Bok svima! Kupio bi dečkima novu grafu za tu lovu. Može preporuka za oba čipa i koju bi Vi sebi uboli?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
da sebi kupujem, uzeo bih polovnu gtx 1070.
ako baš mora biti novo onda ti je najbolja opcija rx 580, a za nvidiu 1060 sa 6gb već moraš dati preko 2000kn.
gtx 1070 rabljeno
rx 580 novo
Nove ili rabljene?
Nove-
RX 580, asus strix 250 eura
https://www.alzashop.com/asus-rog-strix-gaming-rx580-directcu-iii-oc-8gb-d4846220.htm
Nvidia će uskoro izbaciti gtx 1660 i 1660ti pa se možda isplati pričekati malo i ne uzimati trenutnu gtx 1060.
Hvala! Ma nisam pametan. Za stari PC malo dobim da komplet mijenjam, pa računam da kupim novu grafu i FX 8350 i produžim mu vijek. Na GameDebate bi sa time mogao skoro sve tjerati. Znam da FX 8350 nije dugotrajno rješenje, ali trenutno nije ni neki udar po đepu. ???
Jeli ovo OK, I dali bi išla grafa i proc iz prethodnog posta na Moj PC?
https://www.adm.hr/product.asp?product=graficka-kartica-msi-rx580-8g-armor-oc-8gb-gddr5-256-bit-13662000mhz-v341-065&code=62828
rađe uzmi ovu, nego tu MSI armor jest ovo je 4Gb ali sumnjam da ganjate neke 1440p igre na ultra pa da će vam faliti VRAM-a
osim po količini memorije, ova Sapphire nitro ti je bolja kartica po doslovno svemu, a eto i 200kn manje te izađe
Tnx
trentno imas na rx 590 3igre gratis sve za 1198.00
trentno imas na rx 590 3igre gratis sve za 1198.00
https://www.mall.hr/graficke-kartice-amd-chipseti/sapphire-graficka-kartica-nitro-radeon-rx-590-special-edition-8gb-poklon-3besplatne-igre
lijepo piše da je nedostupno....
Trenutno nedostupno.
Osobno bih uzeo rx 570 4gb s kakvog oglasnika, cijene im se kreću oko 700-800 kn pa na više i ima ih koliko ti srce želi. Za 1080p gaming savršena
S ostatkom para bi pričekao neku dobru ponudu za ryzena, ploču i 8gb ddr4
Bio je ryzen 3 1200 za samo 350kn prije neki dan, ali nažalost već prodan
Neka nađeš proc za 500, ploču za 400 i ram za 300. Sve skupa to ispade oko 2000kn... Kasnije ti opet ostaje mogućnost upgradea na novi ryzen koji izlazi u ovoj godini bez mijenjanja ploče i rama
Po meni puno bolja investicija od rx 580 koja sama košta 1800 kn i mrtvog fx-a
https://www.adm.hr/product.asp?product=graficka-kartica-msi-rx580-8g-armor-oc-8gb-gddr5-256-bit-13662000mhz-v341-065&code=62828
Uzmi ovdje na forumu i ustedi 600kn jbg
Nisam siguran da bi dobio previše prelaskom sa FX 6300 na FX 8350, barem ne zahvaljujući većem broju jezgara. Mislim da je optimalno da ostaneš na 6300 i samo mu podigneš clock na nekih 4 - 4.2GHz. Toliko bi trebalo da ide bez ekstremnih hlađenja i na toliko radi i 8350.
Ako hoce novu, onda bi ova bila perfektna. + dobijes 2 nadolazece igre.
Nisam siguran da bi dobio previše prelaskom sa FX 6300 na FX 8350, barem ne zahvaljujući većem broju jezgara. Mislim da je optimalno da ostaneš na 6300 i samo mu podigneš clock na nekih 4 - 4.2GHz. Toliko bi trebalo da ide bez ekstremnih hlađenja i na toliko radi i 8350.
Koliko god da su ob loši fx83xx je manje loš svakako.
Mislim da 191x7 ima tu kombinaciju pa moze reci kako to funkcionira.
Uzeo bih to na rate. Nema se keša. Grafa bi mi ostala i za dalje, a cijena novog 8350 nije tragična. Ako idem na Ryzen moram uzeti i matičnu i ram, a R3 1200 mi ne izgleda po testovima neka bulletproof kombinacija. Namjera mi je sa što manje ulaganja produžiti život kompu.
Bok svima! Kupio bi dečkima novu grafu za tu lovu. Može preporuka za oba čipa i koju bi Vi sebi uboli?
Polovna rx 570 za 800 sa garancijom
Novo se ne isplati uzimati, ni slucajno.
Ostatak love potrosis na cpu/plocu/ddr4 to staro prodas i jbg ovo 3 uzmes polovno/novo
cpu i ploca oko 1200, za stari setup mozes dobiti do 600 i to je to, imas i ram
Dignes kredu od 2 milje pa otplacujes sve polako, bolje uzeti 4 komponente polovne/nove nego jednu novu
Uzeo bih to na rate. Nema se keša. Grafa bi mi ostala i za dalje, a cijena novog 8350 nije tragična. Ako idem na Ryzen moram uzeti i matičnu i ram, a R3 1200 mi ne izgleda po testovima neka bulletproof kombinacija. Namjera mi je sa što manje ulaganja produžiti život kompu.
Ako ti već imaš FX 6300 i ideš na budget opciju, onda se malo informiraj, kupi LC CC120 (ako već nemaš neki aftermarket cooler) i clockaj tog FX-a na 4.5 Ghz pa dokle drži, drži. Pretpostavljam da imaš FHD 60Hz monitor, tako da je tebi cilj imati 60fps ili više, idealno da ne pada ispod 60fps. Mislim da si tu od igre do igre relativno ok i s tim starim FX-om. Za grafu, definitivno je preporuka polovna RX 570 ili GTX 1060 3GB i tuci. Ako razmišljaš danas - sutra raditi promjenu platforme pa bi malo jaču grafu onda je najbolja opcija ako možeš nekako s kešom ići na polovnu GTX 1070. Ako baš mora biti samo novo, onda RX 580 i gotovo. Nikako ne mijenjaj s nekim doplatama FX 6300 za FX 8350 nego štedi pa prodaj taj combo CPU- RAM - MBO i uzmi nešto aktualno kad budeš mogao pa si miran onda opet godinama.
Ako ti već imaš FX 6300 i ideš na budget opciju, onda se malo informiraj, kupi LC CC120 (ako već nemaš neki aftermarket cooler) i clockaj tog FX-a na 4.5 Ghz pa dokle drži, drži. Pretpostavljam da imaš FHD 60Hz monitor, tako da je tebi cilj imati 60fps ili više, idealno da ne pada ispod 60fps. Mislim da si tu od igre do igre relativno ok i s tim starim FX-om. Za grafu, definitivno je preporuka polovna RX 570 ili GTX 1060 3GB i tuci. Ako razmišljaš danas - sutra raditi promjenu platforme pa bi malo jaču grafu onda je najbolja opcija ako možeš nekako s kešom ići na polovnu GTX 1070. Ako baš mora biti samo novo, onda RX 580 i gotovo. Nikako ne mijenjaj s nekim doplatama FX 6300 za FX 8350 nego štedi pa prodaj taj combo CPU- RAM - MBO i uzmi nešto aktualno kad budeš mogao pa si miran onda opet godinama.
Imam LC CC95. Jeli problem napraviti OC? Nisam baš neki komp. freak.
Ma nije, pogotovo neki konzervativni koji taj mali ccoler može držati. To bi bio onaj da se ne diže stock napon. Vrlo je važno da to ne pomješaš s pojom "ostavi auto" jer ostaviti auto kad clockaš nije stock napon. Uglavnom, malo istraži oko toga i vjerujem da ide FX na oko 4.2 Ghz s stock naponom koji taj cooler mislim da može i držati još.
OK. Tnx
Ima li način saznati dali je grafa korištena za rudarenje?
Nema načina osim ako nije modan BIOS, ali ako grafa ima račun i garanciju ne opterećuj se s tim uopće. Ako krepa, reklamacija. Ako je bila kod normalnog rudara, onda joj to nije nikakav minus što je rudarila. Jedini minus je wear and tear ventilatora. Ali mogu oni godinama. No kažem, ako ima uredno jamstvo i nije fizički oštećena, nemaš brige.
Što se tiče overclock-a, testiraj pa vidi. Ne može se znati drugačije. Još se malo informiraj pa probaj .
Teško. Nedavno sam kupio jednu za koju znam da je rudarila (RX 580 8GB) zato što je prodavac sam napisao u oglasu. Osim toga, može da ima modifikovan BIOS, ali bi prodavac pre prodaje mogao (i trebalo) da vrati originalni. Moje iskustvo je da jedan 100% ispravan komad harvera koji je mnogo korišćen nema bitno manji očekivani životni vek od drugog istog, a manje korišćenog. U slučaju pomenute kupovine, dodatno mi daje sigurnost to što je kartici preostao veći deo pisane garancije.
Hvala svima na savjetima! Biti ću i dalje slobodan upitati za savjet.
Hvala svima na savjetima! Biti ću i dalje slobodan upitati za savjet.
ima neki lik na Njušci koji prodaje nove rx 580 8 GB za 1500 kn...
može se preuzeti osobno u Osijeku i Zagrebu.. nemam sad link, na mobu sam.
dvije godine garancije..
novo je novo ako nisi preprodavač odn. švercer.. ✋ ✋