosti. Jer kad se rade next-gen modeli za igre, ionako se prvo mora napravit high res mesh sa svim detaljima. Sve sta moraju napravit je eksportirat normal mapu vece rezolucije za kvalitetu modela razine Avatara ili nekog drugo CG festa u zadnjih par godina.

16 godina
Nvidia GT 300 info

tek cemo vidjet kako sve to fermi odraduje u praksi... nisu general purpos shaderi bas bog i batina u svemu...

ati sa teselacijom ne gubi nista i uvijek odraduje ostatak posla neovisno o teselaciji

fermi s druga strane dok shaderi odraduju teselaciju (ili dio njih) te shadere ne moze koristiti nikako drugacije

vidjet cemo je li to toliko savrseno u praksi kako to nvidia tvrdi, ili je charlie pogodio i u realnom benchu fermi gubi tu prednost koju su imali u tih 60 sekundi heaven bencha na zmaju koji su plasirali u javnost

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

tek cemo vidjet kako sve to fermi odraduje u praksi... nisu general purpos shaderi bas bog i batina u svemu...

ati sa teselacijom ne gubi nista i uvijek odraduje ostatak posla neovisno o teselaciji

fermi s druga strane dok shaderi odraduju teselaciju (ili dio njih) te shadere ne moze koristiti nikako drugacije

vidjet cemo je li to toliko savrseno u praksi kako to nvidia tvrdi, ili je charlie pogodio i u realnom benchu fermi gubi tu prednost koju su imali u tih 60 sekundi heaven bencha na zmaju koji su plasirali u javnost

Ne, general purpose shader jedinice nisu bog i batina u svemu ... bog i batina su specijalizirane shader jedinice. zato se tako i zovu.

ali zato mogu kodirat mp3-ce, racunati kaustiku i gi, i kodirat filmove, i hrpu drugih stvari. hehe ... sisica. parallel processing heaven.

sad ocel crysis 2 ic bolje na ATI-ju ne zanima me, moje pare ce dobit onaj koji mi 10x ubrza stvari koje sad radin svakodnevno. A 10x puno manje od onog sta su obecali. 

sta nije uzbudljivo? neko je ode na forumu reka da nvidia forsira fermi samo da se nazvat pionirima. bumo videli. ATI je samo poveca, pa smanjia. Ali nije to lose, cuda radi u igrama.

I zato me taj Fermi tolko zanima. Al kolko je on uspjesan vidit cemo tek kroz nekih godinu dvi, kad vidimo kolko ce se to uvatit.

16 godina
Mad_Badger kaže...
Rhodin kaže...
...

Ne, general purpose shader jedinice nisu bog i batina u svemu ... bog i batina su specijalizirane shader jedinice. zato se tako i zovu.

ali zato mogu kodirat mp3-ce, racunati kaustiku i gi, i kodirat filmove, i hrpu drugih stvari. hehe ... sisica. parallel processing heaven.

sad ocel crysis 2 ic bolje na ATI-ju ne zanima me, moje pare ce dobit onaj koji mi 10x ubrza stvari koje sad radin svakodnevno. A 10x puno manje od onog sta su obecali. 

sta nije uzbudljivo? neko je ode na forumu reka da nvidia forsira fermi samo da se nazvat pionirima. bumo videli. ATI je samo poveca, pa smanjia. Ali nije to lose, cuda radi u igrama.

I zato me taj Fermi tolko zanima. Al kolko je on uspjesan vidit cemo tek kroz nekih godinu dvi, kad vidimo kolko ce se to uvatit.

na ovo nemam rijeci, tu si u pravu 100%

svatko bi trebao birat po potrebama i mogucnostima ono sto njemu osobno najvise koristi, cost-benefit

17 godina
odjavljen
Rhodin kaže...
Mad_Badger kaže...
Rhodin kaže...
...

na ovo nemam rijeci, tu si u pravu 100%

svatko bi trebao birat po potrebama i mogucnostima ono sto njemu osobno najvise koristi, cost-benefit

a kak će ubrzat 10x kad nema dostupnog softwera

16 godina
neaktivan
M4X kaže...

Mental Images, tvorci Mental Ray-a, 3RD party renderera koji je u svim glavnim 3D aplikacijama, su u vlasnistvu nvidije.

I ubrzali su gi kalkulacije za Avatara. Software je tu, samo se Fermi ceka.

16 godina
M4X kaže...
..

-ako od obečanih mogućnosti, bar jedan dio (cca 47%) bude ostvaren, onda software nemora bit za karticu, dovoljno je da bude za x86 ili fortran, ili Javu C++ ili... ,

To je samo drugi ''CPU'' koji će ga vrtjeti... kao što je i do sad većina starog softwarea koristila novije generacije CPUa. (osim clippera koji ga ruši Namigiva) Naravno, običan (linearan) software nemože imati neke velike koristi, ali npr. video coderi mogu ubrzati višestruko... stvar je razlike u osnovi podatka i što se s njim može napraviti. Slično kao da uspoređuješ x1 / x2 / x4 core CPU i podatke/software koji obrađuju.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Cem kupim kade budne dostupno, zato jer hocem da sve sljasti i jer mogu. 

P.S.

Najvjerojatnije najdebilniji upis na threadu.

Hvala lijepo and have a nice day.

From dying heaven To living hell
Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina
protjeran
Nvidia GT 300 info

Ima neki test, bench na fudzilla.com. GT100 pobjeđuje HD5870 najbržu danas single karticu GPU za nekih 20 FPS-a u igrama.

chew your meat for you pass it back and forth in a passionate kiss...
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
stoncin3 kaže...

Ima neki test, bench na fudzilla.com. GT100 pobjeđuje HD5870 najbržu danas single karticu GPU za nekih 20 FPS-a u igrama.

Tribalo bi to tako bit jer fermi je po specifikacijama monster.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2010 18:19 (dery).
17 godina
protjeran

Još piše da je jedini kandidat za protusloviti tom Fermi čipu radeon 5970. Koji je dual GPU? Kako sada stvari stoje još nas čeka nešto više DX11 igara u mjesec dva-dana, a do kraja godine još i više te Crysis 2. Tko zna kako će se nositi te kartice od nvidie sa tim igrama i da li će čak netko beneficirati sa njima jer je danas jedan GTX285 i previše, a za Crysis danas prosječnom igraču je dosta HD4870 1GB. Govorim o nekom 20+ inch LCD-u ili nekim Enthusiast postavkama...Bogataš

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2010 18:01 (stoncin3).
16 godina
Nvidia GT 300 info

Nema ti druge Stoncin moj nego prič na nvidiu jer ti si klasa entusiast.Minjaš grafe ka bićve(čarape).Namigiva

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
stoncin3 kaže...

Još piše da je jedini kandidat za protusloviti tom Fermi čipu radeon 5970. Koji je dual GPU? Kako sada stvari stoje još nas čeka nešto više DX11 igara u mjesec dva-dana, a do kraja godine još i više te Crysis 2. Tko zna kako će se nositi te kartice od nvidie sa tim igrama i da li će čak netko beneficirati sa njima jer je danas jedan GTX285 i previše, a za Crysis danas prosječnom igraču je dosta HD4870 1GB. Govorim o nekom 20+ inch LCD-u ili nekim Enthusiast postavkama...Bogataš

bilo bi zgodno vidjeti još neke testove (a na njih se i onako neće dugo čekati), 20 inch i ovako ide u zaborav, a čuj prosječni igrači su bili voljini izdvajati i za i7 pokraj phenoma II nazivajući phenoma II smećem, takvih će biti i slučaju grafičkih kartica (malo smiješno zvuči ali u očima njih će hd 5xxx biti socijalna kartica)

Treba li operirati i vaše računalo?
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2010 18:10 (igy).
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Zar nije HD5970 najjaca kartica danas?

16 godina
sliver kaže...

Ona je najjača dual-gpu grafa,dok je za sad najača single gpu grafa 5870, al izgleda da će ju uskoro nvidia zamijenit ako testovi ne lažuNamigiva

17 godina
sliver kaže...

danas je, sutra nije... no pričekajmo još testova...

16 godina
sliver kaže...

Da ali važnije je koja "će bit"single ćip najbrža i ne samo to nego mogućnosti koje konkurencija neče pružati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2010 18:33 (dery).
17 godina
dery kaže...

Da ali važnije je koja će bit single ćip najbrža i ne samo to nego mogućnosti koje konkurencija neče pružati.

a zamisli da je GF100 početni model pa za koji mjesec izbace 110, 120, 130... lol :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2010 18:20 (igy).
16 godina
igy kaže...
dery kaže...

Da ali važnije je koja će bit single ćip najbrža i ne samo to nego mogućnosti koje konkurencija neče pružati.

a zamisli da je GF100 početni model pa za koji mjesec izbace 110, 120, 130... lol :)

hahaha šteta šta nije tako nego obrnuto

Edit :došla bi joj cijena do 20 000 kn  hahahah

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2010 18:24 (dery).
16 godina
neaktivan
igy kaže...
dery kaže...

Ne bi se čudio s obzirom na ati-jevu konkurenciju sa nvidiom Osmijeh

RIDER
17 godina
protjeran
Nvidia GT 300 info

Ja i dalje računam na tu prosječnu socijalu izuzev onoga tko ima pa kupuje... To ti je svake generacije novi komp uvijek najbolje najnovije. Ja ne osim grafa i to u slučaju da je to tržištem uvjetovano ne kao sada ja oču najbolje jer ima potrebu. Neam i neču imat jer se svodi sve na to da mi je danas moja originalna kartica iz ove sad konfe 8800GT još dovoljna. Na nagovor ovdje ajde 'preporuku' s foruma sam kupio 4870 i onda još htio malo bolje ajde kad se ima pa na 4870 1GB. Sad košta 1000 kuna i ja opet po novčaniku da je se rješim... lol Inače kako kažem ne mjenjam nego grafe jer mi je to strast na PC igranje pa eto makar da spojim ugodno s korisnime kad se več mora malo...Ovo drugo ima da čeka sudnji dan i 2012 jer mi se ne troši bez veze ako ne treba i dok ne dotraje pa je uvalim ko prošlu za 500 kuna nekom za kasu...Belji se

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
dery kaže...

hahaha šteta šta nije tako nego obrnuto

Edit :došla bi joj cijena do 20 000 kn  hahahah

tko zna što će oni još smućkat...

edit: ovdje ima puno onih koji vole 3d mark...

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2010 18:30 (igy).
16 godina
neaktivan

Izašao je još jedan lijepi pregled tehnologije za nadolazeću GF100 (ovaj put sadrži i real-time video bencheva): Link

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.1.2010 15:25 (Zura).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice