Dakle da se vratim na temu vezano za preporuku o proceoru za dkomar clana kad budes nadogradjivao proceor predji na socket 1155 i uzmi barem intel i5 2400, fx procesori su u redu ali nemogu konkurirati intelovim i5 proceorima novije serije ...
Da sada nadograđujem procesor išlo bi otprilike ovako: i5 3570k, AsRock Z77 Extreme 4, 2x4GB ram, 5850 ili gtx 660, XFX 550w PSU.
Međutim, mislim ovu platformu cijediti još dvi-tri godine i onda preći sa dvojezgrenog na tada aktualni četverojezgreni procesor, sa 128 bitne grafičke na 256 bitnu, itd..
Još ima starih igara koje nisam odigrao(Deus Ex, Mafia 1, GTA San Andreas..)
Osim najnovijih igara tipa FC3, Battlefield 3 ova konfa me potpuno zadovoljava za sve ostale zadatke.
Covjek kaze da ima E5200..sad koliko je to bolji proc od 5400+64x2 nebih znao ali jest bolji sad ne utolikoj mjeri ogromnoj..(10-15%)
Ja imam 6670 DDR5 grafu i imam u dosta igara ogroman bottleneck...snjom..Recimo (starije igre) jedan AC Revelation i MAss Effect proc na 100% a grafa na 50% ne moze doci.
I sad da covjek uzme 7770 koja je dosta bolja od ove moje koliki bih mu bio bottleneck...jer s saznanjem kad ga imas i kad ti proc drzi na 100% nije bas ugodan gameplay(lag)..bar ne meni osobno.
Pogledao sam usporedbu mog i tvog procesora na linku kojeg je dao PROMATRAC.
S tim da sam za svoj procesor odabrao E8400 (na nekom procesor testu mi je izbacilo ekvivalent mog naclockanog E5200 sa stock E8400)
Ispada da je kloknuti E5200 dosta brži.
Doduše, tvoj procesor je uzet u obzir kao neklokan.
evo usporedba performansi tih dvaju procesora - ovdje u benchu je phenom 920 koji je u principu isti kao i 925
http://www.anandtech.com/bench/Product/32?vs=81
razlika je dosta velika