Kad bacamo zjake ajmo bacat zjake.
https://wccftech.com/amd-radeon-rx-6800-xt-overclocks-beyond-2-5-ghz-performance-on-par-rtx-3090/
AMD Radeon RX 6800 XT Reportedly Overclocks Beyond 2.5 GHz, Performance Matches The RTX 3090
Mislim da je sada nadalje sve puko nagađanje... Ovaj Nvidin SAM je isto ko i AMDov DLSS doć će nekad tko zna kad i pitanje kako će raditi i sa kojim procesorima....svakako jako zanimljivo i super za nas kao consumere.
još 5 dana do benchmarkova :) za 3080/6800XT range i onda ono što me još više zanima je 6900XT.
Ako 6800XT bude stvarno ovako dobar kod overclockinga onda bi 6900XT mogla biti zvijer od kartice, naravno pričamo o običnom rasterisationu bez RT. Tko hoće RT i dalje mislim da je Nvidia puno bolji izbor iako generalno RT još nije na levelu na kojem bi trebao biti... sljedeća gen kartica će bit "true RT" kartice.
Ako si procitao tekst znas da pise blizu 3090 a 3080 je takodjer itekako blizu 3090 na stocku dok je recimo ova moja TUF koja boosta na 2ghz realno u rangu stock 3090 sto donosi zakljucak da 6800xt mora bit OCana na iznad 2500mhz da bi dostigla ovu moju stock rtx3080.
Vidite kad se postave paralele ispada to sve jako cudno....amd je na slajdovima pokazao da su im grafe jace od Ampere serije a sad ispada da 6800xt mora imat ovakav OC da bi se doslo do rtx3080 sa 6800xt.
Ako se ne slazete sa mojim zakljuckom slobodno obrazlozite zasto....
Hrco kvotas me 50 puta na dan a ja NE procitam niti jedan tvoj post,sa razlogom si zavrsio na ignoru kao i ostali koji su na listi.
Bolje se upusti u rasprave sa nekime tko ce citat i odgovarat na tvoje poruke.....
U jbt pa sto onda ljudi kupuju RTX 3090 ? Pa jednostavno su mogli kupit RTX 3080 aftermarket i dobit 3090, kakve ovce na planeti imamo boze dragi...
khm iako se od megatame postoci ne slazu... sad kad gledam referantne modele vs aftermarket modele rtx 3080, znaci razlika 2-3 fpsa, cak je fe i u nekim igrama davao vise fpsa
Na boostu od 1900-2000mhz je druga prica,ja pisem za svoj primjerak koji ide do 2010mhz
Slika je od Strixice jer ona ima takav boost out of box.
Razlika je u par frejmova.
https://www.overclockers.com/wp-content/uploads/2020/10/image039-1536x808.png.webp
Dobro i na videu je doslovno prikazano da je FE boostao 1995mhz.. Nemres mi sad govorit da ces zbog 15mhz dobit jedno 15 fpsa vise lol. Znaci iste su i FE i tvoja Tufica, razlika je u temperaturi, buci i izgledu dok su sto se tice fpsa tu negdje.