NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 2.170.010
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
protjeran
Re: NVIDIA Ampere 30xx
3dfx kaže...
mislioc kaže...
Može par primjera iz igara gdje 10gb vrama nije dovoljno?

ne postoje takvi primjeri jer se ne moze izmjeriti koliko memorije igra stvarno koristi.

ovo sto alati prikazuju je iskljucivo alokacija memorije, a ne zauzece.

da imas 100GB memorije, engine moze i to sve alocirati, sto ne znaci da i iskoristava svih 100GB

To su gluposti, to si cuo s nekog youtube kanala, vidi se u bilo kojem programu, napuni na nekoj kartici njen ram i kad se napuni igra ce ti poceti štekati, stovise znaju biti pauze od par sekundi pa do crkavanja gpu-a tj da moras racunalo restartati, tako da se moze izmjeriti i vidljivo je u bilo kojem programu koji ga mjeri, vidio i dozivio vec milijon puta jer koristim sav moguci video ram, nain problem.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2020 20:03 (Zelenapaprika2).
7 godina
Zelenapaprika2 kaže...

To su gluposti, to si cuo s nekog youtube kanala, vidi se u bilo kojem programu, napuni na nekoj kartici njen ram i kad se napuni igra ce ti poceti štekati, stovise znaju biti pauze od par sekundi pa do crkavanja gpu-a tj da moras racunalo restartati, tako da se moze izmjeriti i vidljivo je u bilo kojem programu koji ga mjeri, vidio i dozivio vec milijon puta jer koristim sav moguci video ram, nain problem.

ne nisam to cuo sa youtube kanala, pise tu negdje na BUG forumu, vec smo o tome pricali prije koju godinu

aj pokazi nama svima kako to radi, jer eto ti si prvi koji to moze i zna, bar prvi za koga sam cuo da moze, pa ucini nam tu uslugu

moze i video, screen shot ili sta vec koristit da izmjeris zauzece VRAMa kod graficke kartice

4 godine
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Ja inace naplacujem svoje usluge, vjerujem da svaki pc đuzer od 9 godina moze srušiti gpu kad mu napuni svu memoriju, ako to do sad nisi uspio onda gpu s 10, 20gb nije za tebe tj tvoje potrebe, vjerujem da ti je i 6 previše s obzirom na tvoj zahtjev.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2020 20:31 (Zelenapaprika2).
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Zelenapaprika2 kaže...

Ja inace naplacujem svoje usluge, vjerujem da svaki pc đuzer od 9godina moze srusiti gpu kad mu napuni svu memoriju, ako to do sad nisi uspio onda nije niti gpu od 10,20gb za tebe

Ajde ne kenjaj, daješ izjave, vrijeme da ih opravdaš

ili ispadaš kenjator 

13 godina
Ajde Stjepko pokaži...
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
2 0 hvala 0
4 godine
protjeran
alscaul kaže...
Zelenapaprika2 kaže...

Ja inace naplacujem svoje usluge, vjerujem da svaki pc đuzer od 9godina moze srusiti gpu kad mu napuni svu memoriju, ako to do sad nisi uspio onda nije niti gpu od 10,20gb za tebe

Ajde ne kenjaj, daješ izjave, vrijeme da ih opravdaš

ili ispadaš kenjator 

Haha, evo recimo Watch Dogs 2 koji sam zadnji mjerio da bi se srusio gpu tocnije gtx 1080ti koja ima 11gb radne memorije treba vrtiti pomoču Dsr-a na 16k na ultra presetu da bi se zauzela sva video memorija. Toliko o potrebi za 10-20gb u igrama.

7 godina
Zelenapaprika2 kaže...

Ja inace naplacujem svoje usluge, vjerujem da svaki pc đuzer od 9 godina moze srušiti gpu kad mu napuni svu memoriju, ako to do sad nisi uspio onda gpu s 10, 20gb nije za tebe tj tvoje potrebe, vjerujem da ti je i 6 previše s obzirom na tvoj zahtjev.

pa lijepo sam te zamolio da mi pokazes kako, da nesto nucim i educiram se, jer nigdje nisam nasao nista sto potvrdujuje tvoje argumente

forum se upravo i koristi za to sta ne, da nesto naucimo i dobijemo nove informacije koje nam koriste da bolje razumijem neke stvari

ako ne zelis pomoci i pokazati, nema problema

13 godina
16k je za pičkice. 32k je za entuzijaste
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
DarthMarkus kaže...
Ajde Stjepko pokaži...

aha to je taj lik, sve jasno 

ide na ignore 

4 godine
protjeran
3dfx kaže...

pa lijepo sam te zamolio da mi pokazes kako, da nesto nucim i educiram se, jer nigdje nisam nasao nista sto potvrdujuje tvoje argumente

forum se upravo i koristi za to sta ne, da nesto naucimo i dobijemo nove informacije koje nam koriste da bolje razumijem neke stvari

Čuj ti to lijepo si me zamolio, hahaha, ajmo ovako kao prvo treba ti barem min 4k ekran(8k preporuka:), kao drugo nvidia gpu, trece upalis dsr(zadnja stavka/najveci multiplayer), izaberes najzahtjevniju igru tebi znanu, tamo odaberes 4k tj imat ces ponudeno 8k zbog Dsr-a, u dodatnom skaliranju povuces slider na 200%, iscrtavan video output ti je ravno 16k, javi rezultat, gpu-z ti ispisuje tocno zauzece video memorije. Nadam se da imas potreban hardwer za to da bi to vidio i doživio svojim očima, WD2 sam izabrao jer je jedan od najzahtjevnijih naslova, vjerujem da ce se napokon na rtx 30xx s 20gb vrtiti kako spada jer danas ne postoji niti jedan gpu koji to moze prožvakati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2020 20:54 (Zelenapaprika2).
16 godina
DarthMarkus kaže...
Ajde Stjepko pokaži...

Meni je super kak nijednom nije reagirao da to nije on

Nemam nip protiv Stejpka btw, uglavnom smo se slagali, nekad se nismo slagali, ali u glavnom u granicama pristojnog. Al vrh mi je da odgovara na ovo šutke pristajuči da se radi o njemu

14 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Čovječe je ga muljaš, pa di su ti videi... nismo tražili upute kako da se to testira na 16k rezoluciji... navodno si gledao videe

0 0 hvala 0
13 godina
Rhodin kaže...
DarthMarkus kaže...
Ajde Stjepko pokaži...

Meni je super kak nijednom nije reagirao da to nije on

Nemam nip protiv Stejpka btw, uglavnom smo se slagali, nekad se nismo slagali, ali u glavnom u granicama pristojnog. Al vrh mi je da odgovara na ovo šutke pristajuči da se radi o njemu

Ne, vrh je kad je napisao da je novi na forumu.

7 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Mega Scalping International. 

Drago mi je, trebali su veće cijene stavit. Srolje, ako dereš, oderi kako treba.

GdjeSuBikovi kaže... Dabog da ti dica igrala na toj i5-ici umisto na ryzenu.
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2020 21:32 (cvaja997).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Ampere 30xx
jel itko od vas ima palit 3080 gaming pro?
zanimaju me utisci jer bi navodno trebao dobit/stici ovih dana
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Zelenapaprika2 kaže...
3dfx kaže...

Čuj ti to lijepo si me zamolio, hahaha, ajmo ovako kao prvo treba ti barem min 4k ekran(8k preporuka:), kao drugo nvidia gpu, trece upalis dsr(zadnja stavka/najveci multiplayer), izaberes najzahtjevniju igru tebi znanu, tamo odaberes 4k tj imat ces ponudeno 8k zbog Dsr-a, u dodatnom skaliranju povuces slider na 200%, iscrtavan video output ti je ravno 16k, javi rezultat, gpu-z ti ispisuje tocno zauzece video memorije. Nadam se da imas potreban hardwer za to da bi to vidio i doživio svojim očima, WD2 sam izabrao jer je jedan od najzahtjevnijih naslova, vjerujem da ce se napokon na rtx 30xx s 20gb vrtiti kako spada jer danas ne postoji niti jedan gpu koji to moze prožvakati.

E, Stjepane! Ako si to ti, želim ti se zahvaliti na preporuci matične ploče. Ovih dana se spremam OC-ati. To je prvo...

A drugo... Jebem te, što si to uradio da su te protjerali sa foruma i eto sada stalno otvaraš nove račune!? Mislim se... Što radiš sranja.  Daj vrati se ozbiljan. Forum propada...

13 godina
psihoroba kaže...

Smith je ima i kaže da je super tiha i ne pretjerano vruća. Uglavnom vrlo dobra. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2020 22:17 (mislioc).
13 godina
Nemam bogati. Odakle mi lol. Onaj vilenjak ju ima.
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Je li realn očekivati 4500kn za RTX 3070 na launchu ili će biti 5000+?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
FileFicho kaže...

svejedno ti je kad ju nećeš moći kupit 

16 godina
mislioc kaže...
psihoroba kaže...

Smith je ima i kaže da je super tiha i ne pretjerano vruća. Uglavnom vrlo dobra. 

Ja imam Gainward :) ali ista pašta

It is always darkest just before the dawn.
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

... there is no spoon ...
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
FileFicho kaže...

Teško da će biti ispod 5000kn, barem u startu i ako ih uopće bude više od 5 komada prvih mjesec dana. Možda ih i bude jer su kao odgodili dok ih naštancaju (čitaj dok vide što točno nudi AMD) ali čisto sumnjam. Mislim da će realno kod nas u startu biti oko 5000kn, onda će se kroz mjesec do dva spustiti na oko 4500kn, pa dolje lagano još na oko 4000kn. Ali to naravno ovisi o zalihama i kakveće biti RX 6000 grafe. Pričekaj još do kraja mjeseca pa će puno toga biti jasnije. 

14 godina
neaktivan
aufhenger kaže...

A jbg... one za 9.5 su prošli tjedan odmah ošle... pa su sad još jednu soma ekstra stavili

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.10.2020 10:12 (alscaul).
13 godina
itomic009 kaže...
FileFicho kaže...

Teško da će biti ispod 5000kn, barem u startu i ako ih uopće bude više od 5 komada prvih mjesec dana. Možda ih i bude jer su kao odgodili dok ih naštancaju (čitaj dok vide što točno nudi AMD) ali čisto sumnjam. Mislim da će realno kod nas u startu biti oko 5000kn, onda će se kroz mjesec do dva spustiti na oko 4500kn, pa dolje lagano još na oko 4000kn. Ali to naravno ovisi o zalihama i kakveće biti RX 6000 grafe. Pričekaj još do kraja mjeseca pa će puno toga biti jasnije. 

Optimisticne prognoze... Ja bih rekao da ce kod nas biti 4500 - 5500 ovisno o modelu jednom kad se stabiliziraju cijene, a na pocetku me ne bi cudilo niti 6 - 7 tisuca, s obzirom na iskustva s 3080 koje su trenutno eto preko 10 000 za najgori model i svejedno se prodaju :D

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.10.2020 10:20 (Minneyar).
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Na početku sigurno jer se moraju izredati oni koji su si opravdali kupovinu 2080Ti po release cijeni, a ima takvih puno, da bi se cijene snizile za nas ostale. S time da postoji mogučnost da se ni ne snize na MSRP, ovisno o AMD releaseu.

Meni je i jedna i druga strana srećom interesantna, znat ćemo što će šta nuditi valjda do 15.11. ili 01.12.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Nudi lik novu zapakiranu 2080 Super s 3 god jamstva u hgshopu (MSI Trio X) + 4000kn u poruci za 3080 ...pa da nije Cyberpunka kojeg zelim igrat na max detaljima u 3440x1440 ovo bi prihvatio haha

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
mrsmith kaže...

Nudi lik novu zapakiranu 2080 Super s 3 god jamstva u hgshopu (MSI Trio X) + 4000kn u poruci za 3080 ...pa da nije Cyberpunka kojeg zelim igrat na max detaljima u 3440x1440 ovo bi prihvatio haha

posalji ga meni ja cu mu za 5000+ pristati

be Cool
16 godina
Horned Reaer kaže...
mrsmith kaže...

posalji ga meni ja cu mu za 5000+ pristati

Zao mi je lika :D platio je 2080 Super prošli tjedan valjda 6k kn lol

4 godine
NVIDIA Ampere 30xx

Ja se samo nadam da neće na 3060Ti staviti nekakav markup na cijenu, to mi je najzanimljivija kartica.

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice