Notebook Compal IFL90 crkla grafička

poruka: 23
|
čitano: 9.476
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Da li tko zna gdje bi mogao naći novu grafulju za ovaj laptop, po mogučnosti 8800GT, trenutno je unutra 8600 GT.

Tražio sam po netu ali bezuspješno

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2009 11:04 (Exploder).

0 1 hvala 0
17 godina
RE: Notebook Compal IFL90 crkla grafička
Exploder kaže...

Da li tko zna gdje bi mogao naći novu grafulju za ovaj laptop, po mogučnosti 8800GT, trenutno je unutra 8600 GT.

Tražio sam po netu ali bezuspješno

Novu mobilnu 8600GT možeš nači u svakom novom laptopu s 8600GT. No nikako ne možeš zamjeniti.

Dakle s laptopa iskoristi ili prodaj što možeš, ostalo može komotno u smeće.

Npr disk možeš pretvoriti u prijenosni kupnjom ladice za disk. Ram možeš iskoristit za idući laptop ili prodati.

Procesor isto možeš recimo prodati. Možda čak netko treba i baš taj ekran. Pa i bateriju, punjač...

Ako bi prodavao procesor, javi mi na pp, ako je ok cijena možda bih i uzeo (odgovara u moj laptop).

E i još nešto, ako je pod jamstvom -> nek ti daju drugi laptop.

Ivan Marijanović, univ.bacc.ing.comp.
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2009 11:13 (191x7).
17 godina

Zašto da kupujem novi laptop kad mogu u ovom samo zamjeniti grafulju.

Lap je do jaja i bolji od svih brand name riješenja koja koštaju ko suho zlato

0 1 hvala 0
17 godina
Exploder kaže...

Zašto da kupujem novi laptop kad mogu u ovom samo zamjeniti grafulju.

Lap je do jaja i bolji od svih brand name riješenja koja koštaju ko suho zlato

Zar nisam rekao da ne možeš zamjeniti grafičku?

Ako nisam rekao, onda evo sad ti kažem (ako sam rekao, onda ponavljam). NE MOŽEŠ ZAMJENITI GRAFIČKU.

Dakle Zamjena grafičke na laptopu = NE, 0, F, nula bodova, no, nicht, nein, impossible, false...

Da ti kažem i na engleskom:

You can't change your notebook's graphic card.

Da ti nebih i na ostalim jezicima pisao, upotrijebi google translate pa si sam prevedi.

BTW Compal je drugi po veličini proizvođać laptopa. Pravi za večinu ostalih što bi ti reko "brand name".

I da, taj laptop ti je do jaja, do jaja pokvaren i nepopravljivo do jaja nepopravljiv.

Osim ako ti možda proizvođać ne pošalje novu matičnu (a to ti bajo moj neće ni jedan uraditi!).

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2009 13:32 (191x7).
17 godina

Kao prvo prestani bit toliko bahat da te nebi prijavio za karton.

Drugo, na mom laptopu se grafulja može mijenjati, zato jer nije u sklopu matične nego je na mini pciex karticu.

17 godina
Exploder kaže...

Kao prvo prestani bit toliko bahat da te nebi prijavio za karton.

Drugo, na mom laptopu se grafulja može mijenjati, zato jer nije u sklopu matične nego je na mini pciex karticu.

I opet to nećeš nigdje nači. Jednostavno nije u prodaji.

Probaj pitati tamo gdje si kupio laptop, no sumnjam da ćeš time išta postići.

Znam kakva je grafulja na tvom laptopu i nisam ti bez razloga rekao t što sam rekao.

15 godina
neaktivan

Kad ćeš prestat pisat sranja? Mamu doma uvjeravaj kak nemre zamijenit grafu.

Exploder, pogledaj ovdje  . Mislim da je baš iz Compal izvađena, no pitaj još ovog lika koji prodaje.

17 godina

Drugar, pokusaj na ebayu naci takvu istu graficku...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina

Samo da javim, uspio sam naći drugu grafulju, promjenio je i sve radi.

Mislio sam da ću je barem tražiti dva tri tjedna ali sva sreća nisam.

Hvala svima.

Pozz

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Notebook Compal IFL90 crkla grafička

Hey,

ja imam isti problem kao što si ti imao... možeš li mi reći koju si grafičku ugradio?  na netu sam čitao da se nvidine grafičke ne mogu ugraditi u compal fl90 bez flashanja vbisa + trebaju se obađivati fladnjaci i šta ja znam

17 godina

Ugradio sam istu koju sam imao 8600gt iz drugog compala tj. forcebooka kako su ga šrotovci nazvali.

inače probaj sa zagrijavanjem grafe u pečnici; kažu da radi evo ti link: http://www.bug.hr/forum/user/tttt/31611.aspx

On je imao isti problem pa pitaj njega.

poz

Super Secret Secret Squirrel
14 godina
neaktivan

Isti problem, crkla grafička! Na nekom stranom forumu sam našao priču o pečenju grafe. Nakon 2 sata probijanja(rastavljanja) laptopa, pekao sam grafičku 10 minuta na 200 celzijaca.

Sastavio natrag i evo pišem na njemu. Nisam još do kraja istestirao(samo jedan skirmish u COH), ali za sada radi!! Temperature su sa novom pastom malo manje.

Laptop je Forcebook(Compal IFL90), grafička nVidia 8600GT. Nabavio sam Radeona 3670(3560) iz nekog DELL-a, pa planiram zamjenu kad ova opet krepa.

Jel ima neko da je stavio ATI umjesto nVidie u ovaj laptop i kakva su iskustva u vezi zamjene(hladnjak, BIOS, modifikacije)?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

trebalo bi radit normalno

zvoneeee
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
bede kaže...

Isti problem, crkla grafička! Na nekom stranom forumu sam našao priču o pečenju grafe. Nakon 2 sata probijanja(rastavljanja) laptopa, pekao sam grafičku 10 minuta na 200 celzijaca.

Sastavio natrag i evo pišem na njemu. Nisam još do kraja istestirao(samo jedan skirmish u COH), ali za sada radi!! Temperature su sa novom pastom malo manje.

Laptop je Forcebook(Compal IFL90), grafička nVidia 8600GT. Nabavio sam Radeona 3670(3560) iz nekog DELL-a, pa planiram zamjenu kad ova opet krepa.

Jel ima neko da je stavio ATI umjesto nVidie u ovaj laptop i kakva su iskustva u vezi zamjene(hladnjak, BIOS, modifikacije)?

Jesi li slikao obje pa da usporedimo.

Nisam stavljao ATI-ja

Svakako bi trebala raditi ali neznam ti za hladnjak.

Ja znam da kada sam ja mijenjao 8600 GT za drugu 8600 GT bile su potrebne manje prilagodbe na hladnjaku.

Javi koliko ti je trajala zapečena 8600 GT i jesi uspio ubaciti ATI.

Kolko si platio ATI i koliko je i da li je jača od 8600 GT?

15 godina
protjeran

3650 je jaca od 8600gt jer je 8600 u rangu sa 2600

zvoneeee
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
bede kaže...

Meni je riknula grafička na tom laptopu i kupio sam ati hd3650 preko e-baya(tada za nekih 400kn). Nemaš brige sa flashanjem vbiosa/modifikacija itd.

Samo ugradi i vozi! {#}

I want to know God's thoughts, the rest are just details... Albert Einstein
14 godina
neaktivan

Evo ova zapečena radi 3 dana za sada.

Ona 3650 iz DELL-a neće ići, integrirana je na matičnu.

Jel ima neko krepani laptop sa ATI-jem 3650, a da je siguran da je grafička ispravna? 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pečena grafička još uvijek radi!!

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Haha tako je i meni na HP Pavilion DV9 pa je krepala nakon nekog vremena potrudi se i nadi neku grafu

zvoneeee
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
kokokoko kaže...

Haha tako je i meni na HP Pavilion DV9 pa je krepala nakon nekog vremena potrudi se i nadi neku grafu

Da to ti je samo privremeno riješenje, krepat će kad tad.

Možeš je probat zapeč još jednom ili dvaput ali brijem da će ti svaki put sve manje radit.

Tako sam barem ćuo od drugih iz njihovog iskustva.

U pravilu takvka grafa traje par mjeseci.

15 godina
protjeran

Moja par dana i to ako optereim pocnu crte i ugasi se

zvoneeee
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Isti laptop, isti probem. Prvo pečenje je držalo mjesec dana, drugo 5 mjeseci, ali je opet rekla hej {#} ako netko ima bilo kakvu grafu viška da je kompatibilna sa ovim laptopom, nek se javi, treba mi samo za surfanje.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice