Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 983.518
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Može samo što ti GPU usage neće biti baš bajan.

12 godina
protjeran
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Šta to znači

0 0 hvala 0
14 godina

To znači da nećeš iskorištavari grafu. U praksi to znači da ecimo HD 7850 može tjerati neku igru glatko na 60 fps ali sa dobrim procesorom. Kod tebe će recimo ista igra raditi na 45 fps i što je još gore možda recimo budeš imao i dropove minimalnog fps-a. Uglavnom možeš se ti igrati s time normalno, samo ne onako kako ćitaš po netu za HD 7850 jel oni u pravilu testiraju sa jakim Intelovim procesorima gdje se vidi puni potencijal grafe.

13 godina
neaktivan

Da se pridružim. Kupujem novu grafu Radeon 7850 2GB DDR5.

Pa je pitanje dal će moj sadašnji CPU Intel 2 Quad Core Q9400 OC @ 3.2 bottleneckat grafu toliko da će bit uočljivo.

4GB Corsair Dominator, Matična Gigabyte EP35-DS3, PSU OCZ 750W

Htio bi izbjeć mjenjanje drugih dijelova zasad ako je moguće, ali bi mi preporuke dobro došle.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.3.2013 18:28 (Radament).

0 0 hvala 0
17 godina

Bottleneck da, ali teško uočljiv ako ga baš ne tražiš.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Radament kaže...

Da se pridružim. Kupujem novu grafu Radeon 7850 2GB DDR5.

Pa je pitanje dal će moj sadašnji CPU Intel 2 Quad Core Q9400 OC @ 3.2 bottleneckat grafu toliko da će bit uočljivo.

4GB DDR3 Corsair Dominator, Matična Gigabyte EP35-DS3, PSU OCZ 750W

Htio bi izbjeć mjenjanje drugih dijelova zasad ako je moguće, ali bi mi preporuke dobro došle.

U kojoj rezi vrtis naigraces se ti svega i svacega sa tom kombinacijom :)

13 godina
neaktivan

1680x1050 je rezolucija uobičajeno. Ajd hvala na odgovorima, onda mogu bez straha po novu grafu :D

Još samo podpitanje, hoće li možda matična stvarati kakve probleme novoj grafi jer je matična poprilično stara (Gigabyte EP35-DS3).

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.3.2013 18:51 (Radament).

0 0 hvala 0
13 godina
Radament kaže...

1680x1050 je rezolucija uobičajeno. Ajd hvala na odgovorima, onda mogu bez straha po novu grafu :D

Još samo podpitanje, hoće li možda matična stvarati kakve probleme novoj grafi jer je matična poprilično stara (Gigabyte EP35-DS3).

Grafa paše na tu matičnu bez problema.

13 godina
protjeran
12 godina
neaktivan

Kupit ću sve novo samo se nemogu odlučit oko grafe i proca

0 0 hvala 0
13 godina

ne kupuje samo proc, za taj proc treba hladnjak i matična dobra...ne isplati se

i5 3350P + b75 matica i to je to i da 7870 ;=)

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.3.2013 19:50 (FakeDeath).
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
protjeran
13 godina
neaktivan

Evo samo da javim, da lijepo grafa radi sa ovim procom. Far Cry 3 na Ultra sa svim dodatnim eyecandijima, imam oko 35-50 fpsa kako kada.

Intel Core 2 Quad Q9400 @ 3.2

VTX3D Radeon 7850 2GB DDR5 X-Edition (Stock OC-ana na 1000, 1225)...pod full loadom temperatura joj je prelazi 62c

....još k tome koristim Windows Vista 64-bit, da znam šta ćete reć ali jednostavno sam lijen instalirat druge Windowse, btw šta mislite dal bi Windows 7 ili 8 zaista donio kakav dodatan fps ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.3.2013 12:43 (Radament).

0 2 hvala 0
17 godina

Windows 7 bi, i 8 vjerojatno ali malo manji nego 7...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Malo sam istrazivao po ovom pitanju....sto se tice gaminga,nekog velikog poboljsanja u fps nema,razlike su unutar 1-2 fps,nekad u korist 7,nekad Viste,ovisno od naslova do naslova.W7 ima 5-6 sek. brzi boottime i shutdowntime,kopiranje isl.

http://www.guru3d.com/articles_pages/windows_7_vs_vista_vga_game_performance,1.html

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.3.2013 19:21 (error_666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

jel bi xfy 7950 be dd bila bn za amd x4 965 be na stock,ak da jel jako? i koliko uocljivo? sad imam gtx phantom 660 ti,mjenjao bi za gore navedenu

lp

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
mariolla79 kaže...

jel bi xfy 7950 be dd bila bn za amd x4 965 be na stock,ak da jel jako? i koliko uocljivo? sad imam gtx phantom 660 ti,mjenjao bi za gore navedenu

lp

Vidim da imaš 970A UD3 ploču, clockaj tog Phenoma do koliko ide na 1,45V naponu i miran si!

13 godina
protjeran
mariolla79 kaže...

lp

ja se nebi igrao s tim x4+7950 jer s svojim starim i7@3.8ghz na knap sam a kamoli taj phenom...da se ne prevaris jer ta kartica je papreno zahtjevnija od te 660ti...

Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + ArticCooling Freezer 13 + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1550mhz
12 godina

znaci za stock phenom bolje ostavit 660 ti?

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pa nek zamijeni ako je bolja kartica, neće ništa izgubiti, procesor se promijeni kasnije.

Toni
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Pr0matrajuci forum uvidio sam dvije istaknute stvari u odnosu na druge u zadnje vrijeme:

Prvo je da se na forumu uopce nikad nije spominjao Bootlneck procesora za grafu dok ti 191x7 nisi pokrenuo ovu temu i uputio ljude na uopce moguvnost toga -

Druga stvar je da vec neko vrijrme nevidim forumase na forumu koji su se istaknili ili u proslosti mnogo bili znanjem prisutni u temama, nema ih vise, nema ih dugo vec, mnogih...

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
PR0MATRAC kaže...

Pr0matrajuci forum uvidio sam dvije istaknute stvari u odnosu na druge u zadnje vrijeme:

Prvo je da se na forumu uopce nikad nije spominjao Bootlneck procesora za grafu dok ti 191x7 nisi pokrenuo ovu temu i uputio ljude na uopce moguvnost toga -

Druga stvar je da vec neko vrijrme nevidim forumase na forumu koji su se istaknili ili u proslosti mnogo bili znanjem prisutni u temama, nema ih vise, nema ih dugo vec, mnogih...

Šta time želiš reći? Da sam ja (ili moja tema) kriv za odlazak istaknutih forumaša?

13 godina
protjeran
ma ne kolega, on se krivo izrazio htio je reci kako ekipa radi njega odlazi s foruma tj od kad je on dosao i prosipa svoje djecije znanje! jer tko normalan moze citati da je quad 775 jaci od i7 ili da je i7 bootleneck za 7950! i da njemu ide isto igrao on na 1024 ili fullhd rezi, a nezna da je to primjer cistog bootlenecka! da kolega ova tema ti je bas bezveze:)LP
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1575mhz
13 godina
mariolla79 kaže...

znaci za stock phenom bolje ostavit 660 ti?

stock phenom jedva gura i non ti 660 i 7850 i to su grafe koje su na stocku ok

da bi gurao 660ti moras ga ocati, a za 7950 pogotovo a tu je upitno da li ces moci postici toliki oc da ju gura

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.3.2013 9:28 (FakeDeath).
13 godina
protjeran
gurat ce on 7950 samo na koliko fps-a jer ja dizanjem kloka procesora oko 1.2ghz vise od stocka dobijem average 20+ fps-a vise u bf3 mp! ak neko bude zadovoljan s 40fps-a s 7950 onda ok!!:)
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1575mhz
13 godina
protjeran

evo da podjelim svoje iskustvo u vezi ovog problema, mozda nekom pomogne.

imam ati 6870 grafu, i imao sam intel dualcore e7500, vecina igara je isla bez nekih problema, i onda je dosao bf3, svidio mi se i reko idem to igrat. singe player je cak i isao sasvim ok, jos sam i klokao proc na 3.4ghz, zatim sam krenuo multiplayer igrat pa sam vidio kako taj proc nemoze disat, imao sam fps od 10 do 60 neprestani padovi i neigrivo uglavnom..

onda sam uzeo polovni quad q6600 i kloko ga na 3.0ghz, tu se vec osjetila ogromna razlika i fps je mogao doci i do 100 povremeno (low medium fullhd postavke), ali je takoder u pojedinim mapama sa puno ljudi, guzve, ekspozija, akcije.. dolazilo do iznenadnih padova sa 60 na 23, sto me nakon nekog vremena pocelo zivcirat. takoder sam pratio iskoristivost procesora i graficke, graficke je dolazila i do 99,9% iskoristivosti, pa sam mislio da nije proc kriv za te stvari, pogotovo zato sto on nije bio na 100% opterecenja ni jednom. dakle sumnjao sam da graficka ipak nije toliko jaka i da zato imam dropove.. iako je sve na low bilo..

i nakon sto sam dosao do nekih novaca, kupim i5 3570k, e onda sam tek vidio sta znaci procesor u igrama, rezultat je bio takav da sa istim postavkama igre u istim sitacijama fps ne pada ispod 60! znaci nebo i zemlja razlika.

e sad, to je jako izrazeno u bf3, u nekim drugim igrama mozda i nije tolika razlika, ali sve nove igre ce biti takve, tj. vise procesorski zahtjevne.

tako da ako netko misli da moze s nekim starim dualcore procesorom igrat isto kao i sa novim cetverojezgrenim ili osmerojezgrenim, onda se gadno vara.

tj. moze igrat ali sa duplo manjim fps-om

Moj PC  
16 0 hvala 4
14 godina

Aleluja {#}.

13 godina
protjeran
evo i ja cu ti potvrditi ovo gore kaj si napisao! meni takoder s prelaska starog q9400+6850 na i7 920+6850 fps mi se doslovno poduplao u svim igrama oba dva su radila na 3.8ghz:)...a u bf3 mp kaj radi i7 neam komentara s ukljucenim HT average cpu usage ne prelazi nikada prek 60%:) naravno sve na ultra 64players LP
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice